Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ: TXT TURKEY ile TXT sohbetleri...

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ: TXT TURKEY ile TXT sohbetleri...

Beş yetenekli gencin bir araya gelmesiyle oluşan Tomorrow X Together, müzikleriyle çıktığı ilk günden beri büyük beğeni kazanıyor. Son albümleri "TXT - THE CHAOS CHAPTER: FIGHT OR ESCAPE" ile de dünya genelinde müzik sahnesine damgasını vurdu. Grubun Türkiye'deki en büyük destekçilerinden olan TXT TURKEY, Beşiktaş Medya Grup'a çok özel bir röportaj verdi.

TXT'nin çıkış yaptığı günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Grup için Türk fan sayfalarının da ilk günden desteklerine başlamaları dikkatimden kaçmamıştı. Başarılarını yeni albümleriyle de yükseğe taşıyarak sürdüren TXT hakkında merak ettiğimiz çok şey var. Bu nedenle TXT TURKEY hayran sayfası ile bir röportaj yapmak istedik.

Tomorrow X Together, daha çok bilinen adıyla TXT kimdir? Türkiye'deki destekçileri olarak anlatabilir misiniz?

Tomorrow X Together, kısa adıyla TXT, 4 Mart 2019 tarihinde BigHit Entertainment (şimdiki adıyla BigHit Music) bünyesinde "CROWN" şarkısıyla çıkış yapmış bir erkek idol grubudur. Soobin, Yeonjun, Beomgyu, Taehyun ve Huening Kai adlarındaki 5 üyeden oluşan grubun adı; "Birbirinden farklı olan sen ve ben, yeni bir yarını oluşturmak amacıyla tek bir rüyanın altında bir araya geldik." anlamına gelmektedir. Bunu baz alarak selamlamaları da "Tek Rüya!" şeklindedir.

Çıkış şarkılarında büyümenin acılarını 'boynuz' metaforuyla açıklayan grup, sonrasında da yalnızca kendilerinin anlatabileceği ve herkesin kendinden bir parça bulabileceği anlamlı eserlere imza atmıştır. Her zaman çarpıcı konuları kendilerine has tarzlarıyla yorumlamaları sayesinde medyadan "4. jenerasyonun liderleri", "4. jenerasyonun temsilcileri", "gençliğin idolleri" ve "4. jenerasyonun it boy'ları' gibi onur verici unvanlar kazanmışlardır. Başından beri grupta, Soobin'in lider olması dışında kesin pozisyonlar olmadığı söylenmiştir. Tüm üyeler iyi rap yapabilir, şarkı söyleyebilir ve dans edebilir.

Bir gruptan bahsederken hayranlarını es geçmek de olmaz. Hayran topluluklarının adı, açılımı "Moments of Alwaysness (Sonsuzluğun Anları)" olan MOA'dır. Bu ismin iki anlamından biri, "TXT ve hayranları arasında paylaşılan her bir an sonsuzdur." iken ikincisi de "TXT ve hayranları, ortak tek rüyamızı gerçekleştirmek için kendi rüyalarından birer parçayı bir araya getirip toplayacak." şeklindedir.

Grup üyeleri Yeonjun, Soobin, Huening Kai, Beomgyu, Taehyun'u bize tanıtabilir misiniz?

Choi Soobin, 5 Aralık 2000 tarihinde Ansan Gyeonggi-do’da doğmuştur. İngilizce adı Steve Choi. Tomorrow X Together için tanıtılan ikinci üyedir ve grupta liderlik görevini üstlenmektedir. Fiziksel özelliklerine gelirsek, boyu 187 cm ve 67 kilogramdır. Bunun yanında yüzü oldukça esnek, bir programda 6 cm kadar esnediği ölçülmüştür. Soobin’i temsil eden emoji hayvanı tavşandır. Şu anda, Odi adını verdiği bir kirpiye ve Sean adını verdiği bir köpeğe sahip. Hobileri, kitap okumak ve müzik dinlemektir. Kendisi tam bir ekmek aşığı, bu yüzden bir takma ad bile aldı. Ve dondurma yemeyi çok seviyor. Müzik programlarındaki genel sunuculuk süresi olan 1 yıldan fazla süredir, KBS kanalındaki haftalık müzik şovu Music Bank’te sunuculuk görevini gerçekleştiriyor.

Choi Yeonjun, 13 Eylül 1999 tarihinde Seongnam City’de doğmuştur. İngilizce adı Daniel Choi. Tomorrow X Together’ın ilk tanıtılan üyesi ve grubun en büyük üyesidir. Stajyerlik döneminde aylık değerlendirmelerinde her branşta devamlı birinci olmuştur, bu yüzden “Efsanevi Stajyer” adını almıştır. Her konuda yetenekli olduğu için kullanılan “4th gen it boy” lakabı ile de anılmaktadır. İki yıl boyunca Kaliforniya’da yaşamıştır. Fiziksel özelliklere gelirsek, boyu 182.5 cm ve 62 kilogram. Yeonjun’u temsil eden emoji hayvanı çöl tilkisi. Hobileri dans etmek, kayak yapmak. En sevdiği yemek de ramen. Çıkış yapmadan önce bir ramen reklamında oynamıştır. Çocuksu özelliklerinden dolayı “grubun sahte maknaesi(en küçük üyesi)” takma adını almıştır.

Choi Beomgyu, 13 Mart 2001 tarihinde Daegu’da doğdu. İngilizce adı Ben Choi. Tomorrow X Together’ın son tanıtılan üyesidir. Hanlim Sanat Okulu öğrencisiydi ve öğrencilik döneminde işe alım görevlileri onun için sıraya girmiştir. BigHit Entertainment’ta sadece 2 yıl stajyerlik yapmıştır. Fiziksel özellikleri, boyu 180 cm ve 53 kilogram. Beomgyu’yu temsil eden emoji hayvanı kaplan ve ayıdır. Gitar çalmayı çok iyi biliyor. Genelde grubun ruh halini yükselten kişi görevini görüyor. Beomgyu’nun keskin çene hattı ve yan profili en çekici yanı olarak nitelendirilebilir. Toto adını verdiği bir Amazon papağanı besliyor. En sevdiği meyve çilek. Moda ve kıyafetlerle ilgilenmeyi çok seviyor. Ayrıca Kiss The Radio kanalında özel olarak DJ’lik yapmıştır.

Kang Taehyun, 5 Şubat 2002 tarihinde Seul’de doğmuştur. İngilizce adı Terry Kang. Tomorrow X Together’ın dördüncü olarak açıklanan üyesidir. Hanlim Sanat Okulu öğrencisiydi. Ve öğrencilik döneminde oldukça popüler olmasının yanında okul başarısı da çok iyiydi. Taehyun’u temsil eden emoji hayvanı sincaptır. Fiziksel özelliklerine gelirsek, boyu 179 cm ve 55 kilogram. Grubun en kısa üyesi olsa da boks ve düzenli spor yaptığı için en kuvvetli üyesi denebilir. Futbol oynamayı ve yüzmeyi seviyor. En sevdiği içecek Soğuk Karamel Machiato. Fotoğraf çekmeyi seviyor. Hobak adını verdiği bir kedisi ve eskiden Aengdu adını verdiği bir yılanı vardı. Sorgulamayı çok sevdiği ve "Bir gün insanların yetenek yerine çalışkanlıkla doğması gerektiğini kanıtlayacağım." gibi bilge sözleri olduğu için grubun “filozofu” adını almıştır. Küçükken birçok reklam filminde modellik yapmıştır.

Huening Kai Kamal, 14 Ağustos 2002 tarihinde Hawaii’de doğdu. Tomorrow X Together’ın üçüncü tanıtılan üyesi ve grubun en küçük olanıdır. Hanlim Sanat Okulu’nda Taehyun ve Beomgyu ile baraber okumuştur. Sekiz yaşına kadar; Hawaii’de, Amerika’da ve Çin’de yaşamıştır. Daha sonra ailesiyle beraber Kore’ye taşınmışlardır. Fiziksel özelliklerine gelirsek, boyu 186 cm ve 67 kilogram. BigHit’ten çıkış yapan ilk yabancı asıllı sanatçıdır. Çeşitli enstrümanları çalmayı çok seviyor bu yüzden bir yayın platformu olan V Live’da “Enstrümanların Temeli” adını verdiği bir yayın serisi var. Huening Kai’yi temsil eden emoji hayvanı penguen. Pelüş hayvanları çok sevdiği için birçok pelüş oyuncağı var. Grubun en sevimli hareketlere sahip üyesi olarak bilinmektedir.

TXT, güzel bir enerjiye sahip. Grup üyelerinin aralarındaki iletişim ve dostluk ortamı nasıl?

Bu soruya cevap verebilmek için sanırım önce üyelerin karakterlerinden biraz bahsetmemiz lazım. Liderimiz Soobin'den başlayacak olursak, diğer tüm üyelerden farklı olarak içe dönük ve sessiz sakin biri. Diğer üyeler etrafta bağırarak oyun oynayıp koştururken o genelde sessizce bir köşeden gülümseyerek onları izliyor. Bu şekilde insanları sürekli gözlemlediğinden olsa gerek, empati yeteneği gerçekten çok gelişmiş durumda. Her soruna hassasiyetle yaklaşıp kimsenin kalbini kırmayacak çözümler bulmada çok iyi.

Yaşça en büyük üye Yeonjun ise bir o kadar yerinde duramayan ve sosyal biri. Yaptığı çoğu hareket "ekstra" fakat diğer üyeler bile bu ekstralığı ondan iyi kimsenin taşıyamacağını düşünüyor. Dış görüntüsü sert görünse de gerçekten yumuşacık bir kalbe sahip. Grup üyelerinin hepsi ondan küçük olduğu için diğer üyeleri daha önce hiç sahip olmadığı küçük kardeşleri olarak görüyor ve her daim onlara güzelce sahip çıkıyor. MOAlara da hep en sıcak tavsiyeleri veriyor.

Ortancamız Beomgyu'ya gelecek olursak, tıpkı Yeonjun gibi yerinde duramayan, cıvıl cıvıl biri ve üyeler onu aşırı gürültücü buluyor. Yeni insanlar tanıyarak sosyalleşmekten ve yakın hissettiği  insanlarla şakalaşmaktan hoşlanıyor. Ayrıca arkadaşlarına çok fazla değer veriyor ve herhangi bir problemleri olduğunda onlarla konuşarak yanlarında olduğunu belli ediyor.

Taehyun ise grubun zeka küpü. Bir şeyleri merak etmekten ve araştırmaktan hoşlanıyor. Ağırbaşlı görünümünün yanında çoğu zaman mantıklı ve yaşına göre olgun konuşmasıyla grup içerisinde kendini gösterirken insanların da dikkatini çekiyor.

En küçük üyemiz Huening Kai ise, küçüklüğünün hakkını veren bir karaktere sahip. Hâlâ tertemiz, çocuksu bir kalbi var ve üyeler, Kai'nin düşünce şeklinden hareketlerine kadar küçük bir çocuktan hiçbir farkı olmadığını söylüyor. Hatta grup üyelerinden Soobin daha önce, bu dünyada Kai’yi sevemeyecek birinin bulunmadığını söylemişti. Masum ve hassas olmasının yanı sıra oldukça yaramaz ve Beomgyu ile birlikte üyelerle uğraşmaktan hoşlanıyor.

Birbirinden farklı ve özgün özelliklere sahip bu beş üye bir arada yaşarken, her ne kadar hâlâ oldukça genç olsalar da kendi aralarında oluşan veya dışarıdan kaynaklı herhangi bir anlaşmazlık ve sorunu mutlaka aralarında konuşarak olgunca çözmeye çalıştıklarını söylüyorlar. Stajyerlik dönemlerinden itibaren bugünlere beraber geldikleri için, rahatsızlık duydukları şeyleri bile birbirlerini kırmadan söylemenin yollarını biliyorlar ve rahatlıkla eleştiride bulunabiliyorlar. Bununla birlikte tabii ki, birbirlerine iltifat etme ve sevgilerini gösterme konusunda da hiçbir sorunları yok. Sarılmaktan ve birbirlerine "Seni seviyorum." demekten çekinmiyorlar çünkü aralarında dostluktan da öte bir aile bağı oluşmuş durumda. Böylelikle birbirine zıt ama bir o kadar da uyumlu karakterlere sahip beş üyemiz, yalnızca iş amacıyla bir araya gelmenin ötesinde birbirlerine olan sonsuz saygı, sevgi ve güvenle birlikte her konuda konuşup aralarındaki iletişimi güçlendirerek gün geçtikçe daha sıkı bir bağ kurmaya devam ediyorlar. Bu onların, yurtta yaşayan 5 kişiden, aileye dönme hikayeleri.

"The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE" isimli yeni albümlerinde bizlere neler anlatıyorlar? Vermek istedikleri mesajı aktarabilir misiniz?

17 Ağustos’ta yayımlanan "The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE", grubumuzun ikinci tam albümü olan "The Chaos Chapter: FREEZE"in devamı niteliğindeki ilk repackage albümleri. Aynı zamanda "The Chaos Chapter" serisinin son albümü. İki albümde de üyelerin söz ve müzik yazarlığı yaptığı şarkılar bulunmakta. En büyük gelişme anlarını Covid-19 yüzünden içinde olduğumuz izolasyon döneminde yaşayan ve uzun zamandır hayranlarını yüz yüze göremeyen TXT; "gençliğin temsilcisi" diye anılmalarının yersiz olmadığını kanıtlarcasına, bu albümlerinde de kendi deneyimlerini müziğe dökerek bu pandemide büyümek, aşkı bulmak ve kendini keşfetmek zorunda kalan gençlerin duygularına tercüman oluyor.

Ana şarkılarını açıklayarak başlayalım. Bir önceki albümün ana şarkısı "0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Seori", kaosun hakim olduğu bir dünyada kalbinde delik (0) olan bir çocuğun 'bir'iyle tanışması ile tüm buzların erimeye başlaması hakkındaki bir aşk şarkısıydı. Emo pop-punk türündeki yeni ana şarkıları "LO$ER=LO♡ER" ise; dünya onu 'LO$ER/kaybeden' olarak görecek olsa da o çocuğun, biricik dünyası ve kurtarıcısı olan 'sen' ile birbirini kurtaran 'LO♡ERS/sevgililer' olmak isteyen kalbini ifade ediyor. Dünya saldırı altındayken tanıştığı seni kurtarmak için dünyaya karşı savaşması ya da seninle beraber dünyadan kaçması gerek. Çocuğun bu arzu ve dürtüleri, şarkı boyunca romantik bir şekilde işlenmiş. 'LO$ER'daki dolar işareti de, oğlanın, arzuları arasında metaryalist dönemden seni ve kendisini kurtararak para ve servet edinme konusunda da dürüst bir arzusu olduğunu fark edişini temsil ediyor.

Üyelerin oyunculuk becerilerini her zamankinden daha çok gösterdiği şarkının klibinde de bu temayı, size kısa film izliyormuşsunuz hissi verecek kadar güzel resmetmişler.

"The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE"te ikinci tam albümlerindeki şarkılarına ek olarak, orijinalinden daha güçlü bir his veren "0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Seori (Emocore Mix)" ve dance pop türünde bestelenmiş ilk hayran şarkıları "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)" de yer alıyor.

MOAlar olarak, hepimizin kalbinde özel bir yere sahip olan "MOA Diary" şarkısından biraz daha bahsetmek isteriz. İlk olarak şarkının adının ardındaki anlamı açıklayalım. Tomorrow X Together, henüz çıkış yapmadan önce bizimle, kendilerine özel bir platformda günlerinin nasıl geçtiğine dair günlükler paylaşırdı. Bugüne kadar da bu paylaşımlarını sürdürdüler. Onları daha iyi tanımamızı sağlayan bu günlükleri şarkının adında kullanmak, bizce çok ince düşünülmüş. Ayrıca üyelerimiz, şarkıyı yazarken geri dönüp bu günlüklere de göz attıklarını dile getirmişti.

Şarkının ikinci adı "Dubaddu Wari Wari"yi açıklayacak olursak da, aslında tam bir anlamı olmadığını söyleyebiliriz. Şarkının sözlerinde "Sen de fısılda aramızdaki sihri / Bunu yaparsan enerji toplayacaksın" demelerinden de anlaşılacağı üzere Tomorrow X Together ve MOAları arasındaki, hep yanımızda olduklarını hissetmemizi sağlayacak gizli bir söz bu. Ek olarak insanlar bu başlığı ilk duyduğunda "Bu da ne?", "Kulağa çocuksu geliyor." şeklinde düşünebilir diye TXT cevabı yine şarkının içinde vermiş: "Çocukça olduğunu söylüyorlar, ne olmuş? / Bu uyum sağlıyor bize". Sözleri yazarken hayranlarına söylemek istedikleri her şeyi eklemek istedikleri için zorluk çektiklerini söylemişti Taehyun. Ama bu işin altından da çok iyi kalktıklarını düşünüyoruz. Bize böyle anlamlı bir şarkı verdikleri için çok değerli ve minnettar hissediyoruz.

Size yalnızca iki şarkısını açıklayabildiğimiz bu albümün 11 parçası da içinde bir sürü önemli sanatçının emeğini taşıyor. Umarız ki siz de onlara bir şans verir ve tüm albümü dinlersiniz~ TXT'nin müziği çok çeşitli olduğu için size uyacak en az bir şarkı bulabileceğinizden eminiz!

İlk çıkış yaptıkları günden bugüne kadar geçen süreçte, müziklerini nasıl değerlendiriyorsunuz? İlk parçalarıyla, son parçalarının arasındaki farklılıklar ya da benzerlikler neler?

Biz hayranları olarak öncelikle TXT'nin yaptığı ve ortaya koyduğu her ürünün arkasındaki emeğe değer veriyoruz ve bizlere yeni şarkılar sunmak adına verdikleri çabayı takdir ediyoruz. Kariyerlerinin başında sektörün büyük bir kesimi gibi şarkıların yapımı şirkete aitken, çıkardıkları her albümle beraber şarkılarda yer alma oranları arttı. Bu yüzden hayranları MOAlar olarak bu çabaları bizler için çok değerli. Bu katkıdaki artışla beraber bize daha derinden bir yerden dokunduklarını hissediyoruz.

Kariyerlerine başladıkları "CROWN" ile büyüme sancılarını "boynuzlar" metaforu ile anlatan TXT, kariyerlerinin her noktasında şarkılarını öncelikle "eşsiz" kelimesiyle tanımlamıştır. Bu eşsizliği çıkardıkları her albüm ve dünyanın beğenisine sundukları her şarkıda bize tekrar kanıtlayarak zor bir şey başardıklarını düşünüyoruz. Her albümleri birbirinden farklı tür ve sesteki şarkıları içermesinin yanı sıra farklı iç temalara da sahip.

Ana şarkısı "CROWN" olan ve çocukluktan ergenliğe geçişi ve büyüme hikayelerini anlatan "The Dream Chapter: Star"; birbirlerinden farklı olan fakat yine de benzerlikler taşıyan arkadaşların hikayelerini ve sihirli anları anlattıkları "The Dream Chapter: Magic"; gerçeklikle yüzleştikleri ve arkadaşlıklarındaki çatlaklara rağmen mutlu anların "sonsuza dek" sürmesini istemelerini anlatan "Can't You See Me?" ve yer aldığı albüm olan "The Dream Chapter: Eternity" ile TXT "The Dream Chapter" üçlemesini kapattı. Üçüncü mini albümleri olan "minisode 1: Blue Hour" ile TXT bizim de içinde bulunduğumuz pandemiden nasıl etkilendiğini ve herkes gibi "kaybettikleri yaz"ı anlattı. "The Chaos Chapter: FREEZE" ise "The Dream Chapter: Eternity"de farkına varılan gerçek dünyanın kurulan "düşleri" nasıl ezip geçtiğini anlatan bir albüm. Pandemi ile hayatları alt üst olan oğlanlar kendilerini değersiz boş ve donuk hissederken "sen" geldiğinde "sen"inle birlikte sevgiyi deneyimliyorlar ve kaçınılmaz bir şekilde "sen"in onların gerçek ve tek dünyaları olduğunu fark ediyorlar. Serinin devamı olan "The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE" ise, bir önceki soruda da açıkladığımız gibi, donmuş hisleri uyandıran "sen" ile dünyaya karşı “savaşmak” ya da seninle birlikte dünyadan "kaçmak" isteğini ortaya koyan bir albüm.

Biz şarkıların yapısında bariz benzerlikler bulamasak da TXT'nin bizlere sunduğu şarkılar dallanıp budaklanan ve gittikçe genişleyen bir hikayeyi anlatıyor. Biz de bundan sonra nasıl eserlerle devam edeceklerini oldukça merak ediyoruz ve sabırsızlıkla bekliyoruz.

TXT bugüne kadar hangi başarıları elde etti?

TXT, adı duyurulduğu andan itibaren ilgilerin odağında bir grup oldu. İlk tanıtılan üyemiz Yeonjun’un tanıtım videosu sadece 24 saatte 7.5 milyon izlendi ve saatlerce adı Twitter gündeminde yer aldı. Sonrasında tanıtılan Soobin’in videosu 6.4 milyon, Huening Kai’nin videosu 4.8 milyon, Taehyun’un videosu 4 milyon ve Beomgyu’nun videosu ise 3.7 milyon izlendi.

Daha çıkış yapmadan bu sayılara ulaşan TXT’nin çıkış klibi ilk 24 saatinde 15 milyon izlendi ve en çok izlenen erkek grubu çıkış klibi oldu. ‘’CROWN’’ ile Billboard’un Dünya Dijital Şarkı Listesi’nde 1 sıraya yerleştiler ve Spotify’ın global listesine giriş yapabilen ilk çaylak grup oldular. ‘’The Dream Chapter: STAR’’, Billboard’un Dünya Albümleri listesinde 1 oldu ve 50 ülkenin iTunes listesinde 1 sıraya yükseldi. Çıkışlarından kısa süre sonra düzenledikleri Amerika showcase’i için olan biletler yok sattı. Toplam 14 tane ‘’Yılın Çaylağı’’ ödülüne sahip olan TXT, kendileri dışında K-Pop tarihinde sadece 4 grubun eriştiği Rookie Grand Slam başarısını elde etti.

TXT, Spotify’ın Global 200 listesine şimdiye kadar 4 şarkıyla giriş yaptı. ‘’CROWN’’ listede 125 sıraya kadar çıktı ve listede en yüksek sıralamaya sahip 4 jenerasyon erkek grubu çıkış şarkısı oldu. ‘’0X1=LOVESONG’’un bu listedeki en yüksek sıralaması 78 sıra ve bu bir 4 jenerasyon erkek grubu tarafından ulaşılan şimdiye kadarki en yüksek sıralama. Listede 11 gün geçirdi ve bu listede en uzun süre yer alan 4 jenerasyon erkek grubu şarkısı oldu. Ayrıca bu şarkı yine 4 jenerasyon erkek grubu şarkılarının arasında en yüksek ilk gün dinlenme sayısına sahip. ‘’Anti-Romantic’’, listede 127 sıraya yerleşti ve TXT bu listeye yan şarkısıyla girebilen ilk 4 jenerasyon grubu oldu. ‘’LO$ER=LO♡ER’’ ise yine bu listede en yüksek sıralaması olarak 81 sırada yer aldı. ‘’The Chaos Chapter: FREEZE’’ ilk haftasında 29 milyondan fazla dinlenme sayısına ulaştı ve 2021’deki en yüksek 4 ilk hafta dinlenme sayısını elde etti.

TXT, Billboard’da birçok listede albümleri ve şarkılarıyla 1 sıraya yerleşti. Billboard 200 listesine şimdiye kadar 4 albümleriyle girdiler. ‘’The Dream Chapter: STAR’’, 140 sırayla listeye girerek TXT’nin bunu başaran ilk albümü oldu. Ardından ‘’minisode1: Blue Hour’’ ile listede 25 sıraya yerleşti. ‘’STILL DREAMING’’ listeye 173 sıradan girdi ve bu listeye girebilen Koreli bir sanatçıya ait ikinci Japonca albüm oldu. Onları takip eden ‘’The Chaos Chapter: FREEZE’’ ise listeye 5 sıradan girdi ve TXT'nin bu listede en yüksek sıralamaya sahip olan 4 jenerasyon grubu olmasını sağladı. ‘’The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE’’in yayımlanmasının ardından ‘’The Chaos Chapter: FREEZE’’ haftalar sonra listeye 8 sıradan yeniden giriş yaptı. Bu albüm, en uzun süre bu listede yer alan 4 jenerasyon albümü oldu.

TXT, en son ağustos ayının 2 haftasında yapılan güncellemeyle Gaon’da toplam 2.4 milyon satışa ulaştı ve eylül ayındaki güncellemeyle 3 milyon satışa ulaşması bekleniyor. TXT, bu başarıya en hızlı ulaşan 4 jenerasyon erkek grubu oldu. Gaon’da tüm Korece albümleri 300 bin satışı geçti. ‘’The Chaos Chapter: FREEZE’’, 800 bin satışa ulaştı ve şu an en çok satan 4 jenerasyon grubu albümü konumunda. Albüm, 750 bin satışı geçmesinin ardından üç kat platinyum sertifika aldı ve bunu başaran ilk 4 jenerasyon grubu albümü oldu. Şimdiye kadar 5 albümleri Gaon’dan sertifika aldı ve TXT en fazla sertifikalı albüme sahip 4 jenerasyon erkek grubu oldu. Son albümleri ‘’The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE’’, ilk haftasında Hanteo’da 483 bin kopya satışına ulaştı ve K-Pop tarihinde bir repackage için en yüksek üçüncü satışı elde etti.

TXT, çıkışlarından itibaren müzik şovlarında toplam 13 birincilik kazandı ve en çok birincilik kazanan 4 jenerasyon erkek grubu oldu.

Tüm bu başarılarının her biriyle gurur duyuyoruz ve çok daha fazlasını hak ettiklerine inanıyoruz. Hayranları olarak onlar bize en iyi yanlarını sunmak için ellerinden geleni yaptıkça biz de yanlarında sıkı çalışmaya devam edeceğiz!

Çoğu müzik grubunun üyeleri, oyunculuk ve modellik gibi farklı alanlarda da işler yapıyor. TXT'de de farklı alanlarda faaliyet gösteren üyeler var mı?

Üyelerimiz şu anlık grup aktivitelerine odaklanmış olsa da hepsi bireysel olarak çeşitli projelerde yer aldı. Bu bireysel aktiviteler Soobin'in Music Bank sunucusu olmasıyla başladı. İlk gününde sergiledikleri özel "Dolphin" sahnesi viral oldu. Soobin, partneriyle beraber diğer K-pop gruplarına hayran olan kişilerde, sevdikleri kişilerin "müzik programlarında sunucu olması" isteğini oluşturdu. Beraber "Yılın En İyi Çifti" ödülü bile aldılar. Şu an her cuma günü saat 11.00'de KBS kanalında sunuculuk yapıyor. Soobin'in ardından 2020 yılında "minisode 1: Blue Hour" promosyonları çerçevesinde EBS radyosundaki "Listen" programında sunuculuk yapan Taehyun ve Huening Kai, 2021 yılının başlaması ile beraber Listen radyosunda, önce konuk sunucu daha sonra daimi olarak 2021 Mayıs ayına dek sunuculuk yapmışlardır. Ardından 2021'in başlangıcında Yeonjun, grup olarak OST'ini söyledikleri "Live On" dizisinin final bölümünde konuk oyuncu olarak yer aldı ve hemen ardından Ul:kin markasının 2021 sonbahar-kış kreasyonunu sergileyerek New York Moda Haftası'nın bir parçası olarak ilk kez modellik yaptı ve ardından "Run Up" başlıklı kendi koleksiyonunu da yayımladı. Ek olarak da, “Studio Choom” kanalının yaptığı aylık “Artist of The Month” etkinliğinde temmuz ayının sanatçısı seçilerek, ilgi çekici hikayeye sahip bir dans videosu çekti. Yeonjun'un ardından Beomgyu da ilk bireysel aktivitesi olarak Day6'ten Young K'in sunuculuğunu yaptığı Kiss the Radio'da tek başına her zaman düşlediği radyo DJ'liğini deneyimleme fırsatını yakaladı. Sonuç olarak, üyelerimiz grup içi aktivitelerde aktif oldukları kadar, bireysel aktiviteler ile de çokça uğraşıyor ve kendinlerini her alanda en iyi şekilde göstermek için sıkı çalışıyorlar.

Grubu tanıdıktan sonra, Türkiye'deki en büyük destekçilerinden olan TXT_TURKEY ekibini tanımak isteriz. TXT_TURKEY nasıl kuruldu? Sayfanızda kaç admin var? Aranızda meslek sahibi olan ya da öğrenci olanlar varsa hangi bölümde okuyor ve hangi meslek alanında çalışıyor?

TXT ilk halka duyuruldukları andan itibaren, üyeler hakkında çok az şey biliniyor olmasına rağmen, herkes açısından çok ilgi çekici bir gruptu. Biz de onlara karşı olan merakımız ve ilgimizden dolayı hayran sayfası oluşturmaktan kendimizi alıkoyamadık. En başta, çok da fazla kişiyle çıkmış olmadığımız bu yol, şimdi 29 kişilik bir ekiple devam ediyor. Yaptığımız her şeyden zevk alarak, TXT’yi, Türkiye’de en iyi şekilde temsil edebilmek için sıkı çalışıyoruz. Sayfamızda, öğrencisinden meslek sahibine birçok yaş grubundan kişi bulunmakta. Hepimizin aynı amaç için bir arada bulunması ve TXT’ye ilgi ve sevgi duyması sayesinde aramızdaki yaş farkı neredeyse hiç hissedilmiyor. Güzel ve özverili bir şekilde çalışarak her gelen içeriği en kısa sürede Türk MOAlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Sık sık aldığımız geri dönüşler bizi çok mutlu ve motive ediyor. Böyle bir sayfada bulunmak güzel dostluklar edinebilmenin yanı sıra insanın birçok konuda kendisini geliştirmesine de yardımcı oluyor. İki sene öncesindeki ve şu anki videolarımızı karşılaştırdığımızda hem düzenleme hem de çeviri açısından oldukça geliştiğimizi ve kendimizi üst seviyeye taşıdığımızı görebiliyoruz. Yani TXT sayesinde, hem güzel dostluklar ediniyor, hem de kendimizi geliştirebiliyoruz.

TXT'nin özel günlerinde hangi etkinlikleri gerçekleştirdiniz?

Maalesef, TXT'nin çıkışından ve sayfamızın büyümesinden kısa süre sonra pandemi süreci başladığı için yüz yüze olarak herhangi bir etkinlik gerçekleştiremedik. Bu pandemi dönemini atlattıktan sonra, özel günlerde etkinlikler hazırlayarak MOAlar ile beraber kutlama yapmayı çok istiyoruz. Bunun haricinde, TXT her yeni albüm çıkaracağı zaman çekilişle takipçilerimizden birine albüm hediye ediyoruz. Hem TXT'nin satışlarına yardımcı oluyor hem de bir takipçimizi mutlu etmiş oluyoruz ve böylece biz de mutlu oluyoruz. Bir defasında da, Kore'de okumakta olan bir adminimiz aracılığı ile TXT'ye mektup gönderme etkinliği düzenledik. Adminimiz MOAlar tarafından yazılan Türkçe mektupları Koreceye çevirdi ve sonrasında şirket tarafından duyurulan adrese gönderdi. İleride de bu çeşit daha çok etkinlik düzenlemek istiyoruz ayrıca hayran kitlesi büyüdükçe bağış etkinliği gibi etkinlikler düzenleyerek ihtiyacı olanlara yardımda bulunabilmeyi de çok arzu ediyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Böyle bir röportajın içerisinde bulunmamıza olanak sağladıkları ve TXT’nin daha çok kişi tarafından tanınabilmesine yardımcı oldukları için Beşiktaş Medya Grup’a teşekkür ederiz.

TXT, içerisinde bulunduğu sektörün bütün zorluk ve çekişmelerine rağmen çizgisini hiç bozmadan ilerlemeye devam eden bir grup. Her zaman bir adım ileriye doğru gidecekleri konusunda güvence veriyor ve asla bizi hayal kırıklığına uğratmıyorlar. Her konseptlerini farklı bir türde seçerek asla tek bir çizgide yürümüyorlar ve bu gerçekten cesaret isteyen, takdire şayan bir durum.

TXT, her durumda hayranlarını cesaretlendiriyor ve kendi jenerasyonlarında olan kişilerin yaşayabileceği hayatın içerisinden bütün konuları müzik kliplerinde işleyerek, dünyanın her tarafındaki bütün genç yetişkin herkesi destekliyorlar ve hepimize örnek oluyorlar. TXT, sadece bir K-Pop grubu olmanın yanı sıra, oldukça dolu olan programlarından bulabildikleri her boşlukta, Weverse adlı hayran platformları üzerinden, hayranları MOAların kendi hayatlarının içinden yazdıkları çoğu yoruma cevap veren, onlara ellerinden geldiğince yardımcı olan bir gruptur.

Samimiyetleri ve insanlara verdikleri saf cesaret sayesinde onlarla hiç iletişime geçmemiş olan hayranlar bile, kendilerini daha mutlu ve özgüvenli hissettiklerinden bahsediyorlar. TXT, sadece 20'li yaşlarında gençler olarak, gençler başta olmak üzere her yaştan hayatla boğuşan birçok kişiye, gerek şarkıları, gerek söyledikleri sözler ve gerek yorumlarıyla, yapabilecekleri her şekilde umut oluyor ve öyle görünüyor ki, olmaya da devam edecekler. Umarız TXT, ileride daha büyük başarılara adım atar ve biz de bunlara şahitlik ederiz. Gece gündüz demeden çalışan grubumuzu elimizden geldiği kadar destekleyecek ve her zaman yanlarında olacağız.

Tomorrow X Together gibi bir grubun hayranı olduğumuz için gurur duyuyoruz.

TXT’nin de hep söylediği gibi;

Yarın da beraber olalım.

 

Teşekkürler.

TXT_TURKEY ailesi.

 

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ
Buğurcan BAŞTUĞ 

 

 

Sosyal Medyada Takip etmek için:

 

TXT_Turkey Twitter: @TXT_Turkey

TXT_TURKEY YouTube: @TXT_TURKEY

TXT_Turkey Instagram: @txt.turkey

 

Tomorrow X Together’ı Twitter'dan takip etmek için:

@TXT_members

@TXT_bighit

Tomorrow X Together’ı Instagram'dan takip etmek için:

@txt_bighit

 

Tomorrow X Together’ı Spotify’dan takip etmek için tıklayınız.

Son albümleri “The Chaos Chapter “FIGHT OT ESCAPE”i dinlemek için tıklayınız.

“LO$ER=LO♡ER” klibini izlemek için tıklayınız.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 10 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık