Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş - Başakşehir: 2-2

Beşiktaş - Başakşehir: 2-2

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş sahasında Başakşehir'i konuk etti. Kara Kartal, sahadan 2-2 berabere ayrıldı. Siyah-beyazlılar, maçın 54. dakikasında bir kez daha skorda dengeyi buldu. Kenan Karaman 2-2'ye getirten golü kaydetti. 

Beşiktaş - Başakşehir 11'ler:

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Serdar Saatçı, Umut Meraş, Atiba, Can Bozdoğan, Ghezzal, Alex Teixeira, Kenan Karaman, Güven Yalçın.

Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Leo Duarte, Ravil Tagir, Hasan Ali Kaldırım, Tolga Ciğerci, Serdar Gürler, Aleksic, Berkay Özcan, Trezeguet, Okaka.

Maçtan öne çıkanlar

Maçın 10. dakikasında Başakşehir etkili atak yaratmaya çalıştı. Sol kanattan gelişen Başakşehir atağında Trezeguet, Atiba'nın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Hakem Erkan Özdamar, "Devam" dedi.

Beşiktaş üst üste 3 kez gole çok yaklaştı. Kenan Karaman girdiği 2 pozisyondan, Can Bozdoğan da kaleciyle karşı karşıya kaldığı net bir fırsattan yararlanamadı.

Beşiktaş'tan üste üste ataklar

Maçın 18. dakikasında Beşiktaş, Kenan Karaman ile gole çok yaklaştı. Başakşehir çıkarken büyük bir hata yaptı. Topu kapan Ghezzal muhteşem bir pasla Güven'i gördü. Güven'in ortasında Kenan'ın vuruşu auta çıktı.

Bu ataktan hemen sonra bir kez daha Kenan Karaman uygun pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. Teixeira'nın ara pasında ceza sahasına giren Kenan Karaman'ın vuruşu bir kez daha auta çıktı.

Beşiktaş üst üste bulduğu tehlikeli ataklardan golü çıkartamadı. 20. dakikada bu kez de Can Bozdoğan kaleciyle karşı karşıya kaldığı net bir fırsattan yararlanamadı. Beşiktaş'ın yakaladığı üçüncü pozisyonda Güven, ara pasında Can Bozdoğan'ı gördü. Genç futbolcunun karşı karşıya kaldığı anda vuruşu direğin yanından auta çıktı.

GOL | 35. dakikada Başakşehir, Trezeguet'nin golüyle 1-0 öne geçti. Beşiktaş ceza sahasına atılan topta bir karambol yaşandı. Serdar Saatçı'nın uzaklaştırmak istediği top, Trezeguet'nin önüne düştü ve Mısırlı futbolcu, golü yaptı. Mısırlı yıldız Süper Lig'deki 4. golünü atmış oldu. Mısırlı hücumcunun 4 golünün 3'ü deplasmanlarda geldi.

Güven Yalçın skoru eşitledi

GOL | Maçın 41. dakikasında Beşiktaş, Güven Yalçın'ın golüyle skorda dengeyi buldu. Can Bozdoğan'ın getirdiği topta ceza yayı üzerinde topla buluşan Güven Yalçın, ayak içiyle sağ köşeyi gördü ve skoru 1-1'e getirdi. Güven Yalçın, bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü kaydetti.

Maçta dakikalar 44'ü gösterdiğinde Başakşehir tehlikeli gelen taraf oldu. Caicara'nın pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Berkay Özcan'ın vuruşu auta çıktı.

Beşiktaş'ta zorunlu değişiklik

45+2. dakikada Beşiktaş zorunlu oyuncu değişikliğine gitti. Brezilyalı savunmacı Welinton oyuna devam edemedi ve kendini yere bıraktı. Tecrübeli stoper sağlık ekibinin müdahalesi sonrası kenara geldi. Tecrübeli stoperin yerine girmek için Necip Uysal hazırlık yaptı ama ilk yarı bitmeden oyuna dahil olamadı.

GOL | İlk yarının son anlarında Başakşehir yeniden öne geçti. 45+4. dakikada Okaka, deplasmanda Başakşehir'i yeniden öne geçiren golü kaydetti. Beşiktaş ceza sahasına atılan topta Serdar Gürler, sağ kanattan içeriye çevirdi. Okaka, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Golün santrası yapılmadan ilk yarı sona erdi ve ekipler soyunma odasının yolunu tuttular.

İlk yarının sonunda ilginç anlar

Necip Uysal oyuna girmeye hazırlanırken, tekrar ısınmaya gönderildi. Welinton sahada yokken Beşiktaş gol yedi. Ghezzal, değişikliğin yapılmaması sonrasında tepki gösterdi.

Maçın 2. yarısında Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle çıkan Welinton'un yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu. İlk yarının sonunda oyuna dahil olamayan tecrübeli isim böyle 2. yarıda sahadaki yerini almış oldu. 

Kenan Karaman takipçiliğini konuşturdu

GOL | Maçın 54. dakikasında Beşiktaş bir kez daha skorda dengeyi buldu. Kenan Karaman 2-2'ye getirten golü kaydetti. Rachid Ghezzal, sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi. Ortasında Teixeira'nın vuruşu direkten döndü. Dönen topu Kenan Karaman tamamladı ve Siyah Beyazlılara beraberliği getiren golü attı. Bu gol aynı zamanda Kenan Karaman'ın Beşiktaş formasıyla ilk golü oldu.

62. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Siyah Beyazlılar, sol kanattan Kenan Karaman ile çok etkili geldi. Milli futbolcunun vuruşunu Volkan son anda çeldi. Pozisyonun başlangıcı için de ofsayt bayrağı havada.

Maçın 74. dakikasında Trezeguet'nin pasıyla topla buluşan Okaka, ceza sahası içerisinde Ersin'le karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun vuruşunda Ersin Destanoğlu geçit vermedi. Yan hakem de ofsayt bayrağını kaldırdı.

Sinirler gerildi

Maçın 80. dakikasında sinirler gerildi. Genç futbolcu Serdar Saatçı ile Trezeguet arasında ufak bir gerginlik yaşandı. İki takım oyuncularının araya girmesiyle olay büyümedi. Hakem iki futbolcuya da sarı kart gösterdi.

75' Başakşehir'de ikinci oyuncu değişikliği. Caiçara’nın yerine Ömer oyunda.

75' Başakşehir'deüçüncü oyuncu değişikliği. Okaka’nın yerine Gulbrandsen oyunda.

77' Beşiktaş'ta ikinci oyuncu değişikliği. Güven'in yerine Batshuayi oyuna dahil oldu.

79' Rakibiyle tartışan Serdar sarı kart gördü.

79' Serdar ile tartışan Trezeguet sarı kart gördü.

82' Rosier, rakibine yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

82' Beşiktaş'ta üçüncü oyuncu değişikliği. Alex çıktı, Emirhan oyunda.

84' Başakşehir'de dördüncü oyuncu değişikliği. Aleksic’in yerine Pizzi oyunda.

85' Beşiktaş'ta beşinci oyuncu değişikliği. Trezeguet’in yerine Salih oyunda.

87' Beşiktaş'ta dördüncü oyuncu değişikliği. Can çıktı, Larin oyunda.

Karşılaşmanın sonuna 5 dakika uzatma ilave edildi.

Beşiktaş, sahadan 2-2 berabere ayrıldı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık