Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay (Hürriyet Spor Arena)

Konya açık oynasa çok daha keyifli bir maç izleyebilirdik

Beşiktaş-Konyaspor maçı sezonun en lezzetsiz ve keyifsiz maçlarından biri oldu. Siyah beyazlı ekipte dün sahaya çıkan 11’de Rachid Ghezzal dışında yaratıcılık sağlayacak bir oyuncu yoktu. İstekli görünmesine rağmen Beşiktaş, Konyaspor’un disiplinli oyunu karşısında pozisyon üretemedi.

Orta alanın merkezinde oynayan Can Bozdoğan-Emirhan İlkhan ikilisi kontrolü ele alamazken, kanatlarda görev yapan Kenan Karaman ve Umut Meraş da verimsizdi.

Can potansiyeli olan bir futbolcu ancak topla çok fazla oynuyor ve ayağından çok geç çıkarıyor. Santrfor pozisyonunda oynayan Larin de aldığı her topu ezince siyah beyazlıların hücumları son derece etkisizdi. 2’nci yarının tamamında kontrolü ele alan Beşiktaş, özellikle Atiba, Batshuayi ve Güven girdikten sonra daha nitelikli bir baskı oluşturdu ve beraberliği fazlasıyla hak etti.

KONYA PASİF OYUNU SEÇİNCE

Konyaspor ise ligin flaş takımı ve son derece organize, disiplinli bir takım. Ancak dün puan cetvelindeki yerleri değişmeyeceği halde özellikle 2’nci yarıda son derece pasif ve defansif bir oyun sergilediler.

Daha açık ve gole yönelik bir futbol sergilemiş olsalar ligin son haftasında çok daha keyifli bir maç izleyebilirdik. Beşiktaş, dün belki istediğini alamasa da güçlü bir rakibe karşı kadro zaafiyetine rağmen arzusu ve dinamizm ile olumlu izler bıraktı.

 

Cem Dizdar (Fanatik)

Yenilenmiş kapanış!

Ligin son haftasındaki yorgunluk ve hedefsizliğe bağlı bıkkınlık anlaşılır elbette. Lakin hem geleceğin inşası hem tribüne gelen onca insana ve oyuna duyulması gereken saygı gereği daha fazlası beklenirdi Beşiktaş’tan. Ancak ne yaptığını daha doğrusu ne yapacağını bilen bir takım görüntüsünden çok uzaktılar. Rakip Konya ise düşük ihtimal olsa da ikincilik hedefi ama daha çok lig boyuna oluşturdukları oyun ezberine sadık bir halde oynadı. Sakin, kararlı ve ne yapacağını bilen tarzlarını korudular. Savunurken de hücum ederken de bu çerçeveyi hiç bozmadılar. Bu basit ve işlevsel hal, oyun hızı düşük Türkiye Süper Ligi’ne yetiyor da artıyor. Onlar da bunu biliyor.

Yüklenir gibi yaptı ama...

Maçta ikinci devre Beşiktaş’ın reaksiyon göstermesi beklendiyse bile uzun süre değişen bir şey olmadı. Ve gidişat değişsin diye Larin ve N’Koudou oyundan alındı. Onlar çıkarken tribünden yansıyan protestoyu sanırım gelecek sezon için transfer planlaması yapan Beşiktaş yönetimi doğru okumuştur!.. Değişiklikler sonrası Beşiktaş yüklenir gibi yaptı ama bu sadece göstermelik olmanın ötesine geçemedi.

Yine direğe takıldı

Sezonun son maçta futbola benzer bir oyun dahi mümkün olmadı. Oyun dura dura bir hal olurken müdahaleler nedeniyle sağlık görevlileri en az futbolcular kadar yorulmuşlar denemez ama sıcak kalmış olmalılar! Öyle bir maç ki, futbolcular sahada izleyenler tribün ya da ekran karşısında “Bitse de gitsek” makamından çalıyor gibiydi. Bu sezonun direkten dönen top konusunda “uzman”ı olan Beşiktaş yine direğe takıldıktan kısa süre sonra golü bulup sezonu en azından yenilmemiş olarak kapattı.

 

Ali Gültiken (Sabah)

Gençlerden umutluyum

Beşiktaş'ın maçtaki performansı bütün sezondaki performansının özeti gibiydi. Sezonun birçok maçında olduğu gibi yine topa sahip olan ve oyuna hükmeden taraf oldu. Rakibini baskı altına aldı, alan daralttı, pozisyonlar buldu ama maç bitiminde yine puan kaybı yaşadı. Genel olarak takımın isteğinde, arzusunda, coşkusunda bir sıkıntı yok. Bu maçta da yoktu. Fakat bu oyun amacının getirmesi gereken gol gelmeyince, skor avantajı sağlanamayınca oyun tamamen ele geçirilemiyor. Rakip ayakta kalıyor ve verdiğiniz kontratak pozisyonları da takımı ve oyunu zora sokuyor. Beşiktaş bu tür sıkıntıları bütün sezon boyunca birçok maçta yaşadı. Konyaspor, bu sezonun güçlü takımlarından biri olarak Beşiktaş'ın bu yöndeki eksikliklerini kullanarak maçta ayakta kalmayı başarabildi. Bu sezonun en sürpriz takımı oldular. Ama başarılarının tesadüf olmadığını da bütün sezon ortaya koydukları performanslardan biliyoruz. Dün akşam da bir benzerini izledik. Beşiktaş sezon boyunca skor olarak istediklerini alamadı. Zor ve sıkıntılı bir sezon oldu. Fakat bu zorluklar bazen fırsatları da ortaya çıkarır. Beşiktaş, sezonu kupasız bitirmiş olsa bile Serdar, Emirhan, Emre, Rıdvan ve Ersin gibi birçok genç oyuncuyla yeni bir pencere açtı. Bu pencereden de umut ışığı görünüyor. Bunun yansımasını da Beşiktaş taraftarının bu oyunculara olan inanç ve coşkusunda gördük. Bu da az bir şey sayılmaz. İnanan taraftar futbolda çok şey demektir. Sizi iter, ayağa kaldırır, destekler… Dün akşam bütün tribünler ortaya koydukları büyük destekle güvenlerini ortaya koydular.

 

Serdar Sarıdağ (Milliyet)

Beşiktaş'a tatil ödevi

Valerien Ismael’in sık sık söylediği gibi sezonu özetleyen bir maç oldu. Sakatlıklar, eksikler, cezalılar ve üretememenin özetini dünkü Konyaspor maçında bir fragman halinde seyrettik.
Beşiktaş adına kesilecek fatura bu sezon bir kişiye ödetilmez. O hesap Alman usulü ödenmeli. Bir dahaki sezonun başarısı transferde değil bu seneden alınacak derslerde saklı. Beşiktaş iyi başladı mı evet ama herkes kalendeki gole bakar. Maçtaki bir anlık dalgınlık 42. dakikada Rahmanovic’in attığı gol gibi pahalıya patlar.
24. dakikada Nkoudou’nun yandan auta giden şutu Beşiktaş’ı umutlandırmıştı. 31. dakikada Umut’un az farkla dışarı çıkan vuruşu da önemliydi. İkinci yarıya 1-0 geride girdiğinde elbette sıkıntılı dakikalar olacaktı. Üstelik rakip sezonun flaş ekiplerinden Konyaspor.
57’de Ahmed Hassan’ın direkten dönen vuruşu kadar Batshuayi’nin 90. dakikada direkten dönen kafa vuruşu da ikinci yarının kritik anlarındandı. 90+1’de Kenan’ın kafa vuruşu skoru eşitleyince Beşiktaş seyircisi önündeki son maçı mağlubiyetle bitirmekten kurtuldu. Siyah-beyazlı takım belki bu sezon çok önemli kayıplar yaşadı ama özkaynak düzeninden yeni yeni gençler kazandı.

 

Ali Ece (Fanatik)

Bir tek Rachid Ghezzal

Banko Beşiktaş’ta oynayabilecek tek oyuncunun Ghezzal olduğu bir 11’le sahaya çıktı Siyah-Beyazlılar. Bankodan kastım, olmuş, gelişimi tamamlanmış, istikrarlı bir şekilde ne vereceği belli olması açısından Ghezzal. Yoksa Emirhan kendi yaş grubunun memleketteki en iyilerinden birisi ancak yanında daha önceki maçlardaki Josef veya Atiba gibi daha net bir oyuncu ile merkez orta saha ikilisinde yeteneklerini daha fazla gösterebilir. Konyaspor karşısında Emirhan’ın merkezdeki partneri Can Bozdoğan’dı: Dinamik, seri, güçlü bir genç ancak o mevkiye zaten Gedson gibi bir top yönlendirme ustası gelecek. O yüzden Valerien Ismael belki de Can’ı uzun vadede İbrahim Üzülmezleştirip hızı ve gücünden daha çok faydalanabileceği sol kanatta denemeli.

Golü resmen izlediler

Umut Meraş, Fenerbahçe derbisinde sol stoperde idare etti ama 3-4-2-1’in sol kanat bekinde ilk yine yetersiz kaldı. Hücumları olumlu tamamlayamadığı gibi Rahmanoviç’in golünde savunma görevine yetişemedi, bizler gibi golü izlemek zorunda kaldı. Bu golde Rahmanoviç’in ta orta saha çizgisi gerisinden duran topu uzun kullanıp sonra Beşiktaş ceza alanı içinde gol vuruşu ile tamamladığına ekstra dikkat etmek gerek. O pozisyonda Serdar’ın ortayı yaptırmaması, Montero’nun da topa değil rakibe gitmesi gerekirdi. Serdar sabırlı olmalı Serdar, önde baskıda, hücuma katılmada gayet iyi ama geriye koşma, kademe paylaşımı ve geriye koşarken zamanlama müdahalesinde sarı kart gördüğü pozisyonda da fark edildiği gibi gelişmesi gerekiyor. Erken sarı görünce stoperin müdahale opsiyonları azalıyor ve kolay çalım yiyebiliyor. Bir de her pozisyonda ilk müdahaleyi savunmacı yapacak diye bir şey yok, daha sabırlı olarak pozisyonunu kaybetmeyip doğru hamleyi doğru zamanda yapmak gerek.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YEREL SEÇİMLERE DOĞRU!.. İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU BEŞİKTAŞLILARA SORDUK!..

yukarı çık