Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Başkanı Çebi'den ezeli rakibe destek!

Beşiktaş Başkanı Çebi'den ezeli rakibe destek!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, F.Bahçe’nin 1959 öncesi kazanılan şampiyonlukların sayılması için TFF’ye yaptığı başvuruya destek verdi. Spor Arena'dan İsmail Er'in haberine göre, Vodafone Park’ta basın toplantısı düzenleyen Çebi, “1959 öncesi şampiyonluklar herkese eşit olarak uygulanıp bir kurala dayanıyorsa, benim için sorun yok. Ama birinin işine yarıyor, diğerinin yaramıyor dersek, o zaman olmaz. Hak ve adalet söz konusuysa neden olmasın ama laf olsun diye yapılacaksa olmasın” dedi. Beşiktaş Başkanı, 1 dönem daha görev almak için gerekli başvuruyu yaptığını belirtirken şunları söyledi:

"Katkı veremeyenlerin maliyeti 1 milyar TL"

"Kendimizi çok zor ve sıkıntılı günlerde Beşiktaş’ın yöneticisi ve başkanı olarak bulduk. Gemiyi selametle yüzdürebilmek çok önemliydi, bunu başardığımızı düşünüyorum. Kulübün borcu 4.3 milyar TL. Bizden kaynaklanmayan faiz ve kur farkından kaynaklanan miktar, borcun arttığını göstermektedir. Geldiğimiz günden bu yana, futbol takımında kadroya girmeyen birçok futbolcunun, kadroya girip de faydası olmayan futbolcuların yükü yıllık 200 milyon TL. Bu kontratlar ortalama 4-5 yıllık. 5 yıldan hesapladığınızda buradaki kaybımız yaklaşık 1 milyar TL. Borcumuzun yaklaşık 4’te 1’i. Diğer 4’te 1’i de faiz yükü."

"Yeni sezonda uçuk kaçık bütçe olmayacak"

"Gelecek sezon için uçuk kaçık bütçeler yok. Yıldız almak kolay. Sonrasındakiler acısını çekiyor, olan kulübe oluyor. Hedefimiz yıldız almak değil, yıldız yaratmak olmalı. Bunu yavaş yavaş yerine getirmek istiyoruz. Takımda yaratıcı, gençlere örnek olabilecek futbolcular olacaktır. Özellikle santrforda bunu yapmak istiyorum. Gençler için kapımız çalınıyor. Kafamızdaki rakamları almadıkça hiçbir çocuğumuz hiçbir yere gitmeyecek. Gençlerle sözleşmeler yapılır ama Beşiktaş’ın menfaatlerine zarar verecek şekilde yapılmaz. İki telefon geldi, istediler diye hakkın olanın 10 katını isteyemezsin. Bunu bizim çocuklarımız yapmıyor ama malum menajerler var.”

"Ben Ali Koç'a şaklaban demedim"

“Ali Koç’a, aileye ve bütün kulüp başkanlarına saygım var. Arkadan gelen bir arkadaşın ‘Elinizi masaya vurmuyorsunuz’ diyen birisine ‘Şaklaban değilim’ dedim. Rahmi Bey de, Koç Ailesi de çok önemlidir benim için. Ağaçlı yolda 2 çocuğun yaptığını ya provokasyon ya da bir anlık hiddet olarak düşünüyorum. Umarım bir daha hata yapmazlar. BAŞKAN BENi ZOR DURUMDA BIRAKTI · BENİM de çok heyecanlı olduğum bir Fenerbahçe maçıydı. Ayrıca taraftarı bu şekilde galeyana getirmekle ilgili cümleler kurdum. ‘Adaletten bahsediyorsanız bizim adımızı kullanmayın. Kendi maçlarınızdan örnek verin’ dedim. Belki niyeti o değildir ama o gün Beşiktaş Başkanı’nı zor durumda bırakmıştır. Türk futbolundaki adaletsizliği her kulüp başkanı dile getirebilir. Ali Koç da bununla ilgili konuşan bir arkadaşımız. Ama Beşiktaş için biz gerekeni konuşuruz.”

"Hakem operasyonu benim ifadelerim paralelinde yapıldı"

"Hakemlerle ilgili elimizi masaya her vurduğumuzda problemi çözebilseydiniz, bugün bu konular konuşulur muydu? 50 yıldır her takım her maçın ardından bunu konuştu. Bir şeyi çözebilmek için sorunun olduğu yere gidip konuşacaksınız, elinizi orada masaya vuracaksınız. Ben görevimi yaptım. ‘TFF ve MHK Başkanı’nın istifasını istemekle sorun çözülmez, sorun hakemlerde’ demiştim. ‘Oradakiler gitmeli, yerine gençler gelmeli, eski hakemler artık yıprandı’ dedik ve sonuç olarak da bir operasyon yapıldı ama eksik kaldı. Beşiktaş’a zarar verenler kaldı, diğerleri gitti. Ben liste vermedim, tamamının değişmesi gerektiğini söyledim."

"Umarım yeni TFF düzeltir"

"Yeni bir sezon başlıyor. Hakemler yenilenmeli, gençlerin önü açılmalı. Bunlarla ilgili her türlü mücadeleyi verdim. Ancak operasyon eksik yapıldığı için hala düzelmiyor. İnşallah yeni gelecek olan TFF bunları düzeltir. Hakem operasyonunu ben yaptırtmadım ama bunun yapılması gerektiğini anlattım. Operasyon, benim ifadelerimin paralelinde olmuştur. Demek ki Beşiktaş’a zarar verenlerle mücadele etmişim. Ancak operasyon eksik yapıldı. Tamamı yapılmadığı için yürümedi ve sulandırılmaya başlandı. “

"Borcun yüzde 10'u Vida'nın ücreti"

"Vida ile pazarlık ediyoruz. Kontratı bittiği için valizini topluyor olabilir. Şartları ağır. Yumuşamadığı sürece bizimle olamazlar. Yılda 4 milyon, vergisiyle 5 milyon Euro ve karşılığı 400 milyon lira. Borcun yüzde 10’u. Vida’dan faydalandık. Neden 4 değil de 2 olmadı. 2 de olmayacak 1 milyon olacak.”

"Tayfur Bingöl olabilir"

"Atiba çok değerli, simge oldu. Eğer yabancı oyuncu konusunda bizi zorlayacak durum olmazsa ve devam etmek isterse onunla yola devam etmek istiyorum. Tayfur Bingöl planlamamız içinde, biraz yaşlı ama bir bakalım. Alanya’da başarılı oldu. Gündeme alınabilir, bakacağız.”

"Mağdurum diyenle çiçek verenler aynı"

"Özellikle çiçek veren ve ‘operasyon doğru’ değil diyenler ve hatta dönüşlerinde bir nebze sebebi olanlar, her maç sonrabı ‘mağdurum’ diyenler. Hem ‘mağdurum’ diyorsunuz hem de çözmek isteyenlere ‘Yanlış yaptın’ diyorsunuz. Buyurun, bakalım yeni sezon neler olacak? Temenni ediyorum ki, yeni TFF bütün kurulları ve eski hakemleri gönderir."

"TFF Başkanı olma gibi bir düşüncem yok"

“FUTBOL Federasyonu başkanlık seçimi haziran ortasında ve Beşiktaş seçimi mayıs ayının sonunda. TFF Başkanlığı için bir düşüncem olsaydı, Beşiktaş Başkanlığı için dün dilekçemi vermezdim. Sağlığım el verdiğince burada hizmet etmek istiyorum.”

"Bu spor yasasını hak ettik"

“İhtiyaç olduğu için, spor kulüplerinin bu hale getirilmesinden dolayı Spor Yasası gündeme alınmıştır. Yapanları eleştirmek haddimize değil. Bizler bunu hak ettik. Koskoca camiaları, yüzyıllık çınarları hepimiz egolarımızla çok büyük borcun altına soktuk. Ama bazı konularda sorunlar var. Özellikle yöneticilere borç alıp vermekle ilgili sınırlama doğru değil. Biraz daha rahat tutulmalıydı.”

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık