Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Usta spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!..

Usta spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!..

Usta spor yazarları ve yorumcuları, Süper Lig’in 12. haftasında Trabzonspor'a 1-2 yenilen Beşiktaş'ı köşelerinde değerlendirdiler...

GÜNTEKİN ONAY: "Son sözü Trabzon söyledi" (HÜRRİYET / SPOR ARENA)

"Beşiktaş, çok efor sarf ettiği ve baskılı oynadığı önemli bir maçı kaybetti.

Beşiktaş, ilk 45 dakika oyunun hakimiydi ve özellikle de kanatlardan geliştirdiği hücumlarla etkili oldu. Buna karşın Trabzonspor, oyunun büyük bölümünü kendi yarı alanında karşıladı. Bordo mavili takım yoğun bir baskı yemesine rağmen savunmada dikkatliydi ve özellikle de merkezi iyi kapattı. Beşiktaş, oyun üstünlüğünü atak devamlılığına dönüştürmeyi de başarırken, ikinci topları alıp Trabzonspor’un çıkmasına izin vermedi.

Trabzonspor beraberliğe fazlasıyla razı göründüğü bir maçı son derece değerli bir 3 puanla geçmeyi başardı. Beşiktaş ise kazanmak için çok efor sarfettiği bir maçı kaybetti, ligdeki 4’üncü yenilgisini alarak liderin 10 puan gerisine düştü.

Sergen Yalçın artık neleri yanlış yaptıklarını sorgulamalı. Özellikle Pjanic çıktıktan sonra Beşiktaş’ın orta alanın kontrolünü kaybettiğini de vurgulayalım."

BİLAL MEŞE: "Lider uzatmaları sevdi!" (MİLLİYET)

"Tüm yatırımlarını Devler Ligi için yapan Beşiktaş, bu kulvarda hesapları alt - üst etti, kesin dönüş yaptı, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı!
Hadi orada olan oldu, yapacak bir tek şey kaldı..
O da iç hatlarda zirve yarışına katılmak!
Burası da karışık, Kartal’ın pozisyonu negatif! Destek var gibi, ama çatlak sesler çıkıyor aradan!
Yani Kartal, sıkıntılı şu günlerde! Artı psikolojik açıdan da pek iyi sayılmazlar!
Bu karamsar tabloyu ancak üç puan dağıtır! Yani, lider Trabzonspor’u yenmekten geçiyor...
Eeee kolay mı? Rakibin hem iyi kadrosu var, hem de namağlup...
Haftanın maçının ilk yarısı futbol kalitesi açısından öyle aman aman değildi...
İstatistikler Kartal’dan yanaydı...
Gelin görün ki, bu rakamsal veriler, skor tabelasına yansımıyorsa neye yarar ki? Oyunu sürekli rakip alana yıkan Beşiktaş, bir net pozisyon üretti Larin’le ona da Uğurcan izin vermedi... Yani, Kartal bu yarıda bal yapmayan arı gibiydi!

Ersin ve Uğurcan bana göre maçın öne çıkan isimleriydi, özellikle kritik dokunuşlarıyla...
Bir ayağıyla, diğeri parmak uçlarıyla.. İkisine de helal olsun...

İkinci yarı mı?
Pres, baskı, çok adamlı ofansif girişimler, top bir o kalede, bir bu kalede, mücadele müthiş, heyecan üst seviyede... Gözlerimizin pası silindi, futbola doyduk...
Hele hele Larin’in skoru eşitleyen golünden sonraki mücadele mi?
Tek kelimeyle müthişti...
Valla, Beşiktaş’ın bu yarıda ‘risk’ almasını hiç yadırgamadım, eğer söz konusu üç puansa ki öyle, kimse de eleştirmesin.. Kartal’ın bu tercihi kuşkusuz lider Trabzonspor’un işine yaramadı da değil...

İşin özeti...
Trabzonspor, ürkerek geldiği zorlu deplasmandan üç puanla ayrılırken, hem namağlup unvanını korudu, hem de zirve yarışındaki rakiplerine gözdağı vermeye devam etti.
Beşiktaş mı?
Haaa lig uzun bir maraton doğru, bu köprünün altından daha çok sular akacağa benziyor.
Akacak doğru, ancak Kartal bu moralle nereye kadar gider, soru işareti!"

FATİH DOĞAN: "Kartal'a ağır darbe" (SABAH)

"Trabzonspor, Beşiktaş karşısına Avcı'nın 'kontrolü oyun, nitelikli sonuç' taktik planıyla çıktı. İlk yarıda oyunu geride kabul eden, geçiş yollarını kapayan, soğukkanlı duruşuyla Beşiktaş'ın hatasını kollayan bir görüntüdeydi... Sağlı sollu bindirmeler ve denemeler yapan Beşiktaş, önde Güven'le, solda Larin'le, ortada Alex'le gol üretemedi. Larin ve Umut'la bulduğu iki pozisyonu da harcadı. Ancak Avcı 45+'da Ömür'le ikinci pozisyonunda golü buldu. İkinci yarı da Avcı 1-0'ın avantajını kullandı. 60'ta Trondsen iki eliyle ceza alanında Vida'yı itip düşürdü. VAR bu porsiyonda hakemi uyarsa monitörde incelemeye değer bir pozisyondu. Beşiktaş aradığı golü Larin'le 62'de buldu ancak Güven verimsiz, Alex uyumsuz ve Pjanic'in top isteğine yine karşılık bulamadığı anlar yaşadık.

Ancak oyun beraberliğe doğru giderken Trabzonspor'un kontratak hamlesi geldi. N'Koudou'ya yapılan sert müdahale tartışmalı ama asıl tartışılması gereken bu pozisyonun devamında siyah-beyazlı takımın niye kontra yediği ve Beşiktaş'ın kan kaybının önlenemediği gerçeği."

CEM DİZDAR: "Stres kat sayısı iyice arttı" (FANATİK)

"Kaybetmesi durumunda puan farkının 10'a çıkacağı bilinciyle sahaya çıkan Beşiktaş, ilk devre boyunca öne oynamayı sürdürdü. Pjanic’in örgütlediği hücumlarda oyunu rakip alana yığan Beşiktaş’ta Güven ile Larin’in arayışları iki önemli engelle takıldı; Hüseyin Türkmen ve Uğurcan. Bu iki oyuncunun katkıları Trabzon’u maçta tuttu. 

Maçta ikinci devre de değişen bir şey yoktu. Beşiktaş yüklendikçe oyunun boyu Trabzonspor ceza sahası çevresine doğru iyice kısaldı. Bir şeyler oldu olacaktı ama en öngörülemez yerden, hatalı geri pasından buldu golü Beşiktaş. Ancak 70’lere doğru Beşiktaş oyunu düşmeye başlayınca maç iki takım için de ‘’beraberlik’’ dengesine oturdu.

Maçı ‘’10 puan fark’’ kaygısıyla kazanmaya şartlanmış Beşiktaş uzatmanın son dakikasında sabırla ve tüm oyuncularıyla gol aramaya çıkınca Trabzon’un beklediği fırsatlardan biri daha oluştu ve ikinci devrenin bu ikinci ikramını geri çevirmeyip, maçı kazandılar. Neticede maçın zorluk derecesi düşünüldüğünde Trabzonspor lig için kredi notunu yükseltirken Şampiyonlar Ligi şaşkın ve yorgunu Beşiktaş’ın stres katsayı da hayli arttı."

TURGAY DEMİR: "Atmak ya da atmamak!" (FOTOMAÇ)

"Harika bir maç izledik. Kora kor mücadele eden, yerine göre seri paslaşmalarla bir solukta rakip kaleye giden her iki takım oyuncuları da alkışı hak ettiler.
Beşiktaş göreceli olarak daha baskılıydı ama Trabzonspor da kesinlikle aşağı kalmadı.
Ön tarafta Güven değil de Batshuayi olsa belki ilk yarıda Beşiktaş maçı kotabilirdi.
Güven de iyi oynadı aslında, ne kadar iyiydi derseniz; gol atmak dışında her şeyi yaptı!..
Pjanic oyunu yönünü değiştirirken kanatlardaki oyuncular ayak uydurabilseler Beşiktaş ışık hızıyla oynayacak deyim yerindeyse.
Ne var ki Pjanic'teki çabuk düşünüp, çabuk oynama becerisinin binde biri bile yok kanatlarda.
Böyle maçlarda her hangi bir futbolcu ya da teknik adam üzerinden oyunu okumak haksızlık olur.
Bana göre iki teknik adam da doğru kadrolarla sahaya çıktılar ve tüm oyuncular da görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar.
Değişiklikler de yerinde ve zamanındaydı bana göre.

Beşiktaş yakaladığı pozisyonları har vurup harman savururken Trabzonspor üç pozisyonda iki gol attı. Konumuz futbolsa hikaye bu kadar basit; atmak ya da atmamak!"

ALİ GÜLTİKEN: "Avcı'nın planı tuttu" (SABAH)

"İstediğini alan Trabzonspor oldu. Maçın 70 dakikasını Beşiktaş elinde tuttu. Hem oynadı, hem zorladı. Ama Uğurcan'ı geçemedi. Abdullah Avcı'nın hamle yaptığı son 20 dakikada oyuna biraz daha ortak olan Trabzonspor istediğini cebine koyup İstanbul'dan ayrıldı. 

Beşiktaş'ın çok üzülmesi gereken bir akşam oldu. Gerçekten çok istekli, arzulu bir takım izledik. Oyunu da zorladılar, kendilerini de... Bu çabaların takıldığı yer ise Uğurcan oldu. Kabul etmek lazım bir kaleci olarak yaptığı kurtarışlarla tarihi bir akşam yaşadı. Kariyer maçlarından birini oynadı diyebiliriz. Oyun olarak Beşiktaş gerçekten Trabzonspor'un daha üstünde olmasına rağmen Larin, Güven Yalçın, Ghezzal, Alex gibi oyuncuların son vuruşlardaki eksikliğine takıldı.

Trabzonspor kendini başka bir yere taşırken Beşiktaş'ı da sıkıntılı bir noktada bıraktı."

ORHAN YILDIRIM: "Sergen hoca böyle istedi" (FANATİK)

İlk yarısı durgun geçen maçın, ikinci devresi büyük heyecana neden oldu. Beraberliği bulan Kartal galibiyet için yüklendi. Tam gol geldi, geliyor derken; Alex, Pjanic ve Larin oyundan alındı. Bu kırılma anı oldu. Trabzonspor, kenar yönetimin yaptığı bu ikramı geri çevirmeyip üç puanı kaptı. Liderin on puan gerisinde kalan Beşiktaş araya moralsiz girdi. Avcı’nın ekibi galibiyete sevinirken, maç sonu kırmızı kart gören Uğurcan’ı kaybetti..!

İki takım da maça kontrollü başladı. Beşiktaş taraftarının itmesi ile daha çok golü düşünen taraf idi. Ancak ataklar net pozisyon yaratmadı.

Nitekim 62’de Trondsen’in geri pasında araya giren Larin, faturayı kesti: 1-1. Skora denge gelmesi maça da heyecan kattı. Karşılıklı ataklar, kenar hamleleri futbolu güzelleştirdi. Pjanic, Souza, Larin öne çıktı. Bakasatas’ın sakatlığı Karadeniz ekibinin oyun düzenini bozdu. Son bölümlerde yaşanan yorgunluk iki takımın olumlu pas yapmasını etkiledi. Maçın bitimi ilk yarıdaki son gibi oldu. Son uzatma dakikası içinde gelişen atakta, Nwakaeme’nin pasında Cornelius skoru belirleyen golü attı: 1-2."

SERDAR SARIDAĞ: "Atamayana yine attılar" (MİLLİYET)

"Yine aynısı oldu... İlk golü bulmaya en yakın takımken, Beşiktaş yine 1-0 geriye düşen ekip oldu. Geçen sezonki maçların çoğunda ilk golü atan taraf olarak bu durumun avantajını çok iyi kullanan Beşiktaş, bu sezon değil bir 1-0 önde olmak 3-0 geriye düştüğü Adana Demirspor maçında bile sıkıntı yaşadı.

Ersin 38. dakikada Nwakaeme’ye şans tanımadı. Larin’in 41. dakikadaki net pozisyonunda ise Uğurcan müthiş kurtarışlar yaptı.
İkinci yarıda Beşiktaş, beraberlik golünü en çabuk şekilde bulmak zorundaydı. Güven 49’da denedi ama Uğurcan’ın parmak uçları yine devredeydi. Beklenen gol 62’de geldi. Trosdsen’in hatalı pasını iyi takip eden Larin, attığı golle oyuna yeniden denge getirdi. Kalan dakikalarda Beşiktaş oyunun kontrolünü eline aldı ama savunma güvenliğini ikinci planda bıraktı. Tabii bu durum bazı riskleri de peşinden getirdi. İkinci golü aradığı sırada gelişen ani atak neticesinde Cornelius skoru 90+6’da 2-1’e getirince, Beşiktaşlı futbolcular kendilerini sahaya bıraktılar. Beraberlik bir nebze olsa Beşiktaş için büyük kayıp olmayabilirdi ama bu mağlubiyetin telafisi artık çok zor gibi gözüküyor."

ALİ ECE: "Büyük hatalar" (FANATİK)

"Bakasetas sakatlanıp çıkmak zorunda kalınca sahada verimli işleyen üç özel yetenekli ayak kaldı. İlk yarının kalanında üç zeka ve teknik beceri sentezi usta işi pas izledik. Pjanic’inkini arkadaşı değerlendiremedi, Ghezzal’ınkinde topla buluşan Larin, Uğurcan’ın özel kalecilik yeteneğine takıldı. Devrenin sonunda ise bir diğer top kullanma ustası Hamsik’in savunma arkasına attığı pasta Vida nedense tek hamlesini yerden müdahale riskine girerek yapınca Abdülkadir soyunma odasına Trabzonspor’u 1-0’ın avantajıyla götürdü. Kariyer açısından bir diğer usta ayak Alex Teixeira ise Beşiktaş adına hayal kırıklığı yaratan oyuncularından birisiydi. Alex’ten sonra Pjanic de transfer olunca ikisini birden merkez orta sahada verimli oynatmayı başarmanın çok büyük bir iş olacağını yazmıştım.

Bu maçta da bu kurguyla Beşiktaş orta sahası dengeli olamadı. Pjanic kalitesini gösteren paslar atsa da Josef hücumsavunma geçişlerinde orta sahayı sırtında taşımaya çalışırken son bölümde ekstra yoruldu. Hücum pres organize yapılmayınca savunma ile hücum arası bağlantı tamamen koptu. Son bölümdeki Atiba-Salih yaması da bilinçsizce yüklenince işe yaramadı, maç sonunda Beşiktaş yine gol ararken golü kendi kalesinde gördü."

SİNAN VARDAR: "Neden olmasın!" (FOTOMAÇ)

"Türkiye'nin en iyi iki takımının mücadelesinde dün müthiş bir mücadele izledik.
Öncelikle tebriklerim iki takıma...
Beşiktaş maça müthiş seyirci desteğiyle ile başladı. Trabzonspor 90 dakika bu baskıyı sahasında karşılamaya çalışırken iki kaleci harika kurtarışlarıyla takımlarını ayakta tuttu.
Ersin iki pozisyonda kalesinde devleşirken Uğurcan beş müthiş kurtarışla maça damgasını vurdu.
Ancak Uğurcan gibi milli armayı taşıyan ismin saha içinde Beşiktaşlı futbolcuları ve tribünleri kışkırtmasını yakıştıramadım.

Sahanın yıldızı dün izlemeye doyamadığım Pjanic'ti. Geçtiğimiz hafta onun için maestro benzetmesi yapmıştım. Dün harika ötesi takım arkadaşlarını yönetti. harika paslarla Beşiktaşlı forvetlere nefis paslar attı.
Ben olsam Pjanic'in 90 dakikasını altyapılarda takımda oynayan geleceğin yıldızlarına seyrettirirdim.
Dün Pjanic'in 90 dakikalık performansı altyapılarda futbolcu olmak isteyen her gence izletmek gerekir. Bu sezon eleştirdiğimiz Ghezzal'ın dünkü kazanma isteği ve Josef'in insanüstü gayreti ise dün Beşiktaş adına olumlu izlenimlerdi.
Son 15'te oyuna giren N'koudou'yu da fazlasıyla özlemişiz.

Beşiktaş'ın yol yorgunu olması normal karşılanması gerekirdi ama Siyah-beyazlı futbolcular müthiş bir enerji sahaya koydular.
Peki Beşiktaş neden yenildi?
Öncelikle kanatlarda oynayan Rosier ve Umut hücuma iyi çıkmalarına rağmen isabetli paslar ve ortalar atamadılar. Alexis yine takımdan kopuktu. Tabii bir de son vuruş özürlüsü Güven Yalçın da 3 puanın kazanılmasına engel oldu.
Trabzon'un golünde Hamsik ve Abdulkadir'in imzasının yanında Vida'nın klasına yakışmayan hatası vardı.

Lige verilen ara Beşiktaş'a ilaç gibi gelecek. Geçen sezon da milli aranın ardından Beşiktaş fırtına gibi esmeye başlamıştı. Maraton uzun, bu sezon da aynısı neden olmasın?"

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık