Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

ALİ GÜLTİKEN (SABAH)

ŞÜPHEYE BIRAKMADAN BİTİRİYOR

Beşiktaş taraftarı stadyuma giderken içinde gol görebilecek miyiz şüphesini yaşamıyor... Weghorst, Muleka, N'Koudou, Dele Alli, Cenk Tosun, Ghezzal gibi oyuncuların olduğu bir kadronun zaten gol sıkıntısı yaşaması mümkün değil. Tam tersi izlemeye gidenler gönül rahatlığı ile ve "Acaba kaç gol görebiliriz?" düşüncesi ile tribünleri dolduruyor. Bundan şüphem yok. Özellikle iç saha maçlarında Beşiktaş tribünlerinin muazzam desteği de işin içine girince takımın oyun başlangıçları muhteşem oluyor.
Şüpheye yer bırakmadan ilk yarıda işi bitiriyor. Beşiktaş takım olarak ceza sahası içerisinde çok etkili hale geldi. O bölgeye top indirilmesi yeterli. Weghorst, Muleka, N'Koudou, Dele Alli ile ve ceza sahasına giren her oyuncusu ile pozisyon yaratıyor... Beşiktaş hem yerden hem de havadan rakipleri için korkulan bir ekip oldu. Skorları da çok erken yakaladığı için İstanbul'daki maçlar izleyenler için bir festivale dönüşüyor. Hem oynayan keyif alıyor hem izleyenler... Coşku takımın her bölgesinde hissediliyor
Golcüler dışında bireysel olarak öne çıkan diğer önemli oyuncu da Salih... Hem kendi seviyesini yukarıya çekti hem de Beşiktaş'ın temposuna ayar veriyor. Necip'e de ayrı bir parantez açalım. Saygıyı çok hak ediyor. Kocaman bir alkış da Kaptan'a...
Tüm bunların yanında Dele Alli'nin isminin yarattığı heyecan da takımın iç enerjisine yansımış durumda. Bu coşkuyu yalnız taraftarda değil Dele Alli ve tüm oyuncularda gördük.

 

SERDAR SARIDAĞ (MİLLİYET)

KARTAL BU KEZ GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

Süper Lig’in ilk haftasındaki Kayserispor maçı hariç, Beşiktaş son iki lig maçının ilk 45 dakikasında müthiş bir tempo koydu ortaya. Dünkü Fatih Karagümrük maçında da gördük bunu. Avantajlı bir skor elde ettikten sonra oyunun geri kalanında topu rakibe bırakan bir anlayışa geçiyor. Futbolda bu durum elbette normaldir ama oturmamış savunmasıyla Beşiktaş için bu haftalarda sıkıntılı bir durum.
İlk yarıya kasırga gibi başlayan Beşiktaş, koca bir 90 dakikada bulabileceği pozisyonları 45 dakikada buldu. İki gol dışında üç gol ve kaçan başka fırsatlar vardı. Weghorst 17. dakikada attığı golle sanki bu işin tek golle kalmayacağını hissettiriyordu. Nkoudou 33. dakikada skoru 2-0’a getirdi ama asisti yapan Salih Uçan yavaş yavaş eski günlerine dönüyor. Alanya maçının da ilk yarısında bu isimler öne çıkmıştı ki bu nedenle Valerien Ismael, Salih ile Nkoudou’yu çıkardığı için eleştirilmişti.
İkinci yarının 50. dakikasında bu kez Muleka, avcı santrafor özelliğini göstererek farkı üçe çıkardı. Kasımpaşa’daki klasikleşmiş korner gollerini Beşiktaş’ta da atacak gibi. Bu gole Diagne 53’te yanıt verse de Rosier 90’da atttığı golle tabelaya 4-1’i yazdırdı. Fakat 85’te Ricci’nin şutunu Ersin kurtarmasa kalan dakikalar Beşiktaş için sıkıntılı olabilirdi. Karagümrük karşısında üç puanı alarak zirve yarışında önemli bir avantaj elde eden Beşiktaş, oynadığı futbolla da taraftarını mutlu etti.

 

SİNAN VARDAR (FOTOMAÇ)

MUHTEŞEM BEŞİKTAŞ

Beşiktaş tüm anlamıyla futbol resitali ortaya koydu. Takımın fizik gücü başta olmak üzere, moral motivasyonu üst seviyedeydi. Futbolculardaki kazanma arzusunu gören taraftarlar coştukça coştu ve tribünde de harika bir ambiyans oluştu. Sivasspor'u kendi sahasına hapseden Beşiktaş'ta, teknik direktörden, futbolcusuna, harika takıma emek veren herkese şapkamı çıkarıyorum. Beşiktaş transferde müthiş bir nokta atışı transferler yapmış. Buraya yazıyorum; Weghorst bu sezon uzak ara gol kralı olur. Hollandalı hem atıyor, hem attırıyor. Muleka da genç yaşına rağmen müthiş oynuyor. Belli ki, takım öyle böyle değil, iyi çalışıyor. Özellikle duran toplardaki varyasyonlar rakibin başını döndürürken izleyenlere keyif veriyor.

Dün ilk kez sahaya çıkan Dele Alli artık 'Bizim Ali'... İlk günden böyle oynarsa sonrası rakipler için korkulu rüya olur. Salih oyunda kaldığı sürede sahada basmadık yer bırakmadığı gibi, iki ayağını ustalıkla kullanıp takımı jet hızıyla hücuma çıkardı. Sağda Rosier, solda Masuaku enerjilerini sahaya koyarken N'koudou iyi ki takımda kalmış. Gedson Beşiktaş'ın akciğeri. Bir ara gözlerime inanamadım 'Acaba Gedson'dan iki tane mi var" demekten kendimi alamadım. Salih'in yerine oyuna giren Berkay da çok kaliteli bir kumaş... Ismael'i özellikle iki hafta önce oynanan Alanyaspor maçı sonrası çok eleştirdik. Sezar'ın hakkı Sezar'a; dünkü futbol için bu kez alkışlarımızı gönderelim. Fransız teknik adamı bazen taktik yönden eleştirsek de takımı kısa sürede üst düzey perforamansa taşıdığı için teşekkür etmeliyiz. Dikkatinizi çekerim; hem de geçtiğimiz sezon 14 futbolcusu ayrılmış bir takımdan! Daha bu takıma Josef ve Ghezzal katılacak. Bu hafta sonu tüm takımların maçını izledim. Şunu söyleyebilirim ki; şu anda iyisi Beşiktaş... Elimizle tahtaya vuralım; nazar değmesin.

 

CEM DİZDAR (FANATİK)

İLK YARI CEVVAL İKİNCİDE BİTKİN

Beşiktaş, ilk haftadaki Kayseri maçı dışarıda dursun, ilk devreleri hep yüksek tempoda oynamış bir takım.Dün akşam da aynısını yaptı. Rakibinin üzerine öyle tempolu yüklendi ki,Çalımbay takımı nefes alamaz haldeydi. Sivas karşı kaleyi göremeden devre 3-0 olmuştu bile. Özellikle ilk golün temposu o kadar yüksekti ki, rakip üzerinde ürkütücü olmalı. Bir diğer ayrıntı Ghezzal’ın yokluğunda Rosier’in koridor kullanımı… Oyuncu önü açılıp direkt oynadığında ikinci golde olduğu gibi hayli faydalı işler yapabiliyor. Ancak Ghezzal olduğunda ‘’meziyet’’ Rosier’in önünü tıkıyor sanki. Ya da bu ikiliyi farklı kullanacak bir düzenleme gerekiyor. Organize olma konusunda rakibinin zorluk çıkarmadığı Beşiktaş güle oynaya devreyi tamamladı. Son maçlarda olduğu gibi ikinci devre Beşiktaş’ın durağana döneceği tahmin edilebilirdi. De Souza, Atiba gibi oyuncuların yokluğunda ilk devre oyunları akışkan ve tempolu geçiyor. Onlar varsa tempo ister istemez düşüyor.

Beşiktaş yine tek devre oynadı ve kazandı. Lakin maçta gözler kuşkusuzDele Alli’deydi. Neredeyse antrenmana çıkmadan ‘’Zorlu Türkiye Süper Ligi’nde’’ sahaya gönderilmişti oyuncu. Bir iki göründü sonra normale döndü! En azından bir hafta beklenebilir miydi? Onca antrenman yapan oyuncular ne düşündü, o ne düşündü, Valerien Ismael ne düşündü, bilinmez!.. Belki o da oynayarak form tutacak oyunculardan biridir diye düşünmüşlerdir!

 

BİLAL MEŞE (MİLLİYET)

WEGHORST VE DİĞERLERİ

Beşiktaş’ta her maçta bir oyuncuyu radarıma alıyorum, öyle torpil - morpil yok, yiğidin hakkını yiğide vereceksiniz, lamı - cimi yok. Weghorst, çok iddialı söylüyorum, Beşiktaş’ın bu sezon en büyük transferidir. Sadece gol ve asistler yaptığı için bu övgüleri yapmıyorum, adam boş durmuyor, savunmaya kadar gelerek destek veriyor, tam bir takım oyuncusu.

Muleka’nın perdeyi açan golündeki topuk pası klas ötesiydi. Artı müthiş sorumluluk yükleniyor, toptan kaçmıyor, istiyor, yeter ki ona yüksek toplar gelsin, gerisini ona bırakın. Attığı ikinci gol de bunun en büyük göstergesidir.

Tabi ki araya N’Koudou’yu sıkıştırmazsak, ayıp ederiz. Dikkat ettiniz mi top ayağına geldiği anda, tribünler ayağa kalkıyor... Biliyorlar ki adam başlı - başına rakipler için büyük tehlike. Muleka’nın attığı ilk golde onun katkısını nasıl unutabiliriz. Adamın peşinde neredeyse iki ya da üç oyuncu var, oradan sıyrılıyor.
Gelelim Kartal’ın yeni transferi Dele Alli’ye... Teknik kapasitesi yüksek, çift yönlü oynayabiliyor. Yani hem savunmada hem de hücumda var. Kolay mı ilk maçına çıkmak hem de o seyirci önünde... İnsanın eli - ayağı dolaşır! Valla, izlediğimiz kadarıyla Dele Alli oldukça soğuk kanlı topla fazla riske girmeyen bir fotoğraf.
Bir parantez de ilk yarıda iki gole imzasını atan Muleka’ya... Valla o da ilginç bir oyuncu, geçtiğimiz haftalarda vitrine çıkmadı pek ama, attığı ikinci gol zorlukların en büyüğü idi. Rakip savunmacı formasında çekmesine karşın, kafayla ilk yarının skorunu belirledi.

Sadece ilk yarının fotoğrafını çekecek olursak, Kartal’da yedeklerin işi de çok zor! Özellikle ofansta sıra bekleyenler bir tık yukarı çıkmak zorundalar! Sadece bu bölgede mi, savunmada Saiss ve Masuaku şimdiden formayı ipotek altına aldılar, artı ikisi de iyi transfer.

Yok arkadaş yok... Valerian İsmael’i anlamakta zorlanıyorum artık! Tıkır - tıkır işleyen bir kadroda bu oyuncu hamleleri nerden çıktı! Eğer bir sakatlık söz konusuysa amenna, bilemiyoruz! Salih Uçan kötü müydü, asla... İki gol atan Muleka’ya ne demeli? Sanırım üç farklı skordan etkilenmiş olsa gerek! Ama bu oyunda hangi skorun garantisi var?

Dua etsin ki, kendi yağıyla kavrulan bir Sivasspor var karşısında, gidenler çok, yeri dolanlar az! Düşünün tek golü 86’da Seba ile bulabildiler. Ali Şaşal’ın üç net pozisyonda başarılı olduğunu da not düşelim.

Weghorst’u bırak sahada kalsın, adamın çift ciğeri var, yorulmak bilmiyor, Dele Alli tamam, ilk maçı, kenara alınması doğal, uyum söz konusu olabilir!
Süper Lig’in yeni lideri Beşiktaş, ne var ki bu tablonun her hafta değişebileceğini görüyoruz. Sonuçta Kartal, İsmael’e rağmen iş kazası yaşamadı, haftayı üç puanla kapadı.

 

ALİ ECE (FANATİK)

YİNE SÜPER İLK YARI

Alanyaspor, Karagümrük, Sivasspor, Beşiktaş Süper Lig ölçeğinde üst üste üçüncü mükemmele yakın ilk yarıyı oynadı. Üstelik Ghezzal ve Josef’siz üst üste oynadığı iki maçın ilk yarılarında Beşiktaş gol olup yağarken kalesinde de pozisyon vermedi. Weghorst, Süper Lig ölçeği için simyacı tipi santrfor: Her yaptığı pres hamlesinde, her topa dokunuşunda Beşiktaş lehine altın değerinde. Beşiktaş 42’de bir kez daha Valerien Ismael’in çok çalıştırdığı bol alternatifli duran top organizasyonunun sonucu 3-0 öne geçtiğinde topla oynama oranı da p’ti.

Asıl belirleyici olan şuydu: Beşiktaş ilk 45’te topla hiç oyalanmadı, iki iç oyuncusu Salih ve Gedson kısa, uzun veya orta metrajlı kısaca o pozisyonda hangi tip pas savunma kilidini açabilecekse onu attılar. Beşiktaş, Valerien Ismael geldiğinden beri antrenman-maç pratiği ve nokta transferler takviyesiyle geliştirdiği pres gücünü rakipten topu geri kazanma süresini iyice azaltarak geliştirdiğini gösterdi. İkinci yarıda Cenk Tosun hariç diğer değişiklikler Beşiktaş’ın oyun kalitesini arttıran nitelikte değildi. Yüksek tempolu oyunu daha uzun süreye yaymak için alternatif yetenekler şart.

 

TURGAY DEMİR (FOTOMAÇ)

MUHTEŞEM BEŞİKTAŞ

Beşiktaş tüm anlamıyla futbol resitali ortaya koydu. Takımın fizik gücü başta olmak üzere, moral motivasyonu üst seviyedeydi. Futbolculardaki kazanma arzusunu gören taraftarlar coştukça coştu ve tribünde de harika bir ambiyans oluştu. Sivasspor'u kendi sahasına hapseden Beşiktaş'ta, teknik direktörden, futbolcusuna, harika takıma emek veren herkese şapkamı çıkarıyorum. Beşiktaş transferde müthiş bir nokta atışı transferler yapmış. Buraya yazıyorum; Weghorst bu sezon uzak ara gol kralı olur. Hollandalı hem atıyor, hem attırıyor. Muleka da genç yaşına rağmen müthiş oynuyor. Belli ki, takım öyle böyle değil, iyi çalışıyor. Özellikle duran toplardaki varyasyonlar rakibin başını döndürürken izleyenlere keyif veriyor.

Dün ilk kez sahaya çıkan Dele Alli artık 'Bizim Ali'... İlk günden böyle oynarsa sonrası rakipler için korkulu rüya olur. Salih oyunda kaldığı sürede sahada basmadık yer bırakmadığı gibi, iki ayağını ustalıkla kullanıp takımı jet hızıyla hücuma çıkardı. Sağda Rosier, solda Masuaku enerjilerini sahaya koyarken N'koudou iyi ki takımda kalmış. Gedson Beşiktaş'ın akciğeri. Bir ara gözlerime inanamadım 'Acaba Gedson'dan iki tane mi var" demekten kendimi alamadım. Salih'in yerine oyuna giren Berkay da çok kaliteli bir kumaş... Ismael'i özellikle iki hafta önce oynanan Alanyaspor maçı sonrası çok eleştirdik. Sezar'ın hakkı Sezar'a; dünkü futbol için bu kez alkışlarımızı gönderelim. Fransız teknik adamı bazen taktik yönden eleştirsek de takımı kısa sürede üst düzey perforamansa taşıdığı için teşekkür etmeliyiz. Dikkatinizi çekerim; hem de geçtiğimiz sezon 14 futbolcusu ayrılmış bir takımdan! Daha bu takıma Josef ve Ghezzal katılacak. Bu hafta sonu tüm takımların maçını izledim. Şunu söyleyebilirim ki; şu anda iyisi Beşiktaş... Elimizle tahtaya vuralım; nazar değmesin.

 

FATİH DOĞAN (SABAH)

HIRSLI, YIPRATICI KALİTELİ, BİTİRİCİ

Dele Alli'nin Beşiktaş'a transferinden sonra şampiyonluk oranları güncellenmeli... 25 milyon Euro'ya takım kuran Beşiktaş, 100 milyon Euro'luk takım efekti oluşturabilir. Dün Sivas maçında ortaya çıkan potansiyel kendini hissettirdi. Kalitenin hırsla bütünleşip başarılı bir takıma dönüşmesinin ayak izleri vardı. Dele Alli teknik kapasitesi, oyun hakimiyeti kadar dün gece 26 yaşında bir yıldız olarak hırsıyla yeni çıkış yakalamaya, bir başarı hikâyesi yazmaya geldiğini tribünlere hissettirdi. Sadece Dele Alli değil, Beşiktaş "başarıya aç, çıkış arayan" bir sürü futbolcudan kurulu bir takım...
Weghorst'un Rosier'in ortasında attığı kafa golünden ziyade Muleka'ya yaptığı topuk pası asisti çok üst seviyede kalite içeriyordu. İyi oyuncu, iyi oyuncuyu tetikler ve destekler. Önde Weghorst, arkasında N'Koudou, Dele Alli, Muleka, gerisinde Salih, Rosier, Gedson standart üstü bir performans sergiledi. Hırslı-yıpratıcı, kaliteli-iş bitirici bir ekip oldular. Bu tabloyu Ghezzal, Cenk Tosun, Josef'in destekleyeceği düşünüldüğünde Beşiktaş çok gol atar, çok can yakar. Her takım Sivas gibi orta sahada bu kadar kırılganlık yaşamaz. Necip ve Saiss'in hatasız oynadığı maçta geri dörtlünün sağındaki Rosier iki maçtır ülkeye "Nasıl büyük takım beki olunurun" örneklerini sergilemeye devam ediyor...

 

GÜNTEKİN ONAY (HÜRRİYET)

İLK YARI FIRTINA İKİNCİ YARIDA MELTEM GİBİYDİ

Beşiktaş, dün ilk 45 dakikada çok yüksek tempo ve yoğun pres ile Sivasspor karşısında farka gitti. Wout Weghorst’un gol sayısı kaç olur? Onu bilemem ama bu kadar faydalı, takımı için oynayan, arkadaşlarını oyunun içine alan başka bir santrfor uzun yıllardır görmedik.

İlk golde 2 savunmacıyı öne taşıyıp Jackson Muleka’ya alan yaratan ve topukla asist yapan Hollandalı santrfor, ikinci golde de Valentin Rosier’in ortasında geçen hafta olduğu gibi şık bir kafa golüne imza attı.

MULEKA DA FARKLI OYNUYOR

Son 2 haftadır Muleka da daha farklı oynuyor. Çizgide kalmayıp sürekli ceza alanında Wout Weghorst ile birlikte alan paylaşıp gol arayan Demokratik Kongolu forvet bunun karşılığını da 2 maçta 3 gol ile aldı.

Sivasspor karşısında Beşiktaş’ta günün en çok çalışan, sahanın her bölgesinde rakibe baskı yapan, top kazanan ve pas kalitesiyle oyuna değer katan ismi ise Gedson Fernandes idi.

SALiH NiYE ERKEN ALINDI?

Salih Uçan da yine orta alanda iyi bir maç çıkarttı. Ancak Valerien İsmael neden kendisini bu kadar erken oyundan aldı? Onu anlayamadık. Takımın patronu kendisi. Bu yüksek fiziksel güç de O’nun eseri ancak değişiklikleri ile takımın oyun gücünü arttırdığını göremedik.

YABANCILAR BU LiGiN ÜZERiNDE

Beşiktaş’ın gerçekten de yabancı oyuncu kalitesi bu ligin üzerinde. Yerlilerden de Necip Uysal ve Salih Uçan dün iyi futbol oynadı. Beşiktaş, iç sahada kolay gol bulur. Dele Alli gibi problem çözecek bir oyuncu da kalitesini ortaya koydu ve çok şey katacak.

Üstelik bu takıma şampiyonluk sezonunun en iyi 2 oyuncusu Rachid Ghezzal ve Josef De Souza gibi kaliteli ayaklar da katılacak.

Beşiktaş, İngiltere Premier Lig patentli oyuncularıyla gerek fiziksel gerekse de teknik olarak çok güçlü bir kadroya sahip. Tek eksiği yerli oyuncu rotasyonu.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık