Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

05 Mayıs 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay (Hürriyet)

Abou ve Gedson güneş gibi parlıyor

İyi bir Aboubakar’ı durdurmak imkansız, Fernandes de günün iyileri arasındaydı.

Adana Demirspor bu ligin en etkili hücum yapan, göze en hoş gelen futbolu oynayan ekiplerinden biri. Montella’nın takımı sadece rakip kaleyi düşünüyor.

4-2-4 gibi bir düzenle oynuyorlar. Orta alanın merkezinde tüm yük Badou Ndiaye ve Stamboli’nin omuzlarında. Adana ekibinin bu riskli anlayış ve formasyonuyla Beşiktaş’ın maçı kazanmaması sürpriz olurdu.

Nitekim 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koyan siyah beyazlılar net bir üstünlük kurmayı bildi.

ÇOK DEĞERLi BiR GALiBiYET

Kendi evinde bu sezon hiç kaybetmemiş olan Adana Demirspor karşısında 1-0 geriden gelerek 4 golle kazanmak çok değerli.

Şenol Güneş’in Beşiktaş’ı son 12 maçta 34 puan topladı. Ligin en formda takımı konumunda. Aboubakar formda ve sağlıklı olduğunda onu durdurmak imkansız. Dile kolay son 10 maçta 12 gole imza attı Kamerunlu süperstar. Gedson Fernandes ve Masuaku da dün Beşiktaş’ın iyileriydi.

SALiH ARTIK DAHA ÇOK SORUMLULUK ALIYOR

Salih Uçan, Şenol Güneş ile beraber çok daha fazla sorumluluk alıyor, çok çalışıyor. Amir Hadziahmetovic de daha güvenli oynuyor ve kalitesini sahaya yansıtıyor.

İkinci yarının başında harika bir gole imza atan Gedson Fernandes’in bu yeteneği var ve buna benzer pozisyonlarda çok daha fazla gol atması lazım. Beşiktaşlılar dün bir kez daha Valerien İsmael ile çok fazla vakit kaybedildiğini düşündü. Şenol Güneş daha önce gelmiş olsaydı Beşiktaş kuşkusuz bambaşka bir konumda olacaktı.

 

Bilal Meşe (Milliyet Skorer)

Kartal pusuya yattı

Adana Demirspor’un ligde dördüncü sırada olmasını sakın ola yadırgamayın, iyi futbol oynuyor, iyi mücadele ediyor, üretiyor, atıyor, etkili kramponları bünyesinde taşıyor. Demem o ki, özellikle sahasında adeta devleşiyor, keyifli bir futbol ortaya koyuyorlar. Nitekim tribünlerin full oluşunun da temelinde ev sahibi takımın bu özelliği yatıyor. Teknik Direktör Montella’nın da hakkını teslim etmek gerekir, iyi futbol oynatıyor.
Maç mı? Müthiş, tempolu, bol pozisyonlu, top bir o kalede bir bu kalede... Vallahi uzun zamandır liglerimizde böylesi keyifli bir mücadeye tanıklık etmedik. Gözlerimizin pası silindi, ekran başında heyecanlandık.
Beşiktaş’ın hesabı belli... Zirve kaçtı, ikincilik için mücadele ediyor. Kartal’ın tutanacak başka dalı kalmadı. Son iki haftadır maça tutuk başlayan, ikinci yarıda açılan Kartal, o negatif görüntüsünden Adana’da sıyrıldı, baskılı başladı. Gelin görün ki, ofansa çıkışlarda top kayıpları, hep Kartal’ın kalesine tehlike olarak döndü. Bunun temelinde ev sahibin takımın orta sahayı rahat geçmesi yatıyordu. Ancak bu yarıda Cenk Tosun, öyle bir fırsat kaçırdı ki, o da şaşırdı, biz de... Klasına yakışmadı, topu kaleciye nişanlaması.
Taç atışından gol yiyen takım gördünüz mü? Örnek Kartal! Rakibin taç atışından gelen topu Colley, adeta Belhanda’ya asist yaptı, tecrübeli oyuncu, Mert’in kapadığı köşeden topu filelere gönderdi.
Bu gol Kartal’ı ateşledi, rakip kaleye adeta park etti, inanılmaz karamboller yaşandı, ama arzu ettiği golü bulamadı konuk takım. Ne var ki, 45 artı 4’e kadar pek piyasaya görünmeyen Aboubakar, Hadziahmetovic’in soldan arkaya kestiği topa, sağıyla gelişine sert vurdu, Ertaç kurtarmak için çırpındı, ama çaresizdi.
***
İkinci yarı mı? Değişen bir şey yoktu. Tablo aynı... 46’da Hadziahmetovic yine sahneye çıktı, Gedson’u kaçırdı, tecrübeli futbolcu çalımlarla indi, sağıyla Sertaç’ın uzanamayacağı köşeye topu gönderdi.
Şunu iyi biliyoruz ki, Kartal yeter ki vites yükseltsin, gerisine karışmayın, rahat olun. 72’de Hadziahmetovic’in sağdan kullandığı korner atışında Salih’in topuk pası savunmayı karıştırdı, Saiss dokundu, Ndiaye’nin müdahelesinde hakem penaltı noktası gösterdi. Cenk Tosun şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.
90 artı 5... Ertaç geri pasta, topu ayağından açınca araya Gedson girdi, topu kurtardı, ançak kendini kurtaramadı! VAR’dan uyarı geldi, gitti, izledi, beyaz noktayı gösterdi. Peki Kürşad Filiz, pozisyon ayan - beyan... Sen niye vermiyorsun, VAR’a sığınıyorsun? Aboubakar, klasına yakışır bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi, maçın skorunu belirlerlerken, Yusuf Sarı’nın son saniyelerdeki mutlak gol pozisyonuna Mert geçit vermezken, Kartal gözünü ikinciliğe dikti, adeta pusuya yattı.
Kantarımda ağır basanlar, başta Masuaku olmak üzere, Hadziahmetoviç, Gedson, ve tabii ki Kartal’ın gol makinesi Aboubakar...

 

Sinan Vardar (Fotomaç) 

Prova

Harika bir hava, birbirine saygılı coşkulu tribünler... Top bir o kalede, bir bu kalede... Süper Lig'in bu sezonki en güzel maçlarından birini izledik.

Adana Demirspor belli ki Beşiktaş'ı çok iyi çalışmış. İlk 40 dakikada yüksek tempoyla, hızlı oynayarak pozisyonlar buldu ev sahibi... Bu sezon evinde hiç yenilmeyen ev sahibi ekip öne de geçti ama ilk yarıda kaçırdıkları maçın kaderini belirledi.

Aboubakar sol ayağıyla harika golle beraberlik golüne imza atması bir yana Hadziahmetovic'in harika gol pasına da alkışlarımızı yollayalım.

Tabii bu arada; Şenol Güneş, oyuncularına Beşiktaş'ın yediği golü defalarca izlettirmeli. Böyle basit topların tekrarı olmamalı! Büyük takım taçtan gol yemez!

Beşiktaş özellikle ikinci yarıda şov futbolu sergiledi ve farka koştu. Şenol Hoca'nın dünkü maçta yaptığı radikal değişiklik Gedson Fernandes'i hücum ağırlıklı serbest oynatmasıydı. Son haftaların suskun ve mutsuz görünen ismi Gedson müthiş enerjisiyle takıma müthiş bir güç kattı. Salih yine çok çalışırken, Masuaku hem savunmada hem de hücumda göz dolduran isimdi. Adana Demirspor'un başarılı ismi Yusuf Sarı'nın en büyük şanssızlığı Masuaku'nun karşısında oynamasıydı. Aboubakar ise bildiğiniz gibi süper ötesi!

Redmond yeni çilingir gibi rakip savunmayı allak bullak eden depar ve paslarıyla göz kamaştırırken Saiss da tam zamanında müdahaleleriyle yüreğini ortaya koyan isimdi.

Ligde şampiyonluk şansı bulunmayan Beşiktaş dün adeta; gelecek sezonun provasını yaptı. Ve sonuç olarak da; Siyah-Beyazlı takım, ligin bu sezonki en zor deplasmanından alnının akıyla çıktı.

Genç hakemlere her zaman sempatim var. Hakem Mustafa Kürşat Filiz pozisyonlara yakındı ve topu oyunda tutmaya çalıştı. Beşiktaş lehine 2 kez beyaz noktayı gösterdi ama ama ilk 45 dakikada Beşiktaş'ın iki penaltısını da es geçmesi akıl alacak gibi değildi.

Bu arada Şenol Güneş'in ceketine bayıldım. Güneş moda da 1 numara...

 

Ali Ece (Fanatik)

Şenol hocanın karşı hamlesi

Montella Türkiye’ye geldiğinden beri muazzam teknik direktörlük sergiliyor. Demirspor’un hücum sürekliliği üstüne Colley’in de hatası birleşince öne geçtiler. Şenol hoca devre bitmeden, oyuncu değiştirmeden oyunu değiştirme aklını göstererek meslektaşı Montella’ya karşılık verdi: Redmond ortaya geçip taa kendi savunmasının önünden top almaya başladıktan sonra Beşiktaş önce oyunu sonra da skoru dengeledi. Skoru 1-1’e getiren gol tabii ki Aboubakar’ın çaprazdan şut büyücülüğü sayesinde. Artık Amir gibi en yeni takım arkadaşı bile Aboubakar’ın bu eşine az rastlanır üstün yeteneğini biliyor.

Bu arada devre sonundaki Cenk - Rodrigues pozisyonunda hakem Filiz hakemlerimizin en büyük sorununu bir kez daha gösterdi: Filiz, kuralları çok iyi bilse de, oyunu oyunun kuralları kadar bilmiyor: Rodrigues’in ayağı tehlikeli olarak kalkmıyor zaten Cenk’e tehlikeli şekilde temas ediyor.

Total kontrol oyunu

Beşiktaş ikinci yarıda tamamen sonuç odaklı gerçekçi bir total kontrol oyunu oynadı: Devre başlar başlamaz Gedson’un soldan girip harika plaseyle attığı gol ekstra oldu. Gedson bu vuruşları sürekli yapabilse bonservisine artı 10 milyon Euro eklenir! Üçüncü gol Montella’nın Demirspor’da düzeltemediği tek kolektif handikabı duran top savunma eksikliğinden kaynaklanan penaltıdan geldi. Bu sezon Demirspor'u ligde Adana'da ilk kez hem de farklı yenmek, derbi galibiyetleri eksi 1 değerinde kıymetli, Şenol hocaya tebrikler! 

 

Ali Gültiken (Sabah)

Rakibi kendi silahıyla vurdu!

Maç öncesi puan cetveline baktığımızda bu maç zaten büyük heyecan vadediyordu. Ortaya konulan oyun da beklentileri haksız çıkarmadı. İki takım da son 5 haftada 15 puan toplamış. Dikine oynamayı seven, rakip kaleye çabuk giden takımlar. Çok fazla orta sahada vakit kaybetmeyi sevmiyorlar. Bu oyun düşüncesi iki takımı da temponun içerisinde tuttu.

Adana Demirspor oyunun boyunu uzatmayı seven bir takım. Çabuk oynama düşüncesinin yanında rakip savunma arkasına inmeyi de zorlayan bir takım. Maç boyunca Akintola, Onyekuru, Yusuf, Ndiaye ve Belhanda'yla bunu denediler. Bölüm bölüm istediklerini yaptılar fakat Beşiktaş, karşısında bu tür oynayan rakipleri seven bir takım. Çok adamla hücum yapıp orta sahayı boşalttığınızda Beşiktaş bunun cezasını kesiyor. Çünkü Aboubakar, Cenk ve Redmond'la ceza alanı içerinde etkili olmasının yanında aynı şekilde orta alanı da çabuk geçen bir takım. Adana Demirspor'un kendisine yapmak istediğini, aynı silahla geriye çevirdi, silahının geri tepmesine sebebiyet verdi. Bu maç bize bir kez daha gösterdi ki Beşiktaş'ın çok fazla gol pozisyonuna girmesine ihtiyacı yok. Sahadaki kaliteli ayakları, buldukları pozisyonların kıymetini biliyorlar. Neredeyse her pozisyondan bazen de olmayan pozisyondan gol çıkarabiliyorlar. Bunun arkasında yetenek kadar inanç, oyun coşkusu ve kendine olan güven var. Oyuncular kendi seviyelerinin sınırını çok iyi biliyorlar. Birçok maçta test ettiler, üstüne koyarak devam ediyorlar. Bu yüzden de çok zor görünen Adana Demirspor deplasmanından güle oynaya dönüyorlar.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık