Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi!

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi!

Spor yazarlarının Beşiktaş değerlendirmelerini sizler için derledik:

Serdar Sarıdağ / Beşiktaş neden böyle kötü oynuyor?

"Bir milli ara dönüşü bile böyle oluyorsa Afrika Kupası’nı düşünmek bile istemiyorum. Geçen sezonki Trabzon deplasmanının aynısı? Söylesenize Beşiktaş niye böyle kötü oynuyor?
Ahmet Nur Çebi, Talisca için kulübüyle görüştüğünü fakat kulübü satmak istemediğini söylemişti. 
Bunu neden buraya yazdım biliyor musunuz? Çünkü Talisca haberlerini yapan muhabirleri kendi meslektaşları “yok böyle bir şey” diyerek adeta hedef göstermişti. Gazetecilik yapmıyorsanız bırakın gazetecilik yapsınlar. Bir özür borcunuz var.
Burak Yılmaz'a lisans çıkarma durumu, futbola dönmesiyle alakalı değil. Gökhan İnler transferi de öyle bir durum değil. Gökhan İnler bir sportif direktörlük projesi. Gökhan İnler'i futbolcu olarak alcak olsalardı Atiba'yla devam ederlerdi.
Şu an Beşiktaş yönetimi enerjisini Aboubakar'a çevirdi. Bugün özel uçak gönderecekler. Ahmet Nur Çebi de özel bir toplantı yapacak onunla geçmiş olsun demek ve Trabzonspor maçına motive olsun diye. Böyle planlanıyor ama Aboubakar, bugün de kalayım diyebilir.
Rashica bir transfer çalımı işte. Ama Beşiktaş o transferi çalım için değil Şenol Güneş istedi diye yaptı. İhtiyaçtan dolayı yapıldı."

Sinan Vardar / Hak eden kazandı!

"Maçın ilk 20 dakikasında Beşiktaş daha baskılı olmasına rağmen istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Şenol Hoca'nın dünkü tercihleri şaşırtıcıydı ve belli ki eleştiri konusu olacak. Masuaku, Ghezzal ve Aboubakar'ın ilk 11'de olmaması Beşiktaş'ın gücünü de kısıtladı. Topu Beşiktaş'a veren ev sahibi ekip, Mendy ve Bardhi'nin usta paslarıyla önce az ama öz pozisyonlar bulurken bir anda 2 farklı üstünlüğü ele geçirdi. Bordo-Mavili takımın her kontra atağında Beşiktaş savunmasının savrukluğu S.O.S sinyali verdi. Colley hem ağır, hem de pozisyon alamıyor. Üçüncü goldeki aciz durumu 'Bu sezon Colley'le bitmez, biterse de hüsranla biter' dedirtti.
Tabii Trabzonlu takım olarak can siparane mücadesinin yanı sıra teknik direktör Nenad Bjelica'nın Beşiktaş'ı çok iyi çalışmış olmasını es geçmeyelim. 2-0'ın ardından Trezeguet'in oyuna girmesi bir satranç hamlesi gibiydi. Ev sahibi ekipte; Baniva, Eren müthiş oynarken, Mendy, Bardhi maça kalite getirdi. Beşiktaş dün takım olarak kötüydü. Her zaman övgüyle bahsettiğimiz Gedson'un bu kadar kötü oynadığı bir maç hatırlamıyorum. Beşiktaşlı futbolcular tel tel döküldü. Bir takım ilk isabet şutunu 82. dakikada buluyorsa yenilmeye mahkumdur. Hakem Bayarslan gördüğünü çaldı. Unutmadan; sahanın zemini müthişti. Emek verenlere saygılarımla..."

Cem Dizdar / Maçı daha ilk devrede unuttu!..

"Beşiktaş maçlarının ilk yarıları izleyenlerin canını sıkma pahasına genelde ‘Kontrol oyunu’ ile geçip gider. Belki bu maça özgü ‘Yedek kulübesi gücü’nü ikinci devrede kullanmak gibi bir planları da olabilir ama evdeki hesap her zaman çarşıya uymaz! Topla daha çok oynayarak pozisyona girmeden oyunu ilk devre tutmak istedilerse de Trabzon’un 2.01 metrelik ‘Pivot’una bir şeyler yaptıracağı da öngörülebilirdi! Nihayet formda Enis Bardhi’nin ölçe biçe Paul Onuachu’nun kafasına koyduğu topla skoru buldular. Attığı gollerinden dolayı övgülere boğulan Omar Colley’in bu goldeki savunma davranışı da bir kenara not edilmiştir mutlaka! Skoru ihmal ederek oyun olarak bakıldığında bizler de ülke vasatında bir ilk yarı izlemiş olduk. İkinci devreye girerken Şenol Güneş’in yapacakları tahmin edilebilirdi. Nenad Bjelica’nın, Abdülkadir Ömür’ü kenara çekip Mahmoud Trezequet’i oyuna göndermesi ise hem ilginç hem rakibin hamlesini erken okuma olarak değerlendirilmeli kanaatimce.

Formaliteye çevirdi

56’da bu değişikliğin ödülünü alacaklardı ki Trezeguet Beşiktaş kalecisi Mert Günok’a takıldı. Ancak Beşiktaş zafiyetini görmüştü bir kere Bjelica. Orta sahayı eline alan Batista Mendy bir kez daha kaçırdı Trezeguet’yi ve 61. dakikada Edin Visca, maçı oyun olarak değil ama puan açısından formaliteye döndürdü! Maç öncesi Beşiktaş orta sahası için ‘Daha güçlü’ diyenler vardır elbette ancak bu olsa olsa sadece ‘Kağıt üzerinde’ olabilirdi. Orta sahanın kontrolü özellikle Mendy’de olduğundan Trabzon, pozisyon sayısı az olsa da yüksek verimle oynayarak maçı kazanmayı bildi. Beşiktaş’ın da ilk devreleri boş geçirme nedenlerini ciddi ciddi sorgulaması gerekir. Bu durum, yani tempoyu dolayısıyla yapılacakları ‘Sona saklama’ fikri, doğrudan yeteneğe/ beceriye güvenip fiziksel sorunları ötelemeye yönelik bir çözüm gibi duruyor sanki..."

Bilal Meşe / Güneş çok geç kaldı

"Yapma, etme hocam! Senin bilgi birikimine, oyun felsefene, oyuncu tercihlerine, disiplinine, adalet kantarına her daim saygı duymuşumdur. Güneş’in kazanan kadroyu bozduğuna pek tanıklık etmezdik taaa ki, düne kadar! Bu demek değildir ki, eleştiri hakkımızı kullanmayacağız!
Nereye varmak istiyorum? Elinizde bu takımın gediklileri var, yani değişmezleri. Biri Masuaku, diğeri ise forvette Kartal’ın en büyük kozu Aboubakar. Diyeceksiniz ki, biri sakatlıktan yeni çıktı, diğeri ise milli takım kampı ve ailevi nedenlerle bir süre takımda olamadı. Hiç fark etmez, ikisi de yedek oturmaz, oturtulmaz, varlıkları yeter! Ki Güneş ikinci yarıda bu isimlere dönüş yaptı, yapmasına da ‘Atı alan, çoktaan Üsküdar’ı geçti’ hocam!
Trabzonspor’un kadrosuna yeni kattığı forvette bir kulesi var, iki metrenin üzerinde Onuachu. Öyle ağır falan değil, 29’da attığı kafa golü, müthiş, kaleci Mert topu ağlarda gördü! İkinci yarının hemen başında nazara geldi, sakatlandı! Belli ki, bu tip gollerini ligde çok izleyeceğiz.
Bakasetas’ın uzaktan şutlarına yabancı değiliz. 41’de kazanılan frikikte, üstelik o açıdan Mert’in kapadığı köşeden topu filelere göndermesi asla tesadüf değildir. Mert ve savunma rakibin bu özelliklerinin maalesef farkında değiller! Bir de Mendy’si var ev sahibinin, orta sahaya müthiş bir dinamizm getirmiş, artı ilk yarıdaki uzatma dakikalarında bazukası üst direkte patladı.
Beşiktaş mı? Evet, ilk yarıda topla fazla oynadı, gelin görün ki, dişe dokunur, öyle aman aman bir üretimi olmadı, olanlar da karambolden geldi, sadece Gedson’un sıfıra yakın noktadan bir vuruşu vardı aklımızda kalan!
Aklın yolu birdir, Güneş, baktı pabuç pahalı; Aboubakar, Masuaku ve Muleka’yı ikinci yarıda sahaya sürmek zorunda kaldı, keşke bu tercihi ideal 11’de yapsaydı! Evet, Kartal bu hamlelerle birlikte vites yükseltti, iki farkı kapatmak için yüklendi, gelin görün ki, üçüncü golü de Visca’nın ayağından kalesinde gördü.
Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş... Trabzonspor, bu farklı galibiyetle, o negatif düşüncelere şimdilik sünger çekti. Valla haklı bir galibiyet aldı, lami - cimi yok! Rakibini hep bekledi, müthiş bir takım savunması yaptı, disiplinden pek kopmadı, pusuya yattı, fırsatlar kovaladı, iyi mücadele ettiler, bu oyun anlayışını da üç golle taçlandırırken, rakibine de ağır bir darbe vurdu, kutluyoruz.
Eee bu oyun böyle bir oyun... Çarşıya pirince giderken, evdeki bulgurdan olursunuz! Bu farklı yenilgi Kartal için erken uyarıdır, dileriz herkes şapkasını önüne koyar, dersler çıkarır!"

Kartal Yiğit / Mağlubiyet Güneş'e yazar

"Trabzon’un savunmasının sağında ismi duyulmayan Mehmet oynadığı için Rebic ile başladı . Bunların hepsinde yanıldı . Bu takımın haftalardır yenilgisiz buraya gelmesinde en büyük pay Şenol hocanındı. Ama bugünkü mağlubiyet kimse kusura bakmasın Güneş ‘e yazar.
Şenol Güneş nasıl olsa Trabzonspor ‘u yeneriz kadrosu çıkardı. Niye mi? Rakibin savunmasının dağınık olduğunu düşündü. Hazır olmayan Cenk’i oynattı . Abu yu kenara aldı. Ts’nin sağında Visca var formsuz diye analiz etti orjin sol bek Masuaku yerine Onur’u koydu.
Şenol Güneş böylesine bir maça macera arayarak Aboubakar’ı kenarda tutarak başladı. Cenk’in hiç hatası yok çünkü tam hazır değil. Maça iyi başlamış Beşiktaş , istediğini yapamayan , oyunu geride kabul eden kötü Trabzon ‘dan iki gol yedi."

Ali Ece / Yönetimlerin eserleri!

"Bir kere söz verdim, arkasında durmaya devam ediyorum: Herhangi bir maçta Necip stoperde hata yapıyorsa Necip’e kızmıyorum, Necip yerine sağlam bir lider stoper almayan yönetimin kabahati. Trabzonspor transferin son günlerinde Onuachu, Pepe, Mendy gibi tam ihtiyacı olan cinsten oyuncular aldı. Beşiktaş Yönetimi ise takımın ihtiyacı olan ne hemen oynayabilecek sağlam bir lider stoper, ne Talisca-Coutinho tipi bir ekstra gol-asist katkısı yapabilecek 10 numara, ne de Masuaku’ya gerçekten alternatif olabilecek bir sol ayaklı bek aldı. Sahaya çıkan Trabzonspor 11’i fiziksel açıdan güçlüydü, ona göre oynadılar. Kaleci Uğurcan, direkt Onuachu’ya uzun toplar atıp hemen sonrasında prese başladılar. Dönen ikinci topları da Batista Mendy ile topladılar. Altı aydır her programda Hakim Ziyech’ten sonra Beşiktaş’a en çok önerdiğim isim Batista Mendy tek başına Şenol Güneş’in orta üçlüsüne kafa tutmayı başardı. Zaten Fransa Ligue 1’den Batista Mendy varken sözde mevkidaşı Onana’yı o bonservis ücretine tercih etmek çok büyük futbol cehaleti! Sahi bu fiziksel kapışmaların damgasını vurduğu Trabzon’daki maçta sadece bonservis ücreti büyük Onana neredeydi?

Ne dense az kalır

Beşiktaş maçta uzun süre o kadar kötüydü ki bir tek Onana eksikti zaten! Mendy, Baniya, Mehmet ve arkadaşları çok iyi mücadele ettiler adeta piyanoyu sırtlarında taşıdılar, Bardhi, Bakasetas, ikinci yarıda da Trezeguet o piyanoyu ustalıkla çaldılar. Beşiktaş’ta ise sadece Gedson ve Colley takımı sırtlarında taşıdılar, Beşiktaş kendi ustalarını topla buluşturamadı. Anlamsız şekilde oyunun Trabzonspor’un istediği şekilde oynanmasına eşlik etti, bu noktada da Şenol Güneş’ten daha etkili bir müdahale beklerdim ama zaten hoca maça en güçlü 11’i ile başlayamadığı için iş içinden çıkılamaz bir hal aldı. Trabzonspor’u, bu kadar kısa sürede Galatasaray karşısındaki kötü takım performansından sonra takımı doğru takviyeler ile düzelten yönetimini kutlarım. Beşiktaş Yönetimi’ne ne desem, yazsam az kalır!"

Turgay Demir / Acı bir ders!

"Beşiktaş'ta Aboubakar'ın milli maç sonrası geç gelmesi Kartal'ın ayarlarını bozdu… Şenol hoca, milli maç sonrası zorunlu sebeplerle geç gelen Aboubakar'a ders verirken kendisi acı bir ders aldı! Soldaki Rebic ve Onur'un Mehmetcan karşısında tel tel dökülmeleri, Cenk Tosun'un merkezi dolduramaması, Rashica, Gedson, Amir, Salih bağlantılarını da kesti. İşin ilginç yanı tüm bunlara rağmen ilk yarıda daha çok topla oynayan, daha çok pozisyon bulan taraf Beşiktaş'tı. Öyle ki, Trabzonspor, bir kez kaleye gelip, ceza sahasına topla girmeden iki gol attı!
İlk golde sahanın en iyilerinde Bardhi arka direkteki yeni transfer Onuacho'yu gördü, ikinci de ise Bakasetas serbest vuruştan ağları gördü. Genellikle değişiklik için 65'i bekleyen Güneş bu kez 46'da, Onur, Cenk ve Rebic'i kenara alıp Aboubakar, Masuaku ve Muleka'yı sahaya sürdü. Artık topyekün saldıran bir Beşiktaş vardı ve savunma güvenliği ikinci plandaydı. Bjelica da bunu Abdülkadir Ömür'ü çıkarıp Trezequet'yi sahaya atarak, kontratak gücünü arttırdı. Mısırlı oyuncu Visca'nın pasıyla karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Mert'e nişanlarken, bir dakika sonra Mendy'in uzun pasıyla başlayan benzer bir atakta bu kez Visca'yı iyi gördü ve tabela bir kez daha değişti. Sonuç olarak iyi oynadığı dönemde gol bulamayan Beşiktaş karşısında, bocaladığı dakikalarda iki gol atan Trabzonspor sonra da akıllı oyunu ve Bjelica'nın doğru hamleleriyle hak ederek üç puan aldı. Bir başka değişle Mendy ve Onuacho Trabzonspor'un çehresini değiştirirken Aboubakar'ın yedek kalması da Kartal'ın kolunu, kanadını kırdı..."

Güntekin Onay / Trabzonspor akılcı oynadı

"Siyah beyazlı takım net bir şekilde Nenad Bjelica’nın tuzağına düştü.
Beşiktaş, net bir şekilde Trabzonspor Teknik Direktörü Bjelica’nın tuzağına düştü. İlk 30 dakikalık bölümde topla oynayan ve rakip yarı alanda özgüvenli bir görüntü ortaya koyan Beşiktaş’ın sahte üstünlüğü karşısında Trabzonspor, rakibine pozisyon vermedi. Orta alanda sahanın en başarılı ismi yeni transfer Mendy ile kazandığı toplarla orta alanı hızlı geçmeyi hedefleyen Bjelica, Beşiktaş’ın zaaflarından iyi faydalandı.

ONUR’U OYNATMAK YANLIŞTI 

İkinci yarının başında da hızlı geçişler yapmak için Trezeguet hamlesiyle 3’üncü golü aradı. Beşiktaş’ta ise Şenol Güneş elindeki en güçlü kadroyla sahaya çıktığını düşünmüyor sanıyorum. Onur, Masuaku yokken zorunluluktan sol bek oynadı ve sadece Sivas maçında iyi oynadı diye Trabzonspor deplasmanında forma vermek yanlıştı.Masuaku ve Aboubakar’ın yedek soyunmaları, yine zorunluluktan stoper oynayan Necip’in bir kez daha 11 başlaması tartışılacak tercihler. Teknik adamlar özellikle zorluk derecesi yüksek böyle maçlara ellerindeki en güçlü ve kaliteli kadroyla çıkarlar. Ancak Şenol Hoca’nın adalet anlayışına bakış açısı farklı. Son maçlarda iyi oynayan Onur ve Necip’i kesmiş olsa veya kadroya geç katılan ve 1 antrenmana katılan Aboubakar ile 11’de sahaya çıksa adaletsiz davranacağını düşünüyor olmalı. Bu kararlara saygı duymak gerekiyor ve her teknik adamın bir tarzı var. Şenol Hoca yeni transferleri de genellikle oynatmak için beklemeyi tercih eden bir antrenör.

ONUACHU BÖYLE ÇOK GOL ATAR 

Şu bir realite ki Beşiktaş’ın maçın hiçbir bölümünde Trabzonspor’un agresif oyununa cevap veremediğini ve pozisyon üretemediğini gördük. Açıkçası Beşiktaş, kanatları iyi kapatıp, oyun kurucu Amir’e baskı yapan her takıma karşı zorlanır. Çünkü oyun planı kanat forvetleri içeri sokup bekleri hücuma çıkartıp alan yaratmak ve Amir ile oyunun yönünü değiştirip beklerin çizgilere çıkmasıyla rakip savunmayı genişletme üzerine kurulu bir stratejisi var. Belli ki Hırvat teknik adam Beşiktaş’ı iyi analiz etmiş. Dün net Trabzonspor galibiyetinde Bjelica’nın payı büyük. Trabzonspor’da 2.01’lik Onuachu böyle çok kafa golü atar. Bir diğer yeni transfer Mendy de orta alana büyük dinamizm katmış."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık