Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER: Spor yazarlarından Beşiktaş gündemine dair çarpıcı tespitler!

ÖZEL HABER: Spor yazarlarından Beşiktaş gündemine dair çarpıcı tespitler!

Süper Lig'de zirve yarışı devam ederken, Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Valerien Ismael il yollarını ayıran siyah-beyazlıların yeni hocası Şenol Güneş olacak. Spor yazarlarından Serdar Sarıdağ, Kartal Yiğit, Turgay Demir, Fatih Doğan, Ergin Aslan Beşiktaş gündemine dair çarpıcı tespitlerde bulundu. İşte sizler için derlediklerimiz.

Serdar Sarıdağ: Tesislerde futbolcular hangi hocanın ismini sordular?

"Beşiktaş yönetimi Serdar Saatçi'yi affetmişti, ama Valerien Ismael yüzüne bakmadı, ilgilenmedi. Avusturya kampında ne yaşandıysa gidip hocaya, sağa sola yetiştiren adamların Beşiktaş'a verdiği zarar budur. Çünkü Serdar Saatçi, Beşiktaş'tan ayrılmak istemiyordu. Ama, aslanların önüne atılan bir kurban haline getirildi. Bu zararı kim karşılayacak? Valerien Ismael'e Beşiktaş yönetimi 350 bin Euro tazminat ödüyor. Ben, Beşiktaş yönetiminin yerinde olsam, "Sen benim affettiğim oyuncuyla sözleşmeyi imzalamama izin vermedin. Onu affetmedin. Onu bir kenara attın. Benim bundaki zararım ne olacak?" Bu kulübü, kim olursa olsun bir hocanın iki dudağının arasına bırakamazsınız.Valerien Ismael'le yolları ayırdılar. Tesislerde futbolcuların da kendi aralarında yeni gelecek olan hocanın Şenol Güneş olacağını konuştuklarını öğrenmiştim."

Kartal Yiğit: "Ne Beşiktaş'ın Ne Valerien Ismael'in Ne Yaptığını Kimse Anlayamadı"

"Beşiktaş gibi bir takım, 31. saniyede ilk golü buluyorsa, maçın farklı bitmesi lazımdı. Ama, sahadan yenilerek ayrıldı. Ne Beşiktaş'ın, ne Valerien Ismael'in ne yaptığını kimse anlayamadı. Sezon başında iyi bir başlangıç yapan bir Beşiktaş vardı. Ama, 5 haftadan sonra Beşiktaş yavaş yavaş ivme kaybetmeye başladı. 6 haftadır kazanamayan bir Beşiktaş var. Beşiktaş gibi büyük bir kulüpler böyle uzun süreli kazanamama serisi yakaladığı zaman doğal olarak tepkiler başlayacaktır. Zaten taraftarla ipler kopmuştu. Ama takımla da bağlarının koptuğunu gördük. Yanlış bir kere yapılır buna devam edince bu ısrar sonucu Valerien Ismael ile yollar ayrıldı. Tecrübe anlamında, daha önce de Beşiktaş'a iki şampiyonluk yaşatmış, Şampiyonlar Ligi'nde özellikle Beşiktaş'ta tarihinde olmayan başarılara imza atmış bir isim Şenol Güneş. Türkiye'de Jorge Jesus'u Durdurabilecek Tek İsim Şenol Güneş'tir. Şenol hoca, sistemini zamanla oturtacak. Özgüvenini yitirmiş, psikolojisi bozulmuş, inancı kaybolmuş oyuncu topluluğunu tekrardan eski düzeyine getirtmek isteyecek. Kendi mental yapısına uygun hale getirmeye çalışacak ve bunda da başarılı olacaktır. Hocanın öğretmenlik yanı çok fazla. Beşiktaş'ta bundan önceki dönemde başarılı olmasının en büyük sebebi de buydu. Valerien Ismael'in başarısız olmasının en büyük sebebi bence buydu. Oyuncularla olan bağı kuramadı."

Turgay Demir: En doğru isim!

"Geride kalan mayıs ayından bu yana bu köşede yaklaşık 15 yazı yayınlandı. Genelde aklımda kalanlar şöyleydi: Valerinen'le olmaz... Testi kırılmadan... Hocayı gönderin... Valerien Beşiktaş'ın hocası değil... Dilimiz döndüğü kadar Beşiktaş'ın İsmael'le zaman kaybettiğini ve bin an önce kurtulması gerektiğini anlattık. Herkesin anlaması 5 ay sürdü! Dolayısıyla Beşiktaş da bu kadar zaman kaybetti. Doğrusu sezon başında birlikte yediğimiz yemekte sayın başkan Ahmet Nur Çebi'ye söylediğim gibi sezona Şenol Güneş'le başlamaktı. Şimdi bunca zaman kaybedilmesine rağmen henüz hiçbir şey bitmiş değil. Beşiktaş Güneş'le bu yarışın en iddialı takımı olur. Hoca bir ortak dostumuza kadro için 'Son yılların en iyi kadrosu' demiş.

Son yolların içinde 3 sezon hocalık yaptığı dönemdeki Gomez'li kadrodan bile iyi olduğunu düşünüyor demek ki. Hayırlı olsun. Başkan Çebi bence doğru karar verdi. Yara var ama kangren olmadı. Şimdi Beşiktaşlılar ve tüm Türkiye Şenol hocanın elinden geçtikten sonra Dele Alli kimmiş, Muleka nasıl futbolcuymuş, Weghorst neler yapabilirmiş, Cenk Tosun nasıl gol atarmış çok net görecekler. Şenol Güneş'le aramız hiç iyi değil bunu etrafımız da bilir. Ama aramızın iyi olmaması kulübün menfaatlerini yazmamamı gerektirmez. Mevcut durumda en iyi isim Güneş'tir. Bu hocaya da kendisi için 'bitti, yaşlandı' diyenlere meydan okuma için fırsattır. Çebi artık rahat rahat maç izleyebilir çünkü takım emin ellerde."

Fatih Doğan: GÜNEŞLi günleri hatırlamakta fayda var

"Beşiktaş YK toplantısında Şenol Güneş’in gelişiyle Ceyhun Kazancı’nın durumu gündeme geldi. Beşiktaş Bşk. Ahmet Nur Çebi ile yazıştım. Çebi, “Ceyhun Kazancı yeni gelecek hocamızla birlikte eskisi gibi bana bağlı olarak çalışmaya devam edecek!” dedi.
Valerien Ismael için bir hakikati paylaşayım. Takıma veda ederken “Sizi takip edeceğim. Şampiyon olacak potansiyeliniz var.” nezaketinde bulunmuş! Beşiktaş’ı, büyük takım yönetecek tecrübesi, şampiyon yapacak kadar donanımı yoktu. Ancak iyi insandı. Nevzat Demir’den güzel uğurlandı!"

Ergin Aslan: Oyuncu güven hissedecek

"Ümraniye'de yeni hocayla birlikte çok şey değişecek. Kafanı yana çevirdiğin zaman bir Şenol Güneş görmek var. Bir güven hissedecek oyuncu. Bir yutkunacak. Öyle kafasına göre girdim çıktım, hoca bizi böyle oynatamıyor, bunu yapamıyoruz, taktiğimiz yanlış, saha büyüdü değil. Beşiktaş'ın kadrosu çok şey vaad eden bir kadro. O yüzden yeni hoca her türlü işine yarayacak Beşiktaş'ın. Büyük camialarda soru işaretiyle başlayıp süreci de lehinize çeviremediğiniz zaman burda başarılı olmanız pek mümkün değil. Valerien Ismael'in getirilmesi hataydı. Bir proje tutturmuşlar. Türkiye gerçeklerinden bu kadar uzak hareket edemezsiniz. Ismael hoca geçen sene bir sistemle başladı. Gelen eleştirilerden sistem değişikliğine gitti. Burada taviz verdi. Üçlü oynatacak bir hoca arıyordu Beşiktaş. Valerien'de o şekilde getirildi. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı'nın talebi o yöndeydi. Valerien, ne raya ne buraya yaranabildi. Sorun hep dışarda arandı. Hatay maçından sonraki açıklamalarda sorunun nerede olduğunu gördük. Ismael ile Weghorst'u duyduk. Valerien, sahaya müdahale edemedi. Yöneticilerin etkisi altında kaldı. Güçlü bir karakter koyamadı ortaya."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık