Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

SHINee'nin Key'inden avangard bir geri dönüş: BAD LOVE

SHINee'nin Key'inden avangard bir geri dönüş: BAD LOVE

SHINee üyesi Key'in ilk solo mini albümü “BAD LOVE”ın ilk müzik videosu da aynı adı taşıyan başlık parçası, güçlü synth seslerine sahip bir retro pop dans parçası. Edinilen bilgilere göre; sözler, onları mahveden kabus gibi bir aşkı seçen birinin trajik durumunu tasvir ediyor. Key kişisel olarak albümün konseptinin ve stilinin ortaya çıkmasında yer aldı ve Key'in benzersiz tarzını yansıtan bir albüm yarattı.

“BAD LOVE”, aynı adı taşıyan “BAD LOVE” başlık parçası da dahil olmak üzere altı parça içeriyor.

Key, “BAD LOVE” ile Dünya iTunes Listelerinde İlk Sırada

SHINee'den Key, ilk mini albümü “BAD LOVE” ile başarılı bir solo geri dönüş yaptı! Key'in “BAD LOVE”ı, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Arjantin, Şili, Kolombiya, Finlandiya, Japonya, Hindistan, İrlanda, Litvanya, Makao, Malezya, Meksika, Moğolistan, Nijerya, Yeni Zelanda, Peru, Filipinler, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Hong Kong, Singapur, Sri Lanka, Tayvan, Endonezya, Tayland, Bolivya, Türkiye ve Vietnam dahil olmak üzere 32 farklı bölgede iTunes En İyi Albümler listelerinde zirveye yerleşti.

Albüm ayrıca QQ Music'in Çin'deki dijital albüm satış grafiğinde 1 numaraya yerleşti, Japon müzik tablosu Recochoku'nun zirvesinde yer aldı ve müzik akışı sitesi VIBE'de 1 numarada yer aldı.

"Kendi yolumda denemek istedim"

Açıklamalarda bulunan Key, “retro alan” anahtar kelimesinin kendisi için ne anlama geldiğinden bahsetti. “Retro bir mega trend haline gelmeden önce, zaten içimde yerleşik bir temaydı” diye paylaştı. "Bu kültürü hep özlemiştim ve bir gün kendi yolumda denemek istedim." dedi.

Bilim kurgu türünden nasıl ilham aldığına değinen Key, albümünün konseptini oluşturmak için eski oyuncakları, efsanevi rock gruplarının çizimlerini ve klasik yabancı film afişlerini araştırdığını açıkladı.

Albüm tasarımının nasıl belirlendiğine ilişkin olarak Key, “Bir önceki albümüm için alanında uzman kişilerin ve diğer çalışanların oylarını dikkate aldım. Ancak, "BAD LOVE" için zaten 'retro uzay' anahtar kelimesini önerdiğim için, eskisinden daha çok kendi girdilerimi eklemek istedim. Albüm tasarımını seçme standardım, CD'nin bir tür hatıra olduğu düşüncesinden geldi. Onu toplamak istiyorsun ve onu aldığında kendini iyi hissediyorsun. İstediğiniz zaman satın alabileceğiniz bir şey yerine, güçlü, mevsimsel bir havası olan bir albüm istedim.” diyerek şöyle devam etti:

"Sanat kitapları satın alan insanlar, beğendikleri için bunu yapabilirler, ancak aynı zamanda onlara sahip olmaktan da büyük zevk alırlar. Albümümün de böyle olmasını istiyorum."

“Birçok farklı bakış açısını değerlendirdim. Ancak bu sefer istediğimi yapmazsam pişman olacağımı düşündüm. Son zamanlarda pek çok varyete programına katıldım ve müzikal olarak pek bir şey yapmadım. İnsanların güçlü olduğumu ve güçlü bir kavramsal yönüm olduğunu bilmelerini istiyorum. Sanki 'temel anahtar' benmişim gibi.”

“Bu albüm gerçekten çok yoğun olmalı. Bütçe ve zamanla ilgili sorunlar vardı, müzik videosunun özeti bozuldu, insanlarla anlaşmazlıklar yaşadım… Çok fazla dram vardı. Çekimlerin bittiği an biraz karmaşık geldi.”

“18 yaşımdan çok daha fazlasını bildiğim için çok daha iyi kararlar verebiliyorum ve ayrıca 'hayır' deme cesaretine sahibim. “Bu, kendimi daha fazla ortaya çıkarmanın iyi olduğu bir kendi kendine pazarlama dönemi. Hala bilmediğim çok şey var. Birkaç ay önce 'Don't Call Me' promosyonunu yaparken, 'Key şarkı söylemeyi ve dans etmeyi seviyor olmalı' yorumunu duyduğumda şok oldum.”

“Şarkı söylemem fikri halka yeni gelmiş olmalı. Bu sözler sayesinde şu anda ne olduğumu bir kez daha anladım.”

“Bu dönem, her şeyin sürekli olarak ortaya çıkmasının normal olduğu bir dönem olduğundan, biraz ara verseniz bile uzun bir ara gibi gelebilir. YouTube videoları yapan bir ünlü değilim ama sık sık başkalarının videolarında görünmeye çalışıyorum.”

“Giysileri sevdiğimi insanlara anlatmak uzun zaman aldı. O zamanlar Instagram yoktu.”

"Daha önce kıyafet almak, dermatoloğa gitmek ya da arkadaşlarımla buluşmak için zamanım olduğunda dışarı çıkıyordum. Artık evi temizlemek veya köpeklerime bakmakla vakit geçirmekten keyif alıyorum. Ben buna 'yalnızlığın sevinci' diyorum. Arkadaşlarımın evimi ziyaret etmesi güzel ama bir iki saat sonra ne zaman gideceklerini merak ediyorum, ha ha."

"Çok hareket eden biri olduğum için plastik kullanmayı bırakamıyorum ama kendimi ondan uzaklaştırmaya çalışıyorum. Birisinin görüp etkileneceğini umarak sıfır atık mağazasına gittiğimde Instagram'da fotoğraflar yayınladım. Çevreyle ilgili bazı fikirler buluyorum ama aynı zamanda mükemmel değilim, bu yüzden temkinli davranıyorum.”

Haber Videosu


HABERE AİT RESİMLER

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık