Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ergin Aslan, Şampiyonlar Ligi'nde Teknik Direktör olarak ilk maçına çıkacak Sergen Yalçın'ı yazdı

Ergin Aslan, Şampiyonlar Ligi'nde Teknik Direktör olarak ilk maçına çıkacak Sergen Yalçın'ı yazdı

Başarılı spor yazarı ve yorumcusu Ergin Aslan, Türkiye'nin ve Beşiktaş'ın efsane yeteneği olan eski Milli futbolcu Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş'ın hocası olarak Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına çıkacak olması üzerine bir yazı yazdı. Yeni Şafak'taki "Bir rüyanın başlangıcı: Beşiktaş devler sahnesinde" başlıklı yazısında Ergin Aslan, aşağıdaki ifadeleri kaleme aldı:

"Beşiktaş’ta Sergen Yalçın serüveni kısa sürede çok önemli bir noktaya geldi. İlk sezonunda siyah-beyazlılarla 2 kupaya birden ulaşan Sergen Yalçın’ın, yıllar sonra teknik direktörlük kariyerini noktaladığında geride neler bırakacağını düşünmek Beşiktaşlılar’ı oldukça heyecanlandırıyordur. Futbolculuğuna yetişmiş şanslı futbolseverden biriyim. İzlemeye doyamadığımız bir yeteneği vardı. O yeteneğin yerel kalması benim içimde ukdedir. Öyle bir yetenekle Avrupa’da futbol oynamamış olmayı kendisinin çok umursadığını düşünmüyordum. Ta ki geçtiğimiz günlerde çıktığı bir TV programında “Hedefim İspanya’da teknik direktörlük yapmak” diyene kadar. Bu cümle beni gerçekten çok heyecanlandırdı.

O günü hep hatırlayalı

Sergen Yalçın, hayatı boyunca vasata yüz vermeyen bir karakter oldu. “Winner” deniyor ya hani... Etrafını da yukarıya zorluyor, yukarıya çekiyor. Bunu hem demeçlerinde hem de icraatlarında görebiliyoruz. Konuya dönecek olursak; yerel kalan Allah vergisi o futbol yeteneği, teknik direktörlükte uluslararası arenaya kesinlikle taşınmalı. Şimdi İspanyolca dersleri aldığını da biliyoruz. Süper Lig’de şampiyon oldun Hocam, ama elbette bu yetmez. Seni hayallerine götürecek yol Şampiyonlar Ligi’nden geçiyor. Beşiktaş’ın bedava aldığı Cenk Tosun’u 23 milyon Euro’luk değere çıkaran yerdir Şampiyonlar Ligi. Şimdi yeni bir serüvenin ilk adımını Borussia Dortmund maçıyla atıyorsun. Bu maç hem senin için hem Beşiktaş için hem de Türk futbolu için yeni bir tarihin başlangıcı olsun. Gün gelip, La Liga’da hocalık yaparken kazandığın önemli bir başarıdan sonra, “Bu hikaye 15 Eylül 2021’de Dolmabahçe’de başlamıştı” diyelim."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık