Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Şenay Lambaoğlu'ndan Hayat Defteri beşinci stüdyo albümünde ustalarla bir arada!

Şenay Lambaoğlu'ndan Hayat Defteri beşinci stüdyo albümünde ustalarla bir arada!

Her albümünde yeni bir sound ve yaklaşım yakalamaya özen gösteren sanatçı, Hakan Kurşun (Gitar, Düzenlemeler), Eylem Pelit (Bas) ve Volkan Öktem’den (Davul) oluşan ustalar kadrosuyla albümünü oluşturdu. Herhangi bir janr arayışında olmaktansa progresif bir bakış̧ açısıyla hem kendisini hem de müziğini yenilemeyi seçen Şenay Lambaoğlu, birlikte çalıştığı müzisyenlerle daha cesur, özgür ve açık bir sound yakalıyor. Müzik yazarları tarafından beğeniyle karşılanan "Hayat Defteri" adını verdiği albümde yaşadığımız sürece dikkat çeken Şenay Lambaoğlu; sesimizi duyurmanın artık daha zor olmasından ötürü tepkilerimizde de sertleştiğimizi ve bunu müziğine yansıttığını vurguluyor.

Hayat Defteri’nin kayıt süreci de her şey gibi pandemiden etkilendi. Şenay Lambaoğlu ve Hakan Kurşun'un stüdyoda demolarını kaydettiği parçaları Volkan Öktem ve Eylem Pelit kendi stüdyolarında çaldı. Dört müzisyen hiçbir araya gelmeden kaydı tamamladı. Şenay Lambaoğlu'nun dediği gibi, "Müzik söz konusu olunca ortak duygularda buluşmak için mesafe engel değil.’’

Hayat Defteri’ne Devrin Usta, Yordun Beni Dünya’ya Gökçe Yağmur, Eyvah şarkısına ise Şenay Lambaoğlu klip için kamera arkasına geçiyor. Albümün kliplenen son şarkısı Eyvah ile kadın cinayetlerini konu edinen sanatçı, güçlü sesiyle öfke ve kırgınlığını bir ağıt olarak öne çıkarıyor.

Künye Bilgileri

 Söz & Müzik: Şenay Lambaoğlu

Düzenleme: Hakan Kurşun

Gitarlar: Hakan Kurşun

Bas Gitar: Eylem Pelit

Davul: Volkan Öktem

Biyografi

 Kariyeri boyunca yayınladığı albümlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında katıldığı caz festivalleriyle adından söz ettiren, dönemin en özgün kadın vokallerinden Şenay Lambaoğlu, Almanya'nın Kiel şehrinde doğdu. Müziğe klasik gitarla başlayan sanatçı Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama eğitimi aldı. İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu bölümünü bitirdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Toplulukları Şan bölümünü ve yine aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında düzenlemelerini Ercüment Orkut'un yaptığı; söz ve müzikleri Şenay Lambaoğlu’na ait ilk solo albümü "İçimde Aşk Var” Ada Müzik etiketiyle yayınladı. Yorumcu kimliğinin yanı sıra söz yazarı kimliğiyle de beğeni toplayan sanatçının “Zarf Tümleci” isimli ikinci albümü, 2014 yılında DMC etiketiyle müzik severlerle buluştu. Bu albümüyle Müzik Ekspres Ödülleri’nde “En İyi Alternatif Kadın Sanatçı” ve Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde “En İyi Caz Sanatçısı” ödüllerini kazandı. Can Yücel’den Nazım Hikmet’e, Ömer Hayyam’dan Füruğ Ferruhzad’a dek birçok önemli ozanların unutulmaz eserlerinin Şenay Lambaoğlu’nun duru sesi, güçlü yorumu ve etkili anlatımında yeniden hayat bulduğu üçüncü albümü “Başka Türlü Bir Şey” 2015 yılının sonlarına doğru Sony Müzik etiketi ile yayınlandı. Tüm söz ve müziklerin yine sanatçının imzasını taşıyan dördüncü albümü “Rüyalarıma Gir” 2018 yılında dinleyicilerle buluştu. Albümde Derya Türkan, Korhan Futacı, Erdinç Şenyaylar ve Sedef Erçetin gibi isimler enstrümanlarıyla konuk oldu. 2019’da çok sevilen Azerbaycan türküsü “Aman Avcı’’ ile sevenlerine sürpriz yapan sanatçı Hakan Kurşun ile pandemi sürecinde “Müzik İyileştirir”, “Şehrin Orta Yerinde” ve “Halim Ortada” şarkılarıyla büyük beğeni topladı. Son olarak 2021’de yayınlanan beşinci albümü “Hayat Defteri”nin tüm söz ve müziği sanatçıya ait. Albümün düzenlemesinde ve gitarda Hakan Kurşun, bas gitarda Eylem Pelit ve davulda ise Volkan Öktem gibi usta isimler yer alıyor. Müziğinde Türkçe caz kalıplarının dışına çıkarak, alternatif pop ile caz arasında kendi yalın çizgisinde progresif bir bakış açısı yakalayan sanatçı, yepyeni projelerle müzikal yaşamını sürdürmektedir.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık