Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Buluşmaları! Spor yazarlarının kaleminden haftanın panoraması!

Beşiktaş Buluşmaları! Spor yazarlarının kaleminden haftanın panoraması!

Spor yazarları ve yorumcularından Serdar Sarıdağ, Sinan Vardar, Cem Dizdar, Bilal Meşe, Turgay Demir, Ergin Aslan, Ali Ece, Fırat Aydınus ve Güntekin Onay, Beşiktaş'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İşte sizin için derlediklerimiz:

Serdar Sarıdağ / Valerien Ismael çok abarttı (MİLLİYET)

Müthiş bir ilk yarı seyrettik. Tam tamına dört gol sığdı ilk 45 dakikaya... 3. dakikada Nkoudou perdeyi açtı. 20. dakikada Salih şık bir golle farkı ikiye çıkardı. 31’de de Ghezzal kazanılan penaltıyı gole çevirdi.
45+3’te ise Alanyaspor’da Efkan ilk yarının skorunu 3-1 olarak belirledi. Buraya kadar yazılanlarda buram buram futbol kokuyor. Peki ya ilk yarının hakem performansı nasıldı?İşte bunun cevabını maçın ikinci yarısına bakarak verebiliriz. Hakem Yasin Kol’un sarı kart yağmurundan iki sarı karta denk gelerek 37’de oyun dışı kalan Emrecan’ın yokluğu, ikinci yarıda bambaşka bir Beşiktaş görmemize neden oldu. Beşiktaş taraftarı maçın hakemini sosyal medyada gündemin en tepesine taşımış, Valerien Ismael ise Necip, Boyd ve Montero’yu oyuna sokarak takımdaki eksikliği kapatmaya çalıştı. Doğal olarak ikinci yarıda topun sahibi Alanya oldu. Yoğun baskıya rağmen beklenen golü Alanyaspor’dan Beşiktaş’tan biri attı. Saiss’in 81’de kafayla kendi kalesine gönderdiği topa Ersin bir şey yapamazdı. Ama aynı Saiss, 80. dakikada Yusuf’un kafa vuruşunda topu neredeyse çizgiden çıkardı. Candeias kazanılan penaltıyı 90+3’te skora eşitlik getirdi. Elbette Alanya deplasmanından beraberlikle dönmek de önemli. Elbette 3-0 öndeyken eksik olduğun için topu rakibe bırakırsın ama acaba Valerien Ismael bu durumu çok mu fazla abarttı?

Sinan Vardar / Yok mu çaresi? (FOTOMAÇ)

Beşiktaş maça şahane başladı.
N'Koudou fırtınasına Weghorst, Salih ve Berkay Vardar da eklenince Alanya akşam 41 derece sıcaklıkta Alanya'da Kartal fırtınasını izledik.
Kevin N'Koudou ne iyi olmuş da takımda kalmış demekten kendimizi alamadık. Berkay ve Salih'in savunma ve hücuma verdiği destek süper ötesiydi.
Umarım sakatlanıp çıkan Berkay'ın önemli bir şeyi yoktur.
Weghorst yılın transferi olacak motivasyonda takıma adaptasyon sağlarken doğrusu riskli oynamayı seven Emrecan'dan olumlu elektrik alamadım. Ama Emrecan'a verilen ilk sarı kart yakında açılışının yapılmasını beklediğim Beşiktaş düşmanı Türk hakemleri müzesine konulacak cinstendi.
***


Açık ve net, hakem Yasin Kol, 'bitti' denen mücadelede Alanyaspor maça ortak etti.
Tabii Ismael de sahanın en iyileri Ghezzal, Salih ve N'Koudou'suz ikinci yarıya başlamasına ne yazılır bilemiyorum. Sakat değillerse neden çıktı, anlam vermek çok zor!
Hocam, Beşiktaş 10 kişi de kalsa Alanyaspor'a karşı savunma otobüsünü otobüsünü çekmez. Bu maçın faturası da hakemle birlikte sana kesilir!
Alanyaspor ligin en iyi takımlarından biri... Tabii ki onların 3-0'dan maçı 3-3'e getirilmelerini tebrik edelim ama Beşiktaş'ın hakkı göz göre göre yenmeye devam ediliyor.
Arkadaş; yok mu bunun çaresi?
Kime isyan edelim, muhatap var mı bilemiyorum. Ama Yasin Kol gibi hakemlerle lig bitmez! Bu rezillik böyle sürüp gidecek mi? Yazık Türk futboluna...

Cem Dizdar / Böyle istedi İsmael! (FANATİK)

Beşiktaş, ilk maçını dört golle kazanan rakibine karşı son anda kazandığı bir önceki maç gibi mi oynayacaktı acaba? Çünkü, ilk maçın ilk devresinde 'Dinlenip’ fiziksel yeterliliğini ikinci devreye saklamıştı. Ancak Alanya’da tam tersi pratik, güçlü, dayanıklı ve bilinçli başladılar maça. Weghorst’un dağıttığı ön alanı başta N’Koudou, devamında Ghezzal ve Salih ile savurup durdular. Uzun oyuncusunu arka direğe gönderip attıkları ilk golün ötesinde özellikle Salih’in attığı golün organizasyonu, alan yaratımı ve kullanımı açısından fevkalade olumluydu. Maç3-0devam ederken genç Emrecan’ın gerek kendini hiç yoktan attırması gerekse olayın ardından hakeme itiraz etme hali ülkenin çocuklarını nasıl yetiştirdiğinin olumsuz örneğiydi.

İkinci devre, 10kişilik takımın olası fiziksel kayıplarını düşünen Valerian İsmael maça 'El koyma’ya karar verdi! Üç verimli hücumcusunu (Ghezzal,Salih,N’koudou) ikisi savunmacı (Montero,Necip,Boyd) üç isimle değiştirince maçın rengi de değişti. Alanına kapandı Beşiktaş. Özellikle ceza sahasını kapatıp Alanya’yı ülkemizde en sevilen ancak çok çok az iş yapılan uzun ve belirsiz ortaya zorladılar. Ancak hücum olmadan artık doğru savunma tesis etmek hayli zor. Beşiktaş, ceza sahası içi yerleşimini iyi yaptığından işler uzun süre iyi gitti ancak bu kadar geride kalabalık kalmak riskli ve 'Kaza’ya açıktır.

Pas cimrisi ülke!

Saiss de o kazayı yapınca Alanya’yı yeniden maça aldılar. Ve ardından bir ‘Kaza’ daha! Kazanç ‘Kaza’sını da arayıp durdu Alanya ama tutturamadı! Maç bu hale geldiyse/getirildiyse bu daha çok tercihti, Valerian İsmael’in tercihi! Son bir not... Malum, pas cimrisi bir ülkede yaşıyoruz! Dün akşam her iki takım da set oyunlarında pas çoğaltmak yerine 4-5pas sonra mutlaka ’Bitirici pas’ ya da orta atmaya yönelip durdular. Tahmin edilir ki, çoğu eriyip gitti. Oysa pas, kendi oyun zevki kadarrakibi savunmada savurma ilkesini de içerir. Top ele geçtiği anda pas sayısını artırmaya çalışmak gole götüren temel ilkedir. Alanya ikinci devre bunu yapabildiyse bu kendilerinden daha çok Valerian İsmael’in tercihleri sayesinde gerçekleşti.

Bilal Meşe / Eserinle övün Ismael! (MİLLİYET)

Sezon öncesinde transfer dönemini anımsayın, N’Koudou gönderilmesi gündeme geldi. Ben söylemiyorum, yazıldı-çizildi. O süreçte kişisel olarak buna hep karşı çıktım. Niye mi? Adamın teknik kapasitesi ortada, kapalı kilitleri açacak, Kartal’da ondan başka ‘çilingir’ var mı? Söyleyin. Oynadığı futbolla izleyenlere keyif veriyor, kritik anlarda ortaya çıkıyor mu? Çıkıyor. Alın size dünkü maç... Bir gol, bir de penaltının oluşumundaki asisti.
***
Orta hakem Yasin Kol, geçtiğimiz sezon vitrine çıktı. Onun açığını aramıyorum, aramasına da, bazı tuhaf kararları nedeniyle ister istemez ona odaklanıyoruz. Örneğin Weghorst’a çıkardığı sarı karta ne demeli? Faulü o yapmıyor, tam tersi, rakibi yapıyor. Üstelik bariz gol şansı eyyy Yasin Kol... Bitmedi, Candeias’ın bu yarıda N’Koudou’ya yaptığı harekete ne demeli? Bence penaltı... Gelin görün ki, Kol ‘es’ geçerken VAR’ın niye devreye girmediğini de anlamış değilim.


Görüyoruz ki hakemler, Beşiktaş’a kart çıkarma konusunda bir hayli rahatlar. Nasıl olsa sesini çıkaran yok ya! 
Salih Uçan’ı çok beğeniyorum, biraz daha üstüne koysa ne güzel olacak. Attığı golün zorluk derecesi yüksek idi, uzak köşeye göndermesi tam bir ustalık işiydi, aferin. Bu golde, Ghezzal’ın asistini de unutmayalım. Kuşkusuz Josef Souza’nın olmayışı Kartal’ın orta alanda etkisiz olmasında en büyük faktördür. Yetiş Souza, Kartal’ın sana ihtiyacı var!
Weghorst belki gol atamıyor ama adam yerinde duramıyor. Bir orda, bir burda, rakip savunmayla boğuşuyor. Artı, N’Koudou’nun 3’te attığı goldeki topu kafayla indirmesini de unutmayalım. Yine N’Koudou, 31’de soldan indi, Ghezzal’in önüne yuvarladı, Targalline, rakibini indirdi, Yasin Kol penaltı noktasını gösterdi. Kaptan şık bir vuruşla farkı üçe çıkardı. Peki Yasin Kol, penaltı yaptırana niye kart yok?
***
Eyvallah; on kişi kalınca, bazı oyuncu hamleleri yapabilirsiniz. Ne var ki, üç golü atan oyuncuların hepsini dışarı almak nerden çıktı arkadaş? Topu rakip sahaya kim taşıyacak, rakibin direnişi kim kıracak söyler misin İsmael! 
İşin özeti; hakem tamam, maçın ağırlığını kaldıramadı eyvallah, ancaak puan kaybının en büyük sorumlusu Valerian İsmael’dir. Koca Beşiktaş’ı bu kadar mahkum oynatmaya ne hakkın var arkadaş...

Ali Ece / Yazık o 36 dakikaya (FANATİK)

N'Koudou futbol topunu görünce şeker dükkanına girmiş çocuklar gibi oluyor: Olabildiğince neşe ve kontrolsüz bir coşkuyla doluyor. Bir sol açığın 30. saniyede sarı kart görmesini sadece teknik yorumla açıklamak imkansız. Aynı N'Koudou hemen sonra maçın ilk golüne imza attı: Valerien Ismael, Weghorst geldiğinden beri N'Koudou’nun golüyle sonuçlanan duran top organizasyonunu ısrarla çalıştırıyor: Hava kuvvetleri komutanı Weghorst arka direğin biraz gerisinde çizgide yüksek top bekliyor, duran top komutanı Ghezzal tam kafasının gideceği yere atıyor. Hazırlık maçları döneminde tekrar yıldızını parlatan ve 11’e göz kırpan Salih de sağıyla dripling soslu feyk üstüne sol ayak içiyle güzel bir gole imza attı.

Ghezzal’ın gole çevirdiği penaltıyı oluşturan pozisyonda da Salih tam N'Koudou sprinterliği silahını ateşleyecek çok iyi bir kilit uzun pas attı. Emrecan 2. sarıdan atılan kadar Beşiktaş çok iyiydi, özellikle Weghorst geçen sezonun en büyük iki eksisinden birisini büyük bir artıya dönüştürmüştü. Diğer büyük eksik ise geçen hafta olduğu gibi kabak gibi ortada: Banko 11 oynayabilecek kapasitede bir sağ stoper alınmadı! Emrecan’ın kumaşı iyi ama hem solak hem de tecrübesiz. Misal Marcelo, Zago gibi tecrübeli bir sağ stoper takımı 3-0öndeyken sarı kartı da varsa o riske girmez!

Arkana yaslanırsan...

Devre sonunda Efkan’ın frikik golü olmasaydı ve soyunma odasına 3-0’la gidilseydi Valerien Ismael 2. yarıya bu kadar radikal değişiklikler ve ultra defansif önlemlerle başlar mıydı? Ghezzal’ın sakatlık durumu zaten soru işaretiydi tamam, 10kişi kalınca riske atmayabilirsin. Ama tek sprinter oyuncun NKoudou ve onu etkili kontratağa çıkarabilecek pasları atma ihtimali en yüksek oyuncu formda Salih’in ikisini birden çıkartırsan sadece arkaya yaslanırsın. Bu kadar arkaya yaslanırsan da kendi kalene gol ve penaltı gibi kazalar başına gelebilir.

Turgay Demir / Yasin okudular! (FOTOMAÇ)

Yasin Kol, inanılmaz işler yaptı, hakemliğin kitabını tersten yazdı. Emrecan'a gösterdiği ilk sarı kartta faul bile yok, Weghorst'a gösterdiğinde ise faulü yapan rakip oyuncu. Pes! Emrecan'ı bulduğu ilk fırsatta oyundan attı üç kez atılmayı hak eden Fatih'i bir türlü atamadı.
İnsaf!
N'Kouduo ceza sahasına girmiş, Alanyalı oyuncu arkadan gelip düşürüyor Yasin Kol'a bakıyoruz, "top" işareti yapıyor! Oysa Alanyalı oyuncu topa dokunmamış bile.
VAR uyarmalı, ama uyarmıyor! Helal olsun (!) Hakemin tek doğru hareketi maçın başında N'Kouduo'ya gösterdiği sarı kart. Onun dışında tüm kararları komediydi. Allah yardımcımız olsun, böyle hakemlerle, futbol yazacak fırsat bulabilirsek ne ala!
Gelelim Valerien İsmail'e… Takım maça golle başlamış, farkı yakalamış, sahanın en iyilerinden, çok da güzel bir gol atan Salih neden çıkar anlayan varsa beri gelsin!
***
10 kişi kaldın ve ister, istemez savunmaya yaslanacaksın önde hızlı oyuncu bulundurman gerek. Bu anlamda Ghezzal'ın çıkması doğru, peki kontra oyuncusu N'Kouduo neden çıktı! Dahası, Weghorst hem hızlı değil, hem çok yorulmuş önde top tutacak hali kalmamış, üstelik sarı kartı var, sahada da tehlikeli bir hakem varken Hollandalı hala neden sahada! ..Ve Muleka neden kenarda!
Savunmayı Roiser, Necip, Montero, Saiss, Mousakko yaptın da ne oldu, beş savunmacıyla üç gol yedin öyle değil mi bay İsmael!
Uzatmayalım, Alanya'nın zaaflarını değerlendirip üç fark yakalayan Beşiktaş, hakemin doğraması ve İsmael'in yanlış değişiklikleriyle beraberliğe razı oldu. Bir kez daha söylüyorum Valerien İsmael'le olmaz.

Ergin Aslan / Yazısız kurallar (YENİ ŞAFAK)

Beşiktaş’ın Alanyaspor deplasmanında yaşadığı durum, bir büyük takıma yakışacak türden değildi. Maç sonunda Beşiktaş cephesinde infiale neden olan şey hakem Yasin Kol’un verdiği kararlardı. Evet, Yasin Kol çok kötü maç yönetti. Bilerek ya da bilmeyerek yaptı; bunu biz bilmiyoruz, vicdanlara girip bakamayız. TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, 14 Kasım’a kadar (Dünya Kupası için verilecek ara) hakemler konusunda destek istemişti. Tamam, futbolu yazıp, çizip, konuşanlar olarak destek verelim vermesine de, bu işler tek taraflı olmaz. Sizin hakemleriniz futbola, oyuna, adalet kavramına destek verecek ki, bizler de onlara destek verelim. Bir maç ancak bu kadar kötü yönetilir.

Tabi ki 3-0’dan 3-3’e gelen maçı yalnızca hakem kararlarıyla açıklamayacağım. Teknik direktör Valerien İsmael’in devre arasındaki değişiklikleri ve ikinci yarıda kabullendiği oyun anlayışı Beşiktaş armasına, markasına ait bir anlayış değil, olamaz. Beşiktaş’ın tarih boyunca böyle bir yer olmayacağını da kendisine anlatmak gerekir. Buranın bir kültürü vardır. Buranın sloganları, coşkusu, sahada başkaldırısı herkesçe bilinir. Elbette topa bastığın, maçına göre kontrollü oynadığın, defansa ağırlık verdiğin maçlar olacaktır. Ama bunu 10 kişi ile ceza sahasında durarak, sıfır hücum planı ile yapamazsın. Yakışmaz. Buranın futbol kültürü 1 senede oluşmadı ki 1 senede değişsin. Oyun kültürü, büyük takım refleksi dediğin şey uzun yıllar içinde oluşur. Dolayısıyla ne teknik direktörün, ne sportif direktörün, ne yöneticinin ne de başkanın “Ben bunu değiştiriyorum, artık farklı bir oyun kültürümüz olacak” demesiyle değişmez. Büyük kulüplerin gözle görülmeyen, kağıda yazılmamış kaideleri vardır... Bunlar yazısız kurallardır. Örf, adet, töre gibi... Beşiktaş gibi oynamak, sahada Beşiktaş gibi görünmek diye bir şey vardır. İnter, Madrid, Münih gibi takımlarla oynamıyorsanız, kendiniz olmaktan vazgeçemezsiniz, hadi geçtiniz, bunu alışkanlık haline getiremezsiniz. Beşiktaş’ın cüssesi büyüktür; yeri gelir sahadan taşar ama asla kendi ceza sahasına sığmaz...

Maçların saatleri

Fikstürde 5. haftaya kadar olan bölüm belli oldu. Yine maçlar 21.45’te. Avrupa’nın en geç maç oynatan ülkesi olabiliriz. Hem sahaya kadınlar, çocuklar aileler gelsin diye konserler organize edip, hem de maçları gece yarısı bitecek şekilde oynatmak tezattır. Ayrıca, Avrupa’da enerji tasarrufunun gündemde olduğu yerde bizim de bu konuya eğilmemiz gerekiyor. Sayın TFF Başkanı’na bu durumu sordum; stadyumlara güneş panelleri yapacaklarını söyledi. Böyle bir çalışma var ancak ne zaman biter, ne zaman faydalanılmaya başlanır belli değil. Özetle; 21.45 maçlarının bu kadar uzaması bu sektörde herkese zarar...

Güntekin Onay / Valerien Ismael’in hediyesi (HÜRRİYET)

Fransız Hoca, hamleleriyle maçın kaderini değiştirdi.

Beşiktaş, ön alanda yaptığı yoğun baskıyla Alanyaspor’u hataya zorladı ve çalışılmış bir korner organizasyonu sonucunda N’Koudou ile karşılaşmanın başında öne geçti. İlk yarının en iyilerinden Salih’in farkı 2’ye çıkartan golü, yine ilk 45 dakikanın yıldızlarından N’Koudou’nun hazırladığı pozisyon sonrasında gelen penaltıyla 3-0’a gelen skor ile birlikte herkes Beşiktaş’ın maçı koparttığını düşündü.

ERSiN FRiKiK ATIŞINDA NiYE HAMLE YAPMADI?

Siyah beyazlıların 11’e 11 devam etmesi halinde farkı daha da artması beklenirken ilk kez 11’de sahaya çıkan stoper Emrecan 2’nci sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Genç savunmacı ilk maçında Beşiktaş seviyesini kaldıracak düzeyde görünmedi. İlk devrenin son anlarında Efkan’ın frikik golüyle Alanyaspor’u, 1 kişi eksik Beşiktaş karşısında umutlandırdı. Kaleci Ersin Destanoğlu’nun ise tam da köşeye gitmeyen topa niye hamle yapmadığını da anlayamadık.

ANLAMSIZCA PANiK YAPTI VE 5-3-1’E DÖNDÜ 

İkinci yarının başlamasıyla birlikte 3 değişiklik birden yapan Valerien İsmael, 5-3-1 formasyonuna döndü. Ghezzal, N’Koudou ve Salih gibi iyi oynayan 3 orta saha oyuncusunu birden çıkartıp, 2 stoper ve Boyd’u sahaya sürmek ise çok radikal ve anlamsızdı. Topu öne taşıyacak, pas yapacak bir kurgudan tamamen uzaklaşıp sadece skoru korumayı hedefleyen Fransız teknik adam, bu abartılı hamlesiyle maçın devamında sahaya sürecek bir orta saha oyuncusu da bulamadı.

BÜYÜK TAKIM HOCASI MI KESiNLiKLE TARTIŞILIR 

Valerien İsmael’in hesaplayamadığı bir başka faktör de skorun erkenden dengeye gelmesi olasılığıydı. Ayrıca neden topu rakip yarı alana taşıyabilecek ve savunma arkasına koşu yapacak bir Jackson Muleka hamlesi yapılmadı onu da anlayamadık. Dünyada sadece 10 kişi kalan kendi takımıymış gibi erkenden 3 değişiklik yapıp tüm kurguyu değiştiren Valerien İsmael, aldığı maçı elleriyle hediye etti.

İkinci yarıda topa sahip olma oranları yüzde 84’e yüzde 16 ve bu tablonun tek sorumlusu Valerien İsmael. Fransız teknik adamın iyi bir çalıştırıcı olduğu ortada ancak büyük takım hocası mı? Kesinlikle tartışılır. Hakem Yasin Kol ise kesinlikle bu seviyede maç yönetecek bir hakem değil.

Fırat Aydınus / Kader adamları: Valerien Ismael, Gedson Fernandes ve Yasin Kol (HÜRRİYET)

Kayseri önünde 90+4’te gelen golle kazanan Beşiktaş’ta Valerien İsmael, ilk 11’de 3 değişiklikle Alanyaspor maçına çıktı.

İlk maçta beklentilerin altında kalan Muleka yerine N’Koudou tercihini yaptı. Berkay ve Emrecan tercihleri ise tamamen sakatlık ve kadro yetersizliğinin getirdiği zorunluluk olarak dikkat çekti.

N’KOUDOU ÖYLE BiR BAŞLADI Ki... 

Tüm bunların dışında N’Koudou öyle bir başlangıç yaptı ki akıl alır gibi değil. 15. saniyede takımını 10 kişi bırakabilirdi; sarı kartla kurtardı. 3. dakikada gelen ilk gol sezonun geneline dair sinyali verdi aslında:

“Wout Weghorst bu tip gollerin içinde hep olacak. Kimi zaman atacak kimi zaman da servisleriyle katkıda bulunacak.”

Geçen hafta sadece Alanya’nın değil, 9 maçın geneline baktığımızda altın karmanın yıldızlarından olan Efecan Karaca’nın yokluğu ev sahibini fazlasıyla etkiledi. Bir de savunmanın zaaflarını N’Koudou daha ilk çeyrekte ortaya çıkarınca Salih’in elini kolunu sallayarak gol atmasına ve siyah beyazlıların 30 dakikayı 3-0 ile geçmesine şaşırmadık.

FARiOLi iÇiN MESAJ 

Ismael’in alışılagelen 3’lüsünden ligin başlamasıyla vazgeçip 4’lüyü uyarlamaya çalışması, belki Farioli için de mesaj olur. Yoksa N’Koudou veya benzeri hızlı oyunculara sahip rakiplerde sıkıntı yaşar. Beşiktaş için “maç artık bitti” rehavetine doğru giderken Gedson’un faulü sonrası gelen serbest vuruş golüyle soyunma odasına ikramiyeyle girmeleri Alanya’nın umudunu az da olsa yeşertti.

WEGHORST BiLE DEFANSA GELDi 

İlk yarıda iki farkı bulan Beşiktaş, ikinci yarıya İsmael’in skoru korumak adına yaptığı 3 değişiklikle girdi. Ghezzal, Salih ve N’Koudou gibi 3 yaratıcı, süratli ve rakibi tehdit eden oyuncunun çıkması Alanyaspor’a hem teşvik hem de güven adına mesajı verdi. Necip-Montero-Boyd üçlüsünün girmesi Beşiktaş’ı tamamen savunma anlayışına iterken, Farioli bu daveti reddetmedi. Hatta 60. dakikada 4 oyuncu birden sokarak, risk yaratacak oyuncusu kalmayan, Wout Weghorst’un bile savunmaya geldiği Beşiktaş’a karşı puan için yüklenmeye başladı.

İkinci 45’teki senaryonun böyle olacağı aşikarken, Alanyaspor’un yükleneceği bir oyun şablonunda İsmael herhangi bir hızlı oyuncusunu sahada tutmayı düşünemez miydi? Gerek rakip sahaya topu taşıma, gerek de takım savunmasına nefes aldırma anlamında faydası olurdu. N’Koudou’yu çıkarmasının nedeni ilk yarıda atılmasına neden olacak pozisyonların içinde olmasından kaynaklanmış olabilir. Ya diğerleri?..

O HATAYI AMATÖRLER BiLE YAPMAZ

Son çeyreğe kadar buna rağmen Beşiktaş iyi savunma yaptı. 80’de golü önleyen Saiss’in 81’de kendi kalesine attığı gol belki de dramatik sonu haber veriyordu. Gedson’un amatör maçlarda yapılmayacak hareketle penaltıya sebebiyet vermesi de skoru 3-3’e getirdi. Maçın 3 kader adamı vardI

1- Valerien İsmael... Beşiktaş’ın büyük takım kimliğini ikinci 45 başında unuttu ve Alanya’ya davetiye çıkardı.

2- Gedson Fernandes... Kaleyi tam karşıdan gören yerden 45’te yaptığı faulle ilk gole; amatörce müdahaleyle yarattığı 90+2’daki penaltıyla 3. gole sebep oldu.

3- Yasin Kol... Disiplin cezalarını hem standart hem de doğru uygulamak hakemliğin en önemli melekesidir. Devre arası içeri girerken teknik kadroya davranışları da ekranlara hoş yansımadı. Bu tip yönetimler MHK’nın sezon içinde başını çok ağrıtır.

STANDARDI YAKALAYAMADI KONTROLÜ ELiNDEN KAÇIRDI

Beşiktaşlı Emrecan Uzunhan’a gösterilen ikinci sarı kart doğru ancak ilk sarı kart çok ağırdı. Fatih Aksoy’un yaptığı faulü görüp avantaj oynatan Yasin Kol, pozisyon bitiminde sarı kartını kullansa Alanyaspor 10 kişi kalabilirdi. Yasin Kol son 10 dakikada kontrolü iyice elinden kaçırdı. Hele disiplin kararlarında tamamen dağıldı. Rosier’in son anlarda yaptığı faulü ve Weghorst’a yapılan faulü atladı.

Henüz 15. saniyede kartla başlayan maçın ilk 45’i oldukça sert geçti. Verilenler, verilmeyenler, yanlış çıkan kartlar derken hakem Yasin Kol, ilk 45’te gerilimin artmasında önemli rol oynadı.

WEGHORST’UN SARISI YANLIŞTI 

19. dakikada Weghorst’un kendisine yapılan faulü görmeyen hakeme itirazdan gördüğü kart, aslında rakibine çıkmalıydı.

GHEZZAL’IN PENALTISI DOĞRUYDU

31. dakikada Ghezzal’a çalınan penaltıda hem ayak hem elle müdahale var. Bu penaltıdan daha önce N’Koudou’nun kendi ayağını taktığı pozisyonda devam kararı doğruydu.

EMRECAN’IN iLK SARISI AĞIRDI 

37. dakikada Emrecan Uzunhan’a gösterilen 2. sarı kart doğru ama ilk sarı kart çok ağır. Bu kart sonrasında Alanyaspor bir nebze dengeyi sağladı ve golü buldu.

FATiH ATILABiLiRDi 

41. dakikada Fatih’in Weghorst’u çektiği pozisyonda gördüğü sarı kart doğru. Beşiktaş atağa çıkarken yine Fatih’in yaptığı faulü görüp avantaj oynatan Kol, pozisyon bitiminde kartını kullansa Fatih atılabilirdi.

STANDARDI YOKTU

Yasin Kol, ceza sahası içinde verdiği kararlarda ne kadar isabet sağladıysa, sahanın diğer bölgelerindeki teknik ve disiplin cezalarında standardı hiç yakalayamadı. Son 10 dakikada kontrolü iyice elinden kaçırdı. Hele disiplin kararlarında tamamen dağıldı. Rosier’in son anlarda yaptığı faulü atladı, didişmede oralı bile olmadı, Weghorst’a yapılan faulü atladı.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık