Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay - Spor Arena

Beşiktaş’ta ise kaleci Mert, Cenk Tosun ve Gedson Fernandes dışında ayakta kalan isim yoktu. Şenol Güneş maç sonunda N’Koudou ve Umut Meraş’ı 11’de oynattığı için pişmandır. Siyah beyazlı ekip hem savunmada zaaflar yaşadı hem de gereken karakteri sahaya koyamadı. Ancak yüksek toplarda sorun yaşaması muhtemel Galatasaray karşısında Beşiktaş bu avantajını 1 pozisyon dışında kullanamadı. Açık konuşmak gerekirse dün Galatasaray maçı hak etti, Beşiktaş için ise bu futbolla son bölümde gelen baskıyla alınabilecek bir beraberlik iyi sonuç olurdu. Kabul edelim ki kaleci Mert’in iyi oyunu ve direkler olmasa derbide maç daha erken kopardı.

Bilal Meşe - Milliyet

Derbilerin havası da, suyu da farklı oluyor, heyacan bir tık yukarı çıkıyor. Bu tip derbilerde skor tabelası üzerine öngörüde bulunmak için falcı olmak gerekiyor.
Baskıyı yaparsanız, rakibinizi sahasından çıkarmazsınız, golü de bulursunuz. Gelin görün ki, bu oyunda evdeki hesap çarşıya pek uymaz!
Şöyle Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ilk yarısını gelin bir kantara koyalım hep beraber, adına yakışır bir derbi oldu mu sizce?
Galatasaray baskılı başladı, Beşiktaş ise oyunu kontrol edip, rakibini yorma hesapları içindeydi, ne var ki bunun çok uzağındaydı! Kartal’da aksayan dişlilerin fazlalığı da bunda en büyük faktördü. Örneğin Rosier, geçmişini mumla aratıyor, sakatlandı çıktı. Souza’nın varlığı - yokluğu tarşılır. Kaldı ki Kartal’ın sol kanatta bir uçağı var, Nkoudou, onu da iyi kullanamadılar maalesef!
Sahaya şöyle baktığımız zaman, boy avantajı Beşiktaş’tan yanaydı... Nitekim bu farkını ilk yarıda bir kez kullanabildi, Saiss’in indirdiği topu Cenk Tosun golle taçlandırdı. Icardi’nin bazukasından gelen golde ise sadece bir oyuncu değil, ailecek hatalıdıydılar.
Hakem Halil Umut Meler mi? Sarı kartlık pozisyonlar var, nedense kullanma gereğini duymadı! Örneğin Barış ve Boey ile Weghorst’un sararmaları gerekirdi, yanılıyor muyum Meler!
Yahuu arkadaş, Aslan’ın gol yollarında en büyük silahı Icardi, o adamı boş bırakmaya gelir mi? Icardi yükseliyor, ne karışanı var, ne edeni. İkinci yarı çıkıyor, boş pozisyonda golünü çakıyor! Stoperler ne iş yaparsınız? Ayıp, böyle bir gol yemek size yakışıyor mu?
Bu gol mücadeleyi üst seviyeye çıkarırken, Icardi ve Kerem’in iki şutunun da direkten döndüğünü anımsatalım. Şenol Güneş’in oyuncu hamleleri Kartal’ı biraz ayağa kaldırırken, Muleka bir fırsatı değerlendiremedi. Önce Cenk Tosun’un uzaktan orta şut karışımı vuruşu var ki, Muslera parmaklarıyla kornere tokatladı. Ya Weghorst, ayağına gelen fırsatı cömertçe harcarken, Mert’in Rashica’nın şutunda başarılı bir kurtarış yaptığını da ekleyelim.
İşin özeti, Galatasaray hak etti, zirveye tırmandı, Güneş’li Kartal ise ilk yarıdaki kötü oyunun bedelini ödedi. Ancak lig uzun bir maraton, bu köprünün altından daha çok sular akacak, karalar bağlamının anlamı yok!

Ali Ece - Fanatik

Beşiktaş, derbide uzun süre sanki teknik direktörü halen Valerien Ismael’miş oynadı: Zorlama uzun toplar, Weghorst’u hemen dibindeNelsson gibi hava toplarında çok kuvvetli bir stoper oynamasına rağmen Sivassporlu Mehmet Yıldız’mış gibi kullanma daha doğrusu kullanamama sahneleri... Golü de zaten Valerien dönemindeki en güçlü yönü olan bir duran top organizasyonundan buldu. İşte bu derbide Şenol Güneş’in Valerien Ismael döneminden farkıCenk Tosun ve Gedson’u 11’de oynatmasıydı. Beşiktaş’ın ender iyi oynayan isimlerinin başında da bu ikili geliyor.

Galatasaray’da ise kimse kötü değildi; Icardi, Mertens, Rachica ve Boey takımın en iyileriydi. Icardi attığı iki klas golle derbiye damga vurdu: Barış Alper’in asistindeki vuruşu tam ceza alanı içi tilki golcü kalitesinde. İkinci golündeki yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşu da çok klastı. İşin aslı Icardi zaten harika bir son vuruşçuydu, asıl rakibi stoperlerden çok Wanda hanımla olan sorunlu birlikteliğiydi. Bu sorundan kurtulup kafasını daha fazla futbola verince derbide form geçici klas kalıcıdır sözünün evrensel doğruluğunu bir kez daha kanıtladı. Galatasaray’ın kadro kalitesi zaten tartışılmaz, Okan Buruk hoca bu kez elindeki kozları doğru süreler ve mevkilerde kullandı. Şenol hocanın asıl etkisiniDünya Kupası arasından sonra ölçebiliriz.

Ali Gültiken - Sabah

İki takıma oranla maç öncesinde yapabilecekleri en net öngörülen taraf Beşiktaş idi. Maç 2-1'e gelene kadar da düşünülen şeyler, tahmin edilen şeyler sahaya yansıdı. Beşiktaş işin savunma tarafını kontrol eden taraf olarak bu bölümde istediklerini yapabildi. İkinci yarı oyunun rengi Galatasaray'ın istediği taraf yönlendi. Bunda Galatasaray'ın oyun içerisinde biraz daha fazla hücumu zorlamasının etkisi büyük. Beşiktaş'ın yalnızca işin savunma tarafında daha yoğun kalmaya çalışması kendisi adına oyunu istediği noktaya bir türlü getirmedi. Özellikle İcardi'nin atıtğı gollerdeki becerisi ve vuruş kalitesi oyunun bütün dengesini bozarken Beşiktaş'ı da sarstı...
İcardi'nin ilk golüne Beşiktaş Cenk ile aynı güzellikte bir golle çabuk cevap verebildi. Fakat İcardi'nin ikinci golünden sonra Beşiktaş'ın etkinliği tamamen kayboldu ve Galatasaray çok önemli pozisyonlar buldu. İcardi'nin ve Kerem'in direkten dönen toplarının yanında Galatasaray'ın birçok pozisyonu var. Beşiktaş'ın 2-1'den sonra karşı hamlesi Muleka ve Redmond oldu. Bu oyuncular Beşiktaş'ın yakaladığı duran top pozisyonlarında takıma katkı sağlasa da orta alandan bir oyuncunun eksilmesi doğal olarak oyunu biraz daha Galatasaray'ın kontrolüne bıraktı ve bu da hem pozisyonları hem de oyun üstünlüğünü getirdi. Maçın başında biraz daha soru işaretleri barındıran taraf olarak Galatasaray özellikle oyunun ikinci yarısında bulduğu gol ve pozisyonlarla kendi adına önemli bir dönüş sağladı.

Turgay Demir - Fotomaç

Galatasaray daha bilinçli ataklar yaparken Kartal ilk bölümde sadece N'Kouduo'nun kanadını kullandı ki, o da gününde değildi.
İcardi gibi önemli bir golcüyü ceza sahası içinde topla buluşturursanız golü yersiniz. Hikaye bu kadar basit.
İcardi'nin attığı iki golde de Beşiktaş savunması uyudu. Cenk Tosun'un golünde ise uyku sırası karşı taraftaydı.
İkinci yarıda Galatasaraylı oyuncular daha çok isabetli pas yaptı, Siyah-Beyazlılar ise ikili mücadeleleri genellikle kazanmalarına rağmen ardından ayaklarındaki topu ya kötü kullandılar ya da rakibe hediye ettiler.
Öyle bir maçtı ki, 2-1'den sonra Cimbom üç-dört yapabilirdi. Buna karşılık Weghorst biraz dikkatli olsa Kartal sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. İki kez boş kaleye atamadı, birinde Muslera yerdeydi, ikinci pozisyonda ise elindeki topu kaçırmıştı. Weghorst bu iki pozisyonu da harcayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Bana göre sahanın yıldızları ise Beşiktaş'tan Gedson ile Galatasaray'dan İcardi idi. İkisi de işlerini iyi yaptılar.
Bu arada maçın son bölümünde zaman geçirmek için yapılan komiklikler, top toplayıcı çocukların topu vermemesi v.s ilginçti. Nelson tam bir şovmen, her pozisyonda mermi yemiş gibi kendini yere atıyor.
Yahu pozisyonun tekrarı izlenirken sergilediğin tiyatroyu milyonlar görüyor hiç utanmıyor musun!?
Her neyse, Galatasaray daha iyi oynadı ve kazanmayı hak etti.
Halil Umut Meler, Nelson, ve Mertens'in kendisini aldatmalarını seyretmekle kartlık fauller yapan Boey ve Barış Alper'i de uyarmakla yetindi.. Yine de beklediğimden iyi maç yönetti.

Sinan Vardar - Fotomaç

Şenol Güneş'in kaleye Mert Günok'u emanet etmesi ustalık işiydi. Tecrübeli kaleci yaptığı kurtarışlarla Beşiktaş'ı ayakta tutmaya çalıştı. Ama yetmedi... doğrusu dünkü derbi yenilgisi Beşiktaş'ın eksilerine göz önüne serdi. Galatasaray kazanmayı çok istedi. Sarı kırmızılı ekipte Icardı maça damgasını vuran isim oldu. Sadece attığı gollerle değil, savunmaya verdiği destekle takımına derbi zaferini kazandıran isim oldu. Beşiktaş; ilk 45 dakikada temkinli oynarken ilk 25 dakikada Galatasaray'ın baskısını sindirdirkten sonra maça ağırlığını koydu. Cenk'in attığı gol siyah beyazlılara özgüven verirken Galatasaray yaklaşık 30 dakika kendine gelmedi. Sonrası mı? Basit bir savunma hatasının ardından oyundan tamamen düşen bir takım görüntüsü siyah beyazlılara hiç yakışmadı. HHH Affedilmez defans boşluğunda Icardi 59. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü atarken Beşiktaş için maç çoktan bitmşti. Son 30 dakikada Sarı-Kırmızılı takım öyle goller kaçırdı ki, Mert Günok sahneye çıkmasa tarihi fark olurdu. Beşiktaş'ta Gedson Fernandes ayakta durmakta ve hatta takımı hücumu taşımaya çalışan isimdi. Josef de vasatın üzerine çıkan isimdi. Galatasaray takım olarak ayakta dururkan Rashica ise müthiş performasıyla takımının derbi zaferine imza atanların başında geldi. Bu derbi yenilgisi Beşiktaş'a yakışmadı. Galatasaray'ı tebrik ederim. Sarı kırmızılı takım gücünü gösterdi. Ama koca Galatasaray'ın top toplayan çocukları örgütlemesine anlam veremedim. Hakem Umut Meler harika bir maç yönetti. Kendisini tebrik ederim. Sonuç olarak Beşiktaş'ta Şenol Hoca'nın yapacak çok işi var. Allah kolaylık versin...

Fatih Doğan - Sabah

Galatasaray'ın saha ve seyirci avantajını kullanarak ilk 30 dakika baskı kurması bekleniyordu. İcardi ile bulunan erken sayılabilecek gol, baskının sonucuyken Beşiktaş'ın buna ne tepki vereceği önemliydi. Ev sahibinin golü, özellikle arka direkte Barış'ın geriye indirdiği, defansın dengesini bozan asist ne kadar akıl doluysa Cenk Tosun'un attığı estetik gol ve verdiği cevap da bir o kadar kaliteliydi. İlk yarı top kayıpları fazla olsa da derbiye yakışır bir tempo ve hazırlanışı itibariyle klas goller izledik. Dele Alli'yi oynatmayıp solda N'Koudou ile başlayan Şenol Güneş'in başlangıç baskısından gol devşirme planı tutmadı. Boey'in atletik duruşu, N'Koudou'nun akan oyunda serseri roket gibi savrulmasına neden oldu. Güneş'in 63'te N'Koudou ve Salih'i çıkarıp Muleka ve Redmond hamlesine Okan Buruk Kerem'i oyuna alarak cevap verdi. Barış'ın yerine oyuna giren Kerem'in biri direkten dönen atak denemeleriyle sakatlanıp çıkan Rosier'in yokluğunda önce Tayfur sonra da sağda oynamak zorunda kalan Necip'in çok zorladığının altını ve Şenol Güneş'in derbiyi kaybetmesinde beklerin verimsizliğinin katkısının olduğunun altını çizelim. Abdülkerim'in her atakta Beşiktaş ceza alanında olma isteği gözlerden kaçmayan bir ayrıntıydı. Tahkim Kurulu'nun 2 maçlık kırmızı kart cezasını gerekçesiz ve anlamsız 1'e indirmesin karşılığını vermek ister gibiydi. Gol atmak için çok gayret etti ama sonuç alamadı. Buna karşın İcardi'nin ikinci golünde Saiss'in yıldız golcüyü kaçırarak net pozisyon alma hatası yaptığının belirtelim. Hakem Halil Umut Meler'in öne çıkardığı maçta daha çok isteyen ve daha az hata yapan Galatasaray İcardi farkıyla kazandı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

BJK
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık