Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kartal Yiğit: Beşiktaş bu yerlilerle ancak 10+1 oynar!

Kartal Yiğit: Beşiktaş bu yerlilerle ancak 10+1 oynar!

Kartal Yiğit, AJANSSPOR'daki yazısında, aşağıdaki ifadeleri kaleme aldı:

"Sergen Yalçın geçen sezon dar kadroyla birçokları için imkansız gibi gözüken bir başarıya imza attı ve sezonu çifte kupayla kapattı. Sezon başında Sergen Hoca'nın asıl sınavının Şampiyonlar Ligi için hazırlanan 'geniş kadro' ile olacağını belirtmiştim.

Erol Bulut'un yaşadıklarını hatırlattı

Geçen sezon Fenerbahçe'de Erol Bulut'un yaşadıklarının bir benzerini Sergen Hoca'da görmeye başladık. Oyuncu değişikliklerine baktığımızda gerek Antalyaspor gerekse Adana Demirspor karşılaşmasında Sergen Yalçın, kafa karışıklıkları yaşadı.

Değişiklikler ters etki yaptı

Beşiktaş hafta sonunda muhteşem bir geri dönüşe imza attı, hafta içiyse rakibine 3 farktan yakalandı. Antalyaspor önündeki dokunuşlarla maçı çeviren Sergen Yalçın, Adana Demirspor karşısında tam tersi bir performans sergiledi. Başta 3-0'dan sonra "nasılsa bu iş bitti" denilerek oyundan alınan Pjanic olmak üzere tüm değişiklikler ters bir etki yaptı.

3 yerli sorunu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sezon getirdiği 8 yabancı kuralına göre sahada 3 yerli oyuncunun olması gerekiyor. Sergen Yalçın'ın kadrosunda kalede Ersin Destanoğlu ve Mert Günok şu ana kadar performanslarıyla sınıfı geçti.

Rıdvan Yılmaz'ın iyi performansı

Sezon başında gönderilmesi Sergen Yalçın tarafından veto edilen genç Rıdvan Yılmaz son iki maçtaki performansıyla takdir topladı. Forma için Nsakala ile birlikte şu ana sakatlığı nedeniyle hiç şans alamayan Umut Meraş ile çekişen Rıdvan Yılmaz'ın bu performansı ne kadar sürdüreceği şüphe işareti. Yine de şu andaki oyunuyla Rıdvan Yılmaz kadrodaki ikinci yerli futbolcu olmaya en büyük aday.

Üçüncü yerli kim olacak?

Yeni transfer Salih Uçan, Kenan Karaman, geçen yılda kadroda bulunan Gökhan Töre şu ana kadar takıma olumlu anlamda bir katkı yapamadı. Özellikle Salih Uçan ve Gökhan Töre'nin "Biz nerede hata yapıyoruz" demesi gerek.

Oğuzhan Özyakup çaba gösterdi ama...

Beşiktaş'ta uzun yıllardır forma giyen ve sahaya kaptan olarak çıkan Oğuzhan Özyakup, Adana Demirspor karşılaşmasının çabalayan isimlerinden biriydi. Ancak yine de eski performansını yakalaması için çok daha iyisini yapması gerekiyor.

Sergen Hoca, '10+1' kuralına hayır demez

Kaleci Ersin Destanoğlu, Mert Günok ve sol bek Rıdvan Yılmaz dışındaki yerlilerin sahada verdiklerine baktığımızda Sergen Hoca'nın TFF'den gelecek '10+1' kural değişikliğine 'Hayır' diyeceğini düşünmüyorum.

Top Sergen Yalçın'da

Şakayı bir yana bırakırsak sorun Sergen Hoca'nın tercihlerinden çok ilk 11 olarak düşünülmeyen oyuncuların kendilerini yeterince hazır tutmamasından kaynaklanıyor. Formsuz oyunculara çare bulmak Sergen Hoca'nın elinde. Dar kadroyla harikalar yaratan Sergen Yalçın, geniş kulübeyle başarıyı getirecek formülü bulmak zorunda. Artan sakat sayısına bakıldığında Kartal'ın işi kolay değil gibi gözüküyor ama yine de bu ligin en derin ve kaliteli ekibi Beşiktaş.

Hakem skoru etkiledi

Hakem yorumu yapmayı sevmiyorum. Ancak Adana Demirspor karşılaşmasında hakem Ali Palabayık skoru etkiledi. Sadece maçın uzatma dakikalarında Balotelli'nin Montero'ya yaptığı faulle atılan gol için söylemiyorum bunu. Beşiktaşlı Montero da ilk yarıda ağır kaldığı pozisyonlarda yaptığı hareketler nedeniyle kırmızı kart görmeliydi.

Sergen Hoca'nın dobralığı başına iş açtı

Beşiktaş-Adana Demirspor maçı skoruyla olduğu kadar Sergen Yalçın ile Mario Balotelli arasında yaşananlarla da unutulmazlar arasına girdi. Gol attıktan sonra Balotelli'nin tepkisinin transferine Sergen Yalçın'ın engel olmasından dolayı olduğu sanıldı. Ama gerçek ortaya çıktı. 2013'te yorumculuk yaparken Sergen Yalçın, Balotelli için 'Beyinsiz' ifadesini kullanmıştı. Her ne kadar dobralığı sevilse de Sergen Yalçın'ın bir futbolcu için aşağılayıcı bir üslup kullanması kabul edilemez. Sergen Hoca'nın ağzından çıkan sözleri tartması gerekiyor. Dobralık ile nobranlık arasındaki farkı anlamalı.

Balotteli'nin davranışları da kabul edilemez

Sergen Yalçın kadar burada Adana Demirspor'un İtalyan yıldızı Mario Balotelli de eleştirilmeli. Ne olursa olsun sahada yaptıkları ve saygısızlığı kabul edilebilir değildi.

Kuntz'a haksızlık edildi

Sergen Yalçın'ın basın toplantısında A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü ve eski takım arkadaşı Stefan Kuntz hakkındaki sözlerini yadırgadım. Kuntz'un imza töreninde bulunuyordum ve Alman teknik direktör hiçbir şekilde Sergen Yalçın'ı hedef almadı. Sadece futbolcu ve teknik direktör Sergen Yalçın'ın 'disiplin' farkını esprili bir şekilde dile getirdi. Hatta Kuntz bırakın Sergen Yalçın'ı eleştirmeyi, övgüde bulundu. Karşılaşma hakkında yapılacak onca yorum varken Sergen Yalçın neden böyle bir açıklamada bulundu, bilemiyorum."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık