Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi

Spor yazarları Beşiktaş'ı değerlendirdi

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Hollanda'nın güçlü ekiplerinden Ajax ile oynadığı maçtan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. İşte, spor yazarlarından Beşiktaş sözleri:

Bilal Meşe: Bu kadar yokluğa rağmen... (MİLLİYET)

"Dortmund’un maçından sonra, Beşiktaş’ın Devler Ligi’nde kalıcı olacağını ileri sürmüştüm.
Nedeni de, Kartal’ın yenilmesine karşın ortaya koyduğu futbol ve mücadelesiydi beni umutlandıran, iddialı konuşturan... Hatta Kartal, Dortmund’un elinden kaçırmıştı.
Ne var ki, hem Kartal hem de ben ‘sakata’ geldim! Hiç aklınıza gelir miydi, bir takıma yakın oyuncunun sakatlanacağı...
Bunca yıldır gazeteciyim, böylesi bir tabloyu bırakın Beşiktaş’ı, hiçbir takımda görmedim.
Böylesi bir tabloda gelecek adına hadi siz siz olun, Beşiktaş adına olumlu bir öngörüde bulunun!
Baksanıza Sergen Hoca, Ajax karşısına çıkaracağı on biri bile zor buldu. Düşünün N’Sakala’yı stopere çekti çaresizlikten!

Bu kadar yokluğa karşın Sergen Hoca’nın sahaya çıkardığı on bir valla hiç de fena değil...

Ya Beşiktaş tam kadro olsaydı, o zaman görürdük Ajax mı yaman yoksa Kartal mı?
Eee bunun rövanşı da var, unutmayalım! Tabi ki Kartal yine sakata gelmezse!
Kuşkusuz bu mağlubiyet Kartal’ın gruptan çıkışını zora soktu. Tabi ki yine de belli olmaz, sürprizler yaşanabilir. 
Aferin Ersin Destanoğlu’na... Müthiş kurtarışlara imza attı, çıkardıklarını ben sayamadım! Sadece Ersin değil, özellikle ikinci yarıdaki mücadele ile futbolcular alkışı hak ediyor. Özellikle de gençler..."

Sinan Vardar: Daha yeni başlıyor (FOTOMAÇ)

"Ajax bir ekol... Dünyanın bir numaralı proje takımı... En pahalı futbolcusunun yıllık maliyeti 500 bin Euro... Hollanda kulübünün en büyük özelliği yıldız yetiştirip, sivrilen yetenekleri altyapıdan üst yapıya çıkarmak. Ardından da bu futbolcuları Avrupa'nın önde gelen kulüplerine satmak...

Maça gelince... Hollanda ekibi ardından maçın hakimiydi ve oyunun her alanını iyi kullandılar... Ama ilk dakikalarda Batshuayi'nin topu direkten dönmeseydi, ikinci yarıda hakem Kenan'ın golünü verseydi belki de bugün başka şeyler konuşacaktık. Beşiktaş'ta kaleci Ersin dün yediği gollere rağmen çok iyi kurtarışlar yaptı. Genç Serdar, Rıdvan, Can ve sonradan oyuna giren Berkay takımın ayakta kalan isimleriydi. Bu gençler formayı zorlar.

Dikkat ederseniz bu isimlerin üçü altyapımızdan, Can da geleceğe yönelik transfer... Hemen belirteyim; Berkay'la da benim hiçbir akrabalığım yok. Beşiktaş'ı 12 eksikle çıktığı bu maçta çok eleştirmek haksızlık olur. Ama bazı isimler var ki sahada çok sırıtıyor. Özellikle mücadelenin İkinci yarısında Beşiktaş'ın başa başa yakın bir mücadele etme gayreti alkışa değerdi. Hakem Bastien bal gibi golümüzü iptal etmesi gecenin rezaletiydi. Şampiyonlar Ligi dünyanın en zor futbol turnuvası. Burada yer almak güzel ve her şey daha bitmedi. Daha yeni başlıyor."

Orhan Yıldırım: Galiptir bu yolda mağlup (FANATİK)

"UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci grup maçı öncesi büyük sıkıntı vardı. Sergen Yalçın, yedek kulübesini bile dolduramadı. 55 bin taraftar önünde beklenti Ajax’ın farklı galibiyetiydi. Ancak Kartal pes etmedi, savaşıp yüreğini ortaya koydu. Gücü ölçüsünde mücadele etti. İlk yarıda yenilen iki gol ile puan alamadı. Ama taraftarından bu duruşu ile bolca alkış almasını bildi. İkinci maçını da kazanan Hollanda temsilcisi, büyük avantaj yakaladı.

Şu da bir gerçek. Eğer Kartal, Amsterdam’a tam kadro gelseydi, yenilmezdi.

Maç öncesi, skorun çok farklı olacağı yönünde görüşler vardı. Eksik Beşiktaş’ın, formda Ajax karşısında tarihi skor alması dillendiriliyordu. Kartal, genelde oyunu kendi sahasında kabullenmek zorunda kalsa da, Hollanda temsilcisi önünde iyi direndi. Rakibin kaliteli takım olduğunu kabul etmek ile birlikte, çok abartıldığını çabuk kavradı. Bunda hiç kuşkusuz Sergen hocanın büyük payı vardı. İkinci yarıda, vasat futbol oyunu sürüp gitti. Kaleci Ersin iyi kurtarışlar yaptı. Batshuayi yine kaçırdı. Kenan’ın golü faul gerekçesi ile verilmedi. Gurbetçi Can mücadelesi ile dikkat çekti. Umut’un yeniden sakatlanması hayal kırıklığı yarattı."

Serdar Sarıdağ: Skor önemli değil (MİLLİYET)

"Son dört maçında 22 gol atmış... Üstelik dört maçtan biri Portekiz şampiyonu Sporting ile ki ona da 5 gol atmış... Maçtan önce bu kadar eksik Beşiktaş, bu kadar formda bir Ajax karşısında ne yapacak ne edecek diye çok tasalandı herkes. 
Skor hiç önemli değil. Beşiktaş bu kadar eksiğe rağmen ortaya bir oyun karakteri koyabildi...

Eksik Beşiktaş karşısındaki Ajax’ın tarihi bir skor yakalamasını mı haberdar ediyordu derken, Beşiktaş taktiksel olarak yapılmasını gerekeni yapmaya çalışıyordu...

Bir parantez ise Beşiktaş’ın gençlerine açalım. Can, Ersin, Rıdvan, Serdar ve Berkay alışık olmadıkları Şampiyonlar Ligi’nde eksikleri olsa da alkışı hak ettiler. Hatta oyuna giremeyen Ege ve Emirhan bile. Bazen kaybederken kazanırsınız."

Ali Ece: Eksik ama gedik değil! (FANATİK)

"Beşiktaş’ın Hollanda deplasmanındaki tüm eksik oyuncularını tek tek yazsak bu köşede başka bir şey yazacak yer kalmaz. O yüzden sahaya çıkanların analizini yapmaya çalışalım. Kağıt üzerinde Sergen Yalçın hocanın rakip Ajax'a göre oynayabilecek oyunculardan kurduğu 11 yanlış değildi, en fazla maç kondisyonu seviyesine göre Oğuzhan, Salih veya Can'ın yerine 11'de başlayabilirdi. Can aslında maça iyi başladı zaten Beşiktaş ilk 10 dakikada komple iyiydi, Batshuayi biraz şanslı olup direğe takılmasaydı ilk golü atan taraf bile olabilirdi...

Serdar ve sonradan asıl mevkisi olmayan stopere oyuna giren Berkay'a tebrikler, tabii en çok altyapıdan çıkıp kısa sürede çok gelişen kaleci Ersin'e tebrikler! Ajax'ı da Dolmabahçe'de tam kadro olan sakatsız, eksiksiz Beşiktaş karşısında görmek isterim, gerçekten takım hücumu çok etkileyici olsa da genç Timber'in varlığına rağmen İstanbul'daki maçta bize rövanşı aldırabilecek takım savunması defoları var."

Ali Gültiken: Beşiktaş'ın tek kazancı gençler (SABAH)

"Bazı zamanların keşkesi boldur. Daha iyisini yapabileceğinizi düşünür ama eldekiyle yetinirsiniz. Bunun sonuçları da insanı içten içe çok üzer. Beşiktaş, sezona girerken oluşturduğu kadrosunun büyük hayalini Şampiyonlar Ligi'ne göre yapmıştı. Ama karşılaşılan son durum ve eksiklikler Beşiktaş'ı düşündüğünün çok çok gerisine itti. Ajax karşısında, bu elde olan mevcutla da en iyisini yapmaya çalıştı. Bu kadronun aldığı sonucu kritik etmek veya eleştirmek çok doğru değil. Neredeyse Beşiktaş'ın ilk 11 olarak gördüğü en az 7 oyuncusu ilk 11'de yok. Bunlara alternatif, ilk 11'de oynayabilecek kulübe gücü olan oyuncuları kulübede de yok! O yüzden Ajax gibi oturmuş, oynadığı son 8 lig maçının yedisini kazanmış, uzun dönemdir ciddi bir yapılanma içerisinde olup Avrupa'da final oynayabilen bir takıma karşı işi kolay değildi. Sahada kolay da olmadı...

Beşiktaş adına belki bu kadar sıkıntılı bir dönemde güzel olan şey, şans alan Can, Serdar, Berkay gibi genç oyuncuların bu takım için süreç içerisinde bir kazanç olacaklarını göstermeleri oldu.Aslında Beşiktaş, bu sezon oluşturduğu ideal 11'ini bu tür maçlarda sahaya çıkartabilse Ajax karşısında hem kafa kafaya oyun hem de skor ortaklığı yaşayabilirdi. Ama dediğimiz gibi sakatlıklar, eksikler, Beşiktaş'ın belini değil her yerini büktü."

Güntekin Onay: Beklentilerin çok üzerindeydi (HÜRRİYET)

"Dünkü koşullarda Beşiktaş için 2-0’lık mağlubiyet hiç de kötü bir skor değil. Amsterdam’a 12 eksikle giden Beşiktaş, mevcut kadrosuyla elinden gelen tüm mücadeleyi gösterdi. Umut’un da sakatlanmasıyla son 20 dakikayı U19 takımının iki stoperiyle oynamak durumunda kalan siyah beyazlılar, güçlü rakibi karşısında oyunun büyük bölümünde çaresiz kaldı...

Orta alanda 2001 doğumlu Can çok iyi bir maç çıkartırken sonradan oyuna giren 2003 doğumlu Berkay da hiç hata yapmadan maçı tamamladı. Böyle genç bir kadroyla Ajax deplasmanında özellikle ikinci yarıda oynanan futbol beklentilerin çok üzerindeydi...

Bu takımın Portekiz şampiyonu Sporting’e deplasmanda 5 gol attığını da hesaba katarsak dünkü koşullarda 2-0 hiç de kötü bir skor değil. Gençlere güvenen ve şans veren, mevcut durumda enseyi karartmayan Sergen Yalçın’ı da ayrıca kutlamak gerekiyor.

Beşiktaş, eksiklerin de dönüşü ile Şampiyonlar Ligi’ne 3’üncü haftada başlangıç yapacak gibi gözüküyor. Ancak 52 bin kişiyle oynayan Ajax gibi Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi’nde iç saha maçlarını dolu tribünler önünde oynamanın formülünü aramalı."

Kartal Yiğit: Beşiktaş gençleri kazandı (AJANSSPOR)

"Şampiyonlar Ligi'nde Ajax galip geldi ama Beşiktaş'ın da kazançları vardı. Serdar Saatçı, Can Bozdoğan ve Berkay Vardar gelecek için iyi sinyaller verdi.

Ajax maçını yerinde izlemek için gittiğim Amsterdam'da daha  havaalanında pasaport kontrolü yapan polis, gazeteci olduğumu öğrenince gülerek "rahat kazanırız" dedi. Karşılaşma öncesi karamsarlığımı arttıran bir 'Hoş geldin' oldu bu.

Devler Ligi için kurulan Beşiktaş kadrosundaki sakat isimler Pjanic, Alex Teixeira, Rachid Ghezzal olsaydı 3 puan hedefiyle geleceğimiz Amsterdam'da kabus görmek istemiyorduk. Takım o kadar eksikti ki, farklı yenilgi hiçbirimiz için sürpriz olmayacaktı.

Kadroda sakatlıklar ve hastalık yüzünden genç Serdar ve sol bek Nsakala stoper olarak sahaya çıkınca tedirginlik en üst düzeye çıktı.

8-0'lık Liverpool faciasını stadyumda görmüş biri olarak aynı senaryonun tekrarlanmasından endişe içindeydim.

Ama korkulan olmadı. Evet belki Ajax tek kale oynadı, daha farklı kazanabilirdi ama sahada savaşan bir Beşiktaş vardı.

Maç boyu alanımızı savunmaya çalıştık. Taktik buydu. Başta kalede Ersin olmak üzere rakibin iştahını kaçırdık.

Maç 0-0 iken Batshuayi ile bir topumuz direkten döndü. Kenan Karaman'ın Fransız hakem tarafından sayılmayan bence nizami golü var. Ağlara giden top geçerlilik kazansa belki farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

İki yenilgiyle Şampiyonlar Ligi'nde devam etmemiz imkansız olmasa bile çok zora girdi. Avrupa Ligi'ne devam edip etmeyeceğimizi ise Sporting Lizbon karşılaşmaları belirleyecek.

Sonuçta maçta Ajax galip geldi ama Beşiktaş'ın da kazançları vardı. Neredeyse U21 takımıyla sahaya çıkan Beşiktaş'ın mücadelesi yarınlar için umut vericiydi. Siyah beyazlılar Serdar, Can ve Berkay gibi gençleri kazanmayı başardı. Türkiye'de Beşiktaş dışında bir takımın bu şartlardan böyle çıkması çok zordu. Genç Kartallar belki yenildi ama boynumuzu bükmedi."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık