Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay (Spor Arena, Hürriyet)

Beşiktaş galibiyeti fazlasıyla hak etti

Galatasaray açısından sezonun en kötü maçlarından biriydi. Siyah beyazlılar ise bir kez daha ‘keşke Şenol Güneş daha önce gelseydi’ dedi.

Derbi maça iki takım da temkinli ve kontrollü başladı. Galatasaray’ın ön alanda yaptığı baskı Beşiktaş’ın top kayıplarına neden oldu. İlk 20 dakikada daha organize görünen taraf Galatasaray idi. İcardi’nin golüyle öne geçen sarı kırmızılılar, daha defansif bir anlayışla oyunu kendi yarı sahasında kabullenince, atak üstünlüğünü ele alan Beşiktaş, kanatlardan getirdiği toplarla etkili oldu. Cenk’in yararlanamadığı net fırsat golün habercisi gibiydi. Saiss’in kafa golü de hiç sürpriz olmadı çünkü Galatasaray takımı büyük ölçüde kısa boylu oyunculardan kurulu.

G.SARAY GENiŞ ALANLAR BIRAKTI 

Beraberlik golünün ardından yakaladığı moralle daha etkili oynayan Beşiktaş, ikinci yarıya da iyi başlayan taraf idi. Ön alanda iyi baskı yapan siyah beyazlılar nitekim golü de bu şekilde buldu. Oliveira’nın büyük hatasında topu kazanan Hadziahmetovic siyah beyazlı ekibi derbide öne geçirdi. 2-1’den sonra risk alan ve çok adamla beraberlik için Beşiktaş’ın üzerine giden Galatasaray, kendi yarı sahasında geniş alanlar bıraktı. Final paslarında ve son vuruşlarda isabet sağlayamayan Beşiktaş, son bölümde baskı yese de savunmada dirençli bir duruş ortaya koydu.

G.Saray’da Torreira dışında ayakta kalan olmayınca maçı da bir isabetli şutla tamamladılar. Daha çok isteyen, kazanma arzusunu büyük bir mücadele gücüyle sahaya yansıtan Beşiktaş, haklı bir galibiyet elde etti. Beşiktaş’ta görevini yapmayan oyuncu yoktu ancak Gedson orta alanda adeta 2 kişilik bir performans sergiledi. Rosier, Masuaku ve Hadziahmetovic de günün çalışkan isimleriydi.

MERTENS’i SADECE BiR KEZ GÖRDÜK 

G.Saray ise derbinin ruhuna uygun bir mücadele ortaya koyamadı. İlk golü yedikten sonra Okan Buruk’un takımı adeta oyundan koptu, özellikle hücumda biribirinden çok kopuk gözüktü.

Öyle ki Mertens’i sadece atılan golde İcardi’ye verdiği pasta gördük. Sarı kırmızılar açısından sezonun en kötü maçlarından biriydi. Beşiktaşlılar ise “Keşke Şenol Güneş daha önce gelseydi” diye bir kez daha düşündüler.

 

Sinan Vardar (Fotomaç)

Çok güzel oldu

Beşiktaş'ın kazanmaktan başka alternatifi olmadığı bir derbiydi.
Siyah-Beyazlı takımdan baskılı bir bir başlangıç beklerken Galataaray oyuna ağırlığını koyan taraftı.
Icardi'nin attığı golden sonra Beşiktaş uyandı. Ama ne uyanış! Beşiktaş oyuna öyle bir ağırlığını koyarken sarı- kırmızı takım savunmada zor anlar yaşadı. Beşiktaş'ta Gedson başta olmak üzere Salih ve Amir Hadjiahmetovuc'in büyük savaşıyla siyah beyazlı takım akın akın ezeli rakibinin üzerine gitti. Açık ara: Gedson maçın yıldızıydı. Saiss'le beraberliği sağlayan Beşiktaş, ikinci yarı sağlı sollu ataklarla Galatasaray'ı ablukaya aldı.
Bu baskıda Aboubakar öyle goller kaçırdı ki, saç baş yolduldu. Gol gelecekti ve geldi de... Orta sahanın yıldızlarından Amir Hadjiahmetovic unutulmayacak bir gole imza atarak Galatasaray'ın gardını düşürdü.
Doğrusu Beşiktaş'ta tüm oyuncular görevini eksiksiz yerine getirdi. Siyah- Beayazlı ekipte Gedson Fernandes bitmez tükenmez enerjisiyle maçın yıldızıydı. Salih ve Hadjiahmetovic de Gedson'a mütihiş destek veren isimdi.
Kanatlarda Masuaki ve Rosier Beşiktaş'ta alkışı hak eden isimlerdi.
Maçın özellikle son yarım saati Süper Lig kalitesinin çok üzerinde bir tempoya sahne oldu. Beşiktaş 3. golü ararken Galatasaray puan avantajına korumak için en azından beraberlik için saldırdı. Ama Abou.akar maça son noktayı harika koydu.
İzlemesi keyifliydi, bir o kadar da heyecanlıydı. Son yılların futbol kalitesi olarak en iyi derbisiydi. "Ne maç oldu" dedirtecek bir maç oldu.
Beşiktaş hak ettiği bir galibiyeti alarak zirve yarışına renk getirdi.
Galatasaray hala avantajlı ama Beşiktaşlı futbolcular açık ve net mesaj verdi; Son ana kadar kadar savaş!
Maçın hakemi Ali Şansalan tansiyonu yüksek derbiyi çok iyi yönetti.
Galatasaraylı futbolucular hakemi etki altına almak istese de Şansalan sahada dik durdu.
Bundan sonrası ne mi olur? Futbolda her şey olur. Tebrikler Beşiktaş...

 

Ali Ece (Fanatik)

Top kazanma canavarı Gedson

Beşiktaş, ilk 20 dakikada o kadar çok pas hatası yaptı ki taraftarı da bir türlü maça ağırlığını koyma fırsatını bulamadı. Icardi ise bulduğu ilk fırsatı çok iyi değerlendirdi. Rashica’nın asisti çok iyiydi lakin Colley, Icardi karşısında daha dikkatli olmalıydı. Beşiktaş golü yedikten sonra adeta başka bir maç oynamaya başladı. 30’da Redmond’ın klas çalımı üstüne yaptığı güzel ortadaCenk golü atamasa da tribünler o andan itibaren maça 12. bir oyuncu misali dahil oldu. Tribünlerin ateşinin üzerine duran topta Galatasaray’ın yanlış eşleşme yapması adeta benzin döktü: Galatasaray’ın en kısalarından Torreira, Beşiktaş’ın en uzunlarından Colley’i marke etmeye çalışırken boşluğu bulan Saiss kafayla skoru eşitledi.

İkinci yarıya ise Beşiktaş ilk yarının tam aksine terminatör etkinliğinde başladı. 53-55. dakikalar arasında üç net pozisyon bulan Siyah-Beyazlılar, Aboubakar ve Cenk kolay pozisyonları bozuk para gibi harcadılar. Beşiktaş’ı öne geçiren gol ise en az gol atması beklenen isimlerden birisi olan Amir’in sırtı dönük Oliveira’ya yaptığı ön alan presi sonrası geldi. Amir, Salih ve diğer takım arkadaşları 1-0 yenik duruma düştükten çok çalıştılar, aşırı efor sarf ettiler.

Özellikle Gedson bir kez daha top kazanma canavarlığı ile derbiye damga vurdu. Okan Buruk hoca sürekli oyuncu değiştirmesine rağmen bir türlü oyunu ve skoru değiştiremedi. Şenol Güneş şampiyonluk hesaplarını alt üst etti. Oyunu koparan, bölüm canavarı edasıyla son anda sahneye çıkan Aboubakar oldu. Çok daha müsait pozisyonlarda adeta dünyaları kaçıran Kamerunlu gol bilimcisi, bir kez daha kendine özgü makas çalımıyla bu kez de ligin bu sezonki en iyi stoperi Nelsson’un karşısında muhteşem bir gol attı.

 

Ali Gültiken (Sabah)

Kimyasını bozdu

Her derbi maçı kendine özeldir. Ön görülemez kendi hikâyesini yazar, kendi kahramanlarını yaratır. Dün akşam da bu durum değişmedi. Maçın kaderini beklenti içerisinde bulunan forvet oyuncularından daha ziyade, savunma yönü yüksek oyuncular çizdi. Beşiktaş'ta orta alanda görev yapan Hadziahmetovic, Salih ve Fernandes bu maça damga vurdu. Galatasaray'ın ne oyun kurmasına müsaade ettiler ne de pozisyon bulmasına.
Taraftarı arkasına alan Beşiktaş, bu oyuncular önderliğinde yarattığı baskı ile Galatasaray'ın bütün oyun kimyasını bozdu. İlk 20 dakikada Galatasaray'ın oyun temposunu düşürerek genel durumu kontrol ettiler. Sarı-kırmızılılar, bu anlarda özellikle Rashica üzerinden İcardi'yi topla buluşturmaya çalıştı. İlk golde bunda başarılı oldular ama bu gol Beşiktaş'ın maç içerisinde uyanmasına sebebiyet verdi. Buna reaksiyon olarak öne doğru çıkan savunmayla beraber orta alan üstünlüğü Beşiktaş'a geçti. Ceza sahasına atılan yüksek toplarda büyük üstünlük yarattı. Masuaku'nun ortasında Saiss'in muazzam golü Beşiktaş'ı tekrar maça döndürürken, Galatasaray'ı da tamamen maçtan kopardı.
Golle beraber taraftar enerjisini de arkasına alan Beşiktaş'ın ikinci yarıda ortaya koyduğu muazzam oyun Galatasaray'ı çok çaresiz bıraktı. Galatasaray'ın kulübeden yaptığı oyun ve oyuncu değiştirme düşüncesi de Beşiktaş'ın etkinliği dolayısıyla karşılık bulamadı. Aboubakar attığı muhteşem golle Beşiktaş forması altında Galatasaray'a karşı ilk gol sevincini yaşarken Beşiktaş, hak ettiği gibi bu maçı noktaladı.

Editör: Onur Baştuğ

BJK
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık