Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe maçında yaşananlar!

Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe maçında yaşananlar!

Trendyol Süper Lig 15. hafta maçında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan ve Atilla Karaoğlan'nın düdük çaldığı maçı Fenerbahçe 3-1 kazandı. Edinilen bilgilere göre; sarı-lacivertli takımın gollerini 10. dakikada Edin Dzeko, 63. dakikada penaltıdan Dusan Tadic ve 90+6'da Szymanski atarken Beşiktaş'ın sayısını 24. dakikada penaltıdan Oxlade-Chamberlain kaydetti.

Fenerbahçe'de Dusan Tadic, 90+2'de kullandığı penaltıda Mert Günok'u geçemedi. Mert Günok, penaltının yanı sıra çok sayıda kurtarış yaparak farkı önledi. Puanını 40'a yükselten Fenerbahçe, averaj farkıyla liderliği Galatasaray'dan geri aldı. Yenilenen stadında ilk kez bir lig maçında Fenerbahçe'ye kaybeden Beşiktaş ise 26 puanda kaldı.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA İLK KEZ GOL YEDİ

Sezona 10 maçta 10 galibiyetle başlayan ve deplasman maçlarında kalesini gole kapatan Fenerbahçe’nin bu serisi derbide sona erdi. Bu sezon ilk 6 dış saha maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler, kalesinde gol görmedi. Derbinin 24. dakikasında Alex Oxlade-Chamberlain penaltıdan kaydettiği golle takımına eşitliği sağlarken, Fenerbahçe’nin de deplasmanda filelerine giden ilk gole imza atmış oldu.

BEŞİKTAŞ YENİ STADINDA İLK KEZ DERBİ KAYBETTİ

Siyah-beyazlılar, bu sonuçla 11 Nisan 2016'da Bursaspor maçıyla hizmete giren yeni stadında Fenerbahçe’ye ligde ilk kez kaybetti. Daha önce ligde sarı-lacivertlileri 7 kez ağırlayan Kartal, 2 galibiyet ve 5 beraberlik elde etmişti. Beşiktaş evinde Fenerbahçe’ye 12 gol atarken, ağlarında da 10 gole engel olamadı.

BEŞİKTAŞ 1-3 FENERBAHÇE

GOL: 10' Dzeko, 24' Oxlade-Chamberlain (P), 63' Tadic (P), 90+6' Szymanski

İlk yarı sonucu: 1-1

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Mert, Onur, Bailly, Amartey, Umut Meraş, Necip, Gedson, Oxlade-Chamberlain, Rebic, Muleka, Cenk

Yedekler: Ersin, Onana, Tayfur, Salih, Ghezzal, Hadziahmetovic, Demir Ege, Zaynutdinov, Aboubakar, Semih Kılıçsoy

FENERBAHÇE: Livakovic, Osayi-Samuel, Samet, Djiku, Ferdi, Crespo, Fred, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Mert Müldür, Oosterwolde, İsmail, Mert Hakan, Bartuğ, Emre Mor, King, Cengiz, Batshuayi

MAÇTA ÖNE ÇIKANLAR

5. dakikada Rebic’in sol taraftan ortasında Gedson Fernandes’in yakın direk dibinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.
8. dakikada İrfan Can Kahveci’nin sağ taftan yaptığı ortada Dzeko’nun kafa vuruşunda top, az farkla uzak kale direğinin yanından dışarıya çıktı.
10. dakikada Ferdi’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Tadic, pasını kale önündeki Dzeko’ya aktardı. Dzeko'nun dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1


21. dakikada Fenerbahçe savunmasında Djiku’dan topu kapan ve ceza sahası içine giren Cenk Tosun, Samet Akaydin’in müdahalesi ile yerdi kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.
24. dakikada penaltıda topun başına geçen Chamberlain’in vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Livakovic’in sağından ağlara gitti. 1-1
28. dakikada savunma arkasına atılan pasta topla buluşan Dzeko’nun müsait pozisyonda vuruşu sonrası meşin yuvarlak, kalenin üzerinden dışarıya çıktı.


37. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun sol taraftan ortasında ceza sahası içi sol çaprazdan İrfan’ın bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak, üst direğe çarparak oyun alanına döndü.
60. dakikada Szymanski ceza sahası içinde Amartey’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan gelen uyarılar sonrası VAR’a giderek pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi.


63. dakikada penaltıda topun başına geçen Tadic, meşin yuvarlağı kaleci Mert’in sağından ağlarla buluşturdu. 1-2
70. dakikada İrfan Can Kahveci’nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Djiku’nun altıpas çizgisi üzerinden yaptığı kafa vuruşu sonrası top, yandan dışarı çıktı.
75. dakikada Szymanski ceza sahası içerisinde Tayfur Bingöl’ün müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan, Tayfur'a direkt kırmızı kart gösterdi.


78. dakikada VAR’dan gelen uyarılar sonrası pozisyonu izleyen Atilla Karaoğlan, kırmızı kartı iptal ederek Tayfur’a sarı kart gösterdi.
88. dakikada Szymanski'nin sol taraftan ortasında ceza sahası içi solunda meşin yuvarlak Bailly'in eline çarptı. Hakem Karaoğlan ilk olarak pozisyona devam etti. Daha sonra VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.
90+1. dakikada Dusan Tadic’in kullandığı penaltıda kaleci Mert Günok, sağı gelen topu oyun alanına çeldi. Pozisyonun devamında Fred’in sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta ise kaleci Mert, tekrar meşin yuvarlağı kurtardı.
90+6. dakikada İsmail’in ceza sahası içi solundan pasında ceza yayının içinde topu alan Szymanski'nin plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-3

ORTALIK KARIŞTI

Beşiktaş, 21. dakikada penaltı kazandı. İtirazlar sebebiyle 24. dakikada kullanılabilen penaltıda topun başına geçen Oxlade-Chamberlain, skora dengeyi getirdi. Alex Oxlade-Chamberlain, Mario Gomez'den (2015/16) bu yana Beşiktaş forması giydiği ilk Süper Lig sezonunda hem Galatasaray hem de Fenerbahçe filelerini havalandıran ilk oyuncu oldu.

21. dakikada Djiku'nun pasında araya giren Cenk Tosun, ceza alanına girdikten sonra topu çekmesinin ardından yerde kadı. Hakem Atilla Karaoğlan penaltı noktasını işaret etti ve faulü yapan Samet'e sarı kart gösterdi. Penaltı kararı sonrası Fenerbahçeli futbolcular hakeme yoğun itirazda bulundu. Atilla Karaoğlan, itirazları sonrası Edin Dzeko'ya sarı kart gösterdi. 

Daha sonra iki takım oyuncularının itişme hali ve itirazlarını sürdürmesi sebebiyle Fenerbahçe'den Fred, Beşiktaş'tan Rebic sarı kart gördü.

İSMAİL KARTAL ÇILDIRDI, KART GÖRDÜ

Penaltı kararından bir süre sonra kulübede hakeme itiraz eden İsmail Kartal uyarı almıştı. 45+3'te yaşanan bir pozisyon sonrası tepki gösteren İsmail Kartal, sarı kartla cezalandırıldı.

Deneyimli teknik adam, sarı kartın ardından 4. hakeme yakınmaya devam etti.

İKİNCİ YARIDA BİR PENALTI DAHA

1-1 sona eren ilk yarının ardından Fenerbahçe ikinci yarıya da topa sahip olarak başladı. 61. dakikada ceza alanında Szymanski yerde kalınca Sarı-lacivertli oyuncular penaltı bekledi. Oyunu devam ettiren Atilla Karaoğlan, oyun durunda VAR'dan izleme tavsiyesi aldı ve monitöre gitti.

Bailly'nin Szymanski'ye müdahalesini izleyen Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi.

63. dakikada topun başına geçen Dusan Tadic, takımını yeniden öne geçirdi.

Fenerbahçe'nin 80. dakikadaki atağında Szymanski'yi faulle durduran Tayfur Bingöl'e hakem Atilla Karaoğlan bariz gol şansından doğrudan kırmızı kart çıkardı. VAR'dan gelen izleme tavsiyesiyle pozizyonu izleyen Karaoğlan, kartın rengini sarıya çevirdi.

Maçın uzatma dakikalarında Bailly'nin ceza alanında koluna çarpan topta Atilla Karaoğlan oyunu devam ettirdi. VAR'dan gelen izleme tavsiyesi üzerine monitöre giden Karaoğlan, beyaz noktayı bir kez daha gösterdi.

90+3'te topun başına gelen Tadic, penaltıda Mert Günok'u geçemedi. Mert, bu sezon en çok kurtarış yaptığı maçı oynadı.

TOPLAM 9 SARI KART

Zaman zaman gergin geçen derbide toplam 9 sarı kart çıktı. Bu kartların 5'i Beşiktaşlı, 4'ü ise Fenerbahçeli oyunculara çıktı.

Ayrıca Fenerbahçe kulübesinde İsmail Kartal ve başka bir görevli de sarı kart gördü.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık