Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Orhan Yıldırım: Son şampiyon, lig arefesinde çok eksik...

Orhan Yıldırım: Son şampiyon, lig arefesinde çok eksik...

Spor yazarı Orhan Yıldırım, son iki köşe yazısında Beşiktaş'ın hazırlık maçlarını ve son durumunu yorumladı. Fanatik'teki "Kartal'da eksik çok" ve "Kartal uçuş arefesinde" başlıklı köşe yazılarında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Kartal'da eksik çok

İlk hazırlık maçında Başakşehir'i 1-0 mağlup eden Sergen Yalçın'ın ekibi, Kayserispor önünde vasatı aşamadı. Yurt dışı kampını yapamayıp İstanbul'da kalan Kartal, fiziksel olarak çok geride. Ağır idman temposunun verdiği yorgunluk da öne çıkınca oyuncular istediklerini sahaya yansıtamadı.

Son şampiyon Beşiktaş, tesislerinde oynadığı hazırlık maçını farklı kaybetti. Kayserispor önünde durgun gözüken Sergen Yalçın’ın ekibi vasatı aşamadı. Yurt dışı kampını yapamayıp, İstanbul ’da kalan Kartal, fizik olarak çok geride. Ağır idman temposunun verdiği yorgunluk da öne çıkınca, oyuncular istediklerini sahaya veremediler. Beşiktaş takımında öne çıkan kimse olmadı. Yeni isimler Salih ve Mehmet Topal da ortaya fark koyamadı. Sergen hoca tüm oyunculara şans verip, son durumlarını görme açısından önemli verilere sahip oldu.

Kayseri daha diri

Her iki yarıda hızlı ve etkili oynayan Kayseri ise tam aksi görünümde idi. Daha diri, çok koşup, sahanın her yerinde basan oyun yapısı ile etkili oldular. Maçı 3-0 gibi net skor ile kazanmasını bildiler.

***

Kartal uçuş arefesinde

Son şampiyon, lig arefesinde çok eksik... 13 Ağustos’ta oynanacak olan Rizespor maçı ile yeni sezona, ‘merhaba’ diyecek olan Kartal’ın son haline bakalım... Kayserispor ile oynanan maçı dikkatle izledik. Teknik direktör Sergen Yalçın, kenara oturup dikkatlice izledi. Kimseye tek kelime etmedi. Kadroda yer alan her futbolcuya şans verdi. Ne yazık ki hiçbirinden istediğini göremedi. Buna rağmen elindeki ekibin son durumunu kötü de olsa analiz etti. Buna göre adım atacaktır.

Yeniler yerinde saydı

Birçok futbolcusu ile yol ayıran Beşiktaş, Salih ve Mehmet To pal takviyesi yaptı. Önceki gün bu iki isme özellikle baktık. Salih, orta alanda bocalayıp durdu! Tempo yapamadı. Oyun anlamında yaratıcı değildi. İyi niyeti dışında 11 için artısı yoktu. En kalabalık bölgede oynadığı için işi de zor. Souza, Atiba, Oğuzhan, Ljajiç, Necip gibi birçok isim arasından sıyrılması için üstüne koyması gerekiyor. Mehmet Topal, stoper olarak görev yaptı. Vasatın altında kaldı. Profesyonelliği ile Necipvari ‘joker’ oyuncu durumunda.

Atiba ve Souza dışında

Yurt dışı sezon başı kamplarının olmaması olumsuz yansımış. Te sislerde ağır tempo, nemli hava etkisi ile aşırı yorgunluk yaratmış. Ay aklarda pranga varmış gibi. Kaleciler motive olmadan uzakta. Savunma, kademe hatası yaptı. Souza ve Atiba dışında önde olanlar etkisiz. Gökhan ile N’Koudou kanatlarda verimsiz.

Forvetsiz kaldılar

Cyle Larin, milli takımdan sakat döndü. Güven kapasitesi ölçüsünde çalışıyor. Yeni alınan Kenan, kaleye uzak duruyor. Santrforsuzluk devam ediyor. Teknik ekip bu yüzden olacak iki santrfor istiyor. Sezon öncesi eksik çok. Ancak Sergen Yalçın gibi bir hoca var. Bu durumun apaçık olması avantaj. Eksikler giderilir. Kayserispor karşısında alınan 3-0’lık mağlubiyete rağmen adı üstünde hazırlık maçı. Yani bir ölçü değil. Ama çok iyi veri. Ligin arefesinde yapılacak transferler, özel idmanlar ile eksikler tamamlanır. Belki ilk 4-6 hafta arası sıkıntı çekilir. Sonrasında üstüne koyarak uçup gider!

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık