Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları

Turgay Demir - Çocuk Gibi

Beşiktaşlı oyuncular yürümekten koşmaya geçmeye çalışan çocuk gibi… Sanki geride kalan sezon üç kupayı başkaları aldı! Diyeceksiniz ki, takım kazanmış bu nasıl bir giriş!? Son saniyede gol yeseler neler yazacaksam şimdi de onları yazıyorum. Nitekim yemek için ellerinden geleni (!) yaptılar. Ayıp… Yazık…

Koca Beşiktaş, karşısında bilmem kaç eksikli Gaziantepspor var ve tribünde binler, ekran başında milyonlar ölüp ölüp diriliyorlar… Neden!? Çünkü son vuruşları iyi olan bir golcüsü yok! Neden! Hücum, savunma fark etmez en basit pozisyonda, kendilerini zora sokacak en garip hareketi yapmakta yarışıyorlar. Baskı kurmuşsun, takır takır oynuyorsun, doğru zamanda iki doğru pas verilse ya da bir şut atılsa maç daha ilk yarıda kopacak ama nerde!?

Önder hoca, sahadaki manzaranın farkında ama eli zayıf… Dökülen Güven'le birlikte Emirhan'ı çıkarıp, Larin'le Oğuzhan'ı aldı… Mantık doğru, bir kanat, bir kreatif oyuncu çıktı, onların muadilleri girdi peki ne değişti derseniz Larin sayesinde ön tarafa biraz daha enerji geldi hepsi bu. Kimse kusura bakmasın Beşiktaş bu haliyle ligin kalanında üst sıraları asla zorlayamaz. Allah'tan, şu maça kadar her türlü pozisyonda gol kaçıran Batshuayi sonunda kaçıramayacağı bir pozisyon buldu da (kale boştu) maç tam bir krize gitmedi.

Noktayı koyarken uyaralım; Başkan Çebi, mayıstaki kongrede aday olacaksa, bulup buluştursun, ve mutlaka bir golcü alsın. Yoksa Nuri Bilge Ceylan'ın filmi vizyona girebilir; Mayıs sıkıntısı! Öte yandan ceza sahası içinde (top oyunda değilken) Batshuayi'nin ayağına basılmasının kitaptaki yeri kırmızı karttır… Bu VAR'dakiler ne iş yapıyor artık gerçekten merak ediyorum!

 

Sinan Vardar - Kazanan Haklıdır

90 dakika boyunca pozisyon az ama tempo oldukça yüksekti. 6 eksikle gelen Gaziantep'in de 3 puan taktiğiyle maça çıkması heyecanı bir kat daha artırdı. Beşiktaş az pozisyon bulduğu maçta galibiyete uzanarak taraftarlarına güzel bir hediye verdi. Beşiktaş pozisyon üretmekte zorlanırken kalesine gelen üç önemli şutta Ersin başarılı kurtarışlarıyla siyah-beyazlı takımı ayak tuttu.

Pjanic ve Ghezzal'in istekli oyunu Beşiktaş'ın önemli artılarıydı. Rosier ve Rıdvan kanat bindirmeleri başarılı, savunmada forma giyen Necip yine çok savaşan bir asker gibiydi. Ama Beşiktaş'ın hatlar arası fazlasıyla kopuktu. Savunma, orta saha ve hücum oyuncuları sanki başka maçlar oynuyor gibilerdi.

18'lik Emirhan İlkhan dün sahada sırıtmadı ama özellikle topsuz oyuna çalışması gerek. Emirhan iyi kumaş... Manşetler onu süslüyor, herkes onu konuşuyor ama yıldızının parlamasını beklediğimiz bir gence biraz fazla ilgi gösterildiği bir gerçek... Aman Beşiktaşlı dostlar gençler bizim geleceğimiz, lütfen onları gerçek yıldız olmadan fazla şişirmeyelim!

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli 60. dakikada Güven ve Emirhan'ın yerlerine Oğuzhan ve Larin'i oyuna alarak maça damgasını vurdu. Oğuzhan hatlar arasında kopukluğa çare olurken Larin rakip savunmayı yıprattı. Bravo hocam... Batshuayi bu takımın golcüsü değil gibi ama çok çabalıyor. Dün attığı gol ona da büyük moral oldu.

Dünkü güzel mücadelede hakem Arda Kardeşler her zamanki gibi sırıttı. İlk yarının sonlarında Batshuayi'nin ceza sahası içinde kasti olarak ayağına basılması penaltı ve kırmızı kart olmalıydı. VAR bizi şaşırtmadı ve yine şovunu yaptı ve bu bariz pozisyonu görmemezlikten geldi.

Ahmet Çalık'ın ölüm haberini alınca çok üzüldüm. Futbol sahalarımızın efendi ve iyi savunmacısıydı. Onu ilk izlediğimde Beşiktaşlı yönetici arkadaşlara önermiştim. Ailesine sabırlar dilerim. Türk futbolunun başı sağ olsun.

 

Ali Ece - Var Mı Yok Mu?

İlk yarıdaki düşük tempolu, az pozisyonlu oyunun önüne maalesef bir kez daha hakem hataları geçti. Erce Kardeşler yetenekli bir kaleci, kardeşi Arda ise hakemlik dalında yetenekli değil. Üstelik kendini geliştirmek için de hiçbir çabası yok. Dün ilk yarıda sadece Pjanic’i çıldırttığı pozisyonda değil, 45 dakika boyunca futbolda avantaj kuralına dair hiçbir bilgisi yok gibi davrandı. Peki sözde VAR'daki görevli Erkan Engin'e ne demeli? Devre sonunda rakibi intikam müdahalesi yaparken Batshuayi'nin ayağına kasıtlı olarak basıyor, o pozisyonda VAR'ın orta hakemi çağırması için illa Batshuayi'nin ayağının kırılması mı gerekiyor? Hakemler aynı zamanda sporcu sağlığını korumak için de teknolojiden yardım alıyorlar. Yıllardır boşuna VAR kayıtları kamuoyu ile paylaşılsın diye tekrarlıyorum: Bu tip pozisyonlardaki hatalar VAR'a olan güveni yok ediyor! İkinci yarıya Beşiktaş pas temposunu yükselterek başladı, tabii asıl Önder Karaveli hocanın 61'deki duble değişikliği Beşiktaş'ın oyun üstünlüğü kurmasını sağlayan hamle oldu.

Güven bir kez daha bir önceki maçta merkezde etkili oynadıktan sonra bu maçta sola geçince merkezdeki kadar verimli olamadı. Değişiklikler sonrası Josef’in çapaya geçişi, Pjanic ve Oğuzhan'ın ön tarafı daha hızlı tek paslarla beslemeleri eksik Gaziantep'in savunma yerleşimi dengesini bozdu. Tabii asıl kilidi kıran yine Ghezzal'ın yarım alandaki özel ofansif yeteneği oldu, Batshuayi bu kez en azından Ghezzal'ın şutunu tamamlamayı başardı. Ersin ve Necip de Beşiktaş'ın iyilerindendi.

 

Bilal Meşe - Çilingir Batshuayi

Eyyyyy kokartlı-kokartsız kardeşlerimiz... Sırf siz rahat edesiniz, hatasız düdükler çalasınız diye VAR sistemi getirildi ülkemize...Allah daha çok versin, gözümüz yok; iyi de kazanıyorsunuz...Ama sistemi kullanmaya gelince, maşallahınız var, ortalarda yoksunuz!Arda Kardeşler, FIFA kokartlı... Acemi değilsin, tecrübelisin, ama yönetimin malesef aynı paralelde değil bence...VAR merkezinde ise Erkan Engin gözüküyor. Bize gelen isim o; tanımam-etmem... Böylesi kritik bir maça Erkan Engin’i vermenin doğruluğunu bize kimse anlatamaz. Maçın ilk yarısını yok sayıyorum. Çünkü keyif veren, futbol kalitesi sıfırın altında sıfır olan mücadelede sadece iki pozisyon vardı, hepsi o kadar!

'SKANDAL ÖTESİ!' 

Gelelim hakem cephesindeki iki kritik pozisyona... Biri genç Emirhan’ın üzerinde adeta tepinen, sırtına tekmeyi indiren Djilobodji mücadelesi... Pozisyon, ceza alanı içinde, bana göre buz gibi penaltı... Üstelik Arda Kardeşler’in burnunun dibinde... Sanırım arkadaşın gözlerine perde indi o sırada!Hadi süzemedi. Ya VAR’daki arkadaş... Tık yok!Diğeri tam anlamıyla skandal ötesi... Köşe vuruşunda Vetrih, kasıtlı olarak kramponuyla Batshuayi’nin tarak kemiğine basıyor, ne orta hakem ne VAR, meydanda yoklar!Efendim topsuz alan... Ne fark eder ki? Hadi Kardeşler göremedi, VAR’daki arkadaş sende mi görmedin? Görmüyorsan, orada ne işin var?

'DİREKT KIRMIZI... HADİ ORADAN!' 

Vetrih’in hareketi sportmenliğe aykırı, yaralayıcı... Ne yani tarak kemiği mi kırılacak? O zaman mı devreye VAR girecek?Direkt kırmızı... Hadi oradan!Acaba VAR odası boş muydu, orada kimse yok muydu?Haaa meğer varmış, o da Larin’in attığı goldeki ofsayt pozisyonunda ortaya çıktılar. Peki daha önceki iki ‘kritik’ pozisyonda neredeydiniz?

'OYUNCU HAMLELERİ VİTES YÜKSELTTİ' 

Konuk takımın dokuz eksikle İstanbul’a gelmesi, elbette handikap... Demem o ki, savunmaya kapanmaları, zamana oynamalarından doğal ne olabilir? Mazeretleri var, geçerli...Böyle kapanan rakibi elbette, ayağa paslar ve çok adamlı ofansif girişimlerle açabilirsiniz. Bu durumlarda bir ‘çilingir’ aranır genelde!İkinci yarı tempo ve futbol kalitesi bir tık yukarı çıktı, keyif aldık. Dakikalar ilerledikçe sıkışan oyunu açma adına Kartal, oyuncu hamleleriyle vites yükseltti, daha çok rakip kalede gözüktü. Ne var ki, Beşiktaş, yüklendiği anlarda kalesinde tehlikeler yaşamadı değil... Neyse ki Ersin, kalesinde çok dikkatli... En az iki net pozisyona geçit vermedi.

'ÜÇ PUANI NASIL KAZANIRSAN KAZAN...' 

Evet, Kartal aradığı ‘çilingiri’ 67’de buldu... O ana kadar kapanan savunmaya bir türlü aşamayan Ghezzal, klasik pozisyonu yakaladı, nefis vurdu, Günay tokatladı, kısa düşen topu Batshuayi gelişine sol ayağının içiyle kaleye gönderdi.Hani, iyi futbol mu, yoksa üç puan mı? Keşke ikisi de bir arada olsa, tadına doyum olmaz. Ama gerçek; kötü oyna, üç puanı nasıl kazanırsan kazan...

Editör: Beşiktaş Medya Grup

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık