Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ergin Aslan: Beşiktaş için beklentiler daha da yukarıya çıktı

Ergin Aslan: Beşiktaş için beklentiler daha da yukarıya çıktı

Spor yorumcusu ve yazarı Ergin Aslan, Yeni Şafak'taki "İpuçları" başlılı köşe yazısında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Geçen sezon kısıtlı imkanlar içerisinde büyük iş çıkartan ve 2 kupa alan Beşiktaş için bu sezon beklentiler daha da yukarıya çıktı. Sergen Yalçın da bu beklentilerin farkında olduğu için kurulacak kadro konusunda baskın davrandı.

Görünürde istekleri yerine getirilmiş gibi duruyor. Ligin açılış maçları genelde sürprizlere gebedir. Maçların kazanılması ya da kaybedilmesi aslında o sezona dair net fikirler vermez ama ipuçları alabiliriz.

Kadrosunu büyük oranda koruyan Beşiktaş, yaptığı yerli takviyelerin dışından Teixeira ve Batshuayi ile birlikte merak edilesi bir takım haline geldi.

Takımın az çok hangi felsefe ile oynayacağını biliyoruz aslında. Sergen Yalçın'ın ön alan oyunu hala Süper Lig'de en geçer akçe. Hücuma yapılan takviyeler bu oyunu daha da yukarı çıkartacaktır. Çünkü ligdeki 20 takımın yaklaşık 15 tanesi kreatif oyun yerine savunma ağırlıklı ve bozmaya yönelik oyun oynuyor. Böyle olunca da Beşiktaş gibi baskın oyun oynayan takımların ilk golü bulması işleri çok kolaylaştırıyor.

Çaykur Rizespor karşısında ritim ve koordinasyon problemi vardı elbette ama bu çok normal. Uzun süre verilen ara ve yeni oyuncuların adaptasyonu biraz zaman alacak. Ancak hem alınan skor hem de takımın coşkusu, arzusu ilk maç özelinde önemli. Geçen sene Aboubakar, Ghezzal ve Larin gibi isimler öne çıksa da, siyah beyazlıların alameti farikasi orta sahası idi. Josef'in arka boşlukları doldurması kanat beklerinin aktif oyuna katılmasını kolaylaştırıyor. Atiba rakip ceza sahasında sürekli skor arıyor. Salih, rakip ceza sahasına çok fazla yaklaştı ve belli ki oralarda konumlanacak. Yarın öbür gün Teixeira'nın da gelişi, zaten Beşiktaş'ın iyi olduğu bölgeyi daha iyi hale getirecek.

Özetle; ilk maç özelinde fazla övgü ya da fazla yergi ölçüsüz bir bakış açısı olur. Ama ipuçlarından yola çıkarsak, Beşiktaşlı taraftarlar bu sezon da yine bu takımı izlemekten çok büyük keyif alacaklar..."

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık