Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kartal Yiğit: Beşiktaş, Türkiye Süper Ligi'nin farklı bir takımı

Kartal Yiğit: Beşiktaş, Türkiye Süper Ligi'nin farklı bir takımı

Spor yazarı ve muhabiri Kartal Yiğit, Ajansspor'daki "Süper Lig'in İtalya'sı" başlıklı yazısında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Hiçbir işte büyük konuşmayı sevmem ama Beşiktaş için Türkiye Süper Ligi'nin farklı bir takımı hatta İtalya'sı diyebilirim.

Ligin ilk haftalarında oynanan oyunlar da her türlü sonuç gebedir. İyi mücadele edip kaybedebilir ya da tam tersi kötü olup kazanabilirsin. Bunlar hep doğaldır. Çünkü adaleler yeni yeni ısınır ligin ateşine... Hatta erken form tutan erken patlar derler yıllarca. Bu da kısmen doğrudur aslında. Ama bütün bunlar sanki Beşiktaş için geçerli değil gibi gözüküyor.

Beşiktaş'ın arzusu ve hırsı

Şampiyon olan takımlar genel de bir sonraki sene doymuşluğun veyahut şampiyonluk sarhoşluğuyla istediğini yapamaz. Ancak dünkü Rizespor karşısındaki Beşiktaş'ı izleyince aynı şevk, arzu ve hırsı gördüm. Bu oyundan da önemli bir şey.

Oyuncu topluluğu her şeyini yine ortaya koyuyor, bu bir teknik adam için de büyük bir şans aslında. Sergen hoca yarattığı bu ekibin sorumluluğunu görünce keyfi gıcırdır herhalde.

4-1-4-1

Sergen Yalçın bu sezon kadrosunu güçlendirdiği gibi sistemde de değişikliğe gitmiş. Rizespor önünde 4-1-4-1 şeklinde oynattı. Bundaki amacı elindeki orta saha oyuncularına güveni ve top tutup rakibi mümkün olduğunca kendi sahasına hapsetmek.

Beşiktaş geçen yıl sürekli hücum etmişti şimdi daha da ofansif bir Kartal izleyeceğiz öyle görünüyor. Hele bir de Alex geldiğinde bu hücum zenginliği göze daha da hitap edecek.

Yani aynı İtalya gibi saldıran ve ısıran bir takım göreceğiz. Sezonun açılışına göre çok daha tempolu ve zevkli bir maç izledik oyun genelinde.

Aslında çok pozisyon bolluğu olmayan bir maçtı. Beşiktaş, Rizespor savunmasının da hatalarından yararlandığı anlarda işi bitirdi.

Sergen Yalçın'ın bir sürpriz yapıp sahaya sürdüğü Ghezzal henüz hazır değildi. Yine bir iki klas ayak içi yaptı ama özellikle ilk yarı da geriye hiç yardım etmediği için Rosier çok zorlandı ve konuk takımın bütün atakları buradan geldi.

Salih & Kenan & Atiba

İlk kez oynayanlar Salih ve Kenan'ı beğendim. Kenan tabii ki Beşiktaş'in ilk forveti olamaz ancak defansa yaptığı baskı ve topsuz koşular göz doldurdu. Yararlı olacağını gösterdi. Salih'te hem attığı hem de çaldığı toplarla kendini gösterdi.

Atiba da bildiğimiz Atiba idi. Artık onun için ne yazsak boş... Adam efsane oldu.  Bu yaşında yine takımın en çok koşanı. İyilere Joseph ve N'Koudou'yu da eklersek aslında ortaya Beşiktaş'ın orta sahasının rakibi bitirdiğini söyleyebiliriz.

Evet yeni sezon tekrar hayırlı olsun. Beşiktaş kaldığı yerden devam ediyor bakalım bu sezon ne kadar üstüne koyacak göreceğiz ama geriye gitmeyeceği belli."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık