Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Josef de Souza'dan ayrılık açıklaması! Spor yazarlarından flaş paylaşımlar!

Josef de Souza'dan ayrılık açıklaması! Spor yazarlarından flaş paylaşımlar!

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta İkinci Başkan Engin Baltacı ile futbolcu Josef De Souza, MKE Ankaragücü maçında yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Edinilen bilgilere göre; haksız bir ceza aldığını savunan Brezilyalı futbolcu, konuşmasının bir bölümünde duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Deneyimli oyuncu, Tahkim Kurulu'nda kendisini savunmasına izin verilmediğini belirterek büyük bir hayalkırıklığı yaşadığını dile getirdi.

Josef de Souza, "Çok zor ve uzun bir hafta yaşadım. 4 haftadır takımdan uzaktım. Geri dönmek için çok çalıştım. Ankaragücü maçında takıma ve hakeme yardımcı oldum. O esnada normal davranmama rağmen 1 maç ceza aldım. Bunun için ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum. Arkadaşlarımı korudum, hakeme yardımcı oldum. Sonunda çok haksız bir ceza aldım. Bu cezanın boyutu çok önemli değil. Ben 4-5 haftadır zaten takımdan uzağım. Niye böyle bir ceza verildiği asıl mesele. Ben orada yüzde yüz doğru bir reaksiyon gösterdim. TFF bana 5 maç da ceza verebilirdi. Böyle bir aksiyonun sonunda ceza verilmesini kabul edemiyorum. Hayal kırıklığına uğradım ve üzgünüm.

Sahaya giren o kişi Cenk ya da Salih'i sakatlasaydı, elinde sahadakileri yaralayacak bir silah olsaydı, o hareket sebebiyle bana yine bir maç ceza verilecek miydi? Bazı insanları görüyorum; benim daha çok ceza almamı istiyorlar, böyle bir durum olsaydı yine Josef'in cezasını mı konuşacaklardı. Bence her durumu düşünmek gerekiyor. Bu tarz durumlar Türk futboluna zarar veriyor.

Bu cezanın nasıl verildiğini ailemle sürekli konuşuyorum. Bunun adil olmadığı belli. Adil olmayan bir ceza aldım ve ailemle ben bu yaşanan olay yüzünden, verilen reaksiyon yüzünden bu tarz olaylar yüzünden güvensizlikler hissediyoruz. Ceza alması gereken kişiler ceza almadı. Rakibin aldığı ceza da ortada. Bu durum bir güvensizlik yaratıyor. Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Bana her şeyimi veren bir ülke. Türk futbolseverleri çok seviyorum. Her şeyi içimden gelerek yaşıyorum. Bu olayın yaşanması, adaletsizlik yaşanması endişe ve üzüntü getirdi. Bu da çok insani.." dedi. 

Öte yandan, Josef de Souza, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gelecek sezon Süper Lig 'de kalmayacağını açıkladı. Yıldız oyuncu, şu ifadelere yer verdi:

"Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp BEŞİKTAŞ'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile."

"Bir oyuncuyu öldürdükleri veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün, ya da aynı şekilde daha ciddi bir şekilde bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız. Karardan son derece hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Brezilya'da bırakın bir maç uzaklaştırma kararı vermeyi, böyle bir şey için ödül verirlerdi.

Hapiste olması gereken kişi hapiste değil, büyük cezayı alması gereken yalnızca bir maç saha kapama cezası aldı. Arkadaşlarının ve hakemin fiziki bütünlüğünü korumaya çalışan kişiyi ise cezalandırdılar...

Futbolda şiddete karşı olmanın  ve dayanışmanın konuşulduğu bu günlerde vereceğiniz mesaj ancak bu kadar kötü olabilirdi."

SPOR YAZARLARINDAN JOSEF DE SOUZA PAYLAŞIMLARI

Spor yazarlarından Serdar Sarıdağ, Sinan Vardar, Bilal Meşe, Erdem Ulus, İsmail Er, Turgay Demir, Fatih Doğan, Ergin Aslan ve Uğur Meleke, Josef de Souza ile ilgili sosyal medya hesaplarında paylaşımda bulundular:

SERDAR SARIDAĞ: TÜRK FUTBOLU JOSEF DE SOUZA'NIN GÖZYAŞINDA BOĞULACAK MI?

"Türk futbolu Josef de Souza'nın gözyaşında boğulacak mı?"

"Türk futbolunun bir damla gözyaşında boğulduğu an."

"Lütfen ama lütfen "o olduğunda neredeydin bu olduğunda niye konuşmadın" demeyin. Hepiniz haklısınız. Her geçen sezon bizi daha da karanlığa götürüyor. Her hafta sonu futbolda daha da batıyoruz. Haklısınız renk ayırmadan her haksızlık karşısında tepki göstermeliyiz."

"Eğer yetkililer gerekli önemleri alamazsa, Türk futbolunda çok daha vahim olayları yaşayabiliriz. Türk futbolu bitkisel hayatına doğru gidiyor. Yakında beyin ölümü de gerçekleyecek gibi."

SİNAN VARDAR: KART VE DİSİPLİN SEVKİ SAÇMA SAPAN

"Yapılan saldırı büyük rezillik. Bu gerilim ve şiddetin motivasyonu nedir?"

"Josef’in kartında kuralı koyan da uygulayan da herhalde spor olarak uzayda golf oynuyor.

Futbolun kuralları ve hukuku oyunun ruhuna uygun ve destekleyici olmalı.

Hem bu kart hem de olası disiplin sevki saçma sapan."

BİLAL MEŞE: JOSEF DE SOUZA'NUN KIRMIZI KARTI YOK HÜKMÜNDEDİR

"Adam sahaya atlıyor, uçan tekmeyi savuruyor, Souza kırmızı kart görüyor. Ne yani arkadaşını korumasın mı, bu nasıl bir karardır arkadaş"

"Bana göre Josef Souza orta hakem Mete Kalkavan'a olası bir tekmeyi önledi, niye kırmızı kart arkadaş?"

"Josef Souza'nın kırmızı kartı yok hükmündedir, o kartın çıkarılması bile skandaldır. Tahkim'den bu kart döner."

"Peki, göğsünde kimlik kartı bulunan kişi kim? Beşiktaş'ın yedek kulübesine yaptıkların gördünüz mü?"

"Tüm olayların sorumluluğunu kalkıp Oğuzhan'a kesmek de nerden çıktı? Taraftar sahaya atlıyor, uçan tekmeler atıyor, birisi Beşiktaş yedek kulübesine hamle yapıyor, ne yani bunları nereye koyacağız? Çok yazık, çokkk..."

ERDEM ULUS: OYNAMAK İÇİN GELDİĞİ ÜLKEDE "ADALET" DİYEREK GÖZYAŞI DÖKÜYOR

"Brezilyalı bir futbolcu, futbol oynamak için geldiği ülkede "Adalet" diyerek gözyaşı döküyor. Türk Futbolunda geldiğimiz son nokta utanç verici!"

İSMAİL ER: HAKSIZLIĞA KARŞI SOUZA DİM DİK AYAKTA

"Şeytani düzenin kriptoları, Utanmışlar verdikleri cezayı açıklayamamışlar kırmızı kart gördü diye ceza demişler, kartın yanlış olduğunu söylüyoruz belki tahkim kaldırır!"

"Haksızlığa karşı @souza5 dim dik ayakta. Hem @TFF_Org hem de KBV yöneticilerinin gözlerinin içine baka baka Şeytani düzene karşı namus abidesi olarak dururken “Bugün bana yapılanlar yarın sizlerin başına gelebilirse şaşırmam. Arkamda durun” mesajı verdi."

"Statlardaki güvenlik şirketleri incelenmeli!"

"Çevremiz, iftiracı, pusucu, saldırgan tacizci şeytanlarla dolu! Allah ıslah etsin! Ama adaletten kaçınılmaz!"

"@TFF_Org izlemeli! Bu hareketi yapanlar yaptıranlar, güvenlik adı altında olayları izleyenler, ağır ceza almazsa kesin başka işler var!"

TURGAY DEMİR: JOSEF TÜRK FUTBOLUNUN AYIBINI YÜZÜMÜZE VURDU

"Yarın başka bir maçta biri daha sahaya iner ve herhangi bir futbolcuya zarar verirse ona karşı koyan hiçbir futbolcuyu savunmam! Kimse de kalkıp o gün Josef’i savunmuştun bugün bunu niye savun muyorsun diye sormasın. Çünkü bu futbol iklimi böyle; hepimize yakışan bu!!!"

"Josef Türk futbolunun ayıbını yüzümüze vurdu, o nedenle çok bozulduk! Adam haklı demeye de yürek yok dolayısıyla konuyu başka yerlere çrkşp dağıtmak en iyisi. Hadi bakalım deve kuşları, gömün kafalarınızı kuma… SİZE BU YAKIŞIR."

"BİR GÜN SAHADA BİRİLERİ ÖLENE KADAR at izini, it izine karıştırmaya devam."

"Saldırganı kahraman yapmışlar!"

"Hiç şüphe yok ki lig sonuna kadar başka maçlarda, benzer olaylar yaşanacak… Bugün Josef ceza alsın diyenler o gün kendi futbolcular için tam tersini söyleyecek, bugün Josef ceza almasın diyenler de o gün tam tersini yapacaklar! BİZ BUYUZ MASLESEF."

"Yunanistan’la milli maçımız sırasında bir Yunanlı dünkü saldırıyı yapsa, bir oyuncumuz da tıpkı Josef gibi davransa bugün milli kahramandı! Holigan zihniyetimiz ve şampiyonluk hesaplarımız şöyle bir şiddet olayında bile birlik olmamıza izin vermiyor. BU AYIP DA BİZE YETSİN!"

"Kırmızı kart bu görüntüden çok önce kaldıki burada da arkadaşın savunuyor ne var bunda. başınıza gelmeden anlamayacaksınız görüntü öyle.. bugün bana yarın sana benzer bir şey yaşandığı zaman yine konuşuruz kardeşim"

"1. dakikadan itibaren sahaya yabancı madde yağdı. Atakan sürekli sakatlık numarası yaptı, yetmedi N’Kouduo ve Weghorst’a omuz attı. Ömer hoca Muleka’ya, ekibindeki hadsizlerden biri Beşiktaş kulübesine saldırdı. Sahaya giren soytarı Salih ve Cenk’e vurdu JOSEF KIRMIZI KART GÖRDÜ"

"Beşiktaşlı futbolculara tavsiyem: Bir daha herhangi bir maçta sahaya bir soytarı atlar ve hakeme, rakibe veya size saldırırsa asla kimseyi korumayın, kendinizi bile korumayın! Bırakın olacaklar olsun. Holigan mantığıyla JOSEF CEZA ALSIN diyenler belki o gün utanırlar!.."

"Bazıları burnunun dibinde olanları göremezken adamlar Hollanda’dan gerçeği görmüşler… Hollanda basını: Sahaya atlayan taraftar futbolculara tekme attı, Weghorst takım arkadaşlarını korudu!"

"Maç sonunda sahaya bir taraftarın girip Beşiktaşlı oyuncuya tekme atması rezaletin son perdesiydi. Ankaragücü tribünlerin çok ama çok ağır bir ceza verilmez ise bundan sonra benzer olayların olması kaçınılmazdır. Yazık bu futbola, gerçekten yazık."

"Beşiktaşlılar gün bugündür Josef’i asla yalnız bırakmayın…"

"Be hey vicdansızlar; adil olmak bu kadar zor mu; sahaya atlayan soytarıyı kınamak ve onu savunan Ömer Erdoğan’ı kınamak, Josef’e gösterilen kart yanlıştır demek. BU KADAR ZOR MU!?"

"Bu sahaya atlayan kişi her yönüyle soruşturulmalıdır kimlerle bağlantısı olduğu ortaya mutlaka çıkarılmalıdır; çok normal bir olay değil bu yaşananlar.."

"BÖYLE BİR ŞEY OLUR MU, OLMAZ MI?: Maçta kırmızı kart olur diye iddiaya parayı bas, sonra sahaya atla; nasıl olsa bir futbolcu sana engel olmak isteyip kızaracaktır. YAPTIĞIN İŞİN CEZASI BİLE YOK AMA PARA GARANTİ!"

"Josef bir tek maç bile ceza alırsa bundan sonra her maçta birileri sahaya atlar ve rakip futbolcunun ceza almasını sağlar!"

"Allah’tan elinde bıçak falan yokmuş o soytarının… yoksa şu anda bütün dünyanın bir numaralı gündem maddesi olmuştuk. BU REZALET AYNI ŞİDDETLE CEZALANDIRILMALI ve Bir daha hiçbir piskopatın tribüne girmesine izin verilmemelidir."

"Yani Oğuzhan Akgün senin kulübüne geldi diye karşı tribünden taraftar sahaya atlayıp futbolcuya uçan tekme attı öyle mi!? Yazıklar olsun senin gibi teknik direktöre, şu rezalete bile mazeret üretiyorsun!?"

"Şu rezilliği savunan Ömer Erdoğan artık benim nazarımda futbol adamı değildir…"

"Mete Kalkavan hakemlik yapmaya devam ederse hiçbir şeyin takipçisi olamazsınız…"

"Adam gibi maç izlemeyi bilmeyenlerin maç izlemesine izin vermeyeceksin! Ligin marka değerine böyle zarar veren bir kulüp kesinlikle çok ağır cezalandırılmalıdır"

"Buna kırmızı kart veren Mete Kalkavan da uzun süre sahalardan uzak kalmalıdır"

"Sahaya atlayıp futbolcuya tekme atan bir manyak var! Yazıklar olsun. Şu bir Avrupa maçı olsa Ankaragücü 10 maç ceza alır."

FATİH DOĞAN: NE GEREKÇEYLE KIRMIZI KART GÖSTERİLİYOR?

"Josef De Souza “kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam” diyerek gelecek sezon ayrılmayı düşündüğünü açıkladı. İyi okumak lazım…"

"BJK kaptanı Josef gözyaşı döktüğü basın toplantısında aldığı cezayı yorumladı: Ceza 1 maç olmuş 5 maç olmuş çok önemli değil. Beni yaralayan davranışımın, korumamın cezalandırılmış olması. Suçluların neredeyse ceza almaması. Umarım bu karardan Türk futbolu zarar görmez!"

"Kuralları,düzeni ihlal edenin, yanlışı yapanın saldırı sonrası destek fotoğraflarıyla kutsandığı, azınlık bir kitle olsa da neredeyse kahraman ilan edileceği bir ortamda! İnşallah bu olay başka maçta yaşanmaz!"

"Görüntüleri tekrar tekrar izledim. Tekme Salih’e temas ediyor ama!

Gördüğüm: Hakem Mete Kalkavan asıl kendisine doğru uçar tekme ile gelen saldırganı tutup uzaklaştırdığı için Josef De Souza’yı kırmızı kartla cezalandırmış!

Trajikomik. Durum budur!!!"

"Josef De Souza’ya ne gerekçeyle kırmızı kart gösteriliyor? Sahaya taraftar atlamış, ortasahaya kadar gelip misafir oyuncuya tekme atmış. Takımın kaptanı olarak araya girmesinin karşılığı bu olmaması gerekiyor!"

ERGİN ASLAN: BU YANLIŞ İŞLER KİMSEYE YARAMAZ

"Josef, kavganın ortasına tekme tokat dalmış da kırmızı kart görmüş muamelesini bırakalım. Futbolcuya saldıran taraftarın daha hareketi sonlanmadan ensesinden tutup kenara itiyor. Saliselik olay. "Ceza alırsa bize yarar" diyorsanız inanın yaramaz. Bu yanlış işler kimseye yaramaz."

UĞUR MELEKE: SALDIRIYA YANIT VEREN JOSEF BU HAFTA CEZALI

"Gülşen 46 yaşında. Ses sanatçısı. Küçük bir evladı var. 4 gün kaldı gözaltında. 4 metre tırmanıp 60 metre depar atan, futbolculara uçan tekmeyle saldıran 20 yaşındaki sporsevmez, 12 saat sonra salıverildi. Saldırıya yanıt veren Josef bu hafta cezalı. Fıkra bu kadar."

"Sahada futbolcu tekmelenip serbest kalınan bir ülkede, siz tribüne maça gider misiniz Allah aşkına? Ben gitmem. Sahada futbolcunun can güvenliği yokken tribünde benim can güvenliğim olabilir mi? Bu Passolig ne işe yarar sahi?"

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık