Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Temmuz 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarları Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi!

Spor yazarları Beşiktaş'ın galibiyetini değerlendirdi!

Usta spor yazarları ve yorumcularından Beşiktaş sözleri...

SERDAR SARIDAĞ - "ABOUBAKAR'IN ÜZERİNDE GOLCÜ YOK"

"Kararım kesin. Bu ligde gerçekten iyi golcüler var ama Aboubakar’ın üzerinde golcü yok.

SİNAN VARDAR - BEŞİKTAŞ MEST ETTİ

"Muhteşem taraftarın desteğini arkasına alan Beşiktaş, ilk yarıda baskıyı rakibine hissettirken takım olarak iyi futbol sergiledi. İkinci 45 dakikanın, ilk yarıdan daha iyi olması; harika bir detaydı. Dünkü mücadelede; "Siyah- Beyazlı takımın en iyisi kimdi? sorusuna, "Beşiktaş" yanıtını veririm. Takımında dün görevini yapmayan oyuncu yoktu. Beşiktaş'ın yıldızlarının maç içinde zaman zaman şov derecesindeki çalım ve varyasyonlarını izlemeye doyamadım. 50 stoper transferi da olsa Necip yine oynar. Kaptan; dün yine dört dörtlüklüktü. Amir Hadziahmetovic maestro gibi takımı harika yönetirken uzun yıllar kimse ondan formayı alamaz. Rosier ve Onur mücadele düzeyini üst düzeye çıkaran isimlerdi. Salih ve Gedson hem savunma hem de hücum yönünde rakibe nefes aldırmadılar. Rashica da bu enerjisi ve kalitesiyle yılın transferi olursa kimse şaşırmasın.
Aboubakar hafzalarımızdan silinmeyecek harika bir gole imza atarken zaman zaman müthiş çalımlarıyla tribünleri ayağa kaldıran isim oldu. Muleka her geçen gün daha iyiye gidiyor. Dün bulduğu pozisyonlarda doğru yerdeydi ama son vuruşlarında özgüven eksikliği hissedildi. Beşiktaş, Dinamo Kiev karşısında gücünü test etti. Tribünleri dolduran taraftarlar ve ekran başındaki milyonlarca seveninin onayıyla Beşiktaşlının takıma olan güveni zirveye ulaştı. Taraftarın usta teknik direktör Şenol Güneş'e maç sonundaki sevgi gösterisi de anlamlıydı. Avrupa'da başarıyı çok özlemiştik. Kara Kartal'ın, ön elemede 6'da 6 galibiyet performansıyla Konferans Kupası'nda gruplara kalmasına şapkamı çıkarıyorum. Şimdi sırada Konferans Kupası gruplarında başarılı olmak var. Bu takım başarır mı? Evet, başarır!"

CEM DİZDAR - SAVUNMADA KAZANMAK!..

"Tipik bir Beşiktaş ilk devresi! Savunmada dengeli kalmaya çalışıp rakip alanda ağırlığını hissettirmeden fırsat kollayan bir anlayışta devreyi tamamlamak. ‘’Topu tut, yakalarsan at ama gol yememek öncelik’’! 18 ila 22. dakikalar arasındaki gol girişimleriyle sınırlı kalmanın en önemli motivasyonu sanırım tam da önceden belirlenmiş olan bu anlayıştı. Dinamo Kiev de bu dengeye uyup onlar da işlerini ikinci devreye bırakınca seyre değer bir oyun izlemek mümkün olmadı. Evet, Beşiktaş avantajlıydı ve hedef gruplara kalmaktı ama en azından stadyuma gidenler biraz daha fazlasını hak ediyordu. İkinci devre beklendiği gibi Beşiktaş tempoyu yükleyip öne çıkınca ortalık karışmaya başladı. 51’de süratle çıkan Kiev gole yaklaştı ama 53’te Vincent Aboubakar golü haniyse yoktan var etti. Ardından tempo ayarlamayı ele alan Beşiktaş maçı istediği gibi yönlendirip gruplara kalmayı başardı.

Adı sanı meşhur…

Bu arada… Maçı stadyumda izlemek elbette bambaşkadır ama televizyonun olanakları da göz ardı edilmemeli. 75. dakikadaki Muleka/ Rebiç değişikliği öncesi yardımcısı Burak Yılmaz’ın ‘’Bence Muleka hocam’’ önerisine kulak vermiş olmalı Şenol Güneş. Çünkü, yardımcısı ‘’Bence’’ dediğine göre Güneş’in ilk oyuncu değişikliği için düşündüğü isim başkası olmalı. Ancak ekip çalışması tam da böyledir, birbirini dinlemekten geçer. Burak Yılmaz’ın önerisini dile getirmesi de Güneş’in bunu uygulaması da önemli! Eğer görüntü olmasa bu ayrıntıyı fark edemeyebilirdik. Ve son bir not; futbolun antrenörlük kanadından gelen İbrahim Kemal Menderes hatırlattı. 12 sezonda yolu Beşiktaş’tan geçen, aralarında adı sanı meşhur, taraftarın el üstünde tuttuğu kimi şöhretlilerin de olduğu 84 Türk futbolcu oldu. Onlardan sadece biri kalıcıydı. O da ‘’baba evinden yetişme’’ Necip Uysal! Har vurup harman savrulan paralar mı, Necip’e yapılan haksızlık mı, şöhretli oyuncu merakı mı?.. Varın gayrısını siz düşünün!"

BİLAL MEŞE - GOLCÜ DEĞİL SANATÇI

"Muleka kimine göre iyi, kimine göre ise vasat! Valla, Şenol Güneş onu 11’de sahaya sürüyorsa bir bildiği var, yani ondan vazgeçmiyor. Güneş’in düşüncesine aynen katılıyorum, her geçen gün çıtayı yükseltiyor, özgüven duygusu neredeyse tavan yapmış. Baksanıza ilk yarıda Beşiktaş’ın dört pozisyonu var, üçü Muleka’ya ait... Birini kaleciye nişanladı ki zor pozisyondu. İkincisinde top Onur’a çarpmasa kaleyi bulması işten değildi. Bitmedi, bir uzaktan şutunda top direkten geri döndü, bu yarının en ciddi pozisyonuydu bence, daha ne yapsın Muleka. Artı adam kovalıyor, savunmanın sıkıştığı anlarda yardıma koşuyor, atamıyor ama en azından deniyor, geri vites yapmıyor. Valla, kaptan Necip Uysal’a kimse laf etmesin, çarpılır, taş kesilir, taş! Her yerin adamı, tam bir joker, yoklukları kapatan isimdir kaptan Necip. Stoper mi sakatlandı göreve hazır, sağ bekte sorun mu var, ilkyardım çantası gibi. Nereye koysanız orada oynuyor, en azından yüreğini ortaya koyuyor, adeta cengaver, bravo kaptan. Onur’u da unutursak, ayıp ederiz, mevki onun için fark etmiyor, nereye koysanız, aslanlar gibi oynuyor, seni de kutluyoruz kardeş.Kartal’ın ilk yarıda kontrollü oyunu tercih etmesinde en büyük faktör, ilk maçta alınan 3-2’lik galibiyettir. Yerinde ayağa paslarla hem oyunu yavaşlattı, soğuttu, hem de gerektiği anlarda presle rakip kaleye yüklendi, üretti, ama atamadı. Rakip mi, valla dişe dokunur, Mert’i güç durumda bırakacak ciddi bir pozisyonu yok desek abartmış olmayız. 23’te Vanat uzaktan denedi, ama top üstten auta gitti. Bir duran topta Popov’un bir girişimi oldu, geç kaldı, hepsi o kadar.Onu, bunu bilmem, Aboubakar gerçekten çok özel bir golcü... Ne zaman, ne yapacağını hiç kimse kestiremez, gerçekten klas bir fotoğraf. Topu ayağına aldığı anda, başlı başına büyük bir tehlike rakipler için. 52’de attığı gol bir Aboubakar klasiğidir, iki savunmacı, bir de kaleci, hadi siz siz olun, o topu filelere gönderin, adam işini mükemmel ötesi yapıyor. Artıları o kadar çok ki, rakip savunmayı çıkarmıyor, takım oyununda hep var, daha ne olsun, sahada olması yetiyor, Kartal’ın gücüne güç katıyor. Bu gol maçtaki olası tehlikeleri ortadan kaldırdı, Kartal, Konferans Lig’inde hedefine ulaştı, gruplara kaldı. Bakın, elemelerde altılı tutturan Beşiktaş ve Güneş alkışı hak ediyor, helal olsun.Bir bravo da taraftara... Gördük ki, maç süresince Kartal’a müthiş bir destek verdiler, takımın hep yanında oldular. İşte siz busunuz, eyy vefalı, cefakar taraftarlar, aman nazar değmesin.Efendim, Lucescu bizden biri, yaşı olmuş 78, artık kenara çekilmenin zamanı gelmedi mi! Hani bıraksan, torunların varsa, onlarla vakit geçirsen iyi olmaz mı?"

ALİ ECE - AFRİKA'NIN FENDİ, LUCE'Yİ YENDİ!

"Beşiktaş maça belki kadrodaki en iyi 11 oyuncusuyla birden başlamadı ama maçtan önce Şenol Güneş’in de açıkladığı gibi en hazır 11’iyle sahaya çıktı. Şenol Güneş, ilk maçtaki skoru da hesaba katarak rövanştaki doğru oyun stratejisini oyuncularına başarıyla benimsetmiş. Masuaku yokken sadece kağıt üzerinde mevkisi Masuaku ile aynı gözüken bir oyuncu yerine Onur Bulut ile başlaması son derece doğru bir tercihti. Asıl mevkisi ofansif sağ bek olan Onur Bulut’un ilk maçta sağ ön, rövanşta ise sol bekte 0 taktiksel disiplinle aynı oranda verimli oynaması açısından da oyuncuyu takdir etmek gerek. Beşiktaş turu geçmek için ilk yarıda nasıl oynaması gerekiyorsa o şekilde oynadı. Kiev’deki ilk maçın birinci devresinden farklı olarak merkezden açık vermedi. Bushchan gerçekten çok iyi bir kaleci, yaptığı kurtarışlarla turun düğümünün daha erken çözülmesini engelledi ama tabii Beşiktaş’a rakip olan her iyi kaleci Aboubakar’ın onları çaresiz bırakan kuantum santrforluğu deneyimini yaşayacaktır! 52’de Aboubakar’ın attığı gol müthiş keyif veren bir futbol anıydı: Kamerunlu futbol sanatçısı üç Kievli karşısında adeta topla dans etti, çok hızlı bir şekilde sahada sadece kendisinin görebileceği açıyı buldu ve vurdu

Önemli ve değerli

Muhammed Ali’nin boksörlüğünün futbol versiyonu gibiydi. Gol sonrası sarı kart görmesine sebep olan tavrı, büyük ihtimal ilk maç sonrası yanlış anlaşıldığını söyleyen Lucescu’nun Afrika açıklamasına karşıydı. Aboubakar Beşiktaş için bu sezon her zamankinden de önemli ve değerli. Yani Aboubakar için Kamerun-Afrika ne anlam ifade ediyorsa, Aboubakar da birçok genç Beşiktaşlı için benzer değer ve anlamda. Şimdilik son sözüm, maç sonu tribünlerden yükselen Şenol Güneş tezahürat için: Yönetim sezonun kalanı için o tribünlerden yayılan mesajı çok net şekilde anlamalı!"

TURGAY DEMİR - KRALI ATAMAZ!

"Beşiktaş ilk maçta elde ettiği avantajın moraliyle Dinamo Kiev karşısında rahat ve özgüvenli bir oyun sergiledi. Salih, Amir ve Gedson'la orta sahada rakibine etkili bir baskı uygulayan Kartal, her iki kanadı da iyi kullanıp bindirme üstüne bindirme yaptı. Gol için beceri artı şans gerekir diye hep söylerim. Dün ilk yarıda, bu gerçeğe bir kez daha takıldı Kartal! Üç-dört pozisyon kaleci Bushchan'a takılırken bir şutumuz direkte patladı. Yetmedi, Rashica'nın önce rakibinin belini kırıp ardından arka direğe kaldırdığı topta Aboubakar'ın vuruşu kaleye girecekken Onur'un sırtından döndü iyi mi! Olmayınca olmuyordu ama Beşiktaş da pes etmiyordu! İkinci yarının başından itibaren yine müthiş bir baskı kuruldu.

***

Gol gelecekti besbelli, derken öyle bir geldi ki, biz Aboubakar'a bir kez daha şapka çıkarmak zorunda kaldık, çünkü Kara Boğa gol atmadı adeta şapkadan tavşan çıkardı. Kaleye sırtı dönük, etrafında iki rakip, Kars'a gider gibi yaptı, Edirne'ye döndü, öne gösterdi arkaya çekti topu, vurur gibi yaptı ve en beklenmedik anda vurup köşeye bıraktı. Normal değil bu Abu, gerçekten değil! O nasıl goldü öyle! Bırakın falancayı, filancayı kralı atamaz böylesini. Helal olsun. Beşiktaş'a mücadele etmeyen kimse yoktu. Onur alışık olmadığı sol bekte, sağdaki kadar etkili değilse de sırıtmadı. Kaptan Necip ve ve Çolley usta işçilerdi, arkalarındaki Mert yere yatmadan maçı tamamladı. Rashica yavaş yavaş kendine geliyor. Muleka çıkarken ıslıklandıysa da elinden geleni yaptı, ıslığı hak etmedi. Evet Beşiktaş Avrupa'da yoluna kararlı adımlarla devam ediyor; sıradaki gelsin!"

FATİH DOĞAN - ŞENOL GÜNEŞ FARKIYLA!

"Beşiktaş tribünleri dün Dinamo Kiev maçının sonlarında Şenol Güneş'e tezahürat yaptı, onurlandırdı. Nasıl oluyor da lig maçında yönetim istifa diyen tribünler Avrupa maçında Şenol Güneş'e yoğun sevgi gösterisinde bulunuyor? Cevap vereyim… Şenol Hoca'ya inanıyor ve güveniyor. Yönetime ise güvenmiyor. Bu yüzden Güneş hem durumu idare ediyor, hem de paratoner, koruyucu görevi üstleniyor. Güneş varsa yaslan arkana… Bütün sakatlık ve performans olumsuzluklarına rağmen 2 maçta da Dinamo Kiev'i yenip Konferans Ligi'nde gruplara kalmak çok başarılı bir sonuç. Bunun mimarı da belli. Bir taraftan takımı toparlıyor, diğer taraftan taraftarı sakinleştiriyor ve zaman kazandırıp camiayı konsolide ediyor. Dün Lucescu karşısında ilk maçın da gücüyle oynadığı taktiksel maçı kazandı. Solda Onur'la başlaması Lucescu'nun planının önüne geçti. Necip, Aboubakar, Gedson ve neredeyse bütün oyuncular plana sadık kaldı. Avrupa'da yolun açık olsun Beşiktaş…."

GÜNTEKİN ONAY - KARTAL; KARARLI, GÜÇLÜ VE DİSİPLİNLİYDİ

"Beşiktaş, ilk maçta deplasmanda kazandığı maçın avantajını maç boyunca hiç aklından çıkarmadan emniyetli bir futbol sergiledi.

İlginç olan Lucescu'nun takımı da maç hem 0-0 devam ederken hem de yenik duruma düştükten sonra aynı disiplin ile riskten uzak bir plan tercih etti. Orta alanda Salih-Gedson ve Hadziahmetoviç 3’lüsü sahaya büyük bir enerji koyarak Beşiktaş’ın üstünlüğü ele almasını sağladı. Sol bek pozisyonunda oynayan Onur da sıcak havaya rağmen yüksek temposuyla kanadını çok olumlu kullandı. Dün isim isim değerlendirme yapmak yerine sahada görevini yapmayan tek bir Beşiktaşlı oyuncu görmedik. Tek eleştiriliebilecek isim ise Muleka idi. Bir forvetin pozisyona girmesi önemli ama Muleka kaçırmaması gereken bazı şansları kullanamadı.

ABOU BİR ŞAHESER

Aboubakar’ın olağanüstü golü, 2’nci yarıdaki arzulu oyunu saha içindeki aldığı sorumluluk Beşiktaş için vazgeçilmez değerde bir santrfor olduğunu bir kez daha gösterdi. Savunmada eksiklere rağmen kaptan Necip ve Colley hatasız bir performans ortaya koydular. Rashica çalışkan ve faydalı, sonradan oyuna giren Rebiç de önceki maçlarıma oranla daha kuvvetli ve istekliydi. Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde elindeki mevcut kadrodan optimum düzeyde verim almayı sürdürüyor. Özellikle de Ghezzal’ın takıma katılmasıyla hücumda daha üretken ve verimli bir Beşiktaş izleyeceğiz.

GHEZZAL'LA DAHA DA İYİ OLACAK

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde elindeki mevcut kadrodan optimum düzeyde verim almayı sürdürüyor. Özellikle de Ghezzal’ın takıma katılmasıyla hücumda daha üretken ve verimli bir Beşiktaş izleyeceğiz.

Tur önemliydi ve ülke puanı açısından kazanarak gruplara kalmak oldukça sevindirici. Avrupa’da 6’da 6 yapan Şenol Güneş ve takımı yürekten bir alkışı hak ediyor."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık