Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!

Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendiren usta spor yazarı ve yorumcularından Serdar Sarıdağ, Bilal Meşe, Ali Ece, Turgay Demir, Fatih Doğan, Güntekin Onay ve Ergin Aslan'dan Beşiktaş değerlendirmesi:

Beşiktaş transferde bir taşla iki kuş mu vuracak? Kimi geri çağırmaya hazırlanıyorlar? (Serdar Sarıdağ / YouTube kanalı)

"Beşiktaş'ın devre arasında transfer çalışmaları var. Beşiktaş transfer yapacak veya şunu gönderecek, şunu alacak gibi somut şeyleri söylemek çok doğru değil. Ama diğelim Montero gitti, Welinton gitti ne yapacağız dememek için; Beşiktaş'ın çalışmaları var.

En önemli noktayı söylüyorum; Dele Alli istenilen performansı gösteremedi. Dele Alli Şenol Hocaya bir adım attı, Şenol Güneş ona üç adım attı buna rağmen bir gelişme var ama Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışına katkı sağlayacak seviyede değil. Boşa vakit harcama, boşa para harcama gibi bir durum ortaya çıkarsa eğer, Beşiktaş yönetiminin bir takım çalışmaları var."

Serdar Sarıdağ'ın değerlendirmelerinin tamamını izlemek için tıklayınız.

Teselli ikramiyesi (Bilal Meşe / Milliyet)

"Dünya Kupası’nda keşke biz de olabilseydik, ama yoktuk! Buna karşın Beşiktaşlı Weghorst ve Saiss’in yanı sıra Fenerbahçeli Valencia ve Batshuayi otoritelerden geçer not alırken, onların başarılı oyunları bizi biraz olsun teselli etti. Özellikle Weghorst ve Saiss’in patlama yapması üst üste oynanacak zorlu maçlar öncesi Beşiktaş’ı sevindirdi."

Üç farklı takım! (Ali Ece / Fanatik)

"Sezon başındaki fikrim maalesef aynı: Beşiktaş’ın ideal 11’i iyi olsa da herhangi bir maçta, kupada bir alt lig takımına karşı bile rotasyon yapabilecek kadar geniş kalitede bir kadrosu yok! Stoper tandeminde Saiss, orta sahada Gedson, kanatta Ghezzal, santrforda Weghorst yokken Beşiktaş 11’i bu dördünün yer aldığı Beşiktaş 11’inin yarı kalitesinde bile değil. Şanlıurfaspor maçının ilk yarım saati bu gerçeği bir kez daha en acı şekilde Beşiktaş severlere gösterdi. Kemal Rüzgar gerçekten iyi bir golcü lakin 9. dakikada o kadar demarke vaziyette topla buluştu ki yedeği bile orada olsa o da ayağını bacağını sallaya sallaya rahatça Şanlıurfaspor’u öne geçirebilirdi. 16’da Kemal’in attığı ikinci golde ne Emre Can ne de Umut Meraş onu engelleyemiyorsa bu ilk 11, 40 gün boyunca hiç kolektif savunma çalışmadı mı diye sormak gerek! Yarım saat dolmadan oyundan alınırken ıslıklanan Dele Alli, 40 gün boyunca Beşiktaş kariyerinin kalanı için ne yapması gerektiği üzerine hiç düşünmemiş gibiydi.

Beş dakikada Beşiktaş!

Yarım saatlik felaket oyun ve skordan sonra Şenol Güneş hoca, devre bitmeden şoklama yaparak iki oyuncu birden değiştirdi. Yetmedi ikinci yarıya Weghorst’u da sahaya sürerek başladı. Gedson komple orta saha karakterini sahaya yansıttı ve geriden, önden; merkezden, yarım alanlardan seri paslarıyla Beşiktaş’ın önce oyun üstünlüğünü geri almasını sağladı. 67-73 ise “Beş dakikada Beşiktaş” geri dönüşünü izledik. 59’da Muleka yerine oyuna giren N’Koudou’nun Gedson veCenk Tosun’a ayak uydurmayı başarması da gol yağmurunu başlattı. İlk golde Gedson asistin asistini yaparken N’Koudou, Cenk’e asisti yaptı.

Bütçe varsa transfer şart

İkinci golde Gedson direkt asisti yaparken, ilk iki golü atan Cenk, N’Koudou ile gelen üçüncü golde asisti yaptı. Bu üç golde Weghorst’un varlığı bile yetti, zaten “0-2’den maç nasıl çevrilir”i en yüksek seviyede Dünya Kupası şampiyonu Arjantin karşısında göstermiş bir isim. Şanlıurfaspor karşısında dördüncü goldeki vuruşu zaten tüm dünyaya gösterdiği vuruş kalitesinden bir numune! Tayyip Talha stoper tandemini onsuz ilk yarım saate göre toparlasa da Beşiktaş’ın mutlaka Sergen Yalçın şampiyonluğu sezonundaki Josef kalibresinde bir çapaya ihtiyacı var. Bütçe varsa 2016 model Adriano tipi bir sol bek de takımın bünyesine ilaç gibi gelir. Saiss’in sakatlık durumuna göre 2022 model bir stoper Marcelo da kan yapar."

5 dakikada Beşiktaş (Turgay Demir / Fotomaç)

"Beşiktaş acılı kebap yiyerek başladı, tatlıyla bitirdi. Alternatif oyuncularla Şanlıurfaspor karşısına çıkan Kartal ilk yarıda yediği iki golle bildiğin şoka girdi. Bu öyle bir şoktu ki, ayakları titreyen Siyah-Beyazlı oyuncular en kolay pozisyonlarda dahi golleri kaçırıyor, dahası rakibe de maçı koparabilecek pozisyonlar veriyorlardı. İlk yarının sonlarına doğru kurulan baskı ikinci yarıdaki sağnak yağmurun habercisi gibiydi. N'Kouduo, Weghorst, Gedson, Tayyip Talha ve Tayfur Bingöl'ün oyuna girmeleri tüm dengeleri değiştirdi. 67-72 arasında beş dakikada üç gol bulan Kartal ondan sonra turu alıp götürdü. Weghorst ve N'Kouduo'nun oyuna girmesiyle Cenk Tosun'un da havası, suyu değişti, daha iyi pozisyonlar buldu ve üst üste goller attı. Bu maçtan alınacak dersler olduğu aşikar… En önemli ders şu; hiçbir rakibi küçümsemeyeceksin! Eğer bir rotasyon yapacaksan bu da ölçülü olmalı. Bu arada yenilen gollerde savunma ve kaleci Ersin'in hataları olduğunu da söylemek gerek. Weghorst ve N'Kouduo'nun form durumu Beşiktaş için çok önemli. Katar'daki Dünya Kupası ikisine de yaramış. Şenol Güneş bu maçtan sonra bazı oyuncularla ilgili kararını netleştirmiştir. Ligin devre arasında gidecek olanlar dün gece biletlerini almış oldular! Güneş verdiği şansı bu kadar kötü kullananlarla yol yürümez, bundan eminim. Şanlıurfaspor'u da kutlamak gerek. Futbolu çirkinleştirmediler, güçleri oranın a ellerinden geleni yaptılar."

Enerjim var umudum yüksek (Fatih Doğan / Sabah)

Şenol Güneş: “Enerjim çok yüksek. Umudu yaşatmak, bir hedefe odaklanmak ve başarmak için çok çalışmak insanı formda tutuyor.”

"Beşiktaş'ta ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş ve ekibi, Antalya kampını bitirip İstanbul'a döndü. Antalya'da önemli izlenimlerim oldu.. Futbol camiası, özellikle Beşiktaşlılar Şenol Güneş sonrası takımdaki değişimi merak ediyor. "Beşiktaş'a Güneş doğdu, ne zaman etkisini hissettirecek? Takımın son durumu nasıl?" sorularına yanıt bulmak için Antalya Belek kampında Beşiktaş'ın idmanlarını, maçlarını izledik. Şenol Güneş hocamla da eski günleri yad ettik. Gündemle de ilgili bize ışık tutan keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Şenol hocayı beklediğimden enerjik ve gençleşmiş buldum. İdmanlar, maçlar art arda devam eden futbolcu "rehabilite" toplantılarına rağmen 70 yaşında ama müthiş enerjik buldum. Hocam "41 kere maşallah benden daha dinamik, hırslı ve motive gördüm. İşin sırrı nedir?" dediğimde; "Çok iyiyim şükür, kilom aynı ama enerjim yüksek. Umudu yaşatmak, bir hedefe odaklanmak ve başarmak için çok çalışmak insanı formda tutuyor" diye cevap verdi. Hocayı 30 yıldır tanırım, kafası rahat olunca ve çalışmaya yoğunlaşınca bu görüntüye bürünüyor.

...

'BEŞİKTAŞ'IN İSKELETİNİ KURACAĞIZ'
Kendi yorumlarımızı paylaştıktan sonra takımın durumunu sorduğumuzda, "Kamp dönemi çok verimli geçti. Fiziksel bir altyapı oluşturmaya, taktik düşüncemiz ile oyun felsefemizi anlatmaya çalıştık. Planımız Beşiktaş'a uyumlu yapı oluşturmak. Kadromuz ne kadar geniş de olsa hedefim iyi oyunculardan iskelet oluşturmak ve onun üzerine gelişmek" dedi.

TAKIM OLMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ
"Beşiktaş'ta böyle bir iskelet için yeni transferler gerek, sakatlıklar nedeniyle böyle bir iskelet göremiyorum" dediğimde, "Haklısın. Savunmada, orta sahada, hücumda bunun sıkıntılarını görüyoruz. Bunun için çok çalışmaya, birlikte kazanma kültürünü oluşturmaya ihtiyaç var. Futbolcularıma oyun sistemini anlatırken takım olma yolunda çalışmalar yapıyoruz" yanıtını verdi.



ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRECEĞİZ
Şenol hocaya 1-0 galibiyetle biten Westerlo maçının ikinci yarısında verilen 4 pozisyonu sorduğumuzda ve Giresunspor maçında en iyi performansı izlediğimizi söylediğimizde, şu yanıt geldi: "Evet son maç daha iyiydik. Oyunun ikinci yarılarında kopmalar oluyor. Bunun fiziksel olduğu kadar alışkanlıktan da kaynaklandığını düşünüyorum.. Maçı kazanmaya yönelik düşünen, rakibe oyununu kabul ettiren ve oyun üstünlüğünü sonuçla bütünleştiren bir takım olmayı arzuluyoruz. Bunu takıma benimseteceğiz."

HERKES TAKIMA KATKI YAPACAK
Beşiktaş'ın hangi sistemle oynayacağı yönündeki sorumuza ise Şenol hoca şu sözlerle cevap verdi: "Genelde 4'lü savunmayla oynuyoruz, oynayacağız. Zaman zaman 3'lü de oynadık. Eldeki oyunculardan takım içinde ne şekilde randıman alırız diye düşünüyoruz. Günümüzde bu sistem değişiklikleri saha içerisinde anında olabiliyor. Sisteme takılmamak, iyi oyuna, verimli oyuna odaklanmak önemli. Futbolun temel ilkeleri olduktan sonra bu sistem işi kolaylaşır. Herkesin takıma katkı yapması gerekiyor, bu ana felsefemiz."

JOSEF'E ÖZEL MESAJ VERDİ
Kampın yıldızları olarak Gedson ve Redmond'u gördüğümüzü söylediğimizde, "İnisiyatif alıyorlar ve iyi bir kamp dönemi geçirdiler" diye onayladı hoca. Güneş, Josef'ten beklentilerinin büyük olduğunu, sakatlık sonrası yavaş yavaş ?-90'ını verebilecek bir performansa ulaşmasını beklediğini söyledi. Ghezzal'ın tam kapasiteyle şubattta döneceğini düşünen Güneş, Atiba, Mert Günok ve Umut Meraş için ise "Kadromuzda bulunan her oyuncudan maksimum faydalanacağız" ifadelerini kullandı.

VALERİEN İSMAEL'İ ELEŞTİREMEZSİNİZ!
"Her hocanın kendi sistemi, kendi doğruları olur. Valerien İsmael de öyle. Eleştiremezsiniz. Zaman zaman toplarla çıkmak ya da topu rakibe bırakıp önde hataya zorlayıp sonuç üretmeye çalışmak bir tercihtir. Ama ben orta sahayı güçlendirip, top kontrolünü elimize alarak rakibe pres yapmayı tercih ediyorum. Bu tercih hem bütün oyuncuların oyuna katılmasını hem de enerjinizi 90+'ya yaymanızı sağlar. Futbolcular topla oynarken yorgunluk hissi fazla yaşamaz."

SAİSS VE FAS'IN YAPTIĞI ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI
"Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas'ın bu kadar güçlü rakibin arasında çok büyük başarısı var. Katar'a giden bütün oyuncularımı kutladım."
Dünya Kupası'na giden futbolcularına da değinen Şenol Güneş, şu ifadeleri kullandı: "Saiss'in kaptanlığını yaptığı Fas'ın, bu kadar güçlü rakibin arasında çok büyük başarısı var. Dünyanın en iyi 4 takımı arasına girmek, belki de dünya üçüncüsü olarak hatırlanacak bir başarı. Saiss, Weghorst başta olmak üzere Atiba, N'Koudou bütün oyuncularımı kutladım. Sonuçtan bağımsız orada olmak da önemli bir durum."



SONUÇLARA BAKMIYORUZ
Şenol Güneş takımına da inanıyor ama ayakları yere sağlam basıyor: "Başlangıca göre iyiyiz ama bana göre hâlâ işin başındayız. Biraz daha dikkatli olup, daha çok istersek çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Beşiktaş'ın yapısına göre arayışlarımızı deneme şansımız oldu. Oyuncuları değişik mevkilerde, sistemi ise kendi içinde değiştirerek oynadık. Arkadaşlarımızın da buna olumlu cevabı vardı. Maç sonuçlarına bakarak takımı değerlendirmek istemiyorum. Çünkü hazırlık maçının sonuç olarak değil oyun olarak anlamı var."



YOLUMUZ DAHA UZUN
"Beşiktaş'ın hedefi her zaman şampiyonluk. Biraz geride olabiliriz. Ama uzun bir yol var. Rakiplerimizin ne yaptığından ziyade önce bizim ne yapacağımız önemli. Takım olmayı, kazanmayı bir an önce alışkanlık haline getirmeliyiz. Bu yarışta sonuna kadar mücadele edeceğiz."

DELE ALLİ HİÇ SORUN ÇIKARMIYOR
Güneş, performansı düşen bazı oyuncuların geçmişte kendisiyle yeniden çıkışa geçtiğini, Dele Alli'den de böyle bir çıkış beklediğimizi söylediğimizde şu yorumu yaptı: "Her hoca katkı verir. Bir oyuncu iyi olacaksa kendisi alır. Önce o istemeli. İsteyip başarılı oluyorsa, başımızın üstünde yeri var. Benim için en kariyerli isimle genç oyuncu arasında fark yok. O farkı oyuncu oluşturur. Transfere kadar bu oyuncular bizim oyuncularımız. Yeni bir oyuncu olmayacak. Örneğin Dele Alli iyi çalışıyor. Çalışmıyor, sorun çıkarıyor diyemezsiniz. Daha verimli olmasının yollarını arıyoruz.""

Kartal ikinci yarıda kanatlandı (Güntekin Onay / Hürriyet)

"Cenk ve Gedson fark yarattı

Şenol Güneş, Şanlıurfaspor’u kolay geçeceğini düşünerek özelllikle savunmada farklı tercihlerle takımını sahaya sürdü. Konuk takımın ilk 15 dakikada gelen 2 şok golü futbolun hangi seviyede olursa olsun ciddi bir oyun olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Şenol Hoca, henüz 29’uncu dakikada yaptığı 2 hamleyle oyuna ilk müdahaleyi yaptı. Fiziksel olarak takımın gerisinde olan Atiba ve Delle Alli’yi oyundan çıkarıp, Tayyip Talha ve Gedson Fernandes’i görevlendiren deneyimli teknik adam Necip’i de orta sahaya çekti. Tayyip Talha savunmayı; Gedson da orta alanı toparladı ve Beşiktaş, aradığı nitelikli baskıyı ilk yarının son bölümünde kurdu.

WOUT WEGHORST GiRDi, CENK TOSUN RAHATLADI

İkinci yarıda tempoyu daha da yükselten siyah beyazlılarda Weghorst’un da oyuna girmesiyle Cenk Tosun baskıdan kurtuldu ve alanlar bulmaya başladı. Nitekim usta golcü attığı 2 golle maçı beraberliğe taşıdı. 2-2’den sonra direnci kırılan Şanlıurfaspor karşısında N’Koudou da sol kanada hareket getirince Beşiktaş, kalitesini ve ağırlığını iyice hissettirdi. Kevin N’Koudou ve Weghorst’un golleriyle de maçı 4-2’ye getirerek son bölüme rahat girdi.

ALLi iSTENEN SEViYEDE DEĞiL

Dün Cenk Tosun’un golcülüğü ve Gedson’un orta sahadaki müthiş futbolu 2’nci yarıda fark yarattı. İlk yarıdaki dağınık Beşiktaş, lige hazır görünmezken 2’nci yarıdaki tempo, baskı ve gole yönelik oyun Şanlıurfaspor karşısında bile olsa izleyenlere keyif verdi. Beşiktaş, açısından en büyük olumsuzluk Dele Alli’nin fiziksel olarak bir türlü istenen seviyeye gelememesi.

Şenol Güneş'in Etkisi, Gaziantep, ADS Maçları, BJK Transfer (Ergin Aslan / Gündem Beşiktaş)

"Beşiktaş - Urfaspor maçı mekanik bir çözülme oldu. Beşiktaşlılar için beklenen hafta geldi. Kamp bence gayet olumluydu. Beşiktaş'ta Şenol Güneş etkisinin görülmemesi mümkün değil. Hatta, iki teknik adamı kıyasladığınızda Şenol Güneş çok daha tecrübeli başarılı bir teknik adam ve mevcut kadro üzerinde Valerian Ismael'den daha fazla yukarı çıkacağı kesin.

Hoca çok şikayet etmedi. Takımın eksiklikleri, kondüsyon ve fizik, teknik, gerekse de kadro eksikliği anlamında şikayetleri olmadı. Ara ara dillendirdi ama çok şikayet ettiğini görmedim. Bu iyi bir şey."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık