Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Güntekin Onay (Fanatik)

"Atanın ve tutanın iyi olacak"

Süper Lig'de 31. hafta maçında Trabzonspor'la Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Hürriyet yazarı Güntekin Onay karşılaşmayı kaleme aldı. Beşiktaş , üstün oynadığı maçta küçük ayrıntılar yüzünden galibiyeti kaçırdı. Valerien İsmael yönetimindeki Beşiktaş’ın ilk maçındaki tercihleri ve oyun mantalitesi merakla bekleniyordu. 3-4-3 düzeninde sahanın her bölgesinde çoğalan, rakibe agresif baskı yapan ve direkt rakip kaleyi düşünüp hızlı oynayan siyah beyazlı oyuncular, Fransız teknik adamın taleplerini daha ilk maçtan büyük ölçüde yerine getirdi.

TRABZONSPOR ETKiSiZ KALDI

Lider Trabzonspor ise taraftarının müthiş desteğine rağmen oyunun büyük bölümünde kendi yarı sahasında kaldı ve mücadeleye dayalı yardımlaşmalı bir savunmayla kalesini savundu. Trabzonspor’un hücumda etkisiz kalmasının nedeni Beşiktaş’ın yaptığı baskının dışında Nwakaeme, djanniny ve Visca’nın kötü günlerinde olmasıydı. Siopis’in olağanüstü çabası, dorukhan’ın savaşçılığı ve takım savunmasıyla yenik duruma düşmeyen lider, hemen hemen hiç pozisyon üretmeden bir kaleci hatasıyla golü buldu.

ERSiN’DEN BÜYÜK HATA

Beşiktaş ise oyunun büyük bölümünde üstün oynadığı bir maçta küçük ayrıntılar yüzünden galibiyeti kaçırdı. Yenilen golde kaleci ersin’in büyük hatası var. ersin kalesini terk etmese ortada gol pozisyonu dahi yok ve böylece kaleye tek isabetli şutunda Trabzonspor golü buldu. 1-0’ın ardından maç boyunca hemen hemen olumlu hiçbir şey yapmayan Batshuayi penaltıyı da kaçırdı ve bu kadar baskılı, coşkulu, tempolu oynayan Beşiktaş, aradığı gole yine ulaşamadı.

LARiN, WiLL SMiTH’E ÖZENiNCE

Siyah beyazlılar adına sahanın en iyi iki 2 ismi olan Ghezzal ve rosier işbirliği ile Fransız futbolcu beraberlik sayısını getirdi. Momentum tekrar Beşiktaş’a dönmüşken Will Smith’e özenen Larin’in affedilmeyecek hareketi yüzünden 1 kişi eksik kalan siyah beyazlı ekip beraberliğe razı olmak durumunda kaldı.

8+3 kuralı daha ilk günden Valerien İsmael’i zorlayan faktörlerin başında geldi. Çünkü Beşiktaş’ın fark yaratacak, kaliteyi artıracak 3 tane yerli oyuncusu yok. Siyah beyazlılar dün çok güçlü bir rakibe karşı deplasmanda gelecek için umut veren bir mücadele ve futbol ortaya koydu. Trabzon ise artık pozitif futbola yönelmeli. Şampiyonluk çok yakın ve lider artık keyif vermeli. Bir not da kaleci ersin için: Genç file bekçisi ne yazık ki gelişmiyor, ilerlemiyor. İki sezon öncesiyle kıyasladığımız zaman hiç aşama kaydetmedi.

 

Turgay Demir (Fotomaç)

Uzmanmış!

Beşiktaş'ın üçlü savunma oynaması maç öncesi kafamda deli sorular oluşturmuştu.
Trabzonspor'un ön taraftaki hızlı ve teknik oyuncularına gün doğar diye düşünmüştüm. Maçın ilk dakikalarından itibaren soru işaretleri uçtu, gitti; Valerien İsmael, "Üçlü savunma uzmanıyım" diyordu ya hakikatten öyleymiş.
Sistemi hatasız uygulattı.
Nwakaeme, Visca, Bakesetas gibi oyuncular topla buluştukları anda Josef, Can, Ghezzal, Rıdvan, Rosier hem baskı uyguladılar hem de topu rakip sahaya çok iyi taşıdılar.
Savunmadaki üç stoper de risk almadan topu ön tarafa göndermeyi bildiler.
Kaçırdığı penaltı dışında Batshuayi bile en iyi oyunlarından birini oynadı.
Maç boyu üç pozisyon bulan Trabzonspor bir gol atarken, çok daha fazla pozisyon bulan Beşiktaş da bir golde kaldı. Yenilen golde Ersin'in kaleyi gereksiz yere boşaltması büyük hataydı.
Beşiktaş golden sonra beş dakika ciddi panik yaşasa da kısa sürede toparlanıp Rosier'le golü bulurken, Uğurcan'ın da bu golde hatası olduğunu söylemeliyim.
İki takım da gerçekten büyük bir mücadele örneği sergilediler.
Siopis, Dorukhan Trabzonspor'un en iyileriydi. Beşiktaş'ta, arkadaşlarına göre nispeten etkisiz olan Teixeira dışında kötü oyuncu yoktu.
Siyah-beyazlı oyuncular bitiricilik noktasında biraz becerikli olsalar maçı kazanmaları işten bile değildi.
Sonuç olarak, Trabzonspor zaten şampiyon, Beşiktaş ise kalan haftalar için iyi sinyaller verdi.
Zorbay Küçük'ün penaltı ve kırmızı kart kararları doğru. Bazı oyuncuların sarılarını es geçerken, bazılarına da gereksiz gösterdi.
Batshuayi'nin pozisyonu penaltıydı ama öncesinde de faul olabilir.
VAR devreye girip soru işaretlerini gidermeliydi.

 

 

Sinan Vardar (Fotomaç)

Hoş geldin sistem

Beşiktaş'ın dünkü 80 dakikası bir hayli etkileyiciydi. Siyah beyazlılar lider karşısında oyun üstünlüğüyle maça damga vurdu. Kartal, rakibine sadece birkaç pozisyon verirken, Beşiktaş'ın penaltı ve birçok da golden de yararlanamamasına futbol şanssızlığı diyebilirim. Yeni sistem 3-4-3'te; Rıdvan ve Rosier kanatlarda takıma hız kazandırırken, Sihirbaz Ghezzal da geçen seneki gibi müthiş performansını sahneye sundu. İsmael'in sisteminde Can Bozdoğan'ın da bir yıldız gibi parlamasını da es geçmeliyim. Batshuayi çok gol kaçırıyor ama dünkü kazanma hırsını görmemezlikten gelmeyelim. İlk devrenin sonlarında ceza sahasında aldığı darbe penaltıydı ama dürüst futbolcu olmanın nedeniyle kendini yere atmadı ve Beşiktaş'ın bu sezon bir penaltısı daha buhar oldu. İkinci yarı satranç maçı gibiydi. Trabzonspor kaleye giden ilk topunda Cornelius fizik üstünlüğünü kullanarak golü bulurken pozisyonda Vida ve Ersin'in ortaklaşa hatasını da not düşelim. HHH Beşiktaş yenik duruma düştükten sonra da hız kesmedi. Beraberlik golünde Ghezzal'ın Rosier'e attığı harika asisti tekrar tekrar izlemek gerek. Etkisiz Alex çıktıktan sonra Kenan'ın mücadelesi de şaşırtıcı ve alkışa değerdi. Yeni sistem Montero'ya çok yaramış gibi... Larin'in gördüğü kırmızı karta ne yazılır bilemiyorum. Belli ki Beşiktaş'ı kafasından silmiş. Özetle Beşiktaş yeni teknik direktörü Valerien İsmael'le güzel bir sınav verdi. İsmael 3-4-3 sistemiyle güzel günlerin tanıtım filmini dün Trabzon'da sundu. Beğendik ve gelecek için umutlandık. Ev sahibi ekip kazanmaya alışmış bir ekip. Dün özellikle Dorukhan ve Cornelius çok iyi oynadılar. Trabzonspor'un şampiyonluğu kutlu olsun. Hak ettiler ve kazandılar. Karadeniz Fırtınası; umarım Avrupa'da alacağı sonuçlarla ülkemizi gururlandırır.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık