Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ: Barçın'dan iddialı dönüş!..

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ: Barçın'dan iddialı dönüş!..

Müziğin genç yeteneklerinden Barçın, 2020 yılında Hüseyin Altın’ın efsanevi şarkısı ''Terk Edilmiş Gibi''yi yeniden yorumlayarak müzikseverlere iddialı bir merhaba demişti. 1.5 yıl aradan sonra ise; Sezen Aksu klasiği "Kaybolan Yıllar" adlı şarkısını yorumladığı teklisi ile müzikseverlerle yeniden buluştu. Beşiktaş Medya Grup'a çok özel bir röportaj veren Barçın, 1.5 yıllık arada yaptıklarını ve yeni teklisi hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Bir buçuk yıl aradan sonra, Sezen Aksu'nun "Kaybolan Yıllar" adlı şarkısını yorumladığınız tekliniz müzikseverlerle buluştu. "Sezen Aksu benim müziğe bakışımın her döneminde önemli bir idol oldu." demiştiniz. Bu uzun arada yayınlayacağınız tekli için şarkı seçiminiz ile teklinizin kayıt sürecini anlatabilir misiniz?

Öncelikle Sezen Aksu gibi bir sanatçının şarkısını seslendirmek beni çok heyecanlandırdı. Hep hayalimde vardı ona ait besteyi kendi yorumum ve duygumla seslendirmek. Netice de herkesin zamandan götürüsü var bir yaşanmışlığı, giden sevgilisi, çocukluğu, gençliği, pişmanlıkları v.s “Kaybolan Yıllar“ herkese hitap eden bir şarkı olduğunu düşündüğüm için ve Sezen’i Sezen yapan şarkılardan biri olduğu için seçtim. Sevgili Aranjörüm “Mert Tunçmakas” ile şarkıyı görüşüp hemen yapamaya karar verdik ve kendi stüdyosunda modernize ve aynı zamanda soft bir kayıt aldık.

Söylerken dalıp gittiğim keyifli bir kayıt oldu. Umarım herkes benim aldığım keyfi dinlerken almıştır. :)

Kaybolan Yıllar'ın müzik videosunda, yönetmen koltuğuna müzik kariyeri ile bilinen sanatçı Ali Özcan oturdu. Klibiniz aynı zamanda kendi kliplerini yöneten Ali Özcan’ın kendi dışında bir sanatçıya yönettiği ilk klip olma özelliğini de taşıyor. Klip çekimlerinin süreci nasıl geçti? Aranızda fikir alışverişlerinde bulundunuz mu? 

Ali benim hem Yönetmenim hem çok yakın bir dostum. O yüzden hep aramızda fikir alışverişi olur, onun yaptığı işleri çok beğeniyor ve destekliyorum çünkü çok profesyonel ve disiplinli çalışıyor. Klibimizin çekimleri kendi evim de 2 gün de keyifli ve çokça rahat geçti. Hem samimiyet olduğu için hem de kendi istediğimiz gibi yaptığımız için sıkıntı çekmeden güzel bir şekilde keyifle çektik yeni projelerimde de çokça Ali Özcan’ı göreceğiz gibi görünüyor. :) 

İlerde Ali Özcan ile birlikte bir projeniz var mı? İkinizin de sesini aynı şarkıda dinleme fırsatımız olacak mı?

Ali ile ortak bir bestemiz var tabiki ben çok ısrarcıyım bir düet konusunda güzel olacağını düşünüyorum kendisi de kabul ederse olabilir diye düşünüyorum. (Gülüyor)

Verdiğiniz arada neler yaptınız? Müzikle ilgili çalışmalarınızın yanı sıra, hobilerinize de vakit ayırabildiniz mi?

Pandemi dönemi beni bayağı yıprattı. İstanbul’da bulunamadım uzun bir süre. Ben aynı zamanda müzik öğretmeniyim, öğrencilerimden ayrı kalmak ve yeni projeler yapamamak gibi durumlar biraz üzdü fakat o dönemde güzel bir sahil kasabasında kendime çok vakit ayırdım. Kendimi dinledim güzel besteler yaptım. 

Bol bol yüzdüm en büyük hobimdir. Piyano çaldım, film ve dizilere sardım herkes gibi..

Tam sıkıldığım dönemde Sezen Aksu’nun şarkısı imdadıma yetişti ve Avukatı ile konuşurken bile çok heyecanlıydım. (Gülüyor)

Sizi biraz daha yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Müzik aşığı, Piyano ve Şan öğretmeni, sokak hayvanlarının annesi, yaşamayı çok seven deli dolu bir insanım. Hayalperestim ve en çok bu yönümü seviyorum. Hayal kuramazsam mesleğimi yapamam çünkü bizim işimizde gerekli bir şey hayal kurmak, yani ben öyle düşünüyorum. 

Müzikle nasıl tanıştınız ve müzisyen olmaya nasıl karar verdiniz?

Aslında çocukluktan bu yana hep içimde oyunculuk vardı, izlediğim bir filmi, kurduğum bir hayali sürekli odamda ya da yalnız kaldığımda kendi kurduğum senaryo ile oynardım. Piyano dersleri almaya başladım orta okuldayken, lise de güzel sanatlar lisesine başladım. Aslında başta tiyatro bölümü istiyordum fakat lisede sadece müzik ve resim bölümü vardı, bende müzik bölümünü seçtim. Enstrümanım Viyola ve piyano idi. Bölümünü çok sevmeme rağmen aklım hep tiyatrodaydı şimdi ise o hayalimi de gerçekleştirmek  için eğitimlere başladım. :) 

En çok hangi enstrümanı seviyorsunuz?

Piyano benim için çok kıymetli bir enstrüman,  çalıp söylerken bir çınar ağacının gölgesinde kuşların cıvıltısıyla tatlı esen rüzgarla saçlarım ahenkle dans ediyormuş gibi hissediyorum. O kadar derin bir sevgi ama diğer enstrümanlarda aynı hemen hemen. Türk Sanat Musikisinde kanun, tambur, ud. Türk Halk Müziğinde bağlama, ney hepsinin yeri çok farklı ben de.. Klarnet, saksafon tek tek anlatmak çok uzun olur :) 

Söylemeyi en sevdiğiniz şarkı hangisi?

Kendi şarkılarım çünkü Onlar benim bebeklerim bir çok şarkı  var elbette keyif aldığım ama kendi şarkılarımı söylerken çok farklı, mutlu huzurlu hissediyorum benim oldukları için sanırım. :)

1.5 yıl aradan sonra yeni tekliniz olan, Sezen Aksu şarkısı "Kaybolan Yıllar"ı harika bir şekilde yorumladınız. Bundan sonra sizin sesinizden daha çok şarkı dinlemek isteriz. Gelecek projelerinizde müzikseverleri ne gibi sürprizler bekliyor?

Çok uzatmadan kendi bestem için kolları sıvadık kayıtlar başladı sanıyorum peş peşe gelecekler. (Gülüyor)

Son olarak söylemek istedikleriniz var mı?

Sizinle böyle güzel bir röportaj yaptığım için mutluyum çok keyifliydi çok teşekkür ediyorum. Benim yanımda olan seven dinleyen herkese çok teşekkür ediyorum dinlemeye devam etsinler çok güzel projeler geliyor yolda herkes mutlu olsun hep bir ağızdan şarkılar söyleyeceğimiz konser günlerimizi iple çekiyorum. (Gülüyor) 

 

Barçın'ın Gazete Beşiktaş'ta yayımlanan röportajını görüntülemek için tıklayınız.

 

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ
Buğurcan BAŞTUĞ

Haber Videosu


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık