Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

17 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Michy Batshuayi böyle istedi

GünTekin Onay (Spor Arena)

Dün santrforu Gomez gibi bir isim olsa, Beşiktaş güle oynaya ve farklı skorla turu geçerdi.Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti ama sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. 98 dakika müthiş bir baskıyla adeta tek kale oynayan siyah beyazlılar, Michy Batshuayi’nin bitiricilik noktasındaki eksikliğinin faturasını fena halde ödemek zorunda kaldı.

BECERİKSİZLİK VE 2 HATA

Maç boyunca 12’si isabetli toplam 24 şut atan Beşiktaş, Kayserispor’un korner atmadığı maçta 14 de korner kullandı. Ancak bu kadar istek, böylesine yoğun bir baskıya rağmen gol bölgesindeki beceriksizlik yüzünden savunmada da Montero’nun 2 hatasıyla kupaya veda etti.

Şayet dün Beşiktaş’ın santrforu Mario Gomez gibi bir isim olsaydı siyah beyazlılar, bu güçlü futboluyla güle oynaya ve farklı bir skorla turu rahat geçerdi.

KAYSERİ PİYANGO BULDU

Futbol adına ortaya çok fazla bir şey ortaya koyamayan ve sadece mücadele edip kaleci Cenk Gönen’in iyi oyunuyla maça tutunmaya çalışan Kayserispor ise dün Dolmabahçe’de adeta bir piyango bileti buldu.

Futbol böyle bir oyun. Gol kelimesinin İngilizce’deki karşılığı: “amaç.” Golü bulamazsanız amacınıza, hedefinize ulaşmanız mümkün değil. Dünkü maçın ardından teknik direktör Önder Karaveli’yi eleştirmek de söz konusu değil. Eksik olan şey gol değil hatta gollerdi Beşiktaş açısından.

BİTİRİCİLİK SORUNU

Gecenin özeti: Rachid Ghezzal ve Atiba Hutchinson’un sıra dışı bir futbol sergilediği maçta bu kadar yoğun bir baskıyla güçlü bir oyun ortaya koyan Beşiktaş dün akşam kupaya Batshuayi’nin ve Kenan Karaman’ın bitiricilik sorunları yüzünden veda etti.

 

Olmayınca olmuyor işte

Bilal Meşe (Milliyet)

Kişisel olarak ben bir hakemin kokartına bakmam, FIFA mı, değil mi, beni hiç ilgilendirmiyor... O hakemin adaletli maç yönetip, yönetmediğine bakarım arkadaş.
Halil Umut Meler’in Beşiktaş ile sıkıntıları olduğunu sağır sultan biliyor, ama MHK hala bunun farkında değil maalesef! Soruyorum, elinizde hakem mi yok, niye Meler’i bu maça atarsanız arkadaş!
Beşiktaşlı futbolcuları yapılan faulleri dün gördük, ayağa basmaları geçtik, neredeyse bariz faulleri vermeyecek arkadaş!
Peki, Ramazan’ın Kenan Karaman’ı yere indirmesi içeride mi, dışarda mı? Tabi ki Meler’e göre dışarıda, bize göre içeride! Yani buz gibi penaltı. Gelin görün ki Meler, onu dışarı taşımak için çırpındı, durdu, VAR’dan da tık yok!
Aynı Meler Welinton’a son adam gerekçesiyle 80’de kırmızı kartı çekti, hadi ordan! Omuz omuza bir mücadelenin karşılığı ne zaman kırmızı kart oldu eyyy Meler? Hayret VAR’dan Meler’e uyarı geldi, izledi, kartı iptal etti! İptal ederken üztüntüsü yüzüne yansıyordu Meler’in!
Suç sende değil, sana o kokartı takan ve bu maça atayanlarda!
Gördünüz mü eyyy MHK, atadığınız hakemle gurur duyun!
Hikmet Karaman, Kayserispor’u dipten aldı, yukarılara taşıdı, valla alkışı da övgüyü de fazlasıyla hakediyor... Önüne gelen gerek ligde, gerekse kupada kafa tutuyor, kora- kor mücadele ediyor, helal olsun.
Nitekim 6’da buldukları gol asla rastlantı değil, tam bir taktik ürünüdür... Gavranovic’in golünde kuşkusuz Montero’nun da büyük hatası var.
Neyse ki bu gol Kartal için erken uyarı oldu, tehlikenin
çabuk farkına vardı, oyunu tamamen rakip alana yıktı, üretti, ürettiklerinden sadece bir gol çıkardı.
43’te Atiba’nın asistine Rosier penaltı noktası üzerinde topa gelişine sert vurdu, ilk yarının skorunu belirledi. Kuşkusuz bu golde Kenan Karaman’ın da katkısını unutursak, ayıp ederiz.

***

İkinci yarı mı?
Adeta tek kale, Kartal tüm hatlarıyla rakip alana çöktü, pozisyon üstüne pozisyonlar üretti, gelin görün ki, Kayserispor savunması ve kaleci Cenk, müthiş bir mücadeye ortaya koydular.
Oynadığınız takım Kayserispor’sa öyle haldur - huldur saldırmayacaksınız, savunma güvenliğini asla elde bırakmayacaksınız.
Ligin süper çıkış yakalayan Kayserispor, 65’de de sabırlı futbolunun karşılığını Cordosa ile aldı, tecrübeli futbolcu Carole’un asistini boş geçmedi, takımını 2-1 öne geçirdi.
Valla oyunun genelini kantara koyarsak Kartal’ın her açıdan ağır bastığını görürürüz. Ürettikçe üretti, , kaçırdıkça kaçırdı Kartal.
Eee fırsatlar gollere dönüşmeyince panik ve stres kaçınılmaz oluyor. Hani derler ya, ‘Olmayınca olmuyor’, tıpkı dünkü maç gibi...
Süper Lig’in flaş ekiplerinden Kayserispor kupada yarı finale yükseldi, Trabzonspor ile eşleşti... Hem Hikmet Karaman’ı hem de, oyuncularını kutluyoruz.

 

Kayseri hak etti

Fatih Doğan (Fotomaç)

Kayserispor'un, F.Bahçe'yi kupadan eledikten sonra ve ligde gösterişli maçlar çıkarıp, yükselişini sürdürdükten sonra Beşiktaş deplasmanına da iddialı geleceği belliydi.

Hikmet Karaman'ın akıl oyunları Welinton-Montero defans ikilisinin hataya zorlanması üzerine kuruluydu. Önde Gavranovic, sağda Ramazan, solda Cardoso ile bu ikilinin üzerine hamleler yaptı.

Carole, maçın başında Gavranovic'i topla buluşturdu. Yıldız isim de Montero'nun kademe hatasını gole çevirdi. 43'te Beşiktaş, Ghezzal'la başlayıp, Rosier'le sonuçlanan güzel bir golle beraberliği yakalayıp, soyunma odasına avantaj eşitliğiyle girmesine rağmen yine Montero'nun hatasıyla Cardoso'nun ayağından kalesinde ikinci golü gördü.

İyi oyun iyi oyuncularla oynanır. İyi takımların da iyi savunma ile kurulduğu bir gerçek.

Halil Umut Meler, VAR'ın uyarısıyla 80'de anlaşılması güç bir karara imza attı. Welinton'un son adam olarak kaleye yönelen Gavranovic'e yetişip indirmesine kırmızı kart verdi.

Bence topa müdahaleden ziyade rakibi indirmeye yönelik olduğu için doğru bir karardı. Ancak VAR'ın uyarısıyla iptal etmesi eyyam kokan bir karardı. Tebrikler Kayserispor… Turu hak eden taraf kazandı.

 

Önder Karaman

Turgay Demir (Fotomaç)

Önce yiğidin hakkını (!) verelim!.
Bak Önder hocam, sen Kenan'ı futbolcu sanıyorsun ya işte o noktada bitiyorsun. Yeni sezonda kim gelir bilmem ama sen gidersin hocam, gitmelisin de net!
Evet harika bir kupa maçı izledik.
Kayserispor ilk on dakikada etkili oynadı bir gol attı, Beşiktaş 65'e kadar rakibini adeta ezdi, yedi-sekiz pozisyon buldu ama sadece bir gol atabildi. Hikaye bu kadar basit.
Beşiktaş önde basıyor, Ghezzal, Atiba ve Texeira ile iyi top kullanıyor ama Kenan ve Umut Meraş'ın pas trafiğini bozup rakibe nefes aldırmaları nedeniyle emekler boşa gidiyor. Manzara böyleyken dahi çok sayıda pozisyon ise Batshuayi'nin beceriksizliğine kurban gitti.
Normal şartlarda ilk on dakikadan sonra oyunu bu kadar domine eden Beşiktaş'ın dört-beş gol atması lazım ancak bu bir türlü olmuyor. Eee atamayana da atıyorlar doğal olarak.
Nitekim Kayserispor bulduğu ilk kontratakta ikinci golünü attı… Konuk takım az ve öz oynadı, fırsatçılık yaptı, kalesini iyi savundu ve turu aldı, kaçtı.
Tebrikler.
Gelelim hakeme. Kayserisporlu oyuncular Ghezzal'ı adeta nöbetleşe dövdüler, Halil Umut Meler sadece parmaklarıyla saymakla yetindi.
Sonlara doğru omuz omuza mücadelede kendisi pozisyonu net görüp devam ettirmesine rağmen eyyamcı yardımcısına uyup kırmızı kart gösterdi. VAR uyarmasa bir skandala daha imza atacaktı. Öbür taraftan Necip'in içinde olduğu pozisyonda, top Kayserisporlu oyuncunun eliyle temas ediyor her ne hikmetse VAR uyarmadı bile. Yazık bu ülke futboluna, gerçekten yazık.

 

Ali Gültiken (Haber Türk)

Beşiktaş'ın önünde ulaşılabilecek bir sezon hedefi olarak duran Türkiye Kupası'nı da terk etmek elbette büyük bir üzüntü kaynağı. Ama bu kadar çok pozisyona girdiğin bir maçta bunları gol yapamazsan bu sonuca razı olmaktan başka seçeneğin kalmaz.

Ghezzal'ın liderliğinde Beşiktaş taraftarını tekrardan ümitlendiren bu güzel oyun, Michy Batshuayi'nin ayağından bolca kaçırılan pozisyonlara takıldı. Bir de kontrataklarda az da olsa verilen pozisyonlar, Beşiktaş'a yenilen 2 golle büyük bir kayıp olarak geri döndü. Sezonun geri kalanı için elde kalan son hayaller de kaybedilen bu turla beraber Beşiktaş'ı zor bir sezonla baş başa bıraktı.

 

Ne lig kaldı ne de kupa

Orhan Yıldırım (Fanatik)

Beşiktaş için en kestirme Avrupa yolu kupa idi. Ancak Önder hoca bunu çok gördü. Yine hatalı 11 sahaya sürdü. Takımı bir eksik bırakan Kenan’ı bir saati aşkın süre görmedi. Kenar hamleleri geç ve yetersiz kaldı. Emirhan ile Can gibi skor üretebilen gençleri hiç görmedi. Maçın özeti; Hikmet Karaman sanki 13-14 kişi oynattı. Önder hoca ise 8-9 oyuncuya forma vermiş gibiydi. Hâl öyle olunca da, sürpriz yaşanmadı. İkramı geri çevirmeyen Kayserispor, yarı finalde Trabzonspor’un rakibi oldu. Kartal, ligden sonra kupaya da erkenden el sallayıp, sezonu mart başında tamamladı.

Buz gibi havada başlayan maç, yüksek tempo ve mücadele ile devam etti. Daha 6. dakikada; Gavranovic şık vuruşla golü attı. Maça yenik başlayan Kartal, skora denge getirme adına baskı kurdu. Bunu yaparken, geride açıklar verdi. Top her iki kalede gidip geldi. Kenan’ın görev yaptığı sol kanat hiç işlemedi. Rosier ile Ghezzal ikilisi sağdan etkili oldu. Nitekim 43’te Atiba’nın pasında Rosier devrenin skorunu belirledi: 1-1. Bu yarıda, Alex ile Batshuayi silik kaldı. Merkezde görev yapan Atiba ve Necip kapasiteleri ölçüsünde iyi mücadele ettiler. Konuk ekip ise takım oyununu öne çıkardı. Çok koşup, rakibi bozdu. Etkili kontrataklar yaptı.

Atan kazandı

Beşiktaş ikinci yarı amansız baskı kurdu. Sağlı sollu ataklar ile yüklendi. Üst üste kaçan pozisyonlar yaşandı. İyi kademeye girip kapanan Kayseri, uzun toplarda gol aradı. 65’te ilk kez tehlike yaratan konuk takım öne geçti. Carole’ün getirdiği topu, Cardoso filelere bıraktı: 1-2. Geriye düşen Kartal, risk alıp tur için ileri çıktı. Ancak final vuruşlarında etkisiz kalıp, golü bir türlü bulamadı. Welinton’un kırmızı kartı, VAR’dan döndü. Büyük heyecanın yaşandığı son bölümler nefesleri kesti. Uzatmada Batshuayi öyle bir gol kaçırdı ki hiç yakışmadı. Topu kalesinden uzak tatmaya çalışan Kayseri, iyi savaşıp istediğini alıp döndü.

 

Ghezzal'da yetmedi

Ali Ece (Fanatik)

Beşiktaş, Sivas’ta kaldığı yerden devam etti. Önder Karaveli hoca, kupada da aynı 11’i sahaya sürdü. Montero yine maça kötü başladı. Gavranovic’in golünde hem çok kolay çalım yedi hem de çevre kontrolü kötü olduğu için kademede rakibe müdahale etmeye çalışan takım arkadaşı Umut Meraş’ın üstüne düşerek onu bozdu ve Kayserispor lehine etkisiz hale getirdi. Ve yine Sivas’ta olduğu gibi devrenin sonuna kadar Ghezzal şov izledik. Ghezzal bir kez daha dokunduğu her topa parlak oyun zekasını, berrak oyun vizyonuyla değer kattı, pozisyon üstüne pozisyon yarattı. Ghezzal’ın önü ve yanında Aboubakar olmasa da örneğin santrforda Everton’a gitmeden önceki Cenk Tosun, Cenk’in arkasında Talisca ve solda 2012-15 arası Olcay Şahan olsa Cezayirli harika solak, asist rekorlarını zorlardı. Sivas’tan farklı olarak sakatlığını atlatan Rosier de ilk yarıda Ghezzal’ın arkasından çok etkili hücum katkısı verdi, Beşiktaş ilk 45’te sağdan uçtu ama Rosier’nin kalan kısmı yazının sonunda!

Beşiktaş 2. yarıya daha da etkili ve hızlı başladı. Cenk Gönen’in kalesinde devleşmesiyle Batshuayi’nin saç baş yolduran gol kaçırma rekoru kırma denemeleri bir araya gelince Beşiktaş golü bulamadı. Üstüne üstlük yine Montero’nun hatasından golü kalesinde gören taraf oldu. Tecrübe ile sabit: Sürekli ekstra gol yenilmesine sebep olan bireysel hatalar yapan stoperler ve girdiği pozisyonların yüzde 90’ını kaçıran forvetler ile maalesef bir şey kazanamazsın. Bir yerden sonra Ghezzal’in özel yetenekleri de yetmez, o yeteneklerle kolektif etkileşim oluşturup, onları skor tabelasına yansıtabilecek kalibrede forvetler ve savunmacılara da ihtiyacın var! Rosier’yi de uyarmak gerekiyor: Gayet iyi bir oyuncu lakin kontrolsüz hırs, hırs değil takıma zarardır!

 

Stratejik hata

Sinan Vardar (Fotomaç)

Beşiktaş maçın yaklaşık 70 dakikasında öyle bir baskı kurdu ki; belki bu sezonun en iyi performansıydı.
Peki Beşiktaş neden elendi?
Kupa maçında gereksiz riske girip, savunmayı unutursanız elenirsiniz.
Kupaya böylesine trajik vedayla el salladı Kara Kartal! Belki de sezonun en önemli maçı kaybedildi ve Avrupa'ya giden kısa yol kapandı.
Neticeye değil, haticeye bakarsak... Ghezzal olmak üzere Beşiktaş müthiş bir enerjiyi sahaya sürdü. Kartal, Rosier ve Umut'la sağlı sollu ataklarla rakibini bunaltırken Ghezzal 22 futbolcu arasında sanki krallığını ilan eder gibiydi. Cezayirli sihirbaz, Beşiktaş'ı harika yönetirken onu izlemeye doyum olmaz dakikalar başlıyordu.
Atiba her zamanki gibi dikine kaleye giderken, Kenan ve Alex de seri paslarla Kayserispor savunmasının başını döndürdü.
Kayserispor kalesi düştü düşecek derken kaleci Cenk ayakta duran isimdi. Batshuayi son vuruşlarda biraz becerikli olsa Beşiktaş ilk 45 dakikada fişi çekecekti. Sonradan oyuna giren Larin ve Güven de turist gibi sahada dolaşınca ne söylesek boştu. Kenan oyundan alınırken ıslığı hak etmedi ama Batshuayi sabır törpüsü...
Kayseri'de Carole iki harika asiste imza atarken sahanın en iyilerinden biriydi. Hikmet Karaman'ın dün 5 önemli eksiğe rağmen, rakibinin gücüne saygı göstererek takımını yarı finale taşımasını tebrik ederim.
Halil Umut Meler'e kötü hakem diyemem ama önemli bir gerçek var ki; bu hakem arkadaş Beşiktaş maçlarını kötü yönetiyor.
Futbolu yeniden keşfetmeye gerek yok. Eğer bir kupa maçı oynuyorsanız, saha ve seyirci avantajınız varsa bu kadar riske gerek yoktu. Ve tabii ki atamıyorsanız yemeyeceksiniz.
Şimdi ne desek boş ama Beşiktaş dünkü yenilgiyle büyük ihtimalle sezonu kapattı

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık