Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri!

Usta spor yazarları ve yorumcuları, Beşiktaş'taki son gelişmelerin değerlendirmesini yaptı. İşte o yazılar:

BİLAL MEŞE: Avrupa Ligi de tehlikede (MİLLİYET)

"Şampiyonlar Ligi’ndeki tek umudumuz Beşiktaş, Sporting’e farklı yenilerek, bir üst tur şansını mucizelere bıraktı!
İlk iki maçta sakata geldi, Sporting karşısına ilk kez ‘sağlam’ çıktı, fark yedi! Valla hadi üst turu geçtik, Avrupa Ligi de tehlikeye girdi bence, hedef iç hatlar, yani Süper Lig...
Bu kadro iç hatlarda çok can yakar, can! Yeter ki, şu duran top ve savunma zaaflarına çare bulunsun!"

SİNAN VARDAR: Bu derbi başka derbi (FOTOMAÇ)

"Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında başarılı olacağına can-ı gönülden inanıyordum. Sayın Başkan Ahmet Çebi ve yöneticilerin büyük özveriyle yaptığı önemli transferlerin takıma olumlu yansıyacağını düşünüyordum. Hala da umudumu yitirmedim. Kağıt üzerinde gözüken başarısızlıkta, sezon başından bu yana bir takımın başına gelebilecek bütün şanssızlıkların ardı ardına gelmesi en büyük etkendi. Sakatlıklar maalesef Beşiktaş'ın kimyasına zarar verdi. Tabii Beşiktaş iyi oynarken savunma kurgusunda yapılan hataları göz ardı edemeyiz. Futbol hatalar oyunudur. Ama yapılan bireysel ve kurgusal hatalar göze çarptı. Bunlar teknik kadro tarafından masaya yatırılmalıdır. Ben geniş pencereden bakma taraftarıyım. Olaya Beşiktaş acısından bakanlardan değilim.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde 3 maça çıktı, başarısız sonuçlar aldı ama 3 maçta da kötü oynadı diyemeyiz. Ama sonuç olarak şu anda takımın artı yönlerinden daha çok eksi yönleri konuşuluyor. Ben bu algıya da karşıyım. Artılar ve eksiler ortaya apaçık ortaya konmalıdır... Beşiktaş'ın özverili bir yönetimi ve iyi bir teknik ekibi var. Taraftarların Sporting maçı sonrası Sergen Hoca'ya gösterdikleri destek çok anlamlı bir mesajdı. 118 yıllık köklü çınarın her şeyden önce iyi günde, kötü günde takıma tam destek veren müthiş bir taraftar kitlesi var. Beşiktaş hemen gerçeklere dönmeli. Önümüzdeki pazartesi günü oynanacak G.Saray derbisi bu sezonun gidişatı açısından çok ama çok önemli bir hale geldi. Bu maç kazanılırsa Beşiktaş lige ağırlığını koyar. Bugün Türkiye'nin en iyi takımı Beşiktaş.. Son haftalarda savunma iyi sinyaller vermiyor. Galatasaray derbisinde Sergen Yalçın'ın savunma düzeninde gerekli hamleleri yapacağını düşünüyorum."

KARTAL YİĞİT: Beşiktaş Avrupa'da mazisinden yiyor (AJANSSPOR)

"Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş - Sporting Lizbon maçının ekibimiz aleyhine 4-1'lik skorla sonuçlanması kesinlikle tesadüf değil. Rakip, Beşiktaş'ı çok iyi çalışmış ama ekibimiz için aynı şeyleri söylememiz söz konusu değil...

Sporting Lizbon, maç öncesi ısınma antrenmanında sadece 10 dakika yan top ve korner çalıştı.  Beşiktaş buna karşı ne yaptı? Sergen Yalçın, ne kadar "Rakibi analiz ettik" dese de tablo öyle gözükmedi.

Siyah - beyazlıların teknik ekibi, Sporting'in duran top becerisini çözememiş. Rakibin kaptanı, 4 numaralı oyuncusu Sebastien Coates, Avrupa'nın en çok gol atan stoperlerinden.  Kornerlerde de birbirinin kopyası iki topu ağlara gönderdi. Coates bırakın markajı gözle bile takip edilmeyince sonunda Rachid Ghezzal, duran toplarda  Portekiz takımının kaptanının yanına geldi ve 'Bari ben yanında durayım" dedi.

Bu analiz eksikliğinde Sergen Hoca'yı tek başına sorumlu görmek doğru değil. Takımın analiz ekibi ve diğer antrenörleri sınıfta kaldı. Keşke Beşiktaş teknik ekibi maçtan önceki ısınma antrenmanına bakıp "Bunlar ne yapıyor?" deselerdi.

Şenol Güneş döneminde Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grup birincisi olarak çıkan ilk Türk takımı olmuş ve ülkeye büyük gurur yaşatmıştı. Sergen Yalçınlı Beşiktaş ilk 3 maçta "0" çekerek hayal kırıklığı yarattı.

Beşiktaş rakibini mağlup edebilseydi bir gecede 30 milyon TL'yi kasasına koyacaktı. Siyah - beyazlılar bu fırsatı kaçırmış oldu.  Sergen Hoca'nın takımının bir mucize olmazsa Avrupa defterini kapattığını söyleyebiliriz.

Burada büyük bir hata olarak gördüğüm Sergen Yalçın'ın "Şampiyonlar Ligi'nde devam edemezsek Avrupa Ligi'nde oynamayı istemiyorum" açıklamasını hatırlatmak gerekiyor. Belki hoca, hem ligi hem Avrupa'yı  beraber götüremeyeceğini düşünüyor.  Ancak burada büyük bir tehlike var. Şenol Güneş dönemindeki gurur tablosunun "0" puan çekerek tam tersine dönmesi söz konusu.

Yalçın'ın Avrupa Ligi sözlerinden etkilenebilecek futbolcuların konsantrasyonu nasıl sağlanacak? "Yenilsek bile önemli değil" düşüncesi kafalardan atılabilecek mi? Şampiyonlar Ligi'nde puan alınması için Sergen Hoca'ya büyük görev düşüyor."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık