Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

10 Mayıs 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay (Hürriyet Spor Arena)

Kartal iyi karakter ortaya koydu

Beşiktaş, İsmael’in istediği şekilde ‘direkt’ oyunu tercih etti ve Kayseri’ye üstünlük kurdu. Beşiktaş, dün ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 3 gol buldu ve geriye düştüğü maçı kazanmayı bildi. Aslında siyah beyazlılar, ilk devreyi de 1-0 geride kapatmasına rağmen Kayserispor’a oranla daha baskın olan taraftı. Siyah beyazlılar, ilk yarıda Larin, Rıdvan ve Montero ile net fırsatları değerlendiremezken; Emirhan’ın gollük şutunda da kaleci Lung soluna gelen topu iyi çıkardı.

ATiBA ORTAYI ELE GEÇiRDi

Tartışmalı bir penaltı golüyle öne geçen ev sahibi Kayserispor, gömülü savunmayı kesinlikle iyi yapamıyor ve öne geçtiği maçlarda toplam 36 puan kaybettiler. Dün de oyunu kendi yarı sahasında kabullendikleri bölümlerde kalelerinde 3 gol gördüler. Hikmet Karaman ne yapsa bu soruna çare bulamadı. Öne geçmekte sorunları yok ama skoru koruyamıyorlar. Maç boyunca Atiba, orta sahada hem defansif hem de ofansif anlamda harika bir performans ortaya koyarken, maçın kahramanı 71’de oyuna girip 75 ve 78’inci dakikalarda 2 gole imza atan N’Koudou oldu.

ÇOK DEĞERLi GALiBiYET

Larin ve Batshuayi’nin yine silik bir görüntü ortaya koyduğu 70 dakikanın ardından İsmael, hücum hattında 3 değişikliğe birden giderek takımının ritmini ve enerjisini yükseltti. Dün Beşiktaş, Fransız teknik adamın istediği şekilde “direkt” oyunu tercih etti ve maç boyunca tempo-baskı-mücadele ile Kayserispor’a üstünlük kurdu. Orta alanda özellikle Josef gibi önemli bir maestronun yokluğunda Kayseri’de alınan 3 puan Fenerbahçe derbisi öncesinde değerli. Ancak siyah beyazlılar kart cezalısı durumuna düşen Rosier ve Montero’dan derbide faydalanamayacak. Beşiktaş’ta dün 11’de şans bulan genç Emirhan, zaman zaman iyi işlere imza attı. Serdar Saatçı da siyah beyazlıların yediği ikinci gol dışında hatasız bir futbol ortaya koydu.

 

Bilal Meşe (Milliyet Skorer)

NKoudou sağlamsa oynar

Valerien Ismael’in beş maçlık karnesine bakıyorum, iki galibiyet, iki beraberlik bir yenilgi, yani orta! Fransız çalıştırıcı için asıl zorluk yeni sezonda başlayacak, saha sonuçları iyi olursa ne ala, yoksa vayyy haline! Valla Beşiktaş taraftarı sabırlıdır, kredi verir, sen sen ol, derslerine iyi çalış, yeni sezonda final niteliğinde sınavların olacak, bilesin! Valerien Ismael’in beş maçlık karnesine bakıyorum, iki galibiyet, iki beraberlik bir yenilgi, yani orta!

Fransız çalıştırıcı için asıl zorluk yeni sezonda başlayacak, saha sonuçları iyi olursa ne ala, yoksa vayyy haline! Valla Beşiktaş taraftarı sabırlıdır, kredi verir, sen sen ol, derslerine iyi çalış, yeni sezonda final niteliğinde sınavların olacak, bilesin! Kartal’ın Kayserispor karşısında elde ettiği galibiyet bence çok değerli... Bunun 2-3 nedeni var, biri arkadan geldi, maçı çevirdi. İkincisi ligde klasman yapma adına önemliydi. Üçüncü nedeni ise kupanın yarı finalisti Kayserispor’u sahasında yenmek şu aşamada büyük başarıdır. Kaldı ki Hikmet Karaman geldiği günden bu yana takımına iyi futbol oynatıyor, ister deplasman, ister iç saha fark etmiyor, ilk kez huzurlu bir sezon geçiriyor.Evet Kartal, öyle veya böyle maçı kazandı, gelin görün ki sezonun son derbisi öncesinde iki fire verdi. Biri Rosier, diğeri Montero... Bence Rosier, Fenerbahçe maçı öncesinde büyük kayıptır, boşluğu kolay dolmaz, Montero’nun yerine de Vida düzelir oynar!

Larin belli ki fişi çekmiş, zaman dolduruyor arkadaş! Yahuu pazarlıklarda aslan kesilen taviz vermeyen Larin, gol atmaya gelince ortalarda yok! Kaleci ile karşı karşıya üstelik kritik bir dakika, arkadan gelen yok, aceleye ne gerek, üzerine nişanlayacağına çek sağa, vur boş kaleye, yooo bildiğini okuyor arkadaş! Welinton-Thiam mücadelesinde penaltı kararı tartışılır. Bence Welinton’a faul var, gelin görün ki sadece Erkan Özdamar değil, neredeyse tüm hakemler en rahat kararlarını Beşiktaş’a karşı veriyorlar nedense! Ne karışanları var, ne de itiraz edenleri! Thiam’ın golünden sonra Rıdvan’ın kaçırdığı net bir pozisyon var. Neyse ki 50’de Serdar Saatçı, Atiba’nın indirdiği topa uçarak kafaya vurdu, skoru eşitledi.

Kartal’ın forvet hattı pek çalışmadı, sürekli arızalar yaptı ! 71’de Nkoudou, Larin’in yerine oyuna girdi, tüm tahminleri alt-üst etti. Bakın bu oyunda adam eksiltemiyorsanız, tekniğiniz neye yarar ki? Nkoudou sakat değil ve sağlamsa onun yeri ilk 11’dir, onu- bunu bilmem arkadaş! Biri penaltıdan olmak üzere iki gol attı, hem Kartal’ı puan cetvelinde yukarı taşıdı hem de maçın adamı oldu. Çoğunluk Welinton’u beğenmez, ama bence çok önemli bir oyuncu. Tüm hava toplarında Kayseri’de onu gördük, daha ne yapsın?Derbi, şartlar ne olursa olsun derbidir, favorisi yoktur, üç ihtimallidir... Fenerbahçe İsmail Kartal’la müthiş bir çıkış yakaladı, Kartal ise inişli-çıkışlı grafik çiziliyor, derbi öncesinde eksiği-gediği çok, ama gençleri var, yetmez mi?

 

Fatih Doğan (Sabah)

Nöbetçi Eczane

N'Koudou 72'de oyuna girdi. Kayseri deplasmanında maçın seyrini değiştirdi. Yıldız dokunuşu yaptı. N'Koudou çok hızlı ve yetenekli, oyun tarzı olarak da Süper Lig'e özellikle deplasman maçlarında uygun bir isim. Atiba'nın uzun pasında hızıyla kaptanını golle onurlandırdı. Kendi hazırladığı penaltıyı kendi gole çevirmesi başka bir seviyede olduğunu hatırlattı. Ancak büyük bir sorunu var; istikrar... Ya sakat, ya sakatlık sonrası tedavide... Evlat olsa fırça yer. Mesela bu sezon ligde sadece 4'ü ilk 11 toplam 13 maçta süre aldı. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Bu adam niye bu kadar sakatlanıyor, alırken de bu hali kronik miydi araştırmak lazım... Valerien İsmael'in oyuncu değişiklikleri sonuca tesir etti ancak oyun kalitesiyle ters oran var. Örneğin Ghezzal, Alex değişikliği çok su götürür... Kayserispor bu mücadeleyle yenilgiyi hak edecek bir performans sergilemedi. Kayserispor maça iyi mücadele ve iyi oyunla başladı. Atiba ve Emirhan'a karşı orta sahayı kontrol altına aldı. Top kontrolü Kayseri'deydi. Beşiktaş ilk 45 dakika oyun anlamında savruldu. Bir stratejisi yok hissi verdiği dakikalardı.

Sonuca bakınca Kayseri emeğinin, alınterinin karşılığını alamayan işçi gibi. Kayseri'nin sezonda bu şekilde kaybettiği 5-6 maç sayarım. Beşiktaş karşısında oyun olarak ayakta kalsalar da N'Koudou şanssızlığı ile karşılaştılar. Uğur kurban oldu. Lakin hak ettikleri yerin çok aşağısındalar. Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanıp Avrupa'ya gitmek Kayserispor'un en büyük motivasyonu.

 

Cem Dizdar (Fanatik)

Enteresan futbol iklimi

Enteresan bir futbol ikliminde yaşadığımız aşikar! Artık kimse olan bitene de şaşmıyor, şaşamıyor. Öyle şeyler oluyor ki, çok para harcayıp takım kuranla düşük bütçeli takım benzer oyunları oynuyor. Kim, kimden, hangi özelliğiyle ayrılıyor belli değil. Epeydir maç kazanamayan Kayseri ile sürekli hoca değiştiren Beşiktaş oyun tartısına konulsalar üç aşağı beş yukarı yaklaşık sıklette çıkarlar. Öyleyse Önder Karaveli ile Valerien İsmael hangi gerekçelerle yer değiştiriyor, anlamak mümkün değil. 

Bireysel hatalar...

Beşiktaş zaten bu kadar oynamıyor muydu? Ersin, Serdar, Rıdvan, Emirhan sahada ve hiç de yerlerine tercih edilenlerden aşağı kalır yanları olmadıklarını hatta zaman zaman fazlasına sahip olduklarını gösterdiler. Bu çocuklara hangi rasyonel gerekçelerle onca zaman kaybettirildi? 34 yaşına birkaç ay kalan Uğur Demirok bir girdi pir girdi! Gollere de neden oldu pozisyon üretmeye yardım da etti. Hikmet Karaman için ‘’bireysel hata’’lardan yenilen gol gerekçesi de vücut buldu! 

Kayıp zamana dikkat...

Dün de gördük ki, takım fark etmeksizin buraya gelen ya da buralı olan oyuncuların bir milim bile yükselemiyor oluşlarında hiçbir şey değişmiyor. Gelen geldiğiyle kalıyor giden zaten yok gibi... Bundan sonra sık sık Beşiktaş’ın hangi bölgeye ne tip oyuncu alması gerektiği üzerine yazılar okuyup, yorumlar dinleyeceksiniz. Ancak aynı münakaşalarda kaybolunacağı için ‘’kayıp zaman’’a dikkat çeken sayısı da bir elin parmaklarını geçmeyecek! Bu haliyle Beşiktaş’ta işler iyide gitmeyecek gibi göründüğünden, Valerien İsmael’in tazminatı da başta söylendiği gibi sorun niteliğinde olmayacağından ‘’Şenol Güneş’’ adı havada öylece asılı kalacaktır!.. Yine biz, zamanın öğretmenliğine olan güvenimizi kaybetmeyelim.... 

 

Turgay Demir (Fotomaç)

Fransız öpücüğü

Valerien İsmael her hafta arayışını sürdürüyor...
Önceki dört maçında istisnalar hariç hiçbir oyuncusundan yeterli verimi almayan Fransız teknik adam dün Serdar, Emirhan gibi gençlere şans verdi.
Kayserispor karşısında ilk yarıda baskılı ama kontrolsüz bir oyun sergileyen Kartal'da kimin, ne oynadığı belli değildi, kimin nerede oynadığı da tartışılırdı!
Batshuayi, Larin, Ghezzal net pozisyonları kaçırıp, bazılarını ise heba edince; geride olmanın da hırsıyla İsmael ikinci yarı başlarında köklü değişiklikler yaptı. Kaçırınları çıkarıp N'Kouduo, Teixeira ve Kenan Karaman'ı sahaya süren Beşiktaş bu değişikliklerde ön bölgede istediği etkinliği yakalamayı başardı.
Özellikle N'Kouduo; Rıdvan, Larin ve zaman zaman oradan denemeler yapan Ghezzal'ın yapamadığını yapıp maçın şeklini, şemalini değiştirdi. Beşinci maçında tek galibiyetle kalmış olsa çanlar İsmael için daha şiddetli çalabilirdi. Fransız oyuncu N'Kouduo kendi adına sezonun en iyi performansını ortaya koyarken vatandaşı İsmael'e de hayat öpücüğü vermiş oldu.
Son dakikalarda bir gol yemek ise Beşiktaş'ın riskli anlarda oyunu tutmakta zorlandığının göstergesiydi.
Gelelim kritik kararlara...
Beşiktaş aleyhine verilen penaltı pozisyonunda iki futbolcu karşılıklı itişiyor faulle ilgisi yok, Montero'ya gösterilen ikinci sarıdan kırmızının da herhangi bir modern futbol ikliminde yeri yok, bizde ise VAR! Türk futbolu hakem olayına mutlaka bir çözüm bulmalı. Her ikili mücadeleyi faul zanneden, oyunun hızını kesen Erkan Özdamar'ın yönetimi bize bir kez daha hatırlattı.

 

Ali Gültiken (Sabah)

Yüreğinizi koymazsanız olmaz

Yeni gelen teknik adamlar için oyuncularını tanıyana kadar geçen süreç zorludur... Hele bir de işler istediğiniz gibi gitmiyorsa daha çok denemeyanılma yaşarsınız. Puan kayıplarından sonra Valerien İsmael'in yaşadığı süreç de değişmedi. Atiba ile birlikte Emirhan'a orta alanda, Larin'e de forvette görev vererek bir revizyona gitti. Bu değişiklikler de oyun olarak çok istenileni vermedi. Larin sahada var gibi ama kafa olarak hiç buralarda değil. Takımın genel oyunu da çok istediği noktada görünmediği için üç değişikliğe birden gitti. Değişikliklerden sonra gelen tempo, hem oyunu çözdü hem skoru getirdi. Aslında bu değişikliklerden sonra şu iki soruyu sormak gerekiyor: Oyuncu değişimi mi skorları getirdi? Yoksa takımın yeni gelen oyuncularla birlikte ortaya koyduğu oyun coşkusu mu? Bana göre ikisi de... Çünkü hangi 11'le başlarsanız başlayın, sahanın içine yüreğinizi, isteğinizi ve oyun coşkunuzu katmıyorsanız o iş istediğiniz yere gitmez. Beşiktaş N'Koudou'nun liderliğinde diğer oyuncuların da katkısıyla oyunu istediği noktaya getirdi. Bulduğu üç golün ötesinde ciddi pozisyonlar da yakaladı. Skoru daha farklı bir noktaya da getirebilirdi. Bu tür ortamlar zor ortamlar, bu tür dönemler zor dönemler. Takımın iddiadan uzaklaştığı her dönem genel oyuncu performanslarını yukarıda tutmak çok kolay olmuyor. Burada bireysel olarak oyuna liderlik edecek birçok oyuncuya ihtiyaç duyuyorsun. Dün Ghezzal, Batshuayi ve Larin bunun uzağında kalsa da kulübeden gelen N'Koudou, Kenan ve Alex'in, Atiba ile el ele verip, Rosier ve Rıdvan'ı da işin içine çekerek oluşturdukları değişim, Kayseri deplasmanı için yeterli oldu.

 

Serdar Sarıdağ (Milliyet Skorer)

Bayram Şekeri

Valerien Ismael ilk deplasman galibiyetini Kayseri’de kazanmak için oyuncularını bu maça çok iyi hazırlamaya çalışmıştı. Teknik ve taktikten öte mental anlamda çok uğraştı. Çünkü bu maç sonrası Beşiktaş evinde Fenerbahçe ile oynayacaktı.

Avrupa’ya gitme şansı olan Fransız teknik adam bunu sonuna kadar kovalamak istiyor. Beşiktaş maça istekli başlasa da Thiam’ın 23. dakikada attığı penaltı golü elbette moralleri bozdu. Basit savunma hatalarından kaynaklanan bir goldü. Larin’in 20. dakikada Lung ile karşı karşıya kaldığı pozisyon gol olsa daha farklı bir hikaye okuyabilirdik.

İkinci yarının başında Serdar Satçı’nın kafasıyla eşitliği sağlayan Beşiktaş’ta bu geriye dönüş umutları muhakkak arttırdı. Ismael’in aynı anda Nkoudou, Alex ve Kenan’ı oyuna alıp, Larin, Ghezzal ve Batshuayi’yi çıkarması sahada bir şok etkisi yarattı mı? Nkoudou’nun 75’te attığı gole bakarsak bu soruya evet diyebiliriz. Fransız oyuncu üstüne bir de takımına penaltı kazandırıp 78’de penaltıyı gole çevirince; evet bu maçı Ismael, yaptığı değişikliklerle kazandı diyebiliriz. Maçta skoru belirleyen golü 90+5’te Cardoso atsa da üç puan Beşiktaş’ın oldu: 2-3.

 

Ali Ece (Fanatik)

Çelişkiler, çelişkiler, çelişkiler

Valerien Ismael, Kayseri’de bu kez Batshuayi-Larin çift santrforunun arkasında Ghezzal’ın merkez ofansif orta saha olarak görevlendirildiği bir 3-4-1-2 dizilişini tercih etti. Ancak geçen hafta anlatmaya çalıştığım gibi Beşiktaş’ın sorunu 3’lü veya 4’lü savunma tercihinin çok ötesinde: Genç olduğu ve kendisini geliştirmesi için daha önce yeterince şans bulamadığı için Serdar’ı bir nebze hariç tutuyorum ama Beşiktaş’ın baş sorunu bu sezon kadroda yer alan stoperlerin hiçbirinin Beşiktaş ideal kalitesinde Ghezzal veya Rosier’nin stoper muadili olmaması. Kayserispor karşısında maçın ilk bölümünde Beşiktaş geriden hiç top çıkartamadı. 

Batshuayi-Larin yetersiz 

Aslında benzer performans kalitesi yetersizliği ileri uç için de geçerli: İyi bir kariyeri olmasına rağmen Batshuayi’nin de geçen sezon çok gol atmış olmasına rağmen Larin’in de bu sezonki Beşiktaş performansları yetersiz. 20’de Ghezzal’ın muhteşem pası sonrası Larin’in kaleci ile karşı karşıya kaçırırken yaptığı vuruş 0-0 devam eden bir deplasman maçında olacak şey değil. Bu sezon Larin buna benzer kaç tane karşı karşıya kaçırdı, bu asıl mesele. 

N'Koudou şov...

Bir Ghezzal duran top ustalığına eklenen klasik Atiba aşırtma asisti ve son bölümdeki N'Koudou şovun getirdiği galibiyet bu. N'Koudou da hep böyle işte: Sezon başında çok iyi oynar, uzun süre sakatlanır, paslanmış dönüp “Bundan olmayacak herhalde” dedirtir hemen ardından şov yapıp iyice kafa karıştırır! 

 

Sinan Vardar (Fotomaç)

Neredesin oğlum sen!

Ersin, Rıdvan, Serdar ve Emirhan'ı ilk 11'de görünce tabii ki de mutlu oldum.
Rıdvan oyundan çıkana kadar müthiş oynadı.
Hele hele ilk yarının son anlarında ceza sahasında attığı çalım Süper Lig'de son yılların en unutulmaz anlarından biriydi.Dün siyah ve beyaz renkleri gibi iki farklı Beşiktaş sahada vardı. siyah beyazlılar: dün ilk 45 dakikada uyur gezer gibiydi. Takım organize bir atak bile geliştiremezken takımın ağabeyleri gençlere yük oluyordu. Josef mumla arandı.
Atiba, Ghezzal takımın geri vitesi gibiydi. Batshuayi ve Larin turist gibi sahada dolanırken Serdar'ın ikinci yarının başındaki golü Beşiktaş'a biraz olsun nefes aldırırken teknik direktör Valerien Ismael son 20 dakikaya girilirken takımın ağır ağabeyleri; Ghezzal, Larin ve Batshuayi'yi oyundan aldı.
Bu radikal değişiklikler 3 puanı da getirdi.
Geçen sezonki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Kevin N'Koudou 8 dakikada iki gol atarak şovunu yaptı.
Bu adam; sürati, top tekniği ve hızlı çalım özelikleriyle gerçek bir yıldız. Bugüne kadar nerelerdesin oğlum sen!
Montero'nun acemice kırmızı kartına rağmen Beşiktaş 3 puanı haznesine yazarak taraftarlarına moral verdi. Ama takıma ciddi bir revizyon lazım.
Bir sözüm de hakemlere...
Ya arkadaş: faul yapılan Beşiktaşlı Welinton, penaltıyla karşı karşıya kalan Beşiktaş! VAR'ımız yine uykuda!
Her sezon Beşiktaş'ı lime lime doğruyorsunuz ama bu sezon farklı bir acımasızsınız.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık