Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Trivium, yeni albümleri In The Court Of The Dragon'ı duyurdu!

Trivium, yeni albümleri In The Court Of The Dragon'ı duyurdu!

In the Court of the Dragon, Amerikan heavy metal grubu Trivium'un yaklaşan onuncu stüdyo albümü. 8 Ekim 2021'de Roadrunner Records aracılığıyla piyasaya sürülecek ve Josh Wilbur tarafından üretildi.

Arka plan ve tanıtım

Haziran 2020'de gitarist Corey Beaulieu, grubun COVID-19 pandemi karantinasındayken What the Dead Men Say'ın devamı üzerinde çalıştığını ve üzerinde çalıştıkları materyalin "gerçekten sinir bozucu" olduğunu söyledi. 7 Temmuz 2021'de grup, 9 Temmuz Cuma günü potansiyel olarak yeni müzikleri ima eden 2 dakikalık bir video fragmanı ile yeni müzik yayınlamayı planladıklarını söyledi. O gün grup, yeni single'ı ve başlık parçası "In the Court of the Dragon"u müzik videosuyla birlikte resmi olarak yayınladı.

10 Ağustos'ta grup, sosyal medya sayfalarında başka bir yeni single ile ilgili daha fazla şifreli resim ve video yayınlamaya başladı. İkinci single, "Feast of Fire", karşılık gelen bir müzik videosu ile birlikte 12 Ağustos'ta yayınlandı. Aynı zamanda grup albümün kendisini, albüm kapağını, parça listesini ve çıkış tarihini duyurdu.

Öte yandan, Fransız sanatçı Mathieu Nozieres tarafından yaratılan, albümün sanat eseri olarak da yer alan bir yağlı boya mevcut.

Paolo Gregoletto ve Matthew Heafy'den çok özel açıklamalar

Basçı Paolo Gregoletto, Feast Of Fire'ı yazmanın arkasındaki süreci detaylandırarak şöyle açıklıyor:

"Yeni bir albüm yazmaya başladığınızda her zaman beklemediğiniz bir şarkı olur. Prova alanında yerinde yazılmış bir riff, bir melodiyle tam olarak eşleşen bir şarkı sözü olabilir ya da Feast of Fire örneğinde, Corey'nin getirdiği bir demonun tam ortasında tam önümüzde oturuyor olabilir.

Full Sail'de prodüksiyon öncesi aşamaya geçmiştik ve hepimiz, izlediğimiz demoyla ilgili bir şeyin iyi olduğuna, ancak daha da iyi olabileceğine karar verdik. Yapımcımız Josh Wilbur'un notları bile vardı. Şarkıyı yırttık ve olay yerinde tekrar başladık.

Bu albüme, bu dönemde ortaya çıkan her şeyi ve her şeyi düşünmek için zamanımız olduğunu bilerek girdik ve gerekirse, ufukta bir turne olmadığı için doğru gelmiyorsa yeniden başlayabilirdik. Kaydetmeden önce biriktirmeye çalıştığım şarkı sözü fikirleri için sürekli not listemde 'Feast of Fire' sözleri vardı. Bu albümle anlatmaya çalıştığımız hikayenin eksik parçası, doruk noktası ve anlatı için gerçek bir merkez parçası gibi geldi.

Bunca yıldan sonra, bir şarkının nasıl birdenbire ortaya çıkıp albümü hiç beklemediğiniz bir yere götürebileceğine hâlâ hayret ediyorum. Kayıt yaparken hep aradığımız anlar bunlar."

Yağlıboya/albüm resminden bahsetmişken, solisti Matthew Heafy diyor ki; "In The Court Of The Dragon'un müziği şekillenirken, uzun zaman önce ölmüş bir rönesans ustasından önemli bir müzenin duvarında görebileceğiniz türden epik sanat eserlerine ihtiyacımız olduğunu biliyorduk.

Kapsamlı bir araştırmadan sonra, Caravaggio ve Gentileschi gibi sanat eserleri yaratabilen az sayıda yaşayan sanatçıdan biri olan ressam Mathieu Nozieres'i bulduk. Mathieu şarkımızın adını aldı ve hayal bile edemeyeceğimiz bir tuval üzerine orijinal bir yağlı boya tablo yaptı. Şaşırtıcı derecede nefes kesici ve epik ve şarkının ve albümün kulağa nasıl geldiğine benziyor."

Çalma listesi

"X" (instrumental)
"In the Court of the Dragon"
"Like a Sword Over Damocles"
"Feast of Fire"
"A Crisis of Revelation"
"The Shadow of the Abattoir"
"No Way Back Just Through"
"Fall Into Your Hands"
"From Dawn to Decadence"
"The Phalanx"

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık