Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

05 Mayıs 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay Hürriyet

Kadıköy’de tarihi gece

Beşıktaş, Redmond’ın sıradışı performansı, Cenk’ın golcülüğü ve Mert’ın kurtarışlarıyla kazandı.

Beşiktaş, 10 kişiyle Kadıköy’de tarihi bir derbi zaferine daha imza attı. İlk yarıda çok sık duran, pas hatalarının bol olduğu, toplam 23 faülün yapıldığı kalitesiz bir oyun vardı. Fenerbahçe’de Arda Güler dışında sahada ne yaptığını bilen oyuncu yoktu. Buna rağmen Beşiktaş, basit top kayıpları ile oldukça yetersiz bir hücum performansı ortaya koydu. Fenerbahçe de ev sahibi olduğunu hissettiren bir agresiflikte değildi.

KIRILMA ANI KAÇAN PENALTI 

Devrenin sonunda çok tartışmalı bir penaltıyla öne geçen Fenerbahçe, bu kritik derbide avuçlarının içindeki 3 puanı akıl almaz derecede kötü bir oyunla 10 kişi oynayan Beşiktaş’a adeta altın tepsiyle sundu. Enner Valencia’nın kaçırdığı penaltı golle sonuçlanmış olsa sarı lacivertliler 1 kişi eksik Beşiktaş karşısında maçı kopartacaktı. Gerçek anlamıyla kırılma anı penaltının kaçtığı 53’üncü dakikaydı.

REDMOND BÖYLE ISTEDI

Nathan Redmond’ın oyuna girip 3 asist 1 golle sıradışı bir performans ortaya koyması, Cenk Tosun’un müthiş golcülüğü, kaleci Mert Günok’un harika kurtarışlarıyla siyah beyazlılar 10 kişiyle bir başka tarihi derbi zaferine imza attı. Fenerbahçe dünkü derbi yenilgisiyle sadece 3 puan kaybetmedi, son yılların en büyük hayal kırıklığını ve şokunu yaşadı. Sarı lacivertlilerin bu psikolojiyle bundan sonra lige tutunması hiç de kolay değil.

 

Bilal Meşe Milliyet

Tarihi Gösteri

Derbilerin tadı başkadır, hayat durur ülkemizde. Gelin görün ki ilk yarıda adına yakışır öyle aman aman bir mücadeleye tanıklık edemedik. Bunun temelinde faüllerin gırla gitmesi ve sarı kartların hava uçuşması yatıyordu kuşkusuz.
MHK derbiye anlı şanlı kokartı kocaman, Halil Umut Meler ve ekibini atadı. Valla, asla fanatik olmadım, olanı da hiç sevmem. Ne var ki bazen insanın sabrı taşıyor, taşırıyorlar, tıpkı FIFA kokartlı Halil Umut Meler gibi!
O penaltı kararını neye dayanarak verdin, o kadar basit mi, beyaz noktayı göstermek? Bırakın eski hakemlerimizi, sokaktaki adama sorsan o pozisyona penaltı veren hakemin kokartını sökerler! Hadi sen verdin, VAR’daki Alper Ulusoy nerede? İkinci kararın tamam, ama ilkinde sınıfta kaldı sınıfta!
Bunun içindir ki derbinin VAR kayıtlarının açıklanması şart, eyyy TFF, bundan kaçış yok! Özellikle ilk penaltıdaki muhabbeti ben de merak ediyorum, kamuoyu da bilesiniz!

Fenerbahçe biraz baskılı gözüktü, hepsi o kadar... Penaltının dışında Valencia’nın kaçırdığı bir pozisyon var ki, o da şaşırdı biz de. Arda pasıyla Valencia’yı kaçırdı, Mert ile karşı karşıya kaldı, vurdu, tecrübeli eldiven ayaklarıyla topu uzaklaştırdı. Ardından sarı-lacivertli golcü, penaltı atışında hata yapmadı, takımını 1-0 öne geçirdi.
Beşiktaş’ın ise Welinton ve Aboubakar’la iki pozisyon buldu, gelin görün ki Altay tecrübesini konuşturdu, geçit vermedi. Özellikle Aboubakar, Samet’i geçti, ağır kalınca Altay ayaklarının arasından topu eliyle uzaklaştırdı.

Güneş’in Redmond ve Maxim dokunuşları Kartal adına işin rengini bir anda değişitirdi, derbiye de renk geldi. Bak Welinton, şartlar ne olursa olsun oyunda kalacaksın, kızarmayacaksın! Bırak penaltı yaptırma, gol olsun veya olmasın, ama takımını eksik bırakma, üstelik sarı kartın var, unuttun mu? Neyse, 53’teki ikinci penaltı atışında Valencia aynı köşeyi denedi, top yan direğe çarparak auta gitti.

Kartal eksik kalmasına karşın mücadeleyi bırakmadı. İkinci yarıda oyuna giren Redmond, asistleriyle adeta yıldızlaştı. Cenk Tosun’a iki asist yaptı, tecrübeli krampon ikisini de affetmedi, gollerle taçlandırdı.
Redmond... Redmond... Redmond... Redmond... Bir gol üç asist, o nasıl bir istatistiktir? O nasıl bir ciğerdir kardeş, o nasıl tekniktir, kaç kişiyi geçtin, gittin 75’te Altay’ın uzanamayacağı köşeye topu gönderdin, farkı da ikiye çıkardın, helal olsun sana...
90+1... O ana kadar kenar yönetime kaçırdıklarıyla saç baş yolduran Aboubakar, yine Redmond’un sayesinde sahne aldı, farkı üçe çıkarırken, 90 artı 5’te İrfan Can Kahveci, raket gibi kullandığı soluyla Mert’i avladı, farkı ikiye düşürdü.
Evet, on kişi kalan Kartal, tarihi bir galibiyete imza attı, zirveye ortak olmaya da devam ediyor. 

Maçın yıldızı kuşkusuz Redmond’tur... Son sözüm hakem Meler’e: Kartal’ın bu galibiyeti ilk yarıdaki o skandal penaltı kararını örtmez, bilesin.

 

Fatih Doğan Sabah

Beşiktaş’tan tarihi 2. Kadıköy zaferi

Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve spor yazarı rahmetli Vedat Okyar, "Beşiktaş'ın şampiyonluğa ulaşması için rakipleri yenmek yetmez, hakemi de yeneceksin!" dediğinde yarım asra yaklaşan yaşanmışlığın süzgecinden geçen kelimeleri sözcüklere dökmüştü.

Halil Umut Meler ve VAR'da Alper Ulusoy'un dün Kadıköy'deki yönetimini görünce aklıma Sezen Aksu'nun "Keskin Bıçak" şarkısının söz yazarı Vedat Abimizin sözleri geldi. Yüksek kalitede değil ama dengeli başlayan oyunda ilk yarıda abartılı sarı kartlarla siyah-beyazlı takımı yıpratan Halil Umut Meler, önce Mert Hakan sonra Arda'nın kendini yere atan aldatmacalarına çanak tuttu. Ne penaltı öncesinde faul vardı ne de Arda'nın pozisyonunda penaltı. Ancak hakem Meler inanmayı tercih etti! VAR'da Alper Ulusoy'la nasıl bir diyalog yaşadılarsa monitöre bile gitmedi. VAR açıklanırsa orada "PENALTIMSI" çıkabilir.

Derbinin bir değil, birden fazla kırılma anı vardı. Bunlardan biri de Welinton'un kırmızı kart gördüğü penaltı pozisyonda Valencia'nın penaltıyı kaçırması. Karşılıklı kaçırılan golleri saymıyorum. Ama Şenol Güneş'in Redmond ve Maxim'i oyuna sokup Amir ve Ghezzal'ı çıkarması 10 kişi kalan Beşiktaş'ın orta sahasını güçlendirdi. 11'de başlamasını beklediğimiz Redmond öyle bir sahne aldı ki Kaptan Cenk ile birlikte Kadıköy'de muhteşem bir dönüşe ve zafere imza attı. Cenk'in 2, Redmond'un ve Aboubakar'ın Avrupai golleri Beşiktaş'a 2. Kadıköy zaferini yaşattı. Beşiktaş, 2004- 05 sezonunda Rıza Çalımbay yönetiminde Cordoba'nın kırmızı görüp Pancu'nun kaleye geçtiği 4-3'lü tarihi maçı hatırlattı. Geride istifa sesleri bırakarak, Kadıköy'de ağır acılar bırakılarak…

Cem Dizdar Fanatik

Redmond’la herşey değişti

İlk devre boyunca ciddi bir tempo yoksa da en azından tempo arayışı vardı. Ancak oyun sık sık faullerle durunca tempo sadece ‘’arayış’’ta kaldı. İki kalecinin karşı karşıya birer kurtarışının dışında Arda Güler’in penaltı öncesi incelikleri devrenin akılda kalan nadir anlarındandı. Gerisi itiş kakış, bolca münakaşa ve hakeme her kararında çıkışma! İkinci devre futbol açısından ilkinden pek farklı başlamasa da ardı ardına şaşırtıcı gelişmeler yaşandı. İlk devre sahada Beşiktaş adına birçok görünmeyenden biri olan Ghezzal çıkıp Redmond oyuna girince hal ve gidiş de değişti. Wellinton atılıp Valencia ikinci penaltıyı kaçırdıktan sonra Beşiktaş, o ünlü ‘’Fenerbahçe savunmasının arkasındaki boşluk’’ları gözlemeye başladı. Buradan önce, Redmond/Cenk ikilisiyle üç pozisyon çıkarıp iki gol yaptılar. Yetmedi, 76. dakikada Redmond 17Nisan 2005’te aynı statta atılan Koray Avcı golüne benzer bir gol daha buldu!..

Ağır olacak...

Maçta ikinci devre 10 kişilik Beşiktaş’ta bir çok oyuncu iyiydi ya başta Mert Günok, Nathan Redmond, Omar-Colley,Cenk Tosun ve Necip Uysal’a özel not düşmek gerek. Peki Fenerbahçe? Polemiklerde kaybolan, sezon başı çizgisini terk eden, geçmiş yıllardaki transfer yanlışlarını tekrarlama konusunda ısrar eden tarzıyla yıkımı, geçmiş sezonlara göre daha ağır olacak gibi...

Ve bazı notlar...

**Omar Colley, 8. dakikada Arda Güler karşısında bir stoperin yapması gerektiği gibi rakibe hamle yapmayıp sadece ayakta kalarak belki de golü önledi...

** Avrupa kupalarında VAR incelemesi yapılırken FIFA kokartlı hakeme yanaşamayan futbolcular, bizim ülkede ne hakem ne kokart tanıyor! Acaba MHK bu konuda hakemini değilse bile FIFAkokartını korumayı düşünür mü dersiniz?

**Madem Jorge Jesus cezalı, kulübe önüne çıkan teknik direktör unvanlı yardımcısı Joao de Deus’un kulağındaki kulaklık ne anlama geliyor?

**İlk devre sonuna doğru Masuaku ile Osayi Samuel arasındaki mücadele üç farklı görüntüyle huzurlarımıza geldi! Olay aynı, hadise her birinde farklıydı... Yani, ‘’görünüşler aldatıcıdır’’!

 

Turgay Demir Fotomaç

Kızıldeniz yarıldı

Derbi öncesi makalemde, "Son yıllarda (ilk yarıdaki hariç) sıradan bir Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi izlemedim, yine kora kor oynanacak bol pozisyonlu bir maç bekliyorum" demiştim.

Yanılmadım. Fenerbahçe doğal olarak istekli başladı ve genç Arda'nın organizatörlüğünde ilk yarıda oyunu kontrol etti. Beşiktaş orta sahada Gedson, Hadziahmedovic ve Salih'le rakibini bozmaya çalışırken Cenk ve Abuobakar'la da kontra pozisyonlar yakaladı. İki net pozisyonu, iki golcü harcadı.

Arda'ya temas olmayan pozisyonda hakem Halil Umut Meler'in yanılıp penaltı vermesini normal karşılayabilirim ama VAR'daki Alper Ulusoy ne iş yapıyordu acaba, temas yoktu pozisyonda, nasıl göz yumdu bu skandala…

Arda keşke "Bana temas yok" diyebilseydi diyeceğim ama gencecik çocuğa bu kadar yük bindirmemek gerek diyerek susuyorum.

Şenol hoca ikinci yarıya Redmond ve Maxim'i sahaya atarken orta sahada risk aldı ama ön tarafı güçlendirdi. 51. Dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı ikinci penaltıyı (Karar doğruydu) Valencia inanılmaz şımarıkça kullanıp dışarı atınca bana göre o anda, gök gürledi, yer inledi ve adeta kızıl deniz yarıldı ve Beşiktaş uyandı!

2-0 olsa maç göçüp giderdi ama olmadı.

Birkaç sezon önce 100 milyon euroluk bir oyuncu olmasına rağmen Beşiktaş'ta hep yarım yamalak oynayan Redmond ilk kez mazisini hatırladı ve hatırlattı. Tosun Paşa'ya verdiği iki pas, 50 metre top sürüp attığı Premier Lig golü muhteşemdi. Maçı aldı götürdü resmen.

Beşiktaş'ta her oyuncu görevini yaptı ama Redmond, Cenk, Aboubakar, Mert, Salih ve sonradan giren Necip çok daha farklı bir derbi oynadılar. Beşiktaş hak etti ve kazandı.

 

Ali Ece Fanatik

Güneş 0 hocalık yapınca!

Beşiktaş derbiye Fenerbahçe’nin son dönemlerdeki rakiplerinin aksine önde basarak başladı. Fenerbahçe ise son zamanlardakinden farklı bir ilk 11 ve kurguyla. Arda’yı derbide ilk 11’de gören birçok Fenerbahçeli özel genç yeteneğe haklı olarak çok güveniyorlardı. Maçın ilk net pozisyonuna da Arda girdi, Colley son anda ayak koymasa daha 9. dakikada ev sahibi öne geçebilirdi. 27’de Amir’in hatasından faydalanan Arda’nın harika ara pası sonrası Valencia karşı karşıya kaçırırken Beşiktaş savunması bir kez daha alarm verdi. Gol perdesini açan Arda’nın ofansif aksiyonları oldu: Sağdan çalımlarla içeri giren özel genç yetenek, en son Onur Bulut’un hamlesini görünce adeta penaltıyı aldırdı. Devrenin sonuna ise Altay’ın kurtarışları damga vurdu. İkinci yarının başında Şenol Güneş radikal değişikliklerle başladı. 7 aydır Redmond’ı ‘İngiliz Aatıf’lığa indirgemeye çalışan sevgili dostum Serdar Ali’ye karşı Southampton’ın eski oyuncusunu canhıraş savunan ben bile Nathan’dan bu kadar efsane bir performans beklemiyordum.

Welinton’un ise bir şekilde ikinci sarı kartı görmesini birçok kişi bekliyordu lakin ikinci sarıyı beklenenden de saçma şekilde görünce ibre tamamen Fenerbahçe’ye dönmüştü. Eskiden görev yaptığı takımı anımsatan renkte kravat yerine Beşiktaş rengi parkasıyla Kadıköy’e gelen ve derbide 0 teknik direktörlüğe konsantre olmuş olan Şenol Güneş, takımı 10 kişi kalınca iki forvetinden birisi yerine orta sahası Gedson’u oyundan aldı. Yerine giren Necip bu derbinin en iyi stoperi performansını sergiledi. Hocanın ısrarla güvenmeye devam ettiği Cenk Tosun, sahaya karakter koyarken golcülük yetenekleriyle maçı kökünden değiştirdi. Maçın kalanı ise Redmond şovla geçti. Mert Günok da bir kez daha kritik kurtarışlara imza attı. Maç sonunda oyundan çıkan Beşiktaşlı oyuncuları alkışlayan Fenerbahçeliler’i de tebrik ediyor, en yetenekli Türk oyuncu Arda’nın onların kadrosunda olduğunu hatırlatmak istiyorum.

 

Sinan Vardar Fotomaç

Kadıköy kartalı

Derbi maçların sonucunu kestirmek zordur. Hele Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki maçları imkansız gibi... Beşiktaş'ın ne zaman şahlanacağı hiç belli olmuyor. Dün yine öyle oldu. Dakika 53... Beşiktaş'ta Welinton atılmış, Fenerbahçe penaltı atıyor. Büyük olasılıkla skor; 2-0 olsa maç bitecek ama bitmiyor. Valencia kaçırıyor, Beşiktaşlı futbolcular 10 kişiyle ezeli rakibine futbol dersi veriyor. Tabii burada Teknik Direktör Şenol Güneş'in hakkını verelim. Tecrübeli teknik adamın, 2. yarıya Ghezzal ve Amir'i oyundan alıp, Maxim ve Redmond'u oyuna alması Beşiktaş'ın yeni Kadıköy destanın en önemli ayrıntılarından biri oldu.

O Redmond harika futboluyla büyülerken harika pasları, müthiş golüyle Beşiktaşlıların unutulmazları arasına girdi. 3 asist ve 1 gol derbiye damga vurdu. Eh, artık ilk 11'in değişilmezi de olur. Cenk Tosun attığı gollerle bu müthiş akşamı süslerken, kalesinde devleşen Mert Günok'a alkışlarımızı yollayalım. Beşiktaşlı futbolcular takım olarak alkışı hak ederken özellikle yine zor anda görev verilen ve yine yüreğini ortaya koyan sevgili oğlum Necip'i gözlerinden öperim. Dünkü maçta Fenerbahçe'nin ilk penaltısı çok ağır bir karardı. Halil Umut Meler yine yaptı yapacağını! Mert Hakan'ın gereksiz tansiyonu artırması derbiye yakışmayan hareketlerdi ama Beşiktaş'ın müthiş galibiyeti her kötü detayı unutturdu. 17 Nisan 2005'te Pancu'nun kaleye geçtiği ve Beşiktaş'ın 4-3 kazandığı derbi döneminde kulüp yöneticisiydim. Yine bir Nisan akşamı ve Beşiktaş'ın 10 kişiyle alkışlarla derbiyi 4-2 kazanmasıyla yine gururlandım.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık