Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, Hatayspor'a 1-0 yenildi. Maçın ardından, spor yazarları, köşelerinde Beşiktaş'ın değerlendirmesini yaptı. İşte yazılanlar:

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş’a deplasman demeyin! (HÜRRİYET)

"Sergen Yalçın ve yönetim, bu durumun nedenlerini mutlaka sorgulamalı.

Beşiktaş’ın deplasmanlardaki kötü serisi dün de Hatay da devam etti. Josef ve Pjanic’in yokluğunda Atiba ile Necip’i orta alanda görevlendiren Sergen Yalçın, umduğunu alamadı.

Maça baskılı başlayan Hatayspor son derece diri, canlı bir görüntü verdi ve 5’inci dakikada 1-0’lık üstünlük sağladı.

...

Beşiktaş’ta geçen sezonki hava ve enerji yok... Sergen Yalçın ve futboldan sorumlu yöneticiler, deplasmandaki oyun karakterinin neden böyle olduğunu sorgulamalı."

BİLAL MEŞE: "Çebi’den derbiler için yabancı hakem önerisi" (MİLLİYET)

"Hazır MHK ve hakemlerimizden söz açılmışken, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile sohbetimizden alıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malum Başkan Çebi, ‘Evliya Çelebi’ gibi, yerinde durmuyor! Çanakkale Beşiktaşlılar Derneği’nin etkinliğine katılan Çebi, yönetim kurulu üyelerinden Emre Kocadağ, Hakan Daltaban ile Fatih Hakan Avşar’la birlikte Gelibolu’ya geldi. Yaklaşık bir saat süren sohbette Gelibolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hakan Pehlivan ve yönetici Emrah Özcan da yer aldı.
Konu tabii ki Beşiktaş ve son günlerde öne çıkan MHK ile hakemlerimizdi. Başkan Çebi, Karadenizlidir, açık sözlüdür, aklından ne geçiyorsa, diline yansıtır, çekinceleri yoktur. Başkanın hakemler konusunda bazı önerileri var, bana da mantıklı geldi, geleceğe ışık tutma adına paylaşmakta yarar var...
Başkan Çebi, hakemlerin ‘torbadan’ çıkmasını istiyor. Geçmişte bir dönem uygulandı, fena düşünce de değil. En azından atamalardaki spekülasyonlar ve dedikoduların önünü keser torba!
Başkan VAR’ı da masaya yatırdı... VAR’da görev yapan hakemlerin maç yönetmelerine de şiddetle karşı çıkıyor. Hiç de yabana atılır bir düşünce değil bence... Yani VAR’da hata yapan hakemlerin sahaya indikleri zaman ‘diyet’ ödeme yolunu seçmelerinin önüne geçilir değil mi? Zaten herkes işini yapsa, inanın bu kadar sorun çıkmaz!.."

FATİH DOĞAN: "Alex artık koşmalı" (SABAH)

"Alex Texiera özel bir yetenek, oynadığında oyunu ve skoru nasıl değiştirebileceğini biliyoruz. Lakin yürümekle rakipler aşılsaydı futbolcuların koşmaya ihtiyacı kalmazdı! Bu yüzden Alex koşmaya başlamazsa Beşiktaş o bölgede eksik kalır. Hatay maçında kaldı da... Aynı şekilde Ghezzal'ın kendini toparlaması lazım. Batshuayi sakatlanıp oyundan çıkınca iki ismin temposuzluğu gün yüzüne çıktı. İki kişilik koşan Batshuayi'nin gol atmasa da Sergen Yalçın'ın önde basan sistemimde ne kadar önemli olduğu görüldü.
Bu iki isme Josef'in yokluğu, sakatlıktan dönen Atiba'nın kontrollü oyunu, Rosier'in durgunluğu eklenince, Beşiktaş istediği sonucu alamadı. Gayretli ama bir o kadar son hamlelerinde dağınık ve standart altında kalan Kenan'ın da bulduğu şansları harcadığının altını çizelim."

CEM DİZDAR: İşin kolayına kaçmak! (FANATİK)

"Her kararında hakeme itiraz etmenin ‘’ata sporu’’ olduğu ligimizde puan cetvelindeki yeri ‘’büyük’’ sahada olan biteni ‘’küçük’’ bir maç daha izledik! İlk 15 dakikadaki görece Hatay baskısı Beşiktaş’ı paralize etmeye yetti. Pozisyon vermekle kalmadılar, golü de yediler. Öyle bir gol ki, bir takım ‘’çıkarken nasıl yakalanır’’a örnek olacak nitelikte. Bir anlamda Vida ile oyun kurmaya çalışmanın faturası!.. Sakin kalan Hatay ilk 15 ila 40-45 arasında rakip defansta hem boşluk yarattı hem de o boşlukları kullandı. Sonuçlandıramadı ama kullandı. ‘’Maç da esasen bu bölümden ibaretti’’ dersek yanlış olur mu bilmem! Beşiktaş’ın dişe dokunur tek atağı ise ilk yarı sahada görünmeyen Ghezzal‘ın ters kanattan kesmeye çalışıp kaleci Münir’in çıkardığı top olması ‘’futbol ironisi’’ sayılmalı..."

TURGAY DEMİR: Kaderin cilvesi! (FOTOMAÇ)

"Beşiktaş'ın Batshuay'i dışında santraforu yok, acı gerçek bu… Gökhan Töre ve Kenan'ın Beşiktaş'ta oynuyor olmaları, hele hele aynı anda, aynı kadroda şans bulmaları ise kaderin bir cilvesi gibi bir şey. Bu ikiliyi her hangi bir maçta, umut olarak sahaya sürmek abesle iştigaldir. Sergen hoca aynı hatayı yapmaktan bıkmadı, usanmadı. Bu ikisini unut hocam, unut yoksa şampiyonluğu unutacaksın!

H H H
Konu ayağa oynamaksa Beşiktaş savunmasının en zayıf halkası Vida… İnanılmaz kötü top kullanıyor, kariyerine, yakışmayacak derecede panik yapıyor ve sıkıştığı anda, topu kendisinden daha sıkışık durumdaki bir arkadaşına verip kurtulmak istiyor. Dün de arkasından gelen rakibi görme şansı olmayan Teixeira'ya böyle bir pas verdi ve kaptırılan top gol oldu. Ömer Erdoğan'ı kutlarım, dersine iyi çalışmış, ortada Josef yerine Necip olunca Beşiktaş defansının top çıkarırken büyük sıkıntı yaşayacağını bilerek önde baskıyla başladı ve golü de böyle buldu."

ALİ GÜLTİKEN: Kartal geçen yılın çok gerisinde kaldı (SABAH)

"beşiktaş, potansiyelinin ve oyununun çok gerisinde. Ghezzal kayıp, Atiba henüz sahalara dönemedi, Batshuayi sakatlandı, Pjanic zaten yok, Alex ise hayal kırıklığı. Çırpınıp duran Larin'in mücadelesi de bu kadar yokluğun içinde bir ateş yakamadı. Beşiktaş, oyun bütünlüğü olan bir takım. Birlikte hareket ettiğinde bambaşka bir kalite ortaya çıkıyor. Ama dün bunları yapan Hatayspor oldu. Muazzam bir tempo ve coşku ile oynadılar. Beşiktaş'ta hangi oyuncu topa sahip olduysa karşısında mutlaka bir rakip gördü. Görmenin ötesinde ağır baskısı ile de karşı karşıya kaldı. Sahada işler iyi gitmeyince Sergen hoca çareyi kulübeden gelenlerde arasa da sonuç Hatay'ın sahada yazdığı hikâye gibi oldu. Kulübeden gelen oyuncuların 2. yarıda ortaya çıkardığı bir baskı var ama bu ne pozisyon üretkenliği ne de gol getirdi. Beşiktaş, yetenekli oyuncularının birebir oyundaki becerilerini çok arıyor."

ORHAN YILDIRIM: Bir var Bir yok (FANATİK)

"İstikrarsız sonuçlara derbi galibiyeti ile son veren Beşiktaş başa döndü! Pjanic ve Souza gibi iki as oyuncusundan yoksun maça çıkan Kartal, ilk dakikalar içinde yediği ‘ikram’ golle geri düştü. Suskun golcü Batshuayi sakatlanıp çıktı. Sergen hocanın hamleleri tartışma yarattı. Hatayspor bulunduğu yerin sürpriz olmadığını gösterdi. Hakem Çakır’ın tutarsız kararları tepkilere neden oldu. Kartal 7 puan gerisinde kaldığı Trabzonspor maçı öncesi moral bozup, camiasını üzdü."

SERDAR SARIDAĞ: Bu oyunla çok zor (MİLLİYET)

"Hatayspor gibi bir deplasmanda, daha altıncı dakikada 1-0 geriye düşüyorsanız, o maçı değil kazanmak beraberlikle bitirmek bile çok zordur. Geçen seneki çıkışının bir tesadüf olmadığını gösteren Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, önde basma taktiğini, kusursuz bir şekilde uyguladılar. Sergen Yalçın’ın talebeleri ise bireysel hata yapmaktan yeteri kadar pozisyon üretkenliğini sağlayamadı.

...

Beşiktaş, savunma güvenliğini ikinci plana attığı için 90+4’te Kamara’nın ayağından ikinci golü yiyecekti ki top üstten auta gitti. Elbette bu oyun Pjanic ve Souza’nın eksikliğine bağlı bir durum değil. Beşiktaş kadrosunun iyi olduğu da bir gerçek ama bir gerçek var ki bu oyunla şampiyonluk gelmez."

ALİ ECE: Dikenli teller (FANATİK)

Hatayspor, sezon başından beri Beşiktaş’ın karşısında sıkıntı yaşayabildiği bölgesel presi iyi çalışmış. İlk 25’te Beşiktaş, top çıkartırken Vida bu baskı karşısında zorlandı, 25’te ayağındaki topu uzun oynayarak teknik direktörü Sergen Yalçın’a kadar gönderdiği top o zorlanmanın özet sahnesi gibiydi. Yenilen golde Vida, topla çıkarken Necip ve Atiba baskı altındaydı, pekâlâ orada uzun top tercihi kullansa hatta o top teknik direktörüne kadar dışarı gitse anlaşılabilirdi. Lakin Beşiktaş’ın en tecrübeli stoperi, sırtı dönük ofansif orta sahası Alex’e ayağının dışıyla pas vermeye çalışınca kaptırılan topta Beşiktaş golü yedi."

SİNAN VARDAR: Teessüf ederim! (FOTOMAÇ)

"Beşiktaş bu yıl sakatlıklardan çok çekiyor. Pjanic, Josef, N'Koudou gibi yıldızlar Hatay'a gelmezken 20. dakikada Batshuayi'nin sakatlığına isyan edesim geldi. Tabii sadece sakatlıklar değil, takımda bazı futbolcuların vurdum duymazlığı beni çileden çıkarıyor. Sözüm size beyler! Madem Josef sakat, Atiba formsuz; Oğuzhan ve Salih; sizler 11'de sahaya çıkmalıydınız. Sergen Hoca belli ki sizden ışık alamıyor mevkiisi stoper olan Necip'e 70 dakika orta sahada yer vermek zorunda kaldı. Salih son 20'de oyuna girdi, yetersizdi. Oğuzhan onu bile yapamadı, maçı kulübede izledi. Yeteneğinize hiyanet ederek Beşiktaş'ı da çok zor durumda bırakıyorsunuz. Bu forma ucuz değil, hepinize teesüf ederim! Daha önce de yazdım yine üstüne basa basa belirteyim; Gökhan Töre, Kenan Karaman; Beşiktaş'ın futbolcusu değiller! Karaman yetersiz, Töre kendine çalım atmakla meşgul...

Beşiktaş dün ilk 45 dakikayı boş geçirirken ikinci yarıda oyunda ağırlığını hissetirdi. Ghezzal ağırlığını koymaya çalıştı ama eski formundan uzaktı. Sergen hoca Ghezzal'i çıkartınca Beşiktaş'ın golü bulması mucizelere kaldı. Büyük umutlarla gelen Teixeira kesinlikle 10 numara değil, forvet de değil takımı fazlasıyla bozuyor. Beşiktaş ligin ilk 11 haftasında hiç ummadığı puanlar kaybetti. Lig uzun maraton ama dünkü kayıp 3 puandan daha fazlaydı. Bu formsuzluk beni fazlasıyla korkutuyor. Maalesef geçen sezonki coşku ve enerji bu sezon yok!..

Dünyanın en kötü hakemi Cüneyt Çakır, Mehmet Topal'ın topukla harika attığı golü iptal etmesi büyük rezaletti. Türk futbolunda zaten VAR tam bir yalan oldu. Zaten maçtan önce böyle bir şey yapacağını tahmin ediyorduk. Çakır klasiği değişmedi. Ne desek boş!"

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık