Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarının kaleminden haftanın panoraması!

Spor yazarlarının kaleminden haftanın panoraması!

Spor yazarlarından Güntekin Onay, Bilal Meşe ve Sinan Vardar, Beşiktaş'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İşte sizin için derlediklerimiz:

Güntekin Onay: "Takımlar şampiyon olur" (HÜRRİYET)

Oyuncu kalitesi başarı için olmazsa olmaz. Ancak şunu unutmayalım ki kadrolar değil, takımlar şampiyon olur. Şayet birlikte hareket edebilen, iyi çalışan, takımdaşlık duygusuna sahip bir oyuncu grubu yoksa kalite bile sizi yarı yolda bırakabilir. Transferlerin takıma adaptasyonu, teknik adamın kafasındaki oyun planına uyumu da başarı için vazgeçilmeyecek bir unsur. Örneğin geride bıraktığımız sezonki Beşiktaş...

Beşiktaş: Forvete iyi transferler yapıldı ancak kadro derinliği ve yerli oyuncu rotasyonunun fark yaratacak seviyede olup olmaması, soru işareti.

Yeni bir sezona girerken takımlar için hedeflerine giden yolda sorunları sadece transfer yoluyla çözmeye çalışmak doğru bir politika değil. Bir önceki sezon başarısızlıkla geçtiyse önce doğru bir analiz ile neyin eksik ve yanlış olduğunu tespit etmek, ardından doğru bir planlamayla yola çıkmak, eksik noktalara yapılacak transferler ile kadroyu güçlendirip doğru takım kimyasını oluşturmak bu işin ilk parçası. Oyuncu kalitesi başarı için olmazsa olmaz. Ancak şunu unutmayalım ki kadrolar değil takımlar şampiyon olur.

BEŞİKTAŞ, HAZIRLIK DÖNEMİNDE KAYBETMİŞTİ

Bir yıl öncenin çifte kupalı şampiyonu mevcut kadrosunu koruyup üzerine Batshuayi, Pjanic ve Alex Teixeira gibi uluslararası düzeyde önemli oyuncular transfer etti.

Mert Günok, Mehmet Topal, Kenan Karaman, Salih Uçan ve Umut Meraş gibi A Milli Takım tecrübesine sahip isimlerle yerli rotasyonu fazlasıyla derinleştirildi. Ancak sonuç hüsran oldu. Doğru planlanmayan sezon öncesi hazırlık dönemi bence başarısızlıktaki temel etkendi. Üzerine Şampiyonlar Ligi’nin başlamasıyla gelen yoğun maç takvimini kaldıramadı siyah beyazlılar.

BEŞİKTAŞ: YENi ALINAN SANTRFORLAR SiSTEM iÇiN DOĞRU iSiMLER

Beşiktaş, geçen sezonki hayal kırıklığının ardından transferin en hızlı takımı olarak başladı. Gedson’dan sonra geriden oyun kurma özelliği olan Saiss transfer edildi.

Gol problemini çözmek için de 1.97’lik dev Weghorst ve Muleka kadroya dahil edildi. Cenk Tosun da çok önemli bir golcü ancak son 3 sezon çok az oynadı ve fiziksel olarak ne zaman hazır olacak? Bunu zaman gösterecek. Savunmadan uzun topla çıkmayı seven ve direkt oyunu benimseyen İsmael için Weghorst ve Muleka doğru isimler.

Gedson ve Josef’ten kurulu orta saha kalite ve dinamizm açısından güçlü. İsmael, Emirhan ve Atiba ile da bu ikiliyi yedekleyecek. Beşiktaş için soru işareti ise kadro derinliği ve yerli oyuncu rotasyonun fark yaratacak seviyede olup olmaması.

Bilal Meşe: Transferde takım içi dengelere dikkat! (MİLLİYET)

Şu transfer dönemi yok mu arkadaş, insanı bazen nasıl bezdiriyor, anlatamam! Gelibolu’da malum Beşiktaş sevdalıları diğer büyüklere oranla biraz fazlalıkta.
Günlerimin çoğunu Beşiktaş Derneği’nin ofisinde geçiriyorum... Eeee arada bir çarşıya atıyorum kendimi, bu sıralar yazlıkcılar da geldi ya, nüfus arttı, bir kalabalık, bir kalabalık, ne siz sorun, ne ben söyleyeyim!
İş, güçten biraz soluklanmak için caddeye çıkmamla, geri dönmem bir oluyor! Sürekli, futbolseverlerin, transfer sorularıyla karşılaşıyorum! Dilim döndüğünce yanıtlamaya çalışıyorum, ama bazen de gına geliyor insana!
Özellikle Beşiktaş taraftarları, sürekli sıkıştırıyorlar, benim de ‘sabırlı olun’ demekten dilimde tüy bitti inanın!
Evet, Kartal transferde düşük vitesle ama emin adımlarla yoluna devam ediyor! Gedson Fernandes ve Romain Saiss’ten sonra Cenk Tosun, yani Kartal’ın eski golcüsü yeniden yuvaya döndü. Wout Weghorst’ta da işlem tamam.
Cenk Tosun’un kumaşını tartışacak halimiz yok. Dileriz, 31 yaşındaki Cenk Tosun eski günlerine Kartal’da yeniden dönüş yapar, iyi bir profesyonel yapar da.


Başkan Ahmet Nur Çebi özellikle yabancı transferinde işi oldu bittiye getirmek istemiyor, kılı kırk yarıyor. Valla yerden göğe kadar haklı, geçmişte bol keseden dağıtılan dolar ve euroların bugün acısını da yükünü de o çekiyor!
Demem o ki, Başkan Çebi, günü kurtarma ya da taraftarlara şirin görünme adına har vurup harman savurmuyor, bildiği doğrulardan bir milim şaşmıyor. Rıdvan Yılmaz olayı buna en sıcak örnektir. 3.5 milyon euroluk bonservis ücretini peşin istiyor, Alman kulübü direniyor, hatta bu hattın koptuğu bile öne sürülüyor, olabilir. Rıdvan Yılmaz, elde kalmaz, alıcısı mutlaka çıkar, çünkü yetenekli.


Hollandalı golcü Weghorst önceki akşam özel uçakla imza atmak için İstanbul’a geldi. Bu rötarın temelinde sanırım parasal pürüzler vardı, o da çözüldü, taraftarlar da bu anlamla rahat bir nefes aldılar, ben de!
Bakın arkadaşlar yabancı oyuncu transferinin başlı başına risk olduğunu yinelemeye gerek yok. Ancak takım içinde parasal ‘balansı’ bozmayacaksınız, yani ‘birine bir lira, diğerine beş lira’ politikası asla başarıyı getirmez, hayal kırıklığına yelken açarsınız!
Örnek elbette var, ismi lazım değil, zirvenin uzağında kaldı o takım!... NOKTA!

Sinan Vardar: Süper transferler (FOTOMAÇ)

Beşiktaştransfer bombalarını ardı ardına patlatıyor. Geçen sezonki gibi bu sezon da en sükseli transferler Beşiktaş tarafından yapılıyor. Weghorst, Muleka, Saiss transferleri spor kamuoyunun en çok konuştuğu isimler oldu. Beşiktaşlılar bu transferlerden çok mutlu oldular.
"Weghorst Süper Lig'e gelmez" diyorlardı ama o artık bir Kartal.
Beşiktaş'ın Weghorst gibi pivot bir santrfora yıllardır çok ihtiyacı vardı.
Hollanda milli takımı forması giyen bu oyuncunun bir özelliği de aileden zengin olması...
Petrol zengini bir ailenin çocuğu olması itibariyle onu diğer para için imza atan yabancı oyunculardan ayırt etmek gerekir. İlk yaptığı açıklama da dikkatimi çekti, "Transfer döneminde Hollanda milli takımı teknik direktörü Louis Van Gaal, Beşiktaş'ı tercih etmemi önerdi"... Bu sözler onun nasıl bir profesyonel olduğunu gösteriyor.
Stili Mario Gomez'i andırıyor. Umarım attığı gollerle de Gomez etkisi yapar.

Savunmaya alınan Saiss için iyi şeyler duydum. Premier Lig'den gelmesi de önemli... Ama savunmaya bir isim daha gerekiyor.
İstanbulsporlu Emrecan Uzunhan'la yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini duyuyorum. Emrecan gelecek vadeden bir oyuncu. Transfer edilirse yabancı kontenjanı için yer açılır.
Doğrusu en çok sevindiğim transfer Muleka oldu. Kasımpaşa'da çok beğenerek izlediğim bir oyuncuydu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael bu oyuncuyu özel olarak istedi.
Jackson Muleka attığı goller, yaşının henüz 22 olması ve oyun zekasıyla yılın transferi olabilir düşüncesindeyim.
Yeniden Beşiktaş'a dönen Cenk Tosun da formaya aday isimlerden biri olacak. Umarım sakatlığı futbol oynamasına engel olmaz.

Gedson Fernandes transferini de 'es' geçmeyelim. Beşiktaş'ta patlama yapacak yetenekte bir isim... Özellikle ara pasları rakip takımların korkulu rüyası olacak gibi...
Beşiktaş'ın Ghezzal'ın yanına iyi bir 10 numaraya ihtiyacı var. Alex Teixeira'nın sorunsuz bir şekilde ayrılmasının ardından bu mevkiiye de iyi bir transfer yapılması gerekir.
Bunun yanı sıra Rosier'e iyi bir alternatif gerekiyor. Rıdvan giderse de sola transfer şart gibi... Ben Atınç Nukan ve Emre Mor'u da takımda görmek çok istemiştim ama sağlık olsun. Benim önerdiğim isimler yine başka bahara kaldı.

Transfer döneminde her şey çok hızlı gelişiyor ama genel itibariyle Beşiktaşlılar yeni gelen isimlerden çok memnun. Tabii iyi transfer yetmez, saha içinde de iyi organize olmak gerekir. Umarım Beşiktaş için çok güzel bir sezon olur.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık