Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Sinan Vardar

Yakışmadı

Son maçlarda Beşiktaş oyuna çok yavaş başlıyor. Sonuçta bu kadar ağırdan alarak başladığı bir oyunda tam hücuma çıkarken yaptığı defansif bir hatayla kalesinde golü gördü. Bu sezon maalesef Beşiktaş adına uzun zamandır görmediğimiz bir şeyi daha görmüş olduk. Maalesef erken gol yeme hastalığını G.Antep karşısında da sürdürdü. Gol sonrasında oyunu dengeleyip biraz daha topu kontrolünde tutmaya çalıştı ama Beşiktaş orta sahası sanki yaratıcılığını kaybetmiş gibi. Orta saha da bu kadar kontrolün kaybedildiği oyunda, kanatlardan yapılmaya çalışılan birkaç atakta Semih'in de ileride tek başına yapacağı bir şey kalmadı. Maalesef bugün saha içerisinde "Evet, şu oyuncu çok iyiydi" diyebileceğimiz bir isim göremedik.

Ligde oldukça kötü bir dönemden geçen Gaziantep, yeni teknik direktörü Selçuk İnan'la birlikte 3 puanı alarak ligde kalmak için ümitlendi. Beşiktaş ise yine tatsız futbolu ile sahada varlık göstermeyen Cenk, Abuobakar gibi oyunculardan tamamen kurtulmalı ve gerekirse bu haftadan itibaren altyapıdan oyuncularıyla oynamalı. Bu transfer hikayesini de bitirmek lazım. En son teklif yapılmalı. Kabul edecekse edecek, etmeyecekse kendi bilir. Çünkü transfer işini kafasından atmadığı sürece Cenk de kendisini futbola veremiyor. Penaltıyı da kalecinin kucağına atıp söylediklerimi haklı çıkardı. Beşiktaş'ın en büyük problemlerinden biri top rakibe geçtiği anda rakibe yüklenip topu almaya çalışmıyor. Geriye düştüğünde reaksiyon vermeyen bir takım görüntüsünde. Valla haftalardır aynı şeyler devam ediyor. Rakip sahada baskı kurmuyor. Buna çözüm bulacak olan da Fernando Santos.

 

Bilal Meşe

Futbol Gemisi Su Alıyor

Ortada bir adaletsizlik varsa, bunu dile getirmek asla ‘fanatizm’ değildir! O kadar çok var ki, hangisini yazalım... Kuşkusuz en çok hakem ve VAR üzerine yoğunlaşıyoruz, nasıl pas geçelim, buz gibi penaltıyı atlıyorlar. VAR’dan klasik ‘çıt’ yok! Hadi siz gelin de derbide Cenk Tosun’a yapılanı ‘es’ geçin! Beşiktaş kendi kalesine gol attı, Aslan üç puanı kaptı! Eski hakemlerimizden Ahmet Çakar’ın, “Köhn, Cenk’i topaç gibi çeviriyor” benzetmesi, o pozisyonla müthiş örtüşüyor, yani penaltıyı işaret ediyor. Elbette Colley ile Icardi arasındaki tartışmalı pozisyon da incelenmeliydi.
Her türlü donanıma sahip hakemlerimiz yine bildiklerini okumaya devam ediyorlar. O cenahta değişen hiçbir şey yok maalesef! Onlar da bu işten ekmek parası kazanıyorlar, ama hakkını vermiyorlar. Artık bıçak kemiğe dayandı eyyy TFF, eyyy MHK! Artık bu gerçekleri görün, sümen altı etmeyin, gemi su alıyor su!!!

Santos'a hiç katılmıyorum

Zirveye oynayan takımlar arıza yaptığı anda, her ne hikmetse yönetimler yabancıya sarılırlar, bunun da temelinde günü kurtarma politikası yatar. Yarım asırdır bu oyunun içindeyim, bu politika hiç değişmedi, tüm hızıyla sürüyor maalesef!
Bakın, hiçbir yabancıya önyargılı değilim,ülkemize gelen, bir elin parmağını geçmeyen yabancılar dışında, sorarım Türk futboluna ne katkıları oldu Allah aşkına?
En sıcak örnek Fernando Santos’tur... Evet, kariyerinde Portekiz Milli Takımı ile tarihi başarıları var, lafımız olmaz, ancak kulüp takımı çalıştırmak, başarıları yakalamak pek de kolay değildir. Çünkü milli takımlarda ülkenin en iyi oyuncuları arasından seçim yapıyorsunuz, takımlarda ise tam tersi, elinizin altındaki kadroyla yetinmek zorundasınız. 
Santos derbi sonrası, “Oyuncularımın reaksiyonundan mutluyum” dedi. Valla hiç katılmıyorum! Hep savunma yaparsanız, rakip kaleye nasıl gideceksiniz? Al Musrati üst seviye oyuncu, peki partneri Amartey midir sayın Santos?  Aboubakar’ın vücut dili negatif, ağır abi fişi çekmiş, ona bel bağlamak hayal kırıklığıdır bence!

 

Turgay Demir

Tapu Ve Santos'u

Başkan Hasan Arat, Beşiktaş'ın tapu zengini olduğunu ve fakat maalesef neredeyse tüm gayrimenkullerin birilerine peşkeş çekildiğini kibarca söyledi hatırlarsanız. Çok haklı!.. Komik kira sözleşmeleriyle yakmışlar Beşiktaş'ı… Öbür taraftan Santos'u görevde tutmak da bana göre benzer derecede büyük bir hata. Sözleriyle mi yapıyor bunu, yoksa hareketleriyle mi bilemiyorum ama takım hayalet gibi! Hakemlerin her temasa faul çaldığı ve yerlisi yabancısı futbolcuların da bunu bilerek sıkıştıkları ya da yoruldukları anda yere yatıp zaman kazandıkları dünyanın en garip ligindeyiz. Yani tempo yapmak zaten bu kadar zorken Beşiktaş kendi işini daha bir zora sokmak için yeteneksizliğin dibine vuruyor adeta.


Yardımlaşma sıfır, pas almak için açı ve alan değiştiren hak getire, ikili mücadelelerde ya bir adım geride kalıyorlar ya da ters taraflarına dönüp rakibi kaçırıyorlar. İyi oyunun bir sınırı var, biyolojik sınırlar… Cenk başta bazı oyuncuları izledikçe anladım ki beceriksizlik biyolojik sınır bile tanımıyor. Bir takım bu kadar kötü olamaz diyorsunuz ve her hafta daha kötüsünü izliyorsunuz. Pas yok, şutlar dağlara taşlara, yahu penaltıyı atın hiç değilse… O da yok!.. Pes! Gaziantep yeni teknik direktörü Selçuk İnan'la derli toplu oynadı ve hak ederek kazandı. Beşiktaş koca maçın sadece 25 dakikasında Ghezzal, Aboubakar oyuna girdikten sonra bir şeyler yapmaya çalıştı bir de 2-0'dan sonra can havliyle saldırdı. Kaçan penaltı, ardından Abuobukar'ın kaleciye nişanladığı şut derken üç puan uçtu gitti, oysa beklenti Kartal'ın puanı kapıp uçmasıydı!

 

Fatih Doğan

Santos'la Olmaz

Gaziantep'te ne oyun ne de sonuç, Beşiktaş taraftarına gelecek adına güzel hayaller kurdurmaktan uzaktı. Teknik direktör değişikliği bu ülkede şok etkisi yapar. Selçuk İnan'ın gelişinin de sıkıntılı periyotta olan Gaziantep'e olumlu etkisinin olacağını tahmin ediyorduk. Ancak Beşiktaş'ın bu kadar vasat ve iyi oyundan uzak olacağını tahmin etmedik. Santoslu Beşiktaş, Karagümrük maçı hariç kendi standartlarının çok altında oynuyor. Bunun sebepleri var. Birincisi Beşiktaş; savunmada ve üçüncü bölge geçişlerinde topu iyi kullanmıyor. Kullanacak oyuncuları yok. Yenilen goller de Santos'un tercihlerinin sonucu. Worrall'ın sağ stoper, Necip'in sol stoper oynatıldığı bir maçta kademe çöktü.
İki gol de Necip-Masuaku arasındaki hattan geldi. Masuaku'nun kademe hatalarını 1 yıldır söylüyoruz. Necip'in sol stoper oynatılması, o hattı çökertti. İki pozisyonda da hatası var. Santos'un hala oyuncularını ve mevkilerini tanımamış olması kabul edilemez. İkinci faktör şu: 4-1-4- 1'de Muçi sol açıkta oyuna başladı. Muçi solda kayboluyor. Bu ısrar niye? Bakhtiyor'un yerine Cenk'i oyuna ve sola alarak ikinci yarıya başladı. Bakhtiyor'u uzun süre sonra ortada gördük. Oyuncunun da başı döndü. Çevresindekilerle oynama alışkanlığı yok. Santos oyuncu seçimini doğru yapmamaya ve sürekli oyuncularının mevkisini değiştirmeye devam ederse, istikrar sağlayamaz. İstikrarsız bir hocanın üzerine geleceğin planları yapılmaz.

 

Ali Ece

Migrenimin Merkezi

Bu kadar yüksek bonservis bedeli ödenmiş Musrati’nin top çıkartırken yaptığı hata tabii ki hoşgörülebilecek cinsten değil lakin orada Onur Bulut’un çevresini hiç taramadan ezbere Musrati’ye oynaması da Beşiktaş’ın sezon başından beri devam eden kolektif kalitesizliğin yüzlerce numunesinden birisi. Sahi Türkiye’de oynayıp da Onur Bulut’a çalım atmamış bekinden açığına herhangi bir sol kanat oyuncusu kaldı mı? Belki Zaynutdinov Beşiktaş’ın rakiplerinden birinde oynasaydı o Onur Bulut’a çalım atamayan tek sol kanat olabilirdi. Bu sezon daha önce 12 maç sol bekte, 10 maçta da stoperde oynatılan Zaynutdinov bu kez hangi akla hizmetse ofansif merkez orta saha rolünde ilk 11’de sahaya sürüldü. Beşiktaş 11’indeki bu kalitesizlik başı hiç ağrımamış insanı bile kronik migren hastası yapar. 2023 yazında bu kadar kötü kadro mühendisliği yapanları Lovren kovalasın! Ailemi geçindirmek için bu yazıyı yazmak ve maç sonrası Vole’de program yapmak zorunda olmasam evde izlesem ilk yarı tamamlanmadan televizyonu kapatırdım.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık