Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları (5 Haziran 2023)

Spor yazarlarından Beşiktaş yorumları (5 Haziran 2023)

Güntekin Onay (Spor Arena)

Her Geçen Hafta Yükseliyor

Şenol Güneş'li Beşiktaş İzlemesi Son Derece Keyifli Bir Takıma Dönüştü

Beşiktaş, maçı daha fazla isteyen ve ciddiye alan taraftı. Kalite faktörü de devreye girince siyah beyazlılar için kolay bir maç oldu. Nathan Redmond ve Rachid Ghezzal’ın yokluğunda sağ kanatta Jackson Muleka görev yaparken, Romain Saiss ve Omar Colley’in olmadığı maçta Welinton-Necip Uysal ikilisi stoper pozisyonunda oynadı. Gedson Fernandes 90 dakika boyunca mükemmele yakın bir performans ortaya koyarken, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar hem attılar hem de attırdılar. Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar arasındaki uyum gerçekten de harika. İki golcü de birbirlerini çok iyi tanıyor ve ne zaman nereye hareketleneceklerini biliyor.

Bu Kadar İyi Olacağını Kimse Beklemiyordu

Son 13 maçta 37 puan alan Şenol Güneş’in takımı izlemesi de son derece keyifli bir takıma dönüştü. Kasımpaşa deplasmanında elde edilen 5 gollü galibiyetin ardından Beşiktaş, bugün Galatasaray’ın derbide Fenerbahçe’yi yenmesi halinde ikincilik şansını son haftaya taşıyacak Açıkçası deneyimli teknik adamın Beşiktaş’ı ayağa kaldıracağını biliyorduk da oyunu ve sonuçları bu noktaya taşıyacağını beklemiyorduk. Siyah beyazlılar kadroyu koruyup 2-3 takviye yaparsa önümüzdeki sezona en büyük iddiayla giren takım olur.

 

Ali Ece (Fanatik)

ŞG Takımı Loading

Şenol hoca için takım oyununun olmazsa olmazları vardır. Bunlardan birisi oyunun akıcılığıdır. Pasın kısa veya uzun olmasından daha belirleyici olan progresif yani takım oyunu kalitesini geliştirecek cinsten olmasıdır. Skoru 3- 0’a getiren golde “O pas”tan iki tane birden gördük. Gedson, asistin asistini yaparken Şenol Güneş’in istediği yerdeydi. Daha önce çok çalışkan, güçlü ve zeki olmasına rağmen tabelaya gol asist katkısı o özelliklerine oranla düşük kalan Portekizli orta saha, Şenol Güneş tedrisatında ofansif açıdan da gelişmeye devam ediyor. Şenol Güneş oyunculara neler yapabileceklerini çok net anlatabilen bir hoca. Yoksa Valerien Ismael döneminde bizzat gördüğümüz gibi başka bir santrforla beraber Cenk’i direkt santrfor mevkisinde oynatmadan bu kadar verimli kullanabilmek her teknik direktörün harcı değil. Cenk’in, Şenol Güneş tedrisatında Everton’a ne kadar yüksek bir bonservis bedeliyle gittiğini unutmayalım. O yüzden Beşiktaş yönetimi ne yapıp yapıp Gedson’u minimum bir yıl daha Şenol Güneş yönetiminde tutmalı.

Son haftalardaki tabelaya da katkısını hesaplarsak Gedson böyle devam ederse Beşiktaş’a bir yıl içinde hem çok daha fazla puan kazandırır hem de minimum bir yıl sonra gerekirse çok daha yüksek bonservis bedeli kazandırır. Aboubakar’sız Beşiktaş yazısı olur mu, tabii ki olmaz! Özel ve farklı yetenekleri yanı sıra takım arkadaşlarıyla uyumu, ilişkisi de Şenol Güneş’in ilk döndüğü gün Aboubakar’a neden öyle sıkı sıkı sarıldığını daha iyi anlayabiliriz. Son maçtan sonra nerelere ne tip oyuncular alınmalı konusunda naçizane görüşlerimi paylaşacağım. Yeter ki yönetim Cenk Tosun Everton’a giderkenki Şenol hocanın ona bakış anıyla, Aboubakar döndüğündeki Şenol Güneş anının ne kadar belirleyici olduğunu anlasın!

 

Sinan Vardar (Fotomaç)

Harika Ötesi

Beşiktaş dün kağıt üzerinde zor bir deplasmana çıktı. Ama kağıt üzerindeki zor maçı öyle bir futbolla kolaylaştırdı ki; çok rahat bir galibiyete imza atarak taraftarlarına güzel bir resital sundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş; Redmond, Ghezzal, Saiss, Colley'i kadro dışına bırakıp Necip, Muleka, Welinton'u tercih etmesinin en önemli nedeni; Beşiktaş formasının büyüklüğünü göstermesiydi. Dün sahada Beşiktaş forması vardı. Yıldız oyuncuların yokluğunda Beşiktaş takım olarak harika ötesi bir performans ortaya koydu. Gedson Fernandes atılan gollerde başrolü oynarken maçın yıldızıydı. Aboubakar-Cenk uyumu müthişti. Bu adamlar sanki birbirlerinin ruh ikizi... Hele hele Cenk'in müthiş enerjisine şapkamı çıkarıyorum.

Beşiktaş hücumda o kadar iyi ki, takımın atağa çıkışıyla gol sevinci yaşaması birkaç saniye sürüyor. Tabii ki bu hızlı gol organizasyonunda Gedson'un yanı sıra bu sezonun yıldızlarından biri olan Salih Uçan'ın da imzası var. Rosier ve Masuaku kanat uçuşlarını sağlarken dün beni çok sevindiren Muleka'nın performansı oldu. Belli ki; Şenol Güneş onu da parlatacak. Evlat Necip dün yine dört dörtlüktü. Beşiktaş 3 farklı öne geçtikten sonra Kasımpaşa'nın kıpırdanışı maça ayrı bir renk kattı. Kalesinde Mert Günok yine yıldızlaşırken tecrübeli yıldızın yediği gollerin de seyir zevki yüksekti. Galatasaray'ın şampiyonluğu kutlanırken Beşiktaş da ligin şu anda iyi takımı olma özelliğini sürdürüyor. Bu takımın şampiyon olamamasının en büyük nedeni Şenol Güneş'le sezona başlanılmamasıdır. Dünkü maçın kapanışını Atiba'nın yapması çok anlamlıydı. Cesur Yürek Atiba unutulmayacak. Heykeli mutlaka dikilmeli...

 

Ali Gültiken (Sabah)

Golcülerin Kaliteli İse Her Maç Cümbüş

Beşiktaş, ligi kazanarak bitirme konusunda çok kararlı olduğunu Kasımpaşa karşısında da ortaya koydu. O kadar net bir oyun var ki hiç şüpheye yer bırakmıyor. Ufak tefek eksikler olsa da Beşiktaş'ın ana omurgası ve sistemi aynen devam etti. Aboubakar ve Cenk çok farklı oyuncular. Rakip kim olursaolsun oyunu bir şekilde Beşiktaş lehine çeviriyorlar. Futbolun ana teması bu.

Golcülerin kaliteliyse, skor değiştiriyorlarsa her maç farklı bir cümbüşe dönüşüyor. Çünkü girdiğin pozisyonların gol olma ihtimali yüzdesi kaliteyi de belirliyor. Beşiktaş neredeyse her yakaladığı pozisyonu gole çevirir hale geldi. Bu da rakibinin ismi değişse bile sonucu değiştirmiyor. Bu iki golcünün yanında Fernandes'in de son haftalarda golle buluşur hale gelmesi hem kendini hem de Beşiktaş'ı daha üst seviyelere çıkarttı. Orta alan oyuncuları gole katkıyı artırırlarsa doğal olarak işlerde daha kolay hale geliyor. Fernandes, olan yeteneklerini daha doğru kullanmaya başladığında hem kendi hem de Beşiktaş daha çok mutlu olaya başladı. Ligin sonu yaklaştı. Beşiktaş'ın da ikincilik ihtimali daha yakınlaştı. Bu ihtimal bile Kasımpaşa karşısındaki motivasyonun artması için önemliydi. Bu hedef enerjisi Beşiktaş'ı her maçta daha sıcak tuttu ve tutmaya da devam ediyor. Takımın bütünün oluşturduğu enerji, kazanma arzusu ve kalite ile birleşince Beşiktaş buralarda yol almaya devam ediyor. Diğer rakipler ne yapar onu bilmiyoruz ama Beşiktaş kendi ödevini yaptı ve yapmaya da devam edecek.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık