Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

HARİKA BİR MAÇTI

Güntekin Onay (Spor Arena)

İki takımın da futbol oynamayı düşünmesi seyir zevkini yukarıya taşıdı. Harika bir seyirci önünde son derece keyifli bir maç izledik. Zaman zaman tansiyon yükselse de futbol oynamayı düşünen iki takım seyir zevkini yukarıya taşıdı. Maça iyi başlayan Beşiktaş, Alex Teixeira’nın golüne kadar oyunun hakimiydi. Atiba olduğu zaman siyah beyazlılar orta alanda farklı bir kimliğe bürünüyor. Kanadalı emektar, bağlantıyı sağlamakla kalmıyor; pozisyon bilgisi çok yüksek olduğu için top rakipte iken boşlukları kapatıyor.

KALECi ERSiN HATASIZ OYNADI

Adana Demirspor ise 1-0 yenik duruma düştükten sonra tempoyu yükseltti ve özellikle Balotelli ve Vargas ile etkili oldu. Demirspor’un gerçekten de güçlü, hareketli ve birbirini tamamlayan ofansif hattı var. Dün Yunus ilk yarı gününde değildi. Ama ikinci yarıda Demirspor’un baskı kurduğu anlarda sahneye çıktı ve Beşiktaş savunmasını çok hırpaladı. İkinci yarıdaki etkili oyunuyla ev sahibi ekip puanı fazlasıyla hak etti. Beşiktaş’ta Vida ve Welinton baskı yedikleri bölümde sağlam durdular ve kritik hamleler ile skoru son bölüme kadar taşıdılar. Kaleci Ersin de dün hatasız oynadı ve kritik kurtarışlara imza attı.

KARAVELi YiNE YANLIŞ TERCiH YAPTI

Son derece tempolu ve keyifli bir 90 dakika izledik. Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, 17 yaşındaki Emirhan’ı son 30 dakikada oyuna alarak yine yanlış bir tercih yaptı. 30 bin kişi önünde, tansiyonu yüksek, sert mücadele Emirhan’ın maçı değil.

Alex Teixeira’nın golünde asisti yapan Kerem Kalafat’ı ise yine çok beğendim. Hiç top kaybı yapmıyor. Sakin ve oyun zekasıyla oynuyor. Adana Demirspor ligin en iyi takımlarından biri ve şu anda neden bulunduğu konumda olduğunu dün gece oynadığı futbolla ispatladı.

 

ÇATIR ÇATIR OYNADILAR

Bilal Meşe (Skorer)

Beşiktaş malum, şu sıralar kırk yılda bir gol buluyor, hoppp VAR ne hikmettir ki, pat devreye giriyor! Teixeira’nın golünde hiç bir şey yok, tertemiz... Beşiktaş’a gelince kılı kırk yarıyorlar, deyim yerindeyse ‘Öküzün altında buzağı arıyorlar’ VAR’daki arkadaşlar. O gol öncesinde Teixeira ikili sıkıştırmaya hedef oldu. Acaba gol olmasaydı o pozisyonda VAR devreye girer miydi? Hiç sanmam, Beşiktaş lehine ya!Nihayet VAR kedi olalı, bir fare tuttu. Lafım Barış Sarper Saka’ya değil... Alınganlık yapma emi hocam... Benim eleştirilerim genel...

Yani sezon başından bu yana Beşiktaş’ın o kadar pozisyonu güme gitti ki, anlatamam. Balotelli’yi dünya tanıyor. Top ayağında iken ne kadar yaratıcı olduğunu bilmeyen yok. O boş bırakmaya gelmez! Sık sık Vida’nın onu kovaladığını gördük. Ceza alanı dışından üç kere denedi, sonunda şık bir gole imza attı. Ancak Ghezzal’ın ayağına bir basma, yani faul söz konusuydu, Barış Sarper Saka uyardı, Ali Şansalan izledi, golü iptal etti. Maşallah aman nazar değmesin. Hep böyle olun, adaletli maç yönetin, biz de sizi masaya yatırıp, didik didik etmeyelim.Valla, ben spikerin yalancısıyım, meslektaşım bir ‘bıçak’ atıldığını söyledi. O yabancı maddeyi Ali Şansalan’a verdiler, onu gördüm. Bıçak mı, başka bir şey mi bilemem! Ancak bıçaksa vay ki vayyyy! Yahu arkadaş, onu nasıl sahaya atıyorsun? Ya birine gelse... Sen de utanma arlanma yok mu? Temsilcinin raporunu merak ediyorum, sonuna kadar da kovalayacağım. Bakın stadın her yerinde kamera var di mi? Yani atan bulunur, hiç bir yere kaçamaz.

İkinci yarıda Ersin niye başını tuttu, anlayan var mı? Tribün sahaya çok yakın, sanırım yabancı cisim atıldı, eyyy temsilci!HHHBatshuayi, çabalıyor, didiniyor, atamadığı gibi sinirleniyor, oyundan düşüyor! Yeri kritik bölge... Bir forvet ilk yarıda bu kadar ofsaytta düşer mi?Balotelli agresif bir oyuncu... Golünün iptal edilmesinden sonra oyundan düştüğü gibi sinirlendi, sarıyı da gördü. Şu öfke kontrolü olsa var ya, tadına doyum olmaz!Kaleci Ersin ilk yarıda kalesini terk etti, Balotelli’ye fırsat tanımadı. Aferin kardeş. Pjaniç mi, yoksa Atiba mı? Sabaha kadar Atiba... Orta sahayı ayakta tutan isimdi Kanadalı oyuncu.HHHİki takım da hafta içinde kupada 120 dakika mücadele ettiler. Maçın temposuna dikkat ettiniz mi? Valla iki takımı hem tempo, hem mücadele, hem de maçı kazanma arzuları üst seviye de idi, kutluyorum. Maçı net özetini yapacak olursa kıran kıranaydı adeta...

Ahhh Emirhan İlkhan ahh... O pozisyonda kimseyi arama, sen dene, farkı ikiye çıkar, kahraman ol. Eee böyledir bu oyun... Son çeyrekte savunmana yaslanırsan, gelir senin beceremediğin golü Samet atar. Üstelik o da ‘siftah’ yaptı! Bir çift sözümüz de Önder hocaya olacak. Son dakikalarda al Batshuayi’yi, yerine kimi koyarsan... Koy kardeşim, istersen odun koy! Valla uzatma dahil son dakikalara bakarsak, Adana Demirspor, Kartal’ın pestilini çıkardı, Samet ile skoru eşitledi, gelin görünkü ki iki takım puanları paylaşmak zorunda kaldı. Kartal, yatıp kalkıp Ersin’in kritik kurtarışlarına dua etsin.

 

BEŞİKTAŞ İÇİN BERABERLİK İYİ

Fatih Doğan (Sabah)

Beşiktaş'a ilk 11 yaz" deseler, ilk yazacağım futbolculardan ikisi Rosier ve Josef olur. Zorlu Adana Demirspor deplasmanında 6 eksik oyuncu arasında üretken ve fiziksel olarak takım seviyesinin üstünde olan bu iki isim yoktu. Oyun özellikle ilk yarı beklenenden daha sert geçti. Burada merak edilen Rosier'in yerine oynayan, devre arası Uşak'tan kiralık çağrılan Kerem'in Vargas karşısındaki performansıydı ki ilk golün asistini adrese teslim ortayla yapacak kadar değerli bir oyun çıkardı. Alex'in hırsı ve attığı gol "Golü kim atacak?" sorusuna iyi bir cevap oldu. İlk yarıda Yunus ve Balotelli ile 3 pozisyon bulan Adana Demirspor, fırsatları harcadı. Balotelli'nin, Vida'nın kapattığı pozisyonda attığı golün, öncesinde Vargas'ın Ghezzal'ın ayağına basması nedeniyle VAR'ın uyarısıyla iptal edilmesi ise doğru bir karardı. Tansiyonu yüksek oyunda Ghezzal top kontrolü ve pozisyonlardaki liderliğiyle, Ersin Destanoğlu da 55-60 diliminde öne çıkan isimlerdi. İkinci yarıda oyunun dengesi ev sahibinin lehine değişti. Ardından performansı hırçınlığının gölgesinde kalan Vargas'ın yerine Assombalonga'nın girişi baskıyı artırsa da son 15 dakika gereğinden fazla kapanan Beşiktaş defansını golcüler değil stoper Samet aştı ve pek de dostça oynanmayan maçta puanlar paylaşıldı.

 

ÖNDER KARAVELİ'NİN NEDEN TARTIŞILDIĞINI ANLAYAMADIM

Cem Dizdar (Fanatik)

Beşiktaş'ın Adana Demirspor deplasmanından 1-1 berabere ayrıldığı maçı gazetemiz yazarı Cem Dizdar TRT Spor'da yayınlanan Spor Manşet programında değerlendirdi: Beşiktaş iki sezondur şampiyon olduğunda da Sergen Yalçın'ın bu döneminde de ilk devreleri oynamayıp ikinci devreleri oynayan bir takımdı. Bunun nedenlerini sorgulamak yerine 'Onun yerine, onun yerine o' yani bu olacak iş değil. Biz oyunun sorunlarını görsek de, oyunu birinin üzerine ihale etmesek daha doğru olmaz mı? Sürekli Önder Karaveli'nin tartışılmasını anlayamıyorum, bu takım önceden ne oynuyordu ki burada onun gerisinde oynuyor? Alex Teixeira ne vaat ediyor ki kimse Alex Teixeira'dan söz edilmiyor, Batshuayi'den söz edilmiyor Pjanic'ten söz edilmiyor. 'Kim bunlar, niye buralara gelmişler?' Niye biz böyleyiz ya?

Mesela o iki çocuk niye sakatlandı merak eden var mı? Bir kere çocuklarını doğru antrene edemiyorsun. Tempo bir parça yükseldi üç-dört kişi uykuya daldı diğerlerine yük bindi patır patır attı çocukların lifi, kası, adalesi. Sahada üç tane yürüyen insan var! Bunun gerekçesi ne olabilir? 'Hoca yanlış oyuncu tercih etti' Bu kadar sıradan bir açıklama olabilir mi?

 

BİR HOCA BİR GOLCÜ

Turgay Demir (Fotomaç)

Ne maçtı ama!.. Beşiktaş'ın iyi bir hocası ve iyi bir de golcüsü olsa skor olarak da tarihi bir maç izleyebilirdik… Ne yazık ki bu dediklerim yok!
Batshuayi ve Larin… Pas atamıyorlar, gol atamıyorlar, şut atamıyorlar, koşamıyorlar… Hepsini geçtim burunlarının dibinden topa yükselip gol atan stoperi seyrediyorlar! Ve Önder hoca bu iki büyük arıza dururken Ghezzal'ı çıkarmaya çalışıyor! Pes!
Önder Karaveli iyi Beşiktaşlı, çok iyi insan, mütevazı v.s ama asla iyi bir hoca değil. Olma şansı da yok. Üst yapıda olmaz!

Neyse dönelim müthiş mücadeleye. İkili mücadeleler kıran kırana, bir bakıyorsunuz Balotelli ve Yunus'la Adana Demirspor yükleniyor bir bakıyorsunuz Beşiktaş fırtına gibi rakip kaleye ulaşıp gol pozisyonu buluyor.
Takır takır çarpışmalar, kurallar içinde itmeler, kakmalar, şutlar, ortalar, ne ararsan var. Böyle bir ilk yarının tek golle sonuçlanması zordu ama öyle oldu ve Alex Teixeira'nın golüyle Beşiktaş devreyi önde kapattı.
İkinci yarıda, genç savunmacıları Rıdvan ve Kerem sakatlanınca Kartal'ın temposu düştü ve ikinci yarıda oyunun hakimi evsahibi takım oldu.
Montella, iyi oyunu golle süslemek adına bir çok hamle yaparken Önder hoca mecbur kalmadıkça kılını kıpırdatmadı. Hatta "beni değiştirin" işareti yapan Rıdvan'ı bile görmezden gelip çocuğu çıldırttı!
Batshuayi, Alex ve Larin dökülüyor, savunmanın çıkardığı top duvardan dönmüş gibi geri geliyor… Öndeki üçlü çıkar 4-4-1-1'e dönülür ve en öne de Güven konulur… Aklın yolu bu ama nerdee!?
Bu şartlarda Beşiktaş kazansa mucize olurdu, beraberlik ise iyi sonuç olarak değerlendirilmelidir.

 

BASKIYI KIRAMADI

Ali Gültiken (Sabah)

Skordan bağımsız baktığımızda izleyenler için heyecan yüklü bir maç oldu. Mücadele ve tempo çok güzel olsa da sonuç iki tarafı da mutlu etmedi. Bu tür maçlar denge maçları... Öncelikli olarak skor dezavantajına düşmeden oynamak lazım. Beşiktaş uzun bir süre bu düşünceyi hayata geçirdi ve skor olarak oyunu istediği noktada da tuttu. İlk yarının sonlarına doğru Alex ile bulduğu gol oyun dengesini de Beşiktaş'ın lehine çevirdi. Hem skor avantajı hem de rakibin alacağı daha çok risklerle aslında oyun Beşiktaş'ın istediği şekle de büründü.
Doğal olarak ikinci yarıda daha baskılı bir Adana Demirspor oyunu izledik. Dakikalar ilerledikçe baskıyı daha da artırdılar. Beşiktaş'a oranla daha fazla denediler. Yani çok iştahlı, gol bulmak isteyen taraf bu bölümde Adana Demirspor oldu. Oyun içerisinde Balotelli ve Gökhan İnler'in liderliğinde dönem dönem de Kaan'ın katılımı ile Adana Demirspor, Beşiktaş yarı sahasında çok daha fazla kaldı. Bu kadar baskı ve denemenin sonucunda da en azından kendilerini teselli edebilecek golü buldular. Bu bölümlerde rakibi bu kadar üstüne gelirken Beşiktaş'ın gerideki boş alanları kullanmasını beklerdik ama etkisiz Batshuayi ve Larin ile yorgun Atiba'nın oyuna müdahil olamamaları bütün beklentiyi Ghezzal'ın ayağına bıraktı. Son dakikalarda onunla denenen kontrataklar da rakip kalede beklenen heyecanı yaratmadı.
İki takım da kendi açısından üzgün. Beşiktaş uzun süre önde götürdüğü maçı 1 puanla bitirdiği için... Adana Demirspor ise beraberlik golünden sonra bulduğu ikinci golün iptal edilmesiyle yaşadığı hayal kırıklığı ile soyunma odasına gitti.

 

ŞANSALAN'A KULAK VERELİM

Orhan Yıldırım (Fanatik)

Evet. Hakemler bu sezon başarılı değiller. Hem de VAR'a rağmen. Takımlar da öyle. Zira ligde zirve yapayalnız. Heyecan, futbol ve tüm türevleri yok denecek kadar az. Kırk yılda bir güzel maç oluyor. Orada bile başkan ve yöneticiler hakemlere sallayıp maçın önüne geçiyorlar. Dün Adana dönüşü Adana Demirspor - Beşiktaş maçının hakemi Ali Şansalan ve ekibiyle havaalanında karşılaştık. Önce şunu belirtelim. Saygılı, konuşurken insanın gözünün içine bakan, pırıl pırıl insanlar... Şansalan’a , “Hocam her dakikası aksiyon dolu maçtan sonda bile en üst düzeyde eleştiri aldınız...” demeye kalmadı.

Hoca dert küpü... “Maça giderken aramızda konuştuk. Ne güzel. İnsanlar yollarda stada akın ediyorlar. Tıpkı eski günlerdeki gibi. Maç çok güzel başladı. Öyle de bitti. Her anı heyecan dolu. Böyle keyifli maç. Böyle güzellikler. Maç sonu bizleri bunun önüne koymak anlaşılır gibi değil. Verdiğimiz kararlar varsayalım ki yanlış. Hata yaptık diyelim, olabilir de. Öyle bile olsa böylesine futbolun her olumlu hareketini içinde yaşatan maçın önünde olmamalıydı. Futbolun yaşanan güzellikleri, verdiği zevk ve eğlence gündem olmalıydı. Hepimiz bunun parçasıyız. Maçta da hata yaptığımızı düşünmüyoruz. Her şey apaçık ortada” dedi. Farklı konular da sohbete dahil oldu. Bunu yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım. Ama ‘Yiğidi vur, hakkını ver’ demişler. Tüm hakem camiası adına bir söz hakkı da olmalı mantığı ile affına sığınıp yazma gereği duydum.

Hoca bindiği dalı kesiyor

Haftalardır yazıyoruz. Önder hoca resmen harakiri yapıyor. İskelet kadro kuramadı. Takımın fizik kondisyonu bitik. 11 ve hamleler yanlış. Fark yaratma iç güdüsü ile sistem ve oyuncu bazında oynamalar kayıpları getirdi. Her ne olursa olsun, Kartal’ın hocası bir puana razı olduk diye açıklama yapmamalı.

Yanlış karar yok

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, hata yaptı. Bir kesimin gazına, dolduruşuna gelip sert sözler sarf etti. Başkanın geriye dönük olarak canı yanmış olabilir. Fakat son maçta hakemler skora etki yapmadı. Müthiş atmosferde isabetli kararlar verdiler. Beşiktaş’ın golü öncesi faul yok. Balotelli’nin şık golü öncesi ise net ayağa basma var. Son dakika içinde gelen gol, yeni kurallara göre tartışmasız ofsayt. Bu yüzden Başkan, daha öncesi maçlarda haklı olsa da bu yersiz söylemleri ile tersi duruma düştü. Sayın Sancak, yakın çevresinin oyununa gelmiş!. Onları etrafından temizlemeli.

 

NEFES KESTİLER

Serdar Sarıdağ (Skorer)

Maçtan önceki tek gerçek, son haftalardaki oyunlar baz alındığında, Adana Demir’in favori olmasıydı. Beşiktaş ile ilgili tek gerçek ise Malatya ve Antalyaspor maçlarında rakibi kendi yarı sahasından dışarı çıkarmamasıydı. Bu taktiği Adana Demir’e uyguyamak hem pek mümkün değildi hem de mantıklı değildi. Maçtan önceki tek gerçek, son haftalardaki oyunlar baz alındığında, Adana Demir’in favori olmasıydı. Beşiktaş ile ilgili tek gerçek ise Malatya ve Antalyaspor maçlarında rakibi kendi yarı sahasından dışarı çıkarmamasıydı. Bu taktiği Adana Demir’e uyguyamak hem pek mümkün değildi hem de mantıklı değildi. Önder Karaveli, daha sakin ve daha az enerji harcanacak bir anlayışı sahaya sürdü.

Özellikle ilk yarıda Beşiktaş’ın kalbinin orta yerinden çıkmış iki beki Rıdvan ve Kerem, üçüncü bölgeyi rahatlatacak bindirmeler yaptı. Alex’in 31. dakikada attığı goldeki orta kalitesi, Kerem’i maçın kahramanları arasına soktu. Rıdvan ise 11. dakikada gole çok yaklaştı fakat top az farkla auta gitti. 18. dakikadaki Bjarnason’un vuruşunda Beşiktaş savunması çok iyi iş çıkardı. Balotelli’nin 19. dakikada az farkla dışarı giden şutu da ilk yarının kritik dakikalarından biriydi. Maçın ikinci yarısı daha da heyecanlıydı. Top bir o kalede bir kaledeydi. 

57’de Yunus’un sert şutunda Ersin yine doğru zamanlama ile tehlikeyi önledi. 58’de yine Yunus’un uzak köşeye gönderdiği top az farkla dışarı çıktı. 72’de Emirhan aşırtma vuruşu yaptı ama top üstten auta gitti. 77’de Balotelli yine net bir pozisyona girdi, o vole de üstten auta gitti. 92+2’de Samet’in beraberlik golünden sonra herhalde tüm Beşiktaşlılar, son dakikalarda Ghezzal’in yakaladığı fırsatlara daha da üzülmüştür.

 

SÜPER İLK YARI

Ali Ece (Fanatik)

Yüksek temposu ve mücadele dozajı açısından lig ortalamasının üstünde kalitede bir ilk 45 izledik. Misal Trabzonspor – Konyaspor maçı da benzer kalitedeydi lakin o lider ile en yakın takipçisinin kapışmasıydı. Adana’daki ilk yarı ise adeta bir kupa finali gibiydi. Goller VAR kararı ile verildi ve iptal edildi. Orta hakem Şansalan ise her zamanki gibi yükselen tempo ve heyecanda kontrolü kaybetti. Alex’in golünde Demirspor stoperleri ne kadar kötü pozisyon aldıysa Kerem Kalafat da tersine o kadar iyi bir orta yaptı. Ghezzal Beşiktaş’ın, Vargas ise Demirspor’un kreatiflik yükünü ilk yarıda başarıyla çektiler. Balotelli ise ilk yarıda sahanın en etkileyici ismiydi. Balotelli zaten misal Lewandowski kadar disiplinli ve sakin tabiatlı olsaydı yolu maalesef Türkiye’ye düşmezdi. Çılgın İtalyanın şutları lig kalite ortalamamızın çok üstünde, her yerden kaleyi görebiliyor ve her türlü şutu atabiliyor.

Konsantrasyonunu kaybeden Balotelli ikinci yarıda ilk yarıdaki gibi değildi, Ghezzal ise sadece arkadaşlarına pozisyonlar hazırlamakla kalmadı, defansif açıdan da büyük katkı verdi. Larin ile Batshuayi, Ghezzal’a ve 78’de Emirhan’a ayak uydurabilseler Beşiktaş ikinci golü de bulabilirdi. Buna karşın Ersin özellikle kafasına bozuk para gelen pozisyon başta olmak üzere kritik kurtarışlara imza attı. Beşiktaş’ın her iki bekinin de sakatlanıp çıkması oyununu ofansif açıdan sekteye uğrattı, buna rağmen defansif açıdan iyi mücadele veren geri dörtlü 90+2’de zıplamayı unutunca Samet Süper Lig kariyerindeki ilk golüne imza attı.

 

YA TUTARSA

Ergin Aslan (Yeni Şafak)

Beşiktaş, bu sezon ritim tutamayınca malum teknik direktör Sergen Yalçın görevini bıraktı. Sonra göreve gelen Önder Karaveli ile de aynı ritim bozukluğu devam ediyor. Şampiyon kadronun üzerine yaz döneminde yapılan transferlerle birlikte sezona 1 numaralı favori olarak giren Beşiktaş, lider Trabzonspor’un 22 puan gerisinde kaldı.

Peki temel problem ne? İsim isim baktığında yerli / yabancı CV’leri dolu, kabul edilebilir transferler yapıldı. Ancak neredeyse tamamı beklentilerin uzağında kaldı. Bazen olmaz. Bazen bazı oyuncular bazı takımlarda isminden çok daha büyük işler yaparak takımı şampiyonluğa taşır (Geçen sezon gibi), bazen de ismi çok büyük oyuncular, beklentilerin çok uzağında bir serüvene götürür takımı. Batshuayi’den başlayıp, Alex Teixeira, Pjanic gibi yabancı isimlerin yanı sıra Salih Uçan, Kenan Karaman, Mehmet Topal, Umut Meraş, Mert Günok, Can Bozdoğan’dan oluşan 10 ismin neredeyse tamamı karavana atış oldu. Bu isimlerin içinden herhangi birine “Sahada hakkını verdi” diyebiliyor muyuz? Bence hayır. Oysa geçen sezon şampiyonluğa giden kadroda Aboubakar, Ghezzal, Rosier ve Josef gibi isimlerin yanı sıra, burun kıvrılan Welinton ve Nsakala gibi yeni isimler alındı. Aynı yönetim ve aynı hoca yaptı transferleri... İki sezon arasında bu kadar farkın olması; aslında ciddi bir stratejiden ziyade spontane gelişen bir planlama olduğunu da bize gösteriyor. Sergen Hoca’nın, “Ghezzal’ı telefondan izledim, bunu bana alın dedim” demesi gibi. Yani ya tutarsa planı...

Bu durum, diğer büyük kulüplerde de çok farklı değil aslında. Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın süreçleri birbirine benziyor. Galatasaray, başka bir strateji ile yola çıktığını deklare etti sezon başında. Transferlerini de ona göre yaptı. Onlarda da tutmadı. Neden? Çünkü gençleştirme ve 3 yıllık takım kurma stratejisi, alınan kötü bir sonuçtan sonra alelacele devreye sokulduğu için. Başkan Burak Elmas şöyle dedi; “PSV Eindhoven yenilgisinden sonra Fatih Hoca’ya 3 yıllık gençlik planını ben önerdim kabul etti”. Yani bu karar, başlamış bir sezonda 5 gol yiyerek yenildiğin bir maçtan sonra alelacele mi alınır? Bunun bir altyapısı, zemini, stratejisi olması gerekmez mi? Nitekim, yüksek bonservisle kısa sürede yapılan transferlerden ortaya iyi bir takım çıkmadığını da gördük.

İçlerinde bir tek Trabzonspor, bu sezon gelen şampiyonluğun temellerini bir önceki sezondan, bir plan dahilinde attı. Bakasetas, Berat ve Yunus Mallı transferleri ile başlayan süreç, yaz döneminde Hamsik, Cornelius, Siopis, Gervinho, Djaniny, Dorukhan ve Koita gibi isimlerle devam etti. Son ara transferde ise Visca ve Koussai... Yani tamamen faydacı, performansları bilinen ve sonuç odaklı tercihler... Şu 12 isimden bir tek Yunus ve Koita diğerlerinin gerisinde kaldı.

Diğer büyük takımların transferlerde isabet oranı neredeyse yüzde 5’lerde kalmışken, şampiyonluğa giden Trabzonspor’da yüzde 90’lara varan isabet oranı... Bu strateji doğru; Beşiktaş, önümüzdeki sezon için Gedson Fernandes ile bu süreci başlattı. Devam ettirebilirse, önümüzdeki sezon bu sürecin çok faydasını görür. Ağustos ayı gelip günler daraldığında “ne bulursam alayım” mantığından ziyade bir plan dahilinde yürüyenler, ekseriyetle kazanır. İstisnai durumlarla kazananların ise bunu sürdürme şansları yoktur. Futbolumuzun yakın tarihi de bunu söylüyor.

 

YILDIZLAR SAVAŞI

Sinan Vardar (Fotomaç)

Dün her şeyiyle harika bir 90 dakika izledik. İki takıma da tebrikler... Beşiktaş 3 puanı aldı derken az kalsın sahadan puansız ayrılacaktı.
Geçtiğimiz hafta Eko Tv'de konuk ettiğimiz Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ı dinlerken, futbolu bu kadar çok seven ve kulübünü alt liglerden alıp Avrupa hedefiyle oynatan bir başkanın tüm kulüplere nasip olmasını diledim.
Sancak, Balotelli transferini uzun uzun anlatırken İtalyan golcünün kendisini ağabey gibi sevdiğini söylerken Adana'dan hiç ayrılmak istemediğini de söyledi.
Premier Lig kıvamında oynanan 90 dakikada iki takımın yıldızları sahada savaşırken Uşakspor'dan yeni çağrılan Beşiktaş'ın genç futbolcusu Kerem harika bir asiste imza atarak çok eleştirilen Alex'in şeytanın bacağını kırmasını sağladı. Adana Demirspor'ın yıldızı Balotelli Beşiktaş golünden sonra kontrolü kaybetti ve Welinton'a kırmızı kartlık bir hareket yaptı. Maçın hakemi baktı ortam iyice gerilecek sarı kartla bu hareketi geçiştirdi.Kupa maçlarında 120'şer dakika mücadelle eden iki takım ikinci yarıda da müthiş bir tempoyla oynadılar. Beşiktaş'ta Ersin kalesinde yine güven verdi. Maçın yıldızları harika oynayan Beşiktaş'tan Necip ve Adane Demirspor'dan Samet'ti. Sosyal medyadan Necip'e sallayanlara kırmızı biber sürerim.
Batshuayi sürekli ofsayta takılırken Larin ve Atiba 90 dakika hücum ve savunmaya verdikleri destekle bu takımın olmazsa olmazı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Önder Hoca'dan ricam; lütfen kaptırdığı toplar sonrası vurdum duymaz olan Emirhan'ın kulaklarını çek.
Gökhan İnler, Vargas ve Balotelli ev sahibin iyileri arasındaydı. Beşiktaş kazansaydı lig ikinciliği için önemli bir adım atacaktı. İki takım ikişer puan kaybetse bile dün futbol kazandı diyebiliriz.
Beşiktaşlıların kardeş takım diye bildikleri Adana Demirspor taraftarının küfürleri ve sahaya attıkları maddeleri ayıplıyorum.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık