Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz'un Beşiktaş günleri

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz'un Beşiktaş günleri

Art arda alınan başarısız sonuçların ardından Şenol Güneş ile yollarını ayıran A Milli Takımımızın yeni hocası resmen Stefan Kuntz oldu. Edinilen bilgilere göre; A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz için resmi imza töreni bugün Riva'da gerçekleştirildi. Peki, futbol hayatında bir dönem Beşiktaş forması da giyen ve son olarak Almanya U21 takımını çalıştıran Kuntz kimdir?

Beşiktaş’a 1.5 milyon Euro’ya geldi

1981 senesinde profesyonel futbol hayatına Almanya’nın Neunkirchen takımıyla başlayan Kuntz, daha sonra sırasıyla Bochum, Uerdingen ve Kaiserslautern takımlarında forma giydi. Alman futbolcunun 1995’te ise yolu Türkiye’ye düştü. 1995-96 sezonunda tecrübeli forvet 1.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş’a imza attı. Kuntz, o dönem Siyah-Beyazlı formayla 34 maça çıkarken, 11 gol, 4 asistlik performans sergiledi. 

Futbolculuk kariyeri başarılarla dolu

Bir sonraki sezon 1 milyon 250 bin Euro karşılığında ülkesine Bielefeld formasıyla geri dönen Alman golcü, 1998’te yeniden Bochum’a transfer oldu ve 1999’da futbolu bıraktı. Futbolculuk kariyerinde Türkiye’deki tek sezonunda kupa kazanamayan Kuntz, 1996’da Almanya ile Avrupa Şampiyonu olurken, Kaiserslautern’le de 1 Almanya Ligi, 1 de Almanya Kupası’nı kazandı. 1985-86 ve 1993-94 sezonlarında da Bundesliga’da gol kralı olan Kuntz, 1991’de de Almanya’da yılın futbolcusu seçildi.

İyi başladı, kötü gitti

Kuntz’un teknik adamlık kariyeri de Neunkirchen’le başladı. 22 maçta 2.14 puan ortalaması yakalayarak başarılı bir performans gösteren Alman hoca, Karlsruhe’nin başında da 79 maça çıktı. Ardından Waldhof Mannheim’in başına geçen genç çalıştırıcının burada işleri istediği gibi gitmedi ve yeni macerası 8 maçla sınırlı kaldı. 2003’te bir başka Alman ekibi Ahlen’i çalıştıran Kuntz yine pek başarılı olamadı ve 13 maç sonunda 1 puan ortalamasıyla göreve ara verdi. 

Küllerinden doğdu

2003’te teknik adamlığa ara veren ve futbolun diğer alanlarında çalışan Kuntz 2016 yılında Almanya U21 Milli Takımı’nın başına geçti. Sahaya yansıttığı pozitif futbol ve gençlerle olan etkili iletişimiyle dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, 2017 ve 2021 yıllarında U21 Avrupa Şampiyonası’nda ülkesini zafere ulaştırdı. 2019’da da Kuntz’un Almanya’sı finalde İspanya’ya kaybetti. 

Almanya Milli Takımı’nda Joachim Löw’ün ayrılığının kesinleşmesinin ardından 58 yaşındaki Kuntz’un ismi uzun bir süre çok ciddi şekilde A takım ile anılmıştı.  

Stefan Kuntz, Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'ndan ayrılıp A Milli Futbol Takımımız ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

"Onu izlemek için Almanya’dan özel seyirciler Beşiktaş maçlarına geldi"

Öte yandan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün web sitesinde Stefan Kuntz hakkında aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Beşiktaş taraftarının kalbinde taht kuran futbolcuların arasında hiç şüphesiz Stefan Kuntz da yer almakta. Kuntz, Borussia Neunkirchen, Vfl Bochum, Bayer Uerdingen ve Kaiserslautern takımlarında oynadıktan sonra, 1995’te Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş’ta oynadığı tek sezonda 30 lig maçında 9, iki Avrupa Kupası maçında da 2 gol attı. Almanya’da çok sevilen bir futbolcu idi ve onu izlemek için Almanya’dan özel seyirciler Beşiktaş maçlarına geldi. 1996 Avrupa Şampiyonası finallerinde 34 yaşında olmasına rağmen, Almanya’nın Avrupa Şampiyonu olmasında başrolü oynadı. İngiltere’ye attığı gol, unutulmaz goller arasında yer aldı. 1996 Temmuz’unda Arminia Bielefeld’e transfer oldu. Almanya’da 429 lig maçında 173 gol attı, 24 defa A Milli oldu."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık