Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

05 Mayıs 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

GÜNTEKİN ONAY (HÜRRİYET)

Aboubakar, Redmond ve Masuaku

Beşiktaş’ta Şenol Güneş işleri rayına oturtmuş görünüyor.

Beşiktaş, Giresunspor’un iyi başladığı ve 1-0 öne geçtiği ilk 20 dakikalık bölümde maça hiç giremedi. Basit top kayıpları, anlamsız pas hataları ile rakip yarı alanda topu tutamayan siyah beyazlılar 1-0 yenik duruma düştükten sonra adeta uyandı.

Cenk Tosun’un sakatlanarak yerini Gedson Fernandes’e bırakmasının ardından orta alanda üstünlüğü tamamen ele geçirdi ve maç tek taraflı bir oyuna dönüştü.

Devre bitmeden Vincent Aboubakar’ın golleriyle 2-1’i bulan Beşiktaş, Nathan Redmond’ın şık vuruşuyla farkı 2’ye çıkartıp rahatlarken üstün oyununu da skora yansıtmış oldu.

3-1’DEN SONRA TEMPO DÜŞTÜ

3-1’den sonra düşen tempoyu yükseltmek için Şenol Güneş, 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Ancak skoru yeterli gören Beşiktaşlı futbolcular, maça beklenen hareketi getirmedi. Dün başta Arthur Masuaku olmak üzere, Nathan Redmond; çıkana kadar Salih Uçan ve Vincent Aboubakar’ın etkili futbolları siyah beyazlılara galibiyeti getirdi.

Şenol Güneş işleri rayına oturtmuş gözüküyor, oyun anlamında bazı eksikleri de olsa üst üste 5 maç kazanan Beşiktaş, kazanma alışkanlığı elde ederken, yenik duruma düşse dahi özgüvenli oynayıp iyi reaksiyon veriyor.

KALiTELi VE GENiŞ KADRO 

Siyah beyazlıların kaliteli ve geniş bir kadrosu var. Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal bu ligin üzerinde oyuncular. Kaleci Mert Günok formda ve tekrar kendini buldu. Arthur Masuaku önemli bir momentum yakaladı. Beşiktaş, Galatasaray derbisine kadarki süreçte 3’te 3 yaparak çıkabilirse derbiye farklı bir hedefle çıkabilir.

 

BİLAL MEŞE (MİLLİYET)

Hata affetmeyen kramponlar

Görüyoruz ki Beşiktaş’ın savunmasında Şenol Güneş bir türlü devamlılık sağlayamadı! “Tam rayına oturdu” diyoruz, o alanın gediklisi Tayyip Talha göze geldi, çapraz bağlarından sakatlandı, sezonu kapadı. Welinton diyoruz, o da kızarıyor. Yani kritik bölgede sürekli isimler değişiyor. Bu handikap Kartal’a sıkıntı yaşatıyor.
Örneğin Bajiç’in attığı gole bakın, hem de Mert’in burnunun dibinden topu tavana çakıyor, Üstelik adam o kadar rahat vuruyor ki, ne karışanı ne de rahatsız edeni var!
Gelelim şu gol meselesine...Valla, Kartal’ın yükünü bu anlamda Cenk Tosun ve Aboubakar çekiyor, eyvallah. Cenk Tosun’un ilk yarıda sakatlanması bu yükü tamamen siyahi golcüye yükledi. Basit golleri kaçırıyor, zor olanı atıyor, o da şaşırıyor, biz de! Şu 23. dakikadaki pozisyonu anımsayın, Aboubakar kaleci ile karşı karşıya... Nereye vursa gol ama kaleci kornere çıkartıyor. Ne var ki, Aboubakar’ın uzun pasları yerindeyse tam isabet, diğerleri mi pas değil, adeta iftira atıyorlar! İlk yarıda geriye düşen Kartal’ı biri penaltıdan olmak üzere attığı iki golle Aboubakar ayağa kaldırdı. Böylesi skorer bir oyuncuya kulp takmak için didik - didik etmenin anlamı yok! Yalnız, negatif bir yönü var. Bazen seyirciyle, bazen de rakipleriyle gereksiz söz dalaşına giriyor. Yapma kardeş... İşine odaklan, sararırsın, kızarırsın, bilesin!
Ghezzal eski günlerini arıyor, ilk yarıda soluyla attığı sert şutta top direkten geri döndü. Bu pozisyonda Aboubakar’ın asistini de not düşelim.
Durun, Kartal’ın yeni bir golcüsü daha var... Biz unuttuk, o kendisini hatırlattı, Redmond... Fenerbahçe derbisinde patlama yapan, dün de ilk on birde sahaya çıkan Redmond, 54’de farkı ikiye çıkardı. Masuaku’nun pasını iyi değerlendiren Redmond, iki savunmacıyı geçti, topu uzak köşeye gönderdi. Adam pire gibi, tutabilene aşk olsun! Adam tam bir takım oyuncusu... Rakip eksiltiyor, aklı hep gollerde... 70’te yine denedi, kaleci güçlükle kornere tokatladı.

Bakın sevgili futbolcular, hiç bir teknik adam bindiği dalı kesmez. Eğer sizi oyundan alıyorsa, mutlaka kenardan gördüğü bir şey vardır. Alınmak, darılmak olmaz, di mi Salih kardeş! Bu tip hamleler olası iş kazalarına set çekmek için yapılır.
Valla, Giresunspor’u da kutlamak gerekir, öyle savunmasına yaslanmadı, zamana oynamadı, ofansif oynayarak futbolu güzelleştirirken, tüm enerjisini ortaya koydu. Gelin görün ki oynadığı takım Beşiktaş... Hatayı affetmeyen kramponları var, ne yapsın? Evet, Kartal 5’te 5 yaptı, zirve klasmanındaki yerini koruyor. Ayağını yere sağlam basıyor. İşin özeti, ev sahibi takım vitesi 5’e taktı, yoluna devam ederken, Trabzonspor deplasmanı için de moral - motivasyonunu üst seviyeye çıkardı.

 

FATİH DOĞAN (SABAH)

BEŞİKTAŞ KANATLANDI

Yetenekli bir oyuncunun takıma dokunuşunu ve nasıl fark oluşturduğunu yeniden hatırlamak istiyorsanız Beşiktaş-Giresunspor maçındaki Ghezzal'ın oyununu izleyin. Sakatlıktan yeni dönmesine rağmen öyle dokunuşlar yaptı ki zoru kolay kıldı. Birçok güzel hareket ve bir tane Aboubakar'ın golünde yaptığı ince asist tribünleri aldı, yeni hülyalara götürdü! Nathan Redmond'a bıraktığı top da cabası…

Her zaman büyük takımların büyük yeteneklerle bezenmesi gerektiğinin altını çizdik. Kalite noksanlığı, şampiyonlukların en büyük engellerinden biridir. Beşiktaş; Aboubakar, Ghezzal, formu yükselen Redmond, Salih ve sakatlanmasına rağmen Kaptan Cenk Tosun'uyla yükselmeye devam ediyor.

GÜNEŞ ETKİSİ!

Bu yükseliş salt puan yükselişi değil. Takımın başına geçen Şenol Güneş'le hayallerin ve inancın yükselişi. Kartal bu şekilde kanat çırpmaya ve yükselmeye devam ederse lig yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın farklı bir gerilimin içine gireceği kesin.

Şenol Güneş pek fazla dillendirmese de tavrı ve oynattığı oyun açık açık şunu haykırıyor; kalan maçlarını seriye bağla kazan, gerisini rakipler düşünsün. İşin ilginç yanı, siyah-beyazlı taraftarın duygularına da Şenol Güneş'in ve yeni fikirlerinin kısa sürede sirayet etmiş olması.

 

CEM DİZDAR (FANATİK)

SKORU ALMASINI BİLİYOR

İlk golünü bulduğu penaltıya kadar Giresunspor tarafından sürekli geriye koşmak durumunda bırakıldı Beşiktaş. Giresun golü bulduktan sonra Beşiktaş şöyle bir silkindi ancak topu oynatmak yerine uzun süre isabetsiz orta ya da şut denemeye çalışınca oyununu akışkan hale getiremedi. Yine de ‘’öne çok koşan’’ rakibinin arkasına sarkıttığı Aboubakar ile devreyi önde kapatmayı bildi Beşiktaş. İlk 20 dakika oynamaya çalışan Giresun ise sonrasında sahneden çekildi. Gerisi Beşiktaş’a kalmış görünüyordu. Onlar da tribünlerinin beklentisini karşıladı. Öyle ki bunu, Rachid Ghezzal gibi bir görünmezin varlığıyla yaptılar! İki takımın kadrosu arasındaki farkı kapatabilecek yegane seçenek ‘’antrenman’’ken Giresun’un bu yönde çalıştığını gösteren emareler yoktu.Üç takımı belli gibi

İkinci devre de ilki gibi Beşiktaş’ın aralıklarla örgütlediği hücumlarla geçti. Ligin ilk üç sıralaması değilse de, üç takımı belli gibi. Şenol Güneş sonrası Beşiktaş oyununu geliştiriyor görünmese de, skoru alma konusunda sıkıntı yaşamadan yükselişini sürdürüyor.Rakibi Giresun’a gelecek olursak, deprem felaketine uğrayan Hatay ile Antep ligden çekilmek zorunda kalmasa bu oyunlarıyla ligde kalmaları hayli zor olacaktı.

Ve son bir not… Onca kamera yayında ve yayın kayıttayken hakemi aldatabilmek için sürekli sakatlanma taklidi yapmak nasıl bir yöntem? Ve dahası VAR gibi bir ‘’yardımcı’’ var iken bu aldatmacalar neden cezalandırılmaz?

 

TURGAY DEMİR (FOTOMAÇ)

İNGİLİZ GOLLERİ

Beşiktaş oyuna iştahlı başladı. Şenol hoca Redmond, Aboubakar, Ghezzal ve Cenk Tosun'dan hiç birine kıyamayınca sisteminden taviz vermek pahasına Mahşerin dört atlısını sahaya sürdü. Giresunspor deyip geçmeyin, iyi mücadele ediyorlar, Bajic gibi de etkili bir golcüleri var. İlk yarıda Beşiktaş'la kora kor çarpıştılar. Kartal'ın orta sahasında özellikle Salih kusursuz fırtına gibi eserken (haftalardır böyle) Hadziahmedovic pek ayak uyduramadı. Cenk Tosun sakatlanınca Güneş, Gedson'u sahaya atıp 4-2-3-1'e döndü ve orta saha rakibe kapanmış oldu! Güneş Sistemi'nde Beşiktaş'ın çabuk ve bolca pas yaptığını hep söyledik, Şenol hoca bunu seviyor; seri paslaşmalar! Ya çok çabuk ve etkili pas yapacaksın ya da sıkça oyunun yönünü değiştireceksin; seni iyi bir duruşla bekleyen rakibin dengesini bozmanın en kestirme yolları bunlardır. Güneş Sistemi de bu felsefe üzerine kurulu. Abobukar biri penaltıdan iki gol attı ama kaleci Ferhat'ın ayakla çeldiği bir pozisyon var ki, Kamerunlu oyuncu resmen resital yapmıştı. O gol olmalıydı! Güzel gol deyince akıllara Redmond geliyor artık, bu kez sol çaprazdan girdi, iki kişi arasından sıyrıldı ve en uzak köşeye bıraktı meşin yuvarlağı. İngiliz oyuncu resmen Premier Lig havası estiriyor. Aman nazar değmesin. Maxim, Ghezzal, Abubakor ve Redmond dörtlüsünü birlikte izlemek ayrı bir keyif olacak buna eminim ancak henüz böyle bir şansımız olmadı. Umalım ki yakında dört ustayı aynı anda sahada görürüz. Diyeceksiniz ki, Tosun ne olacak? Tosun Paşa başımızın tacı o ayrı ama bahsettiğim dörtlü pas manyağı yapar herkesi. O bakımdan diyorum.

 

ALİ GÜLTİKEN (SABAH)

KOMPLE SANTRFOR

Fenerbahçe maçından sonra doğal olarak Şenol hocanın tabelaya yazacağı ilk üç isim; Cenk, Aboubakar ve Redmond… Ghezzal'ı da bunlara ilave etmese eksik kalır diye düşündü ve Giresun maçına böyle başladı. Orta alanda Giresun'a göre bir eksik savunması düşük orta saha oyuncusu ile başlama tercihi ilk bölümde sıkıntı yaratsa da sonucu değiştirmedi.

Cenk Tosun'un erken sakatlanıp çıkması, hoş bir durum olmasa da Redmond ve Aboubakar, Fenerbahçe maçında bıraktıkları yerden devam ettiler.

Aboubakar, her yönüyle komple bir santrfor. Hangi tip oyunu oynamak isterseniz isteyin, Aboubakar'la bu işi en üst seviyede yaparsınız. Kontrada da var, bireysel olarak beceriyle adam eksilterek hücum tarafında da var, ceza sahasına indirdiğiniz her topta vuruş özelliği ile de var. O yüzden Beşiktaş'ın hücum oyununu çok rahatlatıyor. Hem kendisi oynuyor hem de çevresindekileri işler hale getiriyor.

Aboubakar ile beraber Beşiktaş'ta Redmond rüzgârı var. Siyah-beyazlı taraftarlar uzun süre Ghezzal'ın eksikliğini konuştu, Ghezzal'ın geri dönüşünü bekledi. Oyuncu geriye döndü ama kutusunu açtığımızda içinden Redmond çıktı. Aboubakar'la beraber son haftaların sahada fırtına estiren ikinci ismini konuşuyoruz. Takıma muazzam bir dinamizm getirdi. Özellikle Beşiktaş'ın çabuk ataklarında alan bulduğunda harika işler yapıyor. Hem gol atıyor hem de gol yaptırıyor. Kendini Beşiktaş'ın en değerli oyuncularından biri haline getirdi.

Son iki haftadır golcüleri konuşuyoruz ama Salih'e de ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Çok başarılı oynuyor. Hadziahmetovic'in gelmesinden sonra rahatladı, oyun lideri olarak takımı yönetiyor.

 

ALİ ECE (FANATİK)

Aboubakar - Ghezzal farkı

Tarihi derbi galibiyetinin ardından Beşiktaş’ın lig sonuna kadar minimum ikinciliği kovalamak için galibiyet serisi yakalaması gerekiyor. Fenerbahçe maçının ikinci yarısı, tamamen daha açık alanlarda oynanan derbi konjonktürüne özgü olarak gelişmişti. Ligde kalmak için can havliyle oynayan Giresunspor ise dar alanda iyi kapanıp hızlı çıkacaktı, öne geçene kadar da bu planı başarıyla uyguladı. Ancak konuk ekip, Ghezzal ve Aboubakar’ın özel yeteneklerine karşı bir yere kadar dayanabildi.

Giresunspor’un golü Beşiktaş üzerinde soğuk duş etkisi yarattı. Skor 1-0 olana kadar Beşiktaş’ın yaptığı basit pas hataları, 1-0’dan sonra yerini Ghezzal’ın soğukkanlı oyun organizatörlüğüne bıraktı. Cezayirli futbol sanatçısının Aboubakar’ın golündeki asisti harikaydı. Aboubakar zaten eşi benzerine az rastlanır cinsten bir karakter, iyi başlamadığı bir maçta aniden kafası kızınca harikalar yaratabiliyor. Kamerunlu santrfor rakiple dalaştıktan sonra bir anda hırslandı ve çaprazdan dar açıdan derslik bir gole imza attı.

Maçın ilk yarım saatinde bocaladıktan sonra Beşiktaş’ın toparlanmasını sağlayan faktörlerden birisi de şüphesiz Cenk sakatlanınca yerine bir başka forvet değil de orta saha Gedson’un girmesi oldu.

Çok daha iddialı…

Maça merkez ofansif orta sahada başlayan ancak Gedson girince sol öne geçen Nathan Redmond ikinci yarıda Fenerbahçe derbisinde kaldığı yerden devam ederek klas bir gole daha imza attı. Taraftar da haklı olarak iyice havaya girdi, özellikle Dele Alli’ninkinin yerine asılan yeni altı kollu kaleci Mert Günok pankartı çok manidardı. Beşiktaş taraftarı her zaman formanın hakkını verenin hakkını fazlasıyla geri verir.

Teknik heyet, futbolcular, taraftarlar ve yönetim arasındaki uyum arttıkça en azından bir dahaki sezon için şampiyonlukta çok daha iddialı bir Beşiktaş ortaya çıkartabilir. Tabii bunun için saha içine nokta transferler de şart.

 

SİNAN VARDAR (FOTOMAÇ)

ŞAKASI YOK

Beşiktaş maça tutuk başladı. Siyah-Beyazlı takımda; inanılmaz pas hataları ve isabetsiz ortalar dikkat çekiciydi. İlk 25 dakikada orta sahayı çok rahat geçen konuk Giresunspor golü de bulunca Beşiktaş'ın bu olumsuz tempodan bir şekilde kurtulması gerekti. 35'te Cenk sakatlanıp Gedson oyuna girince (ki geçmiş olsun Tosun Paşa) Beşiktaş son haftalardaki başarılı performansına geri döndü. Amir, Salih, Gedson orta sahayı şaha kaldırırken kanatlar da işlemeye başladı. Masuaku ve Onur iki kanattan esmeye başlayınca Beşiktaş çok farklı bir boyuta geçti. Aboubakar, Süper Lig'in kalitesinin üzerinde yine golcülüğünü gösterirken, Ghezzal, oyunda kaldığı 74 dakikada eski günlerine dönüşünü müjdeledi. Redmond; Fenerbahçe derbisindeki gibi ikinci yarı müthiş bir futbol resitali sergiledi. Attığı gol bambaşka güzellikteydi. Dileğim o ki, Masuaku ve Redmond sezon sonuna kalmasın; sözleşmeleri bir an önce yenilensin. Beşiktaş, 3-1'i bulduktan sonra kontrollü oyunu tercih etti. Güzel detaylardan biri de; Colley; savunmada her geçen hafta üstüne koyarak oynuyor. Kulübeden oyuna girenler de formdaydı. Sonradan oyuna giren Necip, Tayfur ve Maxim de görevlerini fazlasıyla yerine getirdiler. Dün stadı tıklım tıklım dolduran Beşiktaşlı taraftarın şovu yine muhteşemdi. Atilla Karaoğlan ne kadar zorlasa da hakemlikten çok uzak! Hakan Keleş'li Giresunspor dün iyi mücadele etti ama güçleri ancak bu skora yetti. Üst üste alınan 5 galibiyet Beşiktaş için güzel günlerin de habercisi. Şimdi rakipleri düşünsün!

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık