Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!

Spor yazarları ve yorumcuları, Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendirerek çarpıcı yorumlarda bulundular. Sizler için derledik:

Beşiktaş nereye gidiyor böyle?

Serdar Sarıdağ, siyah-beyazlılarla ilgili yaptığı değerlendirmede "Üç tane oyuncu cezalı. Her halükarda, yedek kulübeyi de, ilk 11 de zayıflattı. Onların yerine koyacağın adamlar var mı var fakat, onların yerine koyacağın adamların yedeklerinde sıkıntı yaşayacaksın. Dele Alli çok iyi niyetli, gerçekten her maçtan sonra oynasa da oynamasa da  sahaya girip takım arkadaşlarına sarılıyor kutluyor. Farklı bir yapısı var. Ama, mental anlamda bir sıkıntı var demek ki. Ben de üzülüyorum. Çok değerli bir oyuncu. Ben onu seyrettim İngiltere'de muazzam ötesi değerli bir oyuncu." şeklinde konuştu.

Beşiktaş’ın ayak sesleri

Sinan Vardar, Beşiktaş'ı hakkında yaptığı yorumda, "Redmond'un erken ve harika golü İngiliz futbolcunun Premier Ligi'ndeki o şaşalı günlerini hatırlattı. Bu golün ardından siyah beyazlılar topu rakibe verirken uzun toplarla Kayserispor'un hatalarını bekledi. Kadro mühendisliğini harika yapan Şenol Güneş'in sahaya birlikte sürdüğü Salih ve Gedson'un uyumu harikaydı. Salih başarılı futbolunu golle süsleyerek Beşiktaş'ı rahatlatan isim oldu. Gedson'a da 41 kere maşallah... Masuaku maçın yıldızıydı. Topu her aldığında Kayserispor savunmasına zor anlar yaşattı. Cenk ve Muleka'nın sadece hücumda değil çoğu zaman savunmaya destekleri önemliydi. Adam kazanma ustası Şenol Güneş geldikten sonra Muleka'daki yükseliş Beşiktaş'a güç kattı. Mert Günok yine takımın sigortasıydı. 1-0'ken harika bir kurtarışla takımına büyük moral verdi. Tayyip Talha Sanuç dün yine dört dörtlüktü. Siyah-Beyazlı takımda dün görevini yapmayan oyuncu yoktu. Takım olarak kazandı Beşiktaş... Tek sözüm Tayfur'a... çok istedin, işte beşiktaş formasıylasın. Çok daha iyisini yapmalısının. Aboubakar'ın transferiyle kadayıf geldi. Ghezzal'ın da iyileşmesi bu; ekmekli kadayıf olacak. Şunu iddia ediyorum; daha lig bitmedi ve sezonun final bölümünde müthiş bir Beşiktaş izleyeceğiz. Mete Kalkavan çok iyi bir maç yönetti ama Rosier'e gösterdiği kırmızı kartı anlayamadık." dedi.

'Oynamadan' ya da zorlanmadan kazanmak!

Cem Dizdar, siyah-beyazlıları değerlendirerek, "İlk devrenin sadece skoruna bakınca sahada olan biteni anlamanın mümkün olmadığı bir maç... Top da oyun da Kayseri’de ancak goller de onların kalesinde!   Beşiktaş ise ikinci devre ön alandaki iki oyuncusunu değiştirerek olası riski minimuma indirmeyi başardı. Şöyle ki, takımdan kopuk olsa da Dele Alli’nin tehdit içeren hücum girişimlerine etkili olmasa da Aboubakar’ın varlığı ön tarafı diri tuttu.  Peki en sonda ne oldu da Valentine Rosier kendini attırdı? Ne olmuş olabileceğine dair aklıma gelen ilk şey yakınlarda izlediğim Cenk Tosun videosu oldu. Cenk orada, Rosier’nin Türkçe küfürler öğrenip sık sık kullandığını anlatıyordu. Yabancı oyunculara burada küfür öğretip, onlar aksanlı küfürler ettikçe gülünmesi ‘’eğlenceli faaliyet’’ olarak kabul ediliyor. O kırmızı karta bu yersiz eğlence anlayışı neden olmuş olabilir mi acaba?" dedi.

Üç puan, üç fire!

Bilal Meşe, Kayseri-Beşiktaş maçı hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu: "Oyunun genelinde Beşiktaş’ın skora yakışır bir oyun sergilediğini söylemek çok zor. Kartal’a geri dönen Aboubakar 70’te Cenk’in yerine oyuna girdi. Gelin görün ki, bu süreçte pek varlık gösteremedi dersek abartmış olmayız! Bir yanda alışma, diğer yanda yol yorgunluğu var, kolay mı? Aboubakar, Beşiktaş’ı tanıyor, oyunculara yabancı değil, kısa sürede Kartal’ın gücüne güç katacaktır, kuşku yok.
Gelelim Rosier’e... Tamam sana dirsek atıldı, gördük, peki itirazını devam ettirmenin yanı sıra  hakeme yapılan hareketine  ne demeli! Direkt kırmızıyı gördün, bakalım o hareketin nedeniyle kaç maç ceza alacaksın, kulüp yönetiminin tavrı ne olacak, merak ediyorum!
Neticede Kartal, zorlu bir virajı daha üç puanla geçerken, üç fire verdi; Rosier, Redmond ve Saiss Alanya maçında yoklar! Yerleri dolar mı, dolar. Çünkü alternatif az da olsa var!"

Tam rahat kazanırken

Ali Ece, şu ifadeleri kullandı: "Tayfur’un solda olmasıyla kupa maçlarında da gösterdiği gibi bu kadroda daha verimli olabileceği merkez ağırlıklı rolünde forveti çok iyi destekleyen Redmond skor tabelasını çok şık bir golle açtı. Skoru 2-0’a getiren golde Salih sadece usta vuruşuyla değil, o dakikada o noktada olmasıyla da övülmeli. Şenol Güneş’in geniş kadrosunda da olsa hocanın kafasındaki ideal orta sahalar böyle mesafe kat etmeli. Mesafe kat etmek ve ideal orta saha deyince Gedson’un bu üst üste dört galibiyetteki belirleyici rolü ve performansından dolayı ayrıca kutlamak gerekiyor. Gedson yine sahada basmadık yer bırakmadı.Aboubakar ile beraber oynadıkça o sonlarda istediği gibi atamadığı pası da atacaktır. Dele Alli’ye gelirsek, hiç boşuna gelmeyelim! Everton geri almak istemiyorsa, icabında sözleşmesini dondurup yabancı kontenjanı gerçekten futbol oynamaya niyetli bir ofansif orta saha transfer edilmeli. Dele Alli’ye artık kızmaya bile gerek yok, maalesef futbolu onu bırakmış gibi gözüküyor. Rosier’ye gelirsek, bu konu ekstra önem arz ediyor. Bu kadar iyi oynayan ve kadroda gerçek bir alternatifi olmayan Rosier böyle saçma kart görmemeli, gerekirse en ağır para cezası verilmeli."

Kartal tam gaz!

Turgay Demir, yaptığı değerlendirmede, " Beşiktaş öncelikle Kayserispor'u çok fazla pozisyon vermeden hem de ağır zeminde yenerek önemli bir iş yaptı. Takım halinde iyi mücadele eden, önde basan, alan daraltan, topu kazandığında organize ataklarla rakip kaleye giden bir Beşiktaş izledik. Redmond'un ligde siftah yapması önemli ama daha önemlisi kariyerine, klasına yakışır bir gol atmasıydı. Topu rakipten kurtarışı, açıyı bulduğu anda yaptığı müthiş vuruş alkışlanacak cinstendi. Hoş geldin Redmond! Dedik ya takım halinde iyi işler yaptı Kartallar ama oynadığı her maçta ayrı bir destan yazan bir yıldızı var ki ona ayrı parantez açmak şart; Gedson Fernandes. Şu anda ligin en iyisi, Avrupa'da da kendi mevkiinde ilk 10'a girer. Nazar değmesin.. Mücadeleci, çabuk, akıllı, teknik… Ne ararsan var! Her maç üzerine koyarak oynayan Tayyip Talha da dün yine en iyilerdendi... Allah nazarlardan korusun, en kritik pozisyonlarda tereyağından kıl çeker gibi topu rakipten alıp, oyun kuruyor. Helal olsun. Kayserispor karşısında çok koşan bir Beşiktaş vardı. Şenol hocanın antrenman sistemi devreye girmiş görünüyor. Galibiyet serisiyle artan özgüvenle birlikte fizik kondisyon da yukarı ivmelenmiş durumda. Aboubakar dün Beşiktaş'taki üçüncü döneminde şanlı formayı ilk kez giydi. Ne yaptı derseniz, Redmond böyle oynarken, yanlarına bir de Ghezzal katılınca çok şey yapacak derim." ifadelerini kullandı.

Şampiyon takım refleksi!

Fatih Doğan, yazısında, "Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne elenişiyle sarsıntıya uğrasa da Süper Lig'de Konyaspor ve Kayserispor gibi iki zorlu deplasmanda kazanarak kritik dönemeci kazasız atlattı. Klişe bir söz vardır. Çok iyi oynamıyorken net kazanabilmek de şampiyon takım refleksidir.  Aboubakar mekân ve takım uyumu sorunu yaşamış olacak ki katkısı yok denecek kadar azdı. Beşiktaş çok iyi oynamasa da golü düşündüğü için, skora oynuyor ve kazanıyor. Sakatların dönmesiyle takım, rakiplerini tedirgin edecek kadar yükseliş ivmesi yakalayabilir." ifadeleri kullandı.

Aboubakar Beşiktaş'a çok şey katacak!

Ergin Aslan, Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendirdi: "Montero'nun ikinci kez olması bir hataydı. Çünkü, olmakla olmamak arasında bir stoper oldu Montero. Hiç bir zaman direkt 11 oyuncusu olmadı. Şimdi bu adama bir daha niye sözleşme veriyorsunuz? Olmaz o cüsseyle çok zor stoper oynamak, Türkiye gibi fiziğe dayalı liglerde. O yüzden hayrına oldu Beşiktaş'ın, opsiyonla kullanırlar. Şenol Hoca, Aboubakar'ı kullandı ve çiftli kullandı. Bazen kanatta, bazen ileride.  Hepsinde de verim aldı. Aboubalar sana çok gol atar. Bağlantı oyuncusu ve çok önemli bir özelliği ise; maç ölü, gitmiyor takım, izleyici bitse de gitsek derdindedir ve takımın gol atacak mecali yoktur görülür bazı maçlarda. Aboubakar şunu yapar; orta yuvarlağın biraz ilerisine alır topu, bir bakar sağına soluna, topu iki dürter stopere omuz koyar yıkar, kaleciyi yatırır topu içerde görürsün. Bu maç kazandırır. Hiç bir şey yokken takıma en kötü gününde maç kazandıran bir adamdır. Şenol hocanın zaten Cenk var elinde bir de Abobakar geldi. Aboubakar, Beşiktaş'a çok şey katacak."

Kritik 2 deplasmanda çok önemli 6 puan

Güntekin Onay, Beşiktaş'ı şu sözlerle değerlendirdi: "Konyaspor karşılaşmasının ardından Kayseri’den de galibiyetle dönmek kolay değil; Beşiktaş zoru başardı. Bir hafta içinde önce Konya, ardından Ankara ve Kayseri’de üst üste 3 deplasman maçı oynamak kolay değil. Hem fiziksel hem de mental açıdan son derece yıpratıcı bir süreçten Beşiktaş, ligde 6 puanla çıktı. Kayseri’de Nathan Redmond kendisinden bekleneni hemen hemen ilk kez yaptı son derece klas bir golle takımını öne geçirdi. Redmond’ın güçlü bir sağ ayağı var ve skor katkısı daha fazla olmalı.  Orta alanın merkezinde Salih Uçan-Tayfur Bingöl-Gedson Fernandes 3’lüsüyle başlayan Şenol Güneş, pas kalitesi bakımından olmasa da mücadele gücü açısından istediğini aldı. Bu üç oyuncu sahanın en çok koşan isimleriydi. Ancak yine de çok basit top kayıpları siyah beyazlıları çok fazla geriye koşturdu. Kayseri karşısında Gedson Fernandes ve Masuaku siyah beyazlıların en iyileriydi. Salih Uçan şık bir gole imza attı ve Tayfur ile birlikte çok çalıştı. Beşiktaş’ta kaleci Mert Günok güven vermeye devam ediyor. Tecrübeli file bekçisinin varlığı da Süper Lig’deki 4 maçlık galibiyet serisinde önemli bir etken oldu.  Vincent Aboubakar’ın 11’e monte olması; Josef de Souza ve Rachid Ghezzal’ın dönüşleriyle birlikte Beşiktaş, daha da güç kazanacaktır."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık