Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Sinan Vardar

Moral Galibiyeti

Sahada İstanbulspor'u görünce hatıralar gözümde canlandı. En alt kümelere düşen tarihi takıma sahip çıkan yıllar önce aramızdan ayrılan büyük başkan Ömer Sarıalioğlu aklıma geldi. Beşiktaş alt yapısına futbolcu istediğimizde Sinan Başkan senin paran bizde geçmez diyerek büyüklük gösterirdi. Kulübe tesisler kazandırdı. İstanbulspor'u yeniden canlandırdı. Ecmel Başkan'da Süper Lige çıkardı. Temennim tekrar Süper Lig'e dönmesi çünkü artık küme düşmesi kesin gibi. Hoca kazanan kadroyu bozmadı. Kritik Galatasaray derbisi öncesinde Necip, Masuaku, Gedson ve Semih Kılıçsoy gibi ilk 11'in değişilmez isimlerinin sarı kart sınırında olması nedeniyle teknik direktör Fernando Santos'un İstanbulspor karşısındaki 11 tercihinde değişiklik yapabileceği konuşulmuştu. Ancak Hoca Konyaspor maçını kazanan kadroyu değiştirmedi. Maalesef ilk yarıda çok da iyi bir oyun ortaya koymayan Beşiktaş'ta 34. dakikada gördüğü sarı kart sonrasında Gedson Fernandes Galatasaray maçında cezalı duruma düştü. Semih yine her zamanki gibi tüm benliği ile savaşıyor ve aldığı darbelere karşı ayakta kalıyor. Bu çocuk büyük bir yıldız. Beşiktaş, Trabzonspor maçından bu yana ilk kez ilk yarıyı önde tamamladı. Ama galibiyete rağmen ilk yarı sonunda topla oynama oranında Yüzde R'ye H İstanbulspor'un üstünlüğü vardı. İkinci devrenin başında İstanbulspor biraz daha iyi başlasa da golü Beşiktaş buldu. Beşiktaş'a transfer olduktan sonra çektiği şutlarla bazen eleştirilse de Muçi ceza sahası dışından çektiği şutla golü buldu. Şut yüzdesi yüksek. Böyle gollerini çok seyredeceğiz. Semih 76. dakikadan oyundan çıktı. Galatasaray maçı öncesinde sarı kart sınırında bulunan genç yıldızın kart görmemiş olması yüz güldürdü. Yerine oyuna giren Aboubakar'ın da hırslı ve istekli oynaması gözüme çarptı. İlerleyen günlerde Aboubakar'ın da takıma katkı yapmasını bekliyorum.

Fotomaç

 

Bilal Meşe

Santos'un İşi Çözüm Üretmek

Beşiktaş kazanıyor kazanmasına da iyi oynamıyor, taraftarlar her maç diken üstündeler! Baksanıza Santos bile şikayetçi! Sanırsınız takımın hocası o değil. 
Kartal kötü oynuyor, bunu cümle alem biliyor. Bu durumu düzeltecek olan sensin Santos, yan yollara sapma, mazeretlere sığınma, çözümler üret! Neyse ki Semih Kılıçsoy gibi bir yetenek var da, onu izlerken keyif alıyoruz. O genç yaşına karşın müthiş bir profesyonel Semih; güçlü, kuvvetli, ceza alanı içinde rakipleriyle boğuşuyor, kendisini yere atmıyor, ayakta kalıyor, yeteneğiyle, fizik gücünü birleştiriyor, sürekli gol peşinde koşuyor, aferin.
Aboubakar’ı taraftarlar protesto etti. Valla haklılar. Arkadaş bir var, bir yok. Sergen Yalçın’ın kulakları çınlasın, “Onsuz da şampiyon olacağım” demişti, kıssadan hisse!

Düşme hattı alev alev

Yarım asıra dayanan gazeteciliğimde gerek zirvede gerekse kırmızı hatta böylesi kora kor bir yarışı anımsamıyorum. Belki 1-2 sezon yaşanmıştır.
Galatasaray ile Fenerbahçe atbaşı gidiyorlar. Bu ikiliyi arkadan rahatsız edecek hiçbir takım yok, sadece klasmana girme mücadelesi var! Trabzonspor ile Beşiktaş kafa kafaya. Kasımpaşa 4 puan geride.
Yukarıdaki tablo böyle, ya kırmızı çizgi... Orası öyle bir karışık ki, tek net olan 4 takımın Süper Lig’e veda edeceğidir. İstanbulspor topun ağzında, geleceğe umutsuz bakıyor, peki diğer üçlü kim? O kadar çok aday var ki, tam tamına 11 takım tehlike hattında dersek abartmış olmayız. Mevcut puanlar bunun en büyük göstergesidir. Bu takımlar arasında oynanacak maçlar final havasında geçecek, bir puan bile kurtuluş reçetesi olacak!

Uygulama doğru ama eksik

VAR uygulaması futbola girdiği günden bu yana hafta olmasın ki tartışılmasın! Bırakın tartışmaları bir kenara neredeyse krize dönüştü, her kafadan bir ses çıkıyor. Top dönüyor, dolaşıyor TFF ve MHK’de patlıyor! 
Nihayet VAR konusunda TFF olumlu bir adım attı. Hakemin monitöre çağrıldığı pozisyonlarda, hakem ile VAR arasındaki diyaloglar açıklanacak. Bu konuşmalara sansür uygulanacak mı, orası kapalı kutu. Şeffaflık şart, yan yollara sapmak yok!
Ancak burada önemli bir eksik var... Hakemin monitöre çağrılmadığı pozisyonlarda, hakem ile VAR arasındaki diyaloglar ne olacak? Yani VAR çağırdı mı, çağırmadı mı? Uyardı mı, uyarmadı mı nereden bileceğiz. İşin püf noktası budur!

Milliyet Skorer

 

Turgay Demir

Gol İçin Yaratılmış

Cenk Tosun bu haliyle oynamaz ama hala her maç ilk on birde!? Santos tasarrufu bir kenara bıraksın isterse otelin kral dairesinde kalsın ama kadroyu doğru kurgulasın, çünkü işi bu, ekonomistlik değil! Beşiktaş ilk yarıda yine topu rakibe bırakır bir görünümdeydi. Bunun bir taktik olmadığı aşikar ama maç öncesi soyunma odasında Portekizli her ne söylüyorsa takım o söylenenleri böyle algılıyor ki, böyle oynuyor. O söylem değişmeden oyun değişmeyecek gibi!. İstanbulsporlu oyuncular dün de ellerinden geleni yaptılar. Onurlarıyla oynadılar. Helal olsun. Beşiktaş Semih'in golüne kadar dağınık bir görüntü verdi. Semih soldan girip, uzak köşeye nefis bir plase gönderince manzara değişti… Semih deyince on dakika durmak lazım… Maşallah, Allah nazarlardan saklasın, gol için yaratılmış adeta. Her pozisyonda vuruyor ve golün her türlüsünü de atıyor. Şansı da, bahtı da açık ola. Muçi geçen hafta sekiz şut denemiş gol atamamıştı bu kez az ve öz şut attı biri de gol oldu.

Semih-Muçi ikilisi ön bölgede çok iş yapacaklar gibi. Rashica da onlarla uyumlu oynuyor. Geriye kalan tek şey sol kanatta istikrarı yakalamak. Ha unutmadan, Gedson'un cezalı duruma düşmesi kimseyi fazla sevindirmesin, Salih o bölgede kimseye nefes aldırmaz… Amartey oynarsa o da görevini layıkıyla yapar, çünkü yanlarında El Musrati gibi bir usta var. Çok rahat, özgüvenli, tam bir takım oyuncusu. Yılın en iyi transferlerinden biri. Beşiktaş'ın Santos yönetiminde ikinci yarıda oynadığı oyunlara bakarsak Kartal derbiye hazır ve muhtemelen derbiyi de kazanır. İlk yarıdaki oyunlara bakınca aynı şeyi söylemek zor. Santos bu konuyu çözmeli. Hem de bu hafta.

Fotomaç

 

Güntekin Onay

Bu Oyun Gelişmeli

Beşiktaş Ofansta Etkili Olmak Zorunda

Beşiktaş, bir kez daha gol yemeden kazandı. 6 haftadır takımın başında olan Fernando Santos’un önceliği gol yememek. Bunda da başarılı. Hiç risk almadan ve emniyetli bir anlayışı tercih ediyor. Özellikle de ilk yarılarda.

Dün İstanbulspor karşısında ilk 45 dakikada Semih Kılıçsoy ile golü bulan Beşiktaş, Cenk Tosun ile 2 pozisyondan faydalanamasa da futbol kalitesi ve tempo anlamında bekleneni yine veremedi.

Yeni transfer Al-Musrati’yi oyun kurucu yerine stoperlerin önünde konuşlandıran Fernando Santos, Ernest Muci’yi de Gedson Fernandes ile birlikte 8 numara pozisyonunda kullandı. Bu anlayış ile Beşiktaş yeni transferlerin potansiyelini de sahaya yansıtamıyor.

Lezzet Yok Heyecan Yok

Beşiktaş’ın oynadığı futbolu eleştirirken ligden düşmesi kesin görünen bir rakibe karşı oynadığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Siyah beyazlıların futbolunda bir gelişme yok. Lezzet yok. Heyecan yok. Her şeyden önce pres yapmayan büyük takım mı olur? Fernando Santos’un anlayışında takım halinde alan daraltarak oynamak yok. Öndeki 5’liyle arkadaki 5’li arasında kopukluk var.

Derbide Böyle Oynamamalı

Beşiktaş, rakiplerin orta alanı kolay geçmesine ve topla fazla oynamasına izin veriyor. Son maçlarda düşmemeye oynayan takımlara karşı bu anlayış ve Semih Kılıçsoy’un golcülüğü problemleri çözdü. Ancak derbide Galatasaray’ın topla istediği gibi oynamasına izin verirseniz bunun faturası pahalı olabilir. Siyah beyazlıların bu anlayışından en çok memnun olan kişi kaleci Mert Günok’tur. Çünkü Beşiktaş’ın önceliği gol yememek.

Fernando Santos savunmadaki sorunları oyun disiplini ve emniyetli anlayışıyla çözdü. Ancak Kartal’ın ofansif olarak gelişmesi şart.

Beşiktaş dün ışık vermedi ama 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy yine parıldadı. Alkışlar Semih’e...

Hürriyet

 

Ali Ece

Semih Üstü Muçi

Beşiktaş fragmanlar halinde oynuyor çünkü fragmanlar şeklinde son 6 ayda farklı teknik direktörler ve yönetimler tarafından bir araya getirilmiş bir oyuncu grubu var. Mesela Semih aslında yazdan beri kadronun parçası ama Aboubakar küsmesi ve küstürmesi, Rebiç fos çıkması, Cenk’in fiziksel açıdan gerilemesi, Muleka’nın bonservis bedeline göre saman alevinden hallice performansı Semih’in A planı olmasını sağladı. Aslında Beşiktaş’ın Mario Gomez’den beri santrforda bu kadar etkileyici bir A planı olmadı: Aboubakar canı istediğinde dar alanda Mario Gomez’den bile daha klas, büyüleyici vuruşlar yapabiliyor. Canı istemeyince bitmek bilmeyen bir migrene dönüşüyor.

Semih ise aldığı ilk dakikadan beri golün istikrarlı merkezi. Cenk Tosun da Şampiyonlar Ligi’nde namağlup liderlik sezonunda çok iyi bir santrfor ve sol iç forvetti. Maalesef artık o seviyesinde değil. Semih ise şu anda Cenk Tosun’un Everton’a rekor bedelle transfer olduğu seviyenin de üstünde ve henüz 18 yaşında. İstanbulspor maçında Semih’in attığı gol pür yetenek kalitesi eseri. Beşiktaş tarihinde en son bu kadar yetenekli 18 yaşındaki forvet oyuncusu Nihat Kahveci’ydi. Semih de bir nevi neo-Nihat Kahveci.

Semih’in kart sınırında olmasının sebebi gençliğinden kaynaklanıyordu, derbide cezalı duruma düşmeden maçı tamamlamasını sağlayan da tüm tecrübesizliğine rağmen çok zeki bir oyuncu olması. Çok zeki olmadan o harika golü atılamazdı: Semih 23. dakikada adeta 1.5 saniyesi varken yarım metrekareden gol çıkardı. Muçi’nin de bu kez denediği şutlardan birini gole çevirmesi bir dahaki sezon fragman değil de Semih-Muçi merkezinde komple ve sürdürülebilir güçlü bir takım hücumu oluşturmak için umut verici bir numune.

Fanatik

 

Cem Dizdar

Kim Ne Oynadı Anlayan Varmı?

Öyle bir lig izliyoruz ki, diptekiyle üsttekini oyun olarak birbirinden ayırmak imkansız neredeyse. Bu durum Avrupa’nın merkez ülkelerinde oyun gücünün eşitliğini anlatabilir ama bizde anlattığı sadece onca harcamaya rağmen ‘’oyunsuzluk’’tan öte değildir. Beşiktaş neredeyse düşmesi kesinleşmiş İstanbulspor’a karşı topu eline almayı başaramıyorsa bunun izahı kolay olmasa gerek… Üstelik uluslararası kariyer bir hoca üç de ‘’özel futbolcu’’ almışlarken!.. ‘’Neden aldılar?’’ sorusunu Türkiye’de soran olmaz sanıyorum. Çünkü burada futbolun ilk koşulu transfere para harcamak, harcatmaktır.

Beri yandan sahi, Joe Worrall nasıl oluyor da Necip Uysal’ı kesemiyor? Ve onca yıldır Necip’i mağdur eden taraftarlar ile yazar, yorumcular neden bu duruma anlaşılır bir açıklama getiremiyor? Durumu anlamak isteyenlere ters bir örnek vereyim… ‘’Dünkü çocuk’’ Semih Kılıçsoy’un golü attığı yerin yaklaşığından ‘’uluslararası golcü’’ Cenk Tosun topu üstten dışarı atıyor. Gelin görün ki, sözleşme pazarlığında kuşkusuz ki golü kaçıran önde olacaktır!

Futbol Oynuyormuş Gibi

İkinci devresinde de oyunda büyük bir değişiklik olmadı. Farklı olan sadece Beşiktaş’ın ikinci golü atmış olmasıydı. Devamında o kadar sıradan bir oyun izledik ki, bunu izlemek için bu kadar para harcamaya hatta insan zihnini bu denli meşgul etmeye gerek var mıydı?

İnsanı izlerken yoran bir oyuna ‘’futbol’’ adı veriliyor bu ülkede. Ardından da döne dolaşa ‘’hakem kararı’’ tartışıyor çoğunluk sanki futbol oynanıyormuş gibi!.. Sonuçta ikisi de oynayamıyor ama Beşiktaş ile Trabzon lig üçüncülüğü için oynuyor. Peki üçüncü olan takım ne yapacak sizce? Tıpkı ilk iki takımın yapacağı gibi, gibi önce transfer yapacak ardından da yeni transferlere ihtiyacı olduğunu söyleyecek… Şaşıracak mıyız? Elbette hayır…

Fanatik

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık