Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

05 Mayıs 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları (8 Mayıs 2023)

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları (8 Mayıs 2023)

TURGAY DEMİR (Fotomaç)

AbouATAR

Antalya deplasmanında Beşiktaş'ın ilk yarıdaki oyunu tatmin edici olmaktan uzaktı. Top kapma ve kaptırma yarışı gibi bir şey izledik. Siyah-Beyazlılar orta sahada bir türlü organize olamazken, Haji Wright başta Antalya forvetlerinin savunma arkasına sarkmasını da önleyemiyorlardı. Ev sahibi takım saman alevi gibi bir parlayıp bir sönerken Kartal bildiğin uyku halindeydi. Taa ki, golü yiyene kadar. 

Ömer Toprak'ın golünde Welington dibindeki oyuncuya rahat bir kafa vuruşu yaptırınca Mert'in de yapacak bir şeyi kalmadı. Doğal olarak soğuk bir duş yapmış gibi sarsıldı Beşiktaşlı oyuncular. Deyim yerindeyse yedikleri golle uykudan da uyanmış oldular. Golden sonra işin ciddiyetini anlayan, Siyah-Beyazlılar daha bir canlandılar. Devre arasında Şenol hocanın da soyunma odasında fırtına gibi estiğini hesaba katarsak, takımın ikinci yarıda gol olup yağmasını da anlamamız kolaylaşır. Yoksa sadece Maxim çıktı Onur girdi diye değişmedi manzara, fırçalar parlattı Kartal'ın tüylerini bana göre.

Aboubakar'ın ilk golünden sonra baskı iyice arttı. Sağ kanadın yetersiz kaldığını gören Güneş, dağınık oynayan Roiser'i çıkarıp Tayfur Bingöl'ü sağ öne koydu ve Onur'u da geriye çekti. Önce, Welington'un eveleyipgevelediği topa Tosun Paşa, "Öyle vurulumaz, böyle vurulur" diyerek maçın yakasına yapıştı, ardından Tayfur Bingöl'ün getirdiği topta Aboubakar, Van Persie'ye selam gönderen golü tavana çaktı. Mete Kalkavan'ın VAR uyarısıyla Bünyamin'e gösterdiği kırmızı kart, topun yönüne bakıldığında doğru karar gibi görünüyor. Aboubakar'a yapılan penaltı konusunda VAR'ın uyarmaması bence yanlıştı.

 

ALİ ECE (Fanatik)

Başka formülü yok

Beşiktaş, maça istediği başlangıcı yapamadı. Orta sahada Salih’in çift yönlü savaşçılığı ve Gedson’la beraberken orta sahayı bir üst seviyeye çıkartan performansının eksikliğini hissetti, hissettirdi. Beşiktaş ayrıca savunmada Colley’i de aradı. Colley geldiğinden beri özellikle hava toplarında kusursuza yakın bir performans sergilemişti, havadan kimseye geçit vermedi. Ömer Toprak’ın, Antalyaspor formasıyla ligde attığı ilk golde ise eski milli stoper, Welinton ve Saiss’in arasından çok rahat yükselip kafayı vurarak takımını öne geçirdi. 38’de Mert açıyı iyi kapamasa Antalyaspor Fredy ile farkı ikiye yükseltmeye çok yaklaşmıştı. Devrenin son çeyreğinde Beşiktaş maçta ilk kez baskılı bir bölüm oynadı ancak bu kez de final pasları yetersizdi.

 

ALİ GÜLTİKEN (Sabah)

Her oyunda sorunu çözen adam

Kalite sorun çözer. Her maça derbi gibi motive olmak elbette kolay değil. Beşiktaş oyunun ilk yarısında kendi temposunun biraz altında kalsa da finali yine istediği gibi yaptı. Maxim ile ilk 11'de oynama düşüncesi özellikle deplasmanlarda çok karşılık bulmuyor. Şenol hocanın ikinci yarının başında yaptığı Onur hamlesiyle beraber Redmond'u forvet arkasına alması, oyunu biraz daha Beşiktaş'ın istediği noktaya getirdi. Özellikle Antalyaspor'un orta alan oyuncularının Amir ve Gedson üzerine yaptıkları baskı, maçı Beşiktaş adına dönem dönem zorlasa da siyah-beyazlılar bunun üstesinden geldi.
Özellikle oyun sıkıştığında uzun ve yüksek toplarla Aboubakarüzerinden hücuma dönüldüğünde Beşiktaş, istediği işleri yapmaya başladı. Aboubakar kalitesinde bir oyuncunuz varsa her rakibe karşı, her yerde çözüm üretebilirsiniz. Attığı goller yine muhteşemdi. Ayrıca oyuna katkısı da üst seviyede. Türkiye liginde markajı mümkün olmayan bir futbolcu. Maçın içinde santrforunuza hangi tip oyunu kurguluyorsanız kurgulayın Aboubakar hepsinde çözüm noktası olur.
Attığı iki golün yanında bir pozisyonda ceza sahasında itilmesi de penaltıydı, hakemin bunu atlamaması gerekirdi. Hava topuna yükselen bir oyuncuyu değil omuzla itmek, parmağınızla dürtseniz dengesi bozulur. Hakem bu pozisyonu vermese de Beşiktaş, Aboubakar ve Cenk gibi iki usta ismiyle yine bu işlerin üstünden geldi.
Cenk'in gol atması da Beşiktaş adına ayrı bir sevinç. Golcüler skora katkı yaptığında nefes alırlar. Cenk'in de ağları sarsması bu istikrarlı süreçte her şeyi yerli yerine oturttu.

 

SİNAN VARDAR (Fotomaç)

Kartal'ın şakası yok

Beşiktaş ilk 45 dakikada bir şey yapmadığı gibi rakibine bariz gol şansları da verdi. Mert Günok bu sezon oynadığı her maçta olduğu gibi ilk devrede iki önemli kurtarışla takımını ayakta tutan isim oldu. Salih Uçan'ın yokluğunda Maxim hem yerini yadırgadı, hem de Gedson'u etkisizleştirdi. Şunu gördük ki; Salih takımın olmazsa olmazı olmuş. Antalyaspor'un önde girdiği ilk yarının ardından yedek kulübesi zayıf olduğunu söyleyenlere en güzel yanıtı siyah beyazlı takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş verdi. Onur'u, yedek kulübesinden sağa çeken Güneş, bu oyuncunun önüne de Tayfur Bingöl'ü almasıyla maçı da Beşiktaş'a kazandırdı. Tayfur harika bindirmelerle Antalyaspor'u darmadağın ederken bir yıldız gibi parladı. Son 20 dakikada sol kanatta da Masuaku sazı eline alınca, Beşiktaş'ın bu zor deplasmandan 3 puan alması için yetti de arttı bile...

Aboubakar'ın fırsatçılığını iki golle süslemesi ve en önemlisi Cenk Tosun'la uyumu Beşiktaş'ın artı özelliğiydi. Welinton zaman sırıtsa da Saiss tecrübesiyle klasını konuşturdu. Açık ve net; Romain Saiss sezon sonunda sa-tıl-ma-sın! Beşiktaş'ın galibiyetinde ben Şenol Güneş'e ve şapkamı çıkarırım. Harika hamlelerle maçın kaderini değiştiren isim oldu. Dortmund stajını Antalya'da yapan Nuri Şahin'in Antalyaspor'u disiplinli oynamasına rağmen hücumda pas organizasyonlarını iyi yapamadı. Ev sahibi son 10 dakikada 10 kişi kaldıktan sonra teslim bayrağını çekmek zorunda kaldı. Hakem Mete Kalkavan dün iyi bir maç yönetti diyenler olabilir. Ancaaak! Ev sahibinin golü öncesi asisti yapan Fernando'yu ikinci sarı karttan oyundan atmaması büyük hataydı.

 

GÜNTEKİN ONAY (Hürriyet)

Geriye düştükten sonra kazanmak hiç kolay değil

Beşiktaş'ın performansı yükseliyor ancak

Beşiktaş, ilk 45 dakikada sanki maça gelmemiş gibiydi. Ev sahibi Antalyaspor, çok daha istekli kararlı ve enerjik göründü. Nitekim Ömer Toprak’ın şık kafa golüyle kırmızı beyazlı ekip 1-0 öne geçti. 

Savunmada kompakt duran Antalyaspor karşısında Beşiktaş topu 3’üncü bölgeye taşımakta çok zorlandı.

Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar rakip ceza sahasında toplam sadece 3 kez topla buluşurken, orta alanda Amir Hadziahmetoviç, Alexandru Maxim ve Gedson Fernandes sorumluluk almaktan uzaktı. Cenk Tosun’un da sol kanadı tamamen bırakıp merkeze gelmesi hem defansif hem de ofansif olarak Beşiktaş’ı olumsuz etkiledi.

Güneş dizilişi değiştirince

İkinci yarıda Şenol Güneş Maxim’i oyundan çıkarıp Onur Bulut’u sahaya sürerek 4-4-2’ye daha uygun bir hamle yaptı.

Daha nitelikli bir baskı oluşturan Beşiktaş, Aboubakar’ın attığı golün moraliyle de yüksek kazanma arzusu ve inancı elde etti. Antalyaspor’un 10 kişi kalması da ev sahibinin direncini düşürdü. Beşiktaş, Aboubakar ve Cenk gibi 2 usta golcüye sahip olduğu için çok şanslı. Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından tüm futbolcuların performansı arttı. Siyah beyazlıların her geçen hafta daha da yukarıya çıkan bir performansı var. Ancak her maç geriye düştükten sonra maçı çevirmek kolay bir hadise değil.

Kaleci Mert'in rolü büyük

Kaleci Mert Günok çoğu zaman 1-0 yenikken ikinci gole izin vermedi ve Beşiktaş maça tutundu.

Dün eksiklere rağmen ikinci yarıdaki iyi futbol ve kazanma arzusu siyah beyazlılara gönül verenleri mutlu etmiştir.

Ancak maça başlanan 4-2-3-1 (4-3- 3)düzeninde Cenk Tosun’un merkeze gelmesi çeşitli zafiyetleri de beraberinde getiriyor.

Onur Bulut girdikten sonra klasik bir 4-4-2 düzeni ile golcüler daha verimli oldu. Oyuna sonradan giren Tayfur Bingöl de ciddi katkı yaptı. Ancak maçın anahtarı klasik 4-4-2’ye uygun oyuncularla devam etmesiydi.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık