Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

BEŞİKTAŞ İYİ OYNAMADAN TUR ATLADI

Güntekin Onay (Hürriyet)

Beşiktaş, ilk yarıda oyunun hakimi gibi görünüp hemen hemen hiç pozisyon üretmedi. Topu yavaş dolaştıran, savunma arası ve arkasına koşu yapmayan son derece statik kalan siyah beyazlıların bu görüntüsüyle pozisyonlar bulması da iyimserlik olurdu. Göztepe’nin planı ise basit ve net idi. İyi savunma yaptılar, çabuk çıkıp tehlikeler yaratmayı başardı sarı kırmızılılar.

Fiziksel olarak Süper Lig’in iyi takımlarından olan İzmir temsilcisi hücumda final işlerini daha iyi yapa bilmiş olsa İstanbul’da öne geçmesi işten bile değildi. Beşiktaş’ta Miralem Pjanic, Rachid Ghezzal hatta Josef de Souza bile durgun gözüktü.

Oğuzhan Özyakup ve Rıdvan Yılmaz basit top kayıpları yaparken Alex Teixeira da etkisiz idi. Genç Kerem Kalafat, isabetli ve akılcı oyunuyla görevini yaptı.

İkinci devrede daha dengeli ve eşit bir maç izledik. Beşiktaş, ilk yarıya oranla hücumda daha etkili görünse de oyun anlamında güçlü görünmedi. Değişikliklerin ardından uzatma bölümlerinde üstünlüğü ele alsa da Beşiktaş kendisine golü getirecek üretkenliği yakalayamadı. Ghezzal’ın yarattığı pozisyonlar ise siyah beyazlı ekibe golü getirmedi. Penaltılara giden maçta artık şans ve kaleci becerisi devreye giriyor. Ersin’in başarısı ve kurtarışlarıyla turu geçen Beşiktaş, iyi futbol oynamadığı bir gecede çeyrek final vizesi almayı başardı.

 

PENALTI CANAVARI

Bilal Meşe (Milliyet)

Beşiktaş’ın oyun sistemi, etkili yanlarının yanısıra zaaflarını bilmeyen takım kalmadı Süper Lig’de! Rakipler önce savunmaya kapanıyorlar, biliyorlar ki çok adamla ofansa çıkacaklar, kaptıkları her topla Kartal’ın kalesine iniyorlar, Ersin o direkler arasında adeta çile çekiyor, çile!
Örnek dünkü maç...Savunmaya çekilen konuk takım, korner ve duran toplarda Kartal’ın kaptırdığı her topu fırsata çevirdi, pozisyonlar üretti. Ne var ki Ersin kritik kurtarışlara imza atarken, Rıdvan Yılmaz sık sık kademeye girerek, arkadaşlarının gediklerini kapadı! ...Kartal’ın ise Larin, Ghezzal ve Pjanic’in kaleye şutları var, hepsi o kadar.
Gelelim şu hakem Yasin Kol’a... Adı - sanı pek duyulmayan bir hakem, MHK’nın onu bu maça vermesi bence çok yanlış... Larin’in 7. dakikada Kahraman tarafından arkadan itilmesi bence penaltıydı ki, ofsayt değilse tabi ! Peki, hadi o vermedi veya süzemedi VAR’ın başındaki Yaşar Kemal Uğurlu ne güne duruyor? Kaldı ki Yaşar Kemal Uğurlu’nun Beşiktaş karnesi de pekiyi sayılmaz, duydunuz mu eyyy MHK!
Gönül isterdi ki, hakemi tartışma kantarına çıkarmayalım! Kahraman’ın topu elle oynaması Batshuayi’nin ceza alanı içinde düşürülmesi o kadar çok var ki, hangisini yazalım, hepsi gri ve tartışmalı pozisyonlar!
Bu yarının hemen başlarında vites yükselten, Pjanic’le özlenen pas trafiğine dönüş yapan Kartal, Ghezzal’la adeta uçuşa geçti. Tecrübeli futbolcu, tam tamına üç net pozisyona girdi, gelin görün ki meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı bir türlü.. 88’de Göztepe’nin en etkili oyuncusu Ndiaye sürekli pozisyon aradı, nitekim 88’de bu fırsatı yakaladı, ama Ersin harika bir kurtarışla gole izin vermedi. Son saniyelerde Batshuayi net bir pozisyon daha yakaladı atama, maç uzatmaya gitti, acaba kurşun mu döktürse ne?
Uzatmanın ikinci yarısında Kartal, oyunu domine etti, tek kaleye çevirdi, müthiş pozisyonlar üretti, gelin görün ki, Larin, Batshuayi, Pjanic ve Atiba kaleci İrfan Can’ı bir türlü mağlup etmeyi başaramadılar. Bu bölümde iki tartışmalı pozisyon var, orta hakem malum etliye - sütlüye karışmıyor, dayamış sırtını VAR odasına, oradan da tık yok, tık!
Ve penaltı atışlarında son sözü kaleci Ersin Destanoğlu söyledi, kurtarışlarıyla Kartal’ın adını kupada Çeyrek Finale yazdırdı. Bir çift sözümüz de Pjanic’e olacak, bakın ilk bu maçta fena oynamadı, iyi mücadele etti, nefis paslar attı, oyunu rakip alana yıktı. Peki kardeşim senin gibi bir yetenek penaltı atışında topu nasıl kaleciye nişanlar, bize bir anlatsan acaba!

 

YİNE GEÇ KALDI

Ali Ece (Fanatik)

Beşiktaş bu kez ilk 11’de Batshuayi’siz başladı. Batshuayi yokken Alex Teixeira’yı sahte 9 gibi kullanıp Larin’i sol forvetten demarke vaziyette gol pozisyonuna sokma planı beklerdim ama Önder Karaveli hoca santrforda Larin’i tercih ederken Alex Teixeira’yı sola yakın kullandı. Alex’in halihazırdaki sorunu fizik kondisyon eksikliği nedeniyle maç içinde devamlılığının olmaması, kanada yakın oynayınca da bu devamsızlık oyununu etkiledi. Beşiktaş’ta Alex Teixeira gibi maç içinde devamsızlık yapan oyuncu sayısı, Josef ve Rıdvan gibi sürekli istikrarlı katkı veren oyuncu sayısından daha fazla. Bunun da bir numaralı sebebi kolektif fizik kondisyon seviyesinin yetersizliği. Bir diğer sebebi kadrodaki sprinter oyuncu sayısının maksimum üç olması. Dün gece Göztepe karşısında bu üç sprinterden ikisi Rosier ve N'Koudou yoktu. Sprinter sayısı az olunca Pjaniç’in en büyük silahı olan koşu yoluna pasları da Beşiktaş lehine etkili olamıyor. Larin topu hep ayağına bekliyor halbuki o topu ayağına isteme kontenjanı yüksek teknik becerisi sebebiyle Ghezzal’ın.

İlk 11’de Batshuayi de olmayınca Rıdvan hariç oyun temposunu yükseltecek şekilde koşu yoluna top isteyen oyuncu kalmadı. Josef sakatlanıp çıkınca Göztepe daha etkili olmaya başladı çünkü herkes gibi Göztepe hocası Nestor da Beşiktaş stoperlerinin arkalarına atılan toplara çözüm üretemediklerini farkında. Kaleci Ersin ceza alanı dışına çıkıp yaptığı libero müdahalelerini geliştirmemiş olsa Beşiktaş son maçlarda goller yiyebilirdi. Diğer kaledeki gol atma meselesi ise Beşiktaş’ın daha da büyük sorunu. Oyuncular adeta gol kaçırma yarışı yapıyorlar. Batshuayi girdikten sonra o da bu yarışa yine iştirak etti! Beşiktaş ligdeki Antalyaspor maçında olduğu gibi yine son bölümde büyük üstünlük kurmayı başardı ve yine süre yetmedi, geç kaldı.

 

FORVETLER SUSUNCA

Ali Gültiken (Sabah)

Beşiktaş'ın uzun dönemlerden sonra, rakibinin oynamasına müsaade ettiği bir maç oldu. Özellikle orta alanlar çok rahat geçildi. Bu kadar rahat geçilmeye izin verdiğin zaman oyunun mesafesi uzuyor. Savunmalar daha fazla geride kalmaya başlıyor, boş alanlar çoğalıyor. Göztepe zaten etkili bir kontratak takımı olduğu için bu alanlar oyunu onların istediği noktaya getirdi. Özellikle Halil ve Moubandje tarafı oyunu çok zorladı. Beşiktaş kalesinde fazlasıyla bire bir pozisyonlar da yakaladılar. Bu da beraberinde pozisyon zenginliği getirdi. Maçta bu kadar pozisyona rağmen penaltılar dışında gol bulunmaması da şaşırtıcı. Oyun genel itibariyle Göztepe'nin istediği şekilde oynandı. Beşiktaş'ın o alıştığımız oyunu daraltan, rakibini sıkıştırıp topu çabuk kapan görüntüsünü de aradık. Oyun biraz daha orta sahadan ziyade bu bölgeyi çabuk geçip kale önlerinde oynanmaya çalışıldı. Aslında Beşiktaş'ın becerikli çok fazla oyuncusu da sahadaydı. Larin, Alex, Pjanic, Oğuzhan, Ghezzal'ın olduğu yerde de daha güçlü bir ofans oyunu ve daha çok pozisyon beklentisi olması çok doğal ama Beşiktaş bu pozisyon zenginliğini normal sürede çok aradı. Ancak uzatma dakikalarında bu pozisyonları buldu. Ama onları da istediği sonuca çeviremedi. Penaltılarda Ersin'in başarısı ile gelen turu da cebine koyup yoluna devam etti.

 

TURA ZORLU UÇUŞ

Orhan Yıldırım (Fanatik)

Kartal Türkiye Kupası’nda penaltılar ile güldü. Normal süre ve uzatmalarda beklentilere cevap veremeyen Beşiktaş, istediğini almasını bildi. Sahanın en iyisi olan Ersin, maçtan sonra geçilen seri penaltı atışlarında da başroldeydi. Lige erken havlu atan Siyah- Beyazlılar kupada yoluna devam etti. İzmir temsilcisi büyük direnç göstermesine rağmen evine geldiği gibi eli boş döndü.

Koca ilk yarı her iki takım da vasatı aşamadı. Kontrollü oyun. Önce gol yememe düşüncesi öne çıktı. Genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçen maç, tribünlerin canını sıktı! Ghezzal dışında hücuma katkı veren olmadı. Pjanic- Oğuzhan ikilisi merkez orta sahada kopuk oynadı. Göztepe, hızlı oyuncuları ile kontra denedi. Kaleci Ersin; tehlikeli pozisyonlara karşı tek başına duvar ördü.

İkinci yarı kenar yönetimin hamleleri oldu. Atiba, Batshuayi, Welinton ve Güven görev aldı. Değişiklikler Kartal’a hareket katsa da bu durum skora yansımadı. Ghezzal ile Batshuayi ikilisi net pozisyonlarda kaçırdı. Larin kaleye uzak kaldı. Ersin çok net kurtarışlar yaptı. Son dakika içinde Batshuayi yine kaçırdı. Böylece tatsız, tuzsuz maç uzatmalara kaldı. Uzatma devrelerinde karşılıklı gol denemeleri vardı. Batshuayi, yine bayrağı kimseye kaptırmadı. Akıl almaz pozisyonlarda gol atamadı.

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık