Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Sinan Vardar

İstek var, gol yok

Geçtiğimiz gün Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Antalyaspor galibiyeti ve sonrasında yaptığı transferle Beşiktaş'ta gri bulutlar dağılmaya başladı. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri tüm olumsuzluklara rağmen önemli işlere imza atıyorlar. Gerek transferin gelişinde gösterilen efor, gerekse iki asbaşkanın federasyona karşı gösterdiği tavır çok önemli. Umarım bundan sonra tüm camia başkan ve yönetim kurulunun arkasında birleşecek ve her şey çok daha iyi olacak. Buna inanıyorum. Gelelim maçımıza, ilk yarı boyunca stoperler ile uzun toplarla çıkmak istedi Beşiktaş. Buradaki düşünce dripling yapabilen Semih Kılıçsoy ve Jackson Muleka gibi oyuncuları topla buluşturmaktı ama istenilen olmadı, gol de gelmedi.

İkinci yarıda da maalesef istenilen oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı Beşiktaş. Fakat teknik direktör Fernando Santos ilk yarıda sağ kanatta görev verdiği Muci'yi asıl mevkii olan sol tarafa aldı. Muci'nin kalitesi belli. Kaleyi gördüğü anda şut atma isteği var. İlerleyen maçlarda birçok golünü izleyeceğiz. İlk maçına göre fazla etkin olmasa da yaptığı çok şık hareketlerle iyi bir futbolcu olduğu gösterdi. Her maç olduğu gibi defansın sigortası yine Necip'ti. Son dakikalarda iyi bir mücadele gösteren Kayserispor'un birkaç tehlikeli atağı kaleci Mert Günok'un ve Beşiktaş defansının gayretiyle önlendi. Sonuçta istenilen gol sesi bir türlü gelmedi ve beraberlik maçın hakkı oldu.

 

Bilal Meşe

Kulüplere değil mesleğe bağlıyız

Gerek köşemde, gerekse maç yorumlarımda objektif olma konusunda kılı kırk yararım, kantarım doğru tartar. Ne var ki özellikle maçlarda zamanla yarışıyoruz, bazen hatalar da yapabiliyoruz.
Örneğin Beşiktaş-Trabzonspor maçı, konuk ekibin verilmeyen net penaltısını fazla öne çıkaramadım, ancak ‘es’ de geçmedik. Evet, Kartal maçı 2 farkla kazandı. Peki iyi mi oynadı, elbette hayır. Fernando Santos takımın futbolundan mutlu! Ancak benim penceremden manzara farklı. Kartal’a maçı Semih Kılıçsoy bireysel becerileriyle kazandırdı, yani kendi pişirdi kendi yedi misali!
Herkes gibi bizler de bu oyunda farklı renklere sempati duyabiliriz, ancak formayı sırtımıza geçirmeyiz. Mesleğimizin kuralları var, onlara sıkı sıkıya bağlıyız. Beşiktaş iyi oynamıyor olabilir ama hakem hatalarından diğer paydaşlara oranla en çok zararı siyah-beyazlılar görmüştür, tersini de kimse iddia edemez. Antalya (D), Adana Demir ve Sivas (D) maçlarında Kartal’ın buz gibi penaltıları verilmedi. Bunları dile getirmenin tarafgir olmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur!

Bu yangın sizi de sarar

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın Beşiktaş maçından sonraki isyanlarına katılmamak mümkün değil, yerden göğe haklı. Bardhi’nin pozisyonu, öyle gri falan değil, buz gibi penaltı. Hakem Arda Kardeşler, çekmeyi mi yeterli bulmadı, bilemem. Eee çekmenin yanı sıra bir de alttan diz var, diz! Hadi göremedi, peki VAR’daki arkadaş yani Süper Lig’de bir kez olsun düdük çalmamış Alper Çetin niye uyarmadı, niye çağırmadı? Çağırdı da gitmedi mi, bilemiyoruz! TFF o muhabbetleri açıklasa da bilsek! Korkmayın, cesur olun, açıklayın, yoksa bu yangın sizleri de saracaktır!

6 Şubat 2023’ü unutma!

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketini unutmadık, unutturmayacağız... 6 Şubat 2023’te binlerce canımızı kaybettik, acısı hala tazeliğini koruyor. Felaketin 1. yılında yerle bir olan şehirlerimizden yapılan yayınları izlerken içim sızladı. O büyük acıları bir kez daha hissettik, yüreğimiz yandı. Sosyal medyadan yaptığım bir alıntı var: “Depremin gücüne karşı koyamayabiliriz, ama toplum olarak dayanıklılığımızı artırabiliriz. Eğitim ve bilinç, bu dayanıklılığın temel taşlarıdır.” NOKTA!!!

 

Turgay Demir

Var mısın, yok musun!

Tam 14 yıl olmuş Kayseri Stadı açılalı. Açılışına da gitmiştik, o gün doğal olarak zeminin bozuk olduğunu ve açılışa yetişmediğini ama kısa sürede harika bir zemini olacağını söylemişlerdi. İnanmıştık! 14 yıl sonra hala aynı kötü zemin! Pes! Maça sonra geçeriz önce Muçi… Beşiktaşlılar mutlu olabilirler artık çok iyi bir oyuncuları var. Arnavut genç adam çok özel bir yetenek. Santos onu dün en kötü şekilde kullanmak için elinden geleni yaptı ama buna rağmen Muçi her fırsatta kendini gösterdi. Santos gerçeği görüp Semih ve Muçi'yi önlü arkalı oynatıp kanatlara da iki hızlı oyuncu koyduğu zaman Beşiktaş'ın çok iyi bir hücum hattı olacaktır. Buna emin olabilirsiniz. Yenilerle devam edelim… Worrall tipik bir kesici, havadan iyi ama ayakları için aynı şeyi söylemek zor. Topla fazla oynamazsa kendisi için de, Beşiktaş için de iyi olur. Rakibin en öndeki oyuncusuna göre kimi zaman Worral oynar, kimi zaman Coleley. Bana göre durum bu. Musrati zaten bildiğimiz bir oyuncu. Tipik bir altı numara. Orta sahada Gedson'la birlikte uyum yakaladıklarında önlerinde de RebicMuçi-Rashica olursa Beşiktaş'ın manzarası tamamen değişir. En öndeki Semih de çuvalla pozisyon bulur, bir çuval da gol atar. Gelelim maça. Her şeyden önce yukarıda da anlattığım gibi ön taraftaki diziliş doğru değildi. Bir kere böyle bozuk zeminde Cenk Tosun'u oynatmak ve bu kadar uzun süre sahada tutmak akıl işi değildi. Kötü zemin her iki takımın da top yapmasını önledi. Pozisyonlar genellikle bireysel hatalar sonucunda geldi ve Kayserispor'un pozisyonları daha fazlaydı. Beşiktaş iki net pozisyon yakaladı ikisini de kullanamadı. Bir de penaltı var ki, hakemin hiç ilgilenmemesi, VAR'ın ise hakemi çağırmaması TFF'nin Beşiktaş'a "En yakın 15 gün sonrasına randevu verebiliriz" demesi geldi aklıma. İnanılır gibi değil Beşiktaş gol atınca iptal etmek için anında devreye giren VAR, Beşiktaş'ın penaltılarında ortadan kayboluyor. Bildiğin VAR mısın, yok musun oyunu bu! Herkese VAR, Beşiktaş'a yok. Bravo TFF… Bravo Büyükekşi…

 

Güntekin Onay

Beşiktaş, dün yine hücumda hiç heyecan vermeyen bir futbol oynadı.

Son 5 maçın 4’ünde gol atamayan siyah beyazlılar’ın 10 maçtır kazanamayan Kayserispor karşısında gol beklentisi sadece 0.21 olarak gerçekleşti. Fernando Santos döneminde her geçen maç geriye giden bir hücum oyunu var. Özellikle Türkiye Kupası’ndaki Antalyaspor maçı dahil ilk yarılarda rakip kaleyle hiç işi olmayan bir Beşiktaş izliyoruz. Bu tablonun kadro kalitesi ve eksiklerle ilgisi yok. Fernando Santos’un oyun anlayışı bu. Ayrıca Jackson Muleka forvet arkası, Erenst Muci sağ kanat oynadı ve gerçekten de anlam veremedik.

MUCi OFANSiF OLARAK TAKIMIN EN VERiMLi iSMiYDi 

Beşiktaş’ta yeni transferlerden Ernest Muci, çok az hücum yapan bir takımda ofansif olarak en verimli ve rakibi tehdit eden isimdi. Al Musrati, pas kalitesi ve pozisyon bilgisi yüksek deneyimli bir oyuncu, Joe Worrall ise topu oyuna sokmakta maharetli görünmedi ama yüksek toplarda ve ikili mücadelelerde defansif aksiyonlarda başarılıydı.

BEŞiKTAŞ’IN EN iYiSi KALECi MERT GÜNOK’TU

Dün Kayserispor karşısında ofansif anlamda çok etkisiz görünen Beşiktaş’ta sahanın hiç tartışmasız şekilde en iyisi kaleci Mert Günok idi. Beşiktaş sadece dün değil haftalardır hücumda çok etkisiz. Trabzonspor maçı dışında son 5 maçın 4’ünde gol atamadı. Trabzonspor karşısında da Semih Kılıçsoy’un bireysel becerisiyle gelen goller vardı. Fernando Santos acilen mentaliteyi değiştirip, daha ofansif bir oyuna yönelmeli. Çünkü bu oyun büyük takım oyunu değil.

 

Fatih Doğan

Kayserispor ve Beşiktaş yeni transferleriyle birlikte toparlanma ve yükselme hayalleri kurarken ilk ciddi deneyimlerinde birbirlerini üzmeyip, birer puan kazandılar. Fernando Santos sahaya yeni transferleri Muçi ve Worrall'ı 11'de sahaya sürerek başladı. Ancak Muçi'ye sağ açıkta görev verilmesi ve ilk yarıdaki vasat performansı akıllara bu sezon Polonya liginde sol kanatta oynayıp içeri hareketlenmesiyle tezat oluşturdu. Belki pozisyon değişikliği, belki de uyumsuzluk vasat bir görüntü verdi. Sağ stoper bildiğimiz Worrall'ın sol stoper başlaması, bir pozisyonda önündeki topu rakibine kaptırması başlangıç maçında dikkat çeken nazarlık hata olarak görülebilir. 66'da Cenk çıktı, Al-Musrati girdi. Semih sola geçti, Muleka forvete, Musrati ortaya. Skordan bağımsız yazıyorum, temelde Beşiktaş adına şu görüntü vardı; sağ bek, sol bek ileri çıkmıyor, kanatlar ideal kanat oyuncusu değil, iki orta saha, ceza sahasına giren, üreten, taşıyan oyuncular değil, sahada 4 tane forvet var ama bu takım nasıl gol atacak? Kayseri, 3 yeni transferi ve Afrika Kupası'ndan dönen oyuncularıyla daha diri ve istekliydi. Özellikle Bourabia orta sahayı toparlayan isimdi. Cardoso'nun 51'deki vuruşu direkten dönmeyip gol olsa, maçın hikâyesi başka bir yere dönüşebilirdi. Sonraki değişiklikler vasat oyunu renklendirmeye yetmedi. Kayserispor bu takımla toplarlar hissiyatı verdi. Özellikle yol geçen hanına dönen savunma hattına oyuncuları gelince hemen hissedildi. Hücumda da atak sonlandırmak için uyuma ihtiyaçları var. Beşiktaş'ın toparlanmak için alması gereken çok yol var. Al- Musrati üzerine bu iş inşa edilebilir. Amartey- Gedson ikilisinin üreteceği bir çözüm yok. Kayserispor bu oyunla maçı kazanamadığı için üzülebilir ama Beşiktaş bu 1 puana üzülmemeli.

 

Ali Ece

Yeni tas, eski hamam

Beşiktaş, maça Amartey-Gedson orta saha ikilisiyle başladı. Önlerinde 4 forvet profilli oyuncu vardı: Semih, Muleka, Cenk üçlüsü zaten sadece forvet oynayabilen isimler ama ileri 4’lünün sağında sahaya sürülen Muçi en azından alan değiştirerek oynamayı bilen ofansif orta saha-forvet harmanı bir profile sahip. Ancak nedense ilk 25 dakikada Muleka-Semih-Cenk üçlüsü dönerek mobil forvet gibi oynarken Muçi daha çok sağda sabit kaldı. 28. dakikada ilk kez Muçi etkili şekilde alan değiştirmişti ve koca devredeki tek tehlikeli Beşiktaş şutunu da soldan soluyla Muçi çekmeyi başardı. Muçi kariyerinin büyük kısmında merkezde veya solda oynayarak Beşiktaş’ın transfer listesine girmiş bir oyuncu. Bu kadar bonservis ödeyip bu oyuncuyu aldıktan sonra hücum hattında en az alışık ve verimli olduğu sağda oynatmanın nedenini anlayamadım. Rashica oynayamadığı için bir maçlıksa tamam ama yeni oyuncuyu yeni takımına adapte etmek için onu en verimli olabileceği yerde oynatmak Beşiktaş lehine daha iyi olmaz mı?

Tabii ki Santos büyük tecrübe, misal o da Worrall’ın sağ stoperde soldakinden daha rahat edebileceğini biliyor ama en azından Worrall, Muçi’den farklı olarak Forest gibi takımda kaptanlık yapmış tecrübeli bir isim. Sol stoperde hata yapsa da gördüğümüz gibi hatasını telafi edebiliyor. Beşiktaş’taki temel sorun şu aslında: Worrall sol stoperde Bakhtiyor’a göre ehveni şer, Bakhtiyor da sol bekte Meraş’a göre ehveni şer. Ancak Beşiktaş’ın acil ihtiyacı olan herkesin en iyi oynayabildiği yerde oynaması: Sol bekte Masuaku, sol stoperde Colley, sağda Rashica vs. Yeni transferler de bu doğru omurgaya göre eksik yerlere monte edilirse hem yenilerin hem de eskilerin performansı ve birbirleriyle uyumluluk seviyesi yükselebilir, böylece de Beşiktaş daha etkili bir kolektif oyun oynayabilir.

 

Cem Dizdar

Necip ile Mert etkisi!

Kaynak neresi!

Doğrusu ya maçta yazacak çok şey olmadı. Yine de ilginç bir son not da şöyle olsun. Ayağının tozuyla sahaya sürülen Ernest Muçi’nin neler yapacağını doğrusu çok da merak etmiyordum. Daha yeniydi ve beklentiyi yüksek tutmamak gerektiğini bilecek kadar futbolla ilgiliydim. Ama bu transfer için Polonya Cumhurbaşkanı Andrezj Duda’nın aracı olduğu haberini sabah okuduğumda “Bu kadarı da olmaz artık” demiştim! Nihayetinde propaganda yapacağım derken ölçünün kaçtığını maç öncesinde öğrendik. Legia Varşova, “Gazetecilerin yaratıcılığını biliyoruz ancak bu sefer hayal güçleri fazla ileriye gitmiş” açıklaması yaptı. Şimdi soru şu; sizce bu haberin kaynağı neresidir?

Biz izlemekten bıkıp usandık ama milyarlarca borcuna rağmen onca paraya onca transfer yapan Beşiktaş ilk devreleri oynayamamaktan bıkmadı. Bahisçilerin sık başvurduğu “gol beklentisi” istatistiğine (xG) göre ilk devre şöyleymiş: 0.11. Yani sadece ‘’gol hayali kurmuşlar’’ o da soyunma odasında! Peki, “İlk devre boyunca Beşiktaş’ın en etkili oyuncuları kim?” diye sorsam yanıtınız Necip Uysal ile Mert Günok olmaz değil mi? Ama öyle. İkinci devre başlar başlamaz Kayseri sağlı sollu gelirken Beşiktaş hala uykudaydı ve uyanacak gibi de görünmüyordu. Pozisyona giremese de Kayseri topu gezdirdi ve Beşiktaş’ın oyundaki bıkkınlık katsayısını gittikçe yükseltti. Tek seçenekleri ‘Uzun vur hata bekle’ idi ama Kayseri tersine son bölümü son derece baskılıydı. Ve bu bölümde de Beşiktaş’ı ayakta tutan yine o “beğenilmeyen” Necip ile Mert oldu.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık