Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Buluşmaları! Spor yazarlarının kaleminden haftanın panoraması!

Beşiktaş Buluşmaları! Spor yazarlarının kaleminden haftanın panoraması!

Spor yazarları ve yorumcularından Serdar Sarıdağ, Sinan Vardar, Bilal Meşe, Kartal Yiğit ve Ergin Aslan  Beşiktaş'ta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. İşte sizin için derlediklerimiz:

Serdar Sarıdağ / Kartal pes etmedi (MİLLİYET)

Yeni sezon öncesi hazırlık maçlarının sonuncusunu dün Sampdoria ile Vodafone Park’ta oynayan Beşiktaş, İtalyan ekibiyle 1-1 berabere kaldı. Diğer hazırlık maçlarının aksine bu karşılaşmaya dörtlü savunma ile çıkan Valerien Ismael, ligin ilk haftasındaki Kayserispor maçının taktik provasını da yapmış oldu.
Oğuzhan Akgün’ü savunmanın solunda görevlendiren Fransız teknik adam, Muleka ve Weghorst’u da birlikte oynattı. İlk yarıda Ersin’in kaleden açıldığını gören Sabiri, 37. dakikada bu hatayı afetmeyerek orta sahadan jeneriklik bir gol attı. Bu dakikaya kadar Beşiktaş, Salih ile 19. dakikada çok net bir pozisyon yakaladı ama top yandan auta çıktı.
Weghorst 65’te attığı golle hem Beşiktaş forması altındaki ilk sayasını kaydetti hem de skora eşitlik getirdi. Oyuna sonradan giren Nkoudou’nun 74 ve 80. dakikalarda kaçırdığı pozisyonlar da karşılaşmanın önemli dakikaları arasında yer aldı.

Sinan Vardar / Umut var (FOTOMAÇ)

Wolverhampton ve Deportivo Alaves maçlarındaki Beşiktaş ile dünkü Beşiktaş arasında gece ile gündüz arasında fark vardı.
Ismael'in 3-5-3 sistemine terfi etmesi belli ki Beşiktaş'a çok yaramış. Ligin başlamasına 1 hafta kaldı, belki Siyah- Beyazlı takım an anlamıyla lige hazır değil ama dün futbolcuların isteği ve arzusunu beğendim.
Sahanın en iyisi Salih Uçan'dı. Enerjisiyle takıma güç verdi. Gedson da performansıyla göz doldururken, mecburen sol kanatta mücadele eden golcü Oğuzhan Akgün fena değildi.
Saiss savunmada güven verirken Ersin yediği hatalı golle hepimizi şaşırttı.
Muleka istekli ama verimli olmazken Weghorst belki çok top alamadı belki ama çalışkanlığı ve attığı goldeki becerisi ve bitiricisiyle yüreklere su serpti.


Tabii dün maçtan çok Emirhan'ın takımdan ayrılıp ayrılmayacağı konuşuldu.
Ahmet Bulut'ın yolundan ilerleyen basketboldan futbola transfer olan menajer Mirsad Türkcan sözleşmedeki maddeyi sonuna kadar kullanmak isteyecektir. Böyle menajerler genç yetenekleri kelepir fiyata Avrupa'ya pazarlıyorlar. Yöneticilik dönemimde bu tür menajerlere savaş açmıştım.
Muhammed, Batuhan, Necip, Atınç, Adem'le menajerlerin tüm oyunlarına rağmen uzun vadeli sözleşmeler yapmıştım.
BEFAM'deki arkadaşlarımın da katkısıyla Beşiktaş bu oyuncuları kazanmıştı. kasın olan şu ki; Emirhan'ın böylesine olası vedası Beşiktaşlıları çok üzecektir.

Bilal Meşe / Valerien Ismael bildiğini okuyor (MİLLİYET) 

Bazı teknik adamlar tutucudur, bildikleri doğrulardan bir milim sapma göstermezler! Örneğin Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael... Adamın en büyük özelliği formasyon ve sistemi... Üçlü savunma sistemi, son olarak 3-0 kaybedilen Wolverhampton maçı sonrasında taraftarları doğal olarak endişelendirdi. Ancak şunu unutmayalım ki Ismael’in hocalık kariyerinde üçlü sistemden vazgeçmişliği yok, adam bildiğini okuyor!


Özellikle sisteme uygun stoperler var mı, yok mu, şu sıralarda Beşiktaş ailesinde çok tartışılıyor. Beşiktaş’ta ana nokta savunma hattının sisteme mutlaka uyma zorunluluğu olarak öne çıkıyor.
Beşiktaş’ın olumlu bir yanı var ki, hücumda en doğru transferleri yapan takımdır, aksini de kimse savunamaz. Tek sıkıntı şu aşamada uyum, bu da yerine oturursa, Kartal’ı bu ileri uçla kimse tutamaz, bu benim görüşüm.

Rıdvan daha ne yapsın?

Rıdvan Yılmaz’ın Rangers’a transfer olması bir başarı hikayesidir... Kişisel olarak bu oyuna sürekli ‘değişim’ penceresinden bakarım. Öyle ‘hep al, hep al’ politikasıyla hareket ederseniz, başarıyı yakalayamazsınız. Bakın, Rıdvan Yılmaz altyapıdan yetişti, 21 yaşında yurt dışına yelken açtı. Üstelik Beşiktaş’ın kasasına da şimdiden 4 milyon euro bıraktı, daha ne olsun!
İşte anlatmak istediğim bu. Kadrolarda sirkülasyon şarttır... Yetiştir, sat hem para kazan, hem de altyapıdan yeni yeteneklere koridor aç, gençlerle büyümeye devam et.

Kartal Yiğit / Beşiktaş, Sampdoria maçında 4'lüyü yaktı! Umut ışığı (AJANSSPOR)

Beşiktaş, Süper Lig öncesi son hazırlık maçında Sampdoria ile 1-1 berabere kalırken olumlu sinyaller verdi. Özellikle 4'lü savunmaya dönülmesi takımı olumlu etkiledi.

Özellikle İspanya’daki hazırlık maçlarında ortaya konan tutarsız oyun , sisteme uyumsuzluk alınan  kötü skorlar Beşiktaşlıları karamsarlığa sokmuştu. Her kafadan ses çıkmış Valerian ismael ile olmayacağı yönündeki iddialar güçlenmişti.

İlk kez hazırlık maçlarında bu kadar yüklenildi

Uzun yıllardır Beşiktaş’ı takip ederim ilk kez bir sezon öncesi bu kadar hocaya, takıma ve yönetime yüklenildiğini gördüm. Hazırlık maçlarında her sonuç alınabilir bu gayet normaldir. Neden bu kadar panik ve stres yapıldı? Anlaşılamadı...

Dörtlü savunma takımı rahatlattı

Üçlü savunmayı oynamayı seven Ismael kampta bunu sürdürdü. Ama baktı bu inat belki de kendi işine mal olacak Sampdoria önünde bu taktikten vazgeçti. İyi ki de yaptı. Dörtlü savunma takımı rahatlattı.  Orjinal mevkiisi sol bek olmayan Oğuzhan bile bu bölgede iyi işler yaptı.

Salih, Gedson ve Saiss iyi sinyal verdi

Ben Beşiktaş'ı özellikle ikinci 45 dakikada çok iyi buldum.  Bu takıma biraz zaman verilir ve sabredilebilirse siyah beyazlılar güzel bir sezon geçirecek. Özellikle Salih Uçan kendini göstermek için canla başla çalıştı. Savunmada Saiss iyi sinyaller verdi. Gedson da bitmek bilmeyen enerjisiyle fark yarattı.

Weghorst stoperlerle boğuşuyor

Herkesin gözünün üstündeki Weghorst iyi bir golcü vuruşuyla topu filelere gönderdi. Hollandalı futbolcunun en büyük özelliği rakip stoperlerle boğuşması. Henüz hazır değil. Zamanla kalitesini gösterecek.

Beşiktaş farklı gözüktü

Rosier de gerçek yerine geçince kendini buldu. Sonradan oyuna giren N'Koudou da sanki takımda kalmak için bir başka oynadı. Kısacası Dolmabahçe'deki Beşiktaş İspanya'dan çok farklı bir görüntü verdi.

İlk haftalar sıkıntılı geçebilir

İyi sinyallere rağmen siyah beyazlılarda taşlar henüz yerine oturmuş değil.  Ligin ilk haftlarında Beşiktaş sıkıntı yaşayabilir. Ama bu takımdan umutlu olmak için çok neden var.

Ersin Destanoğlu'nda sıkıntı var!

Son olarak kaleci Ersin Destanoğlu, Rıdvan'ın Glaskow'a ve Emirhan'ın olası Torino transferinden kötü etkilenmiş.  Hefdefi Avrupa olan genç kaleci kafa olarak rahat gözükmüyor. Yediği gol de bunu belli etti. Kafasındaki dağınıklığı gidermezse kaleyi yakında bir arkadaşına devredebilir.

Ergin Aslan / Golcü vezir ya da rezil eder (YENİ ŞAFAK)

... Son sezonda Beşiktaş; Batshuayi ile nereye kadar gidilebilirse oraya kadar gidebildi.

... Mesela Beşiktaş’ta Ghezzal’ın etkili oyunu Batshuayi performansı nedeniyle anlam kazanamadı. Bir önceki sezon Aboubakar’la 18 asiste ulaşan Ghezzal, bir sonraki sezon Batshuayi ile 7 asistte kaldı. Yani golcü sadece oynamaz, aynı zamanda oynatır. Kendi değerini ortaya koyduğu gibi, etrafında oynayan futbolcuların da değerini yukarı çeker.

Yeni sezona girerken, Beşiktaş golcüsünü buldu.Weghorts büyük takımların şampiyonluk hedefinde o mevkilere koyacağı isimler. Beşiktaş bunun yanına Cenk Tosun’u da ekledi...

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık