Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Vedat Özkaya’dan türküyü dijital soundla buluşturan şarkı: Gayba Düştüm

Vedat Özkaya’dan türküyü dijital soundla buluşturan şarkı: Gayba Düştüm

Söz, beste, aranje, … şarkıyla ilgili tüm çalışmaları tek başına yürüten Vedat Özkaya, içinden geleni yansıtma özgürlüğü ile tam “bağımsız müzik” örneği sunmuş. Kendi tarzının başka motiflerle işlenmesi ve bu motiflerin türkü hissinde olması şarkının en karakteristik özelliği.

Vedat Özkaya şarkının hikayesini şöyle anlatıyor:
“Hüzünlü ve karamsar sözleri kontrast bir anlatımla yansıtmayı seven bir müzisyen olarak ‘Modern bir türkü inşa etsem nasıl olurdu?’  fikrinden hareketle 2015 tarihli besteme yoğunlaşıp ortaya çıkardığım bir şarkı oldu.”

“Gayba Düştüm” müzisyenin içindeki müziğe paralel olarak altyapısında da etnik unsurların yer aldığı; şarkının çağdaş davul ve synth sesleri ile zenginleştiği bir formda müzikseverlerle buluşmuş.



Vedat Özkaya’nın yeni şarkısı “Gayba Düştüm”ü tüm dijital müzik servislerinden dinleyebilirsiniz.
Spotify I Apple Music I Fizy I Muud I Deezer I YouTube Music

Vedat Özkaya kimdir?

iresun’da doğdu. Müziğe lise dönemlerinde şarkı söyleyerek başladı, çeşitli bar grupları ile Karadeniz’in bir çok ilinde sahne ve konserlere çıktı.

Üniversite yıllarında müzik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu dönemde tanıştığı Mustafa Oflaz ile birlikte “Babayata” grubunu kurdu. İkili bu isimle 2016 yılında sözü müziği kendilerine ait olan “Hatırla” isimli ilk tekli çalışmasını yayımladı.

Solo kariyerine odaklanan müzisyen 2018 sonu ve 2019 yılı ilk aylarında, arka arkaya “Mutsuz Çocuklar Büyütmeden, Sana Koşasım Gelir, Şaraplar&Dudaklar ve Eskiden” isimli teklileri yayımladı. Devam eden yıllarda ''Lal, Güneş Kaçağı, Meydan Yeri, Kör Kuyular'' gibi birçok listeye girmiş sevilen şarkılara imza attı.

Vedat Özkaya Sosyal Medya

Instagram I Twitter

OnAir Sahne Sosyal Medya:

MeetWeb I Instagram I Twitter I Facebook I TikTok I Linkedin

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık