Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri

Spor yazarlarından Beşiktaş sözleri

Spor yazarları, Beşiktaş'taki son gelişmelerini köşelerinde değerlendirdi. Siyah-beyazlı taraftar için, yazıları derledik:

BİLAL MEŞE: Beşiktaş favori ama Belözoğlu faktörü var (MİLLİYET)

"Beşiktaş’ta Mehmet Topal ve Nkoudou’nun dışında sakat yok... Pjanic hazır ancak Sergen hocanın onu Sporting maçına saklayacağı söyleniyor. İşini özeti Kartal’ın çok ciddi bir mazereti kalmadı artık!
Kartal’ı gerek iç hatlar, gerekse dış hatlarda çok ciddi bir trafik bekliyor... Kartal sırasıyla, Başakşehir, Sporting ve Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.
Yani on gün içinde üç kritik maç... Başakşehir, Süper Lig’de sıkıtılı bir süreç geçiriyor. Aykut Kocaman’dan bayrağı teslim alan Emre Belözoğlu’nun penceresinden bakarsak, bu maçın ayrı bir önemi var onun için...

Demem o ki, Belözoğlu’nun teknik direktörlük yolunda yarım kalmış bir hikayesi var, hikayenin sonunu, o da, biz de merak ediyoruz.
İki takımı kantara koyacak olursak Kartal’ın ağır bastığını söylersek abartmış olmayız. Ne var ki, futbol bu, evdeki hesap bazen çarşıya uymuyor!
Sergen Yalçın’ın cezalı olması Kartal’ı etkiler mi, pek sanmam... Gereksiz kızaran futbolculara ne biz, ne de teknik adamlar asla prim tanımaz! Yani, sen de sinirlerine hakim olacaksın, o sahanın içinde kalacaksın Sergen hoca! Öfke ve şekerini kontrol altında tut, bir daha tribüne çıkma hocam!"

SİNAN VARDAR: Neler oluyor? (FOTOMAÇ)

"Geçtiğimiz gün TRT Spor'a konuk olan Beşiktaş Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi'yi dikkatle seyrettim.
O an şunu düşündüm; Beşiktaş, Süleyman Seba'nın ardından, uzun yıllar sonra gerçek bir başkana sahip oldu. Başkan Çebi, yaptığı son açıklamalarda çok doğru tespitlerde bulundu. Rakiplerine dostluk mesajı verirken futbolu güzelleştirmenin şart olduğunu vurguladı.
Hakem hatalarına değinirken üslubu gayet medeniydi. Beşiktaş başkanının, F.Bahçe ve G.Saray'ın son haftalarda birlikte hareket etmesine de saygı duyduklarını belirterek, 'Biz her kulübün dostuyuz' diye yanıt vermesi güzel bir mesajdı.
Doğruya doğru; futbolumuzda son haftalarda yine ilginç olaylar oluyor. Yaşanan hakem hatalarının göz göre yapılmasını başka bir türlü açıklamıyorum. Böyle giderse maalesef; bu sezonu, hiç hatırlamak istemediğimiz kara sezonlar listesine ekleyeceğiz.

Süper Lig'in kalitesini artıramazsak futbolumuz dibe doğru yol alır. Maalesef o yolda da ilerliyoruz.
Hakemlerimiz büyük bir baskı altında... VAR sistemi var ama yok!
Görmemezlikten gelinen çok bariz hatalar var.
Beşiktaş bu sezonun hala en büyük favorisi... Ama son yapılan hakem hatalarının ardından 'Neler oluyor?' demekten kendimi alamıyorum. Beyler artık fanatik gözlüklerimizi çıkaralım bu güzel sporda fair-play'i ön planda tutup saha içi rekabeti artıralım.
Unutmayın, bazen kazanırken kaybedersiniz!"

TURGAY DEMİR: Ghezzal ve Alex (FOTOMAÇ)

"Milli maç arasının ardından lig heyecanına geri döndük.
Önemli oyuncuları sakatlık problemini atlatan Beşiktaş, Başakşehir deplasmanıyla yeni yol haritasını çizmeye başlayacak.
Başakşehir, Aykut Kocaman yönetiminde çok hırpalandı, çok enerji kaybetti ve iyi oyunculardan kurulu kadro özgüven erozyonu yaşadı.
Çiçeği burnunda teknik patron Emre Belözoğlu'nun bu macerası nasıl başlayacak bunu bilmek kolay değil ama işinin zor olduğu da bir gerçek.


Beşiktaş'ın belli bir oyun düzeni var ve kaliteli oyuncularıyla kendi oyununu rakibine kabul ettirebiliyor.
Kara Kartal bunu yaptığı maçların büyük bölümünü de kazanmayı başarıyor.
On iki oyuncusunun sakat olduğu dönemi en az kayıpla geçen Siyah- Beyazlılar milli arada yara sarmayı başardılar Başakşehir maçıyla birlikte yeni bir seri yakalaması muhtemel olan Beşiktaş'ta Alex Teixeira'nın dönmüş olması çok önemli.
Gerçekten son derece yetenekli bir oyuncu olan Alex eğer fizik olarak hazırsa on birde yer alacaktır.
Bu taktirde maç boyu rakip sahaya oyunu yıkan Beşiktaş'ın üretkenliğinin artması doğal olacaktır.
Alex Teixeira ve Ghezzal'ın birlikte sahada olması ise galibiyeti giden yolu oldukça kısaltacaktır.

Elbette Başakşehir'i küçümsemiyorum çünkü onların da belli bir kadro kaliteleri var. İyi bir maç izleyeceğiz vesselam.
Her iki takımın da varını, yoğunu ortaya koyacağına kuşku yok.
Hal böyle olunca daha kaliteli olan kazanacaktır.
Bana göre daha kaliteli olan takımın adı da Beşiktaş."

GÖKMEN ÖZCAN: Beşiktaş’ta Barcelona rüzgarı! (FANATİK)

"Josep Bartomeu’nun mali olarak büyük yıkım yarattığı 6 yılın ardından Barcelona’da başkanlık koltuğuna oturan Joan Laporta, göreve başlar başlamaz tarihi bir tercih yapmak durumunda kaldı. 1,5 milyar Dolar’ı aşan borç ve takımın efsanesi Lionel Messi’nin sona eren sözleşmesi gibi 2 önemli konuda çözüm üretmesi gereken Laporta, tercihini Barça’dan yana kullandı. Kulübün geleceğini kurtarabilmek için son kontratının maliyeti 555 milyon Euro’yu bulan Messi’yi gözden çıkaran başkan, kısa vadede Barcelona taraftarının tepkisini toplasa da 121 yıllık camiasının yarınlarını korudu. Messi’ye ek olarak Griezmann ve Pjanic gibi önemli isimlerini de gönderen kulüp, bütçeyi düşürüp kadroyu gençleştirerek yeni bir yapılanmaya gitti. Barcelona’daki bu değişim, benzer şekilde Beşiktaş’ta da yaşanıyor.

Larin’in menacerine rest çekildi

Göreve gelmesinin ardından özellikle futbol şubesinin maliyetini düşürmek için büyük çaba sarf eden Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, borcu 4.3 milyar TL’yi aşan 118 yıllık camianın geleceğini kurtarmak için önemli adımlar atıyor. Sözleşme görüşmelerinde Dorukhan Toköz’de olduğu gibi Cyle Larin’de de benzer bir karar uygulayan Çebi, oyuncuya bu sezon aldığı ücretin üzerinde bir maaş ödememe kararı aldı. Menajerinin 2.5 milyon Euro’luk maaş ısrarı ve Ocak’ta Bosman Kuralı’ndan yararlanıp sezon sonu bedelsiz olarak ayrılık blöfü karşısında restini çeken yönetim, ay sonuna kadar sözleşme imzalanmazsa 1 Kasım’dan itibaren Larin’i kulübede oturtacak.

Ligde zirve; Avrupa'da üst tur

Kontratının son sezonunda 3.5 milyon Euro kazanan Vida’ya yeni sözleşme için 1 milyon 750 bin Euro öneren yönetimin oyuncunun olumlu tutumu sebebiyle tecrübeli stoperle yola devam etmesini bekliyorum. Yarın yoğun bir maratona girecek olan Beşiktaş, güçlü kadrosuyla İstanbul’da çıkacağı 3 maçta Başakşehir, Sporting ve Galatasaray engellerini kayıpsız geçerse hem ligde zirve hem de Şampiyonlar Ligi’nde üst tur hedeflerine inanç artar."

 

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık