Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ: 2PM TURKEY ile K-Pop'ın efsane grubu 2PM sohbetleri...

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ: 2PM TURKEY ile K-Pop'ın efsane grubu 2PM sohbetleri...

K-Pop müziğin efsane gruplarından 2PM, 7. stüdyo albümü "MUST" ile geri döndü. Grubun yeni albümü ve tüm sanat hayatları üzerine Türkiye'deki en büyük destekçisi olan 2PM TURKEY ekibi ile röportaj gerçekleştirdik. 2PM TURKEY, Beşiktaş Medya Grup'a verdiği röportajda aşağıdaki ifadelere yer verdi:

2PM, K-Pop müziğin en eski ve efsane gruplarından. Uzun bir aradan sonra geri döndüler. Onları daha yakından tanımak istiyoruz. Bize 2PM'i anlatabilir misiniz?

2PM, JYP Entertainment altında 2008 yılında 7 kişi olarak çıkış yapmış, 2010’da ise o zamanlar liderleri olan Jay Park’ın bazı olaylar sonucunda gruptan ayrılmasıyla yoluna 6 kişi olarak devam eden Güney Koreli bir idol grubudur. Grubun şu an 6 üyesi; Jun. K, Nichkhun, Taecyeon, Wooyoung, Junho ve Chansung'tur. Grubun adı 2PM yani “Günün en sıcak saati-Hottest time of day”’den gelir ve biz fanlarına verilen isim de “Hottest”’dır.

2PM performanslarında akrobatik dans stillerini sergiledikleri "10 out of 10" isimli şarkıyla çıkış yapmış bunu da liste başına oturukları "Again & Again" izlemiş ve başarılarına başarı katarak devam etmişlerdir. 2009 yılında 6 kişi olarak çıkardıkları ilk stüdyo albümleri “01:59PM” ve başlık parçası “Heartbeat” yayınlandıktan sonra Mnet Asian Music Awards’da en önemli ödüllerden iki tanesini Best Male Group (En İyi Erkek Grubu) ve Artist of the Year (Yılın Şarkıcısı) ödüllerini çaylak bir grup olarak kazanmışlardır.

2011 yılında ise “Take Off” ile Japonya’da çıkışlarını gerçekteştirmiş ve hemen ardından listelerde 1 sıraya yerleşmişlerdir. O günden bugüne ise Japonya’da gerek 2PM olarak gerekse solo olarak liste başlarında yer alırlar ve büyük hayran kitlesine sahiplerdir. Günümüze kadar mini albümlerle birlikte toplam 16 albüm çıkartmışlardır. Tam albümlerden 7 tanesi Kore’de, 5 tanesi Japonya’da çıkmıştır. Grup üyeleri olarak toplamda 27 tane solo albümleri vardır. 2020 yılına kadar 17 konser turu gerçekleştirip toplamda 147 konser vermişlerdir.

Çıkış yaptıkları dönemdeki birçok erkek grubunun popüler olan güzel-tatlı çocuklar imajı ile yer edindiği zamanda 2PM, çıkış yaparken sert vahşi bir imaj oluşturmuştur. Bu maskülen tarzlarını vurgulayarak 2008'de "jimseung-dol" (yani canavar idoller) fenomenini yaratarak K-pop’ta yeni bir sayfa açmışlardır. Görünüşleri, tarzları, sahne performanları ile destekledikleri canavar idoller lakabı 2PM’le özdeşleşmiştir. Zaman içinde yaşadıkları sakatlıklar ve yaşları nedeniyle akrobatik hareketleri bir kenara bıraksalar bile yapılı vücutları, maskülen tarzları ile orijinal canavar idoller olarak isimlerini korumaktadırlar. Sahnedeki bu tarzları kimileri içi göz korkutucu olsa da sahne arkasında ve varyete şovlarda eğlenceli halleri ile bilinirler.

2PM sizi ilk olarak görünüşleri ve tarzları ile etkileyen, tanıdıkça müzikal yönleri, oyunculukları, kişilikleri ve tatlı/sersem halleri ile içine çeken bir grup. Bu 6 kişi yıllar içinde birçok zorluğun üstesinden geldiler ve birbirlerine daha da bağlandılar. Bunu ifade etmekten de hiçbir zaman çekinmiyorlar. Solo aktivitelerinde bile kendilerini 2PM üyesi olarak tanıtırlar. Aralarındaki bağı fanlarıyla da sürdürmeleri bizleri de onlardan kopartamayan en büyük etkenlerden biri. 2PM’inde dediği gibi herkesten daha sıcak kalpleri olan 2PM ve Hottest birbirlerinin altın gençliğiydi. Geçtiğimiz yıllar boyunca üyeler ve fanlar her zaman birlikte yürüdü. Askerlik görevleri dolayısıyla da verdikleri 5 yıllık aradan birlikte çıkmamızı sağlayan nedenlerden biri de 2PM olarak geri döneceklerine dair verdikleri söze duyduğumuz güvendi.

2PM üyeleri hem müzisyen hem de aktörlük alanında da başarılı işlere imza attılar. Üyeleri de tek tek tanımak isteriz.

Jun. K, gerçek adıyla Kim Minjun 15 Ocak 1988 doğumlu 2PM’in ana vokali. Şarkıcılık yapmaya başlamadan önce, Jun.K ilkokuldan liseye kadar şiir ve kompozisyon yarışmalarından 70 tane ödül kazanmıştır. Vokaliyle hem YG Entertainment hem de JYP Entertainment’a kabul edilmiştir, ancak son kararı JYPE’den yana olmuştur. Aynı zamanda çok iyi bir rapper, söz yazarı, besteci ve yapımcıdır.

Gençliğinden beri söz yazımı-müzik yapımıyla ilgilidir. 2009’da solo olarak yaptığı ilk fan buluşmasında söylediği “Hot” şarkısı daha sonra 2PM albümünde tüm üyelerin söylemesiyle 2011’de “Hands Up” albümünde yer almıştır ve bu 2PM üyelerinden birinin albüme dahil olduğu ilk şarkılardandır. Aynı yıl 2011’de “Alive” ile solo çıkışını yapmıştır. 2012 ve 2013 yılında ise The Three Musketeers müzikalinde D’Artagnan rolünü canlandırmıştır. 2014 yılında solo kariyeri de yükselmeye başlamıştır. Japonya’daki ilk solo albümü “Love&Hate” Oricon listesinde 1 numaraya yerleşmiştir. “Love&Hate” konser turu ise Japonya’da Ranking Box tarafından en iyi 10 konser turu içinde gösterilmiştir ve o listedeki tek Koreli sanatçı olmuştur. Aynı zamanda o albümde yer alan “Mr. Doctor” parçası en büyük hiphop radyolarından HOT 97’nin DJ LEAD Mix Albüm’ünde iki defa yer almıştır. Japonya’daki solo çıkışından sonra çıkardığı tüm albümleri (Love Letter, No Shadow, No Time, This Is Not A Song) Japonya listelerinde bir numarada yer almıştır. Japonya’da 2015 yılında “Love Letter”, 2016 yılında “No Shadow” yayınlanmıştır. Jun. K'in ikinci konser turu "Love Letter" ve üçüncü konser turu "No Shadow", 2015 ve 2016'nın en etkileyici iki canlı konser turuna sahip olarak, Yahoo tarafından Japonya'da her yıl üst üste en iyi 10+1 en iyi konser listesinde yer almıştır ve listelerdeki tek K-pop sanatçısı olmuştur. 2018’de de askere gitmeden son albümü olan “No Time” Japonya’da çıkmıştır. Kore’de ise 2017 yılında 77-1X3-00 albümü, aynı yılın sonunda ise “My 20’s” albümü yayınlanmıştır. 2020 yılında “This Is Not A Song” Kore’de single olarak yayınlanmış, 2021 yılında ise aynı isimle Japonya’da albüm olarak çıkmıştır ve fanları için ücretsiz bir online konser vermiştir. 2020 yılında da Kore’de “20 minutes” albümü çıkmıştır.

Jun.K aynı zamanda 2PM için bir çok şarkı yazmıştır. 2021 yılı itibariyle toplamda telif hakkı kendisine ait olan 92 tane şarkı vardır. 2PM’in popüler ana başlık parçalarından “Go Crazy” ve “My House”un söz, müzik ve yapımcılığı kendisine aittir. Şarkının çıkmasından 5 yıl sonra 2020’de youtube algoritması ile “My House”un viral olmasıyla şarkı müthiş bir popülerliğe ulaşmıştır. Jun.K kendi solo albümlerindeki gibi aynı zamanda 2PM’in “Go Crazy” albümünün ve “My House”un ana parçası olduğu No.5 albümünün yapımcısıdır. Çıktığı 2014 yılında “Go Crazy”, Mnet Asya Müzik Ödülleri’nde En İyi Müzik Video ödülünü kazanmıştır.

Askerlik hayatında da başarılar elde etmiştir. Başlangıç eğitimini ikinci sırada tamamlayarak madalya kazanmış ve asıl birliğinde başarılı bir asker olunması için gereken tüm ölçütlerde yüksek sıralamalar alarak "Özel Sınıf Savaşçı" statüsünü almıştır. Aynı zamanda ordu bandosuna katılmış ve saksafon çalmayı öğrenmiştir. Özel günlerde ve festivallerde sahne almıştır. Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik için Doğu Timor'a gitmiş ve performans sergilemiştir.

2PM’in büyük abisi, 2PM’in en büyük fanı no.1 olarak üyeleriyle her zaman yakından ilgilenir. Fanlar Jun.K’e çeşitli takma isimler takmışlardır, bu isimleri üyeler de kullanır. Yaptığı şarkıların harikalığı nedeniyle “Genius(Dahi) Kim” ve fanlara olan iyi kalpliliği nedeniyle “Kim Daejong(iyi kapli)” isimleri Jun.K için kullanılır. 2PM’in daima genç 20 yaşında olduğu iddia eden büyük abisinin kendisi olduğu hallerini 2PM üyeleriyle birlikte olduğu şovlarda görebilirsiniz. Gerek şarkılarında gerekse üyeler ve fanlarla etkileşimlerinde duygularını çok iyi yansıtan birisidir. Geçtiğimiz yıllarda “NO LOVE” temasıyla müzik yapan Jun.K, askerden döndükten sonra bu zamana kadar aldığı sevginin çok fazla olduğunu artık fanlarına bu sevgiyi daha fazla yansıtmak istediğini söylerek temasını “ON LOVE” olarak değiştirmiştir. Söylediği tek cümleyle bile bizleri duygulandırabilen Jun. K’den biz ve üyeleri her zaman yeni şarkıları dört gözle bekliyoruz.

Nichkhun, tam adıyla Nichkhun Buck Horvejkul, 24 Haziran 1988 doğumlu 2PM’in Tay üyesi. Aynı zamanda K-pop’taki ilk Tay idoldür. O yıllardaki yazılara bakıldığında birçok insanın Korelilerin Tayland’a karşı bakış açısını değiştirdiğini söylediğini görebilirsiniz. Kendisi aynı zamanda “Thai Prince” olarak bilinir. Özellikle çıkış yaptıkları ilk yıllarda gerek duruşu, yüzü, davranışları, gerek ailesinin zaten varlıklı olması nedeniyle onu gerçekten Tayland prensi sananlar olmuştur. Liseyi Amerika’da okumuş ve oradayken JYPE tarafından keşfedilmiştir. Bir röportajında Starbucks önünde seçmeye katıldığını anlatmıştı. 2006 yılında Kore’ye gelmiş ve stajyerliğe başlamıştır. Korece’yi şirkete girdikten sonra öğrenmeye başlamıştır. Şu anda Tayca, İngilizce, Korece, Japonca ve temel Çince konuşabilmektedir.

Nichkhun debutlarından sonra aktörlüğe küçük oyunculuk aktiviteleriyle başlamış ve büyüyerek devam ettirmiştir. 2011 yılında Kore’nin popüler varyete programı We Got Married’de yer almış ve o dönemki en popüler çiftlerden biri olmuştur. 2012 yılında ilk Tay filminde rol almış ve 2013 yılında ise başrol olduğu bir Çin draması olan “One and a Half Summer”da başrol olarak yer almıştır. Daha sonra da oyunculuk ve sunuculuk yaparak projelerde yer almaya devam eden Nichkhun, Tayland’da 2018 yayında vizyona giren “Brother Of The Year” filminde başrollerden biri olmuş ve bu film o yıl Tayland’da en çok izlenmeye ulaşan filmler arasındadır. Thai Box Office’de 1 sırada yer almış ve en yüksek hasılat yapan 2 film olmuştur. Bu sene ise ilk Hollywood filminin çekimlerin yapmıştır, şu anda yapım aşamasında olaran “Hong Kong Love Story”nin vizyona gireceği tarihi hepimiz heyecanla bekliyoruz. Son olarak da Tayland’da çekilen korku filmi “Cracked”ın önümüzdeki yıl vizyona girmesi bekleniyor.

Solo olarak çıkışını 2018 yılında Japonya’da “Me” albümüyle yapmıştır. Aynı albümün 2019 yılında Korece versiyonu yayınlanmıştır. Albümde yer alan şarkıların çoğu İngilizce’dir ve aynı albümdeki fanlarına adadığı şarkısı “Umbrella” şarkısı 5 farklı dilde yayınlanmıştır. 2019 yılında ise Japonya’da ikinci solo albümü “Story of…”u yayınlamıştır. 2018,2019 ve 2020 yıllarında da albümleri için solo konserler düzenlemiştir.

2PM’de “hyung” – abiler grubunda olması ve de karakterinden dolayı grup içinde ebeveyn rolü edinmiştir. Üyeleri her zaman koruyup kollayan Nichkhun, Tay olmasından dolayı askerlik yapmamıştır ve bu 5 yıl boyunca bizimle birlikte üyeleri bekledi. Yaptığı solo aktivitelerle bizi yalnız bırakmadı ve her zaman 2PM’i ne kadar çok özlediğini dile getirdi. Her zaman söyledikleri gibi 2PM’in en büyük fanının 2PM olduğunu gösterdi.

Ok Taecyeon, 27 Aralık 1988 doğumlu 2PM’in ana rapçisi. Güney Kore’de doğmuş ancak 10  yaşındayken ailesiyle Amerika’ya taşınmıştır. 7 yıl orada kaldıktan sonra Kore’ye geri dönmüşlerdir. İnternette gezinirken fark ettiği JYP Entertainment seçmelerine katılmaya onu ikna eden kız kardeşi olmuştur. Bir hafta sonra son 35 için seçildi ve yarışmada daha ileri gitmek için Güney Kore’ye çağrıldı. İlk başta manken olmak için başvurmuştur, ancak jüri ona dans etmeyi ve şarkı söylemeyi denemesini önermiştir. Sonunda Superstar Survival programında yarışmak için bir düzine finalistten biri seçildi (gelecekteki grup arkadaşları Lee Junho ve Hwang Chansung da bu programdaydı), ancak gösteriden ayrılan ilk yarışmacı olmuştur. Ancak daha sonra JYPE ile anlaşma imzalamıştır. Dankook Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi okumuş ve Kore Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü'ne katılmıştır. OkCat adında yeşil bir kedi olan kendisine ait markası vardır.

Taecyeon, ilk solo aktivitesi olarak Baek Ji-young'un 2009’un hit şarkısı "My Ear's Candy"de yer aldı. Baek Ji-young, Taecyeon'un 2PM'in "10 out of 10" single'ındaki rapini dinledikten sonra şarkıda yer almasını istediğini açıklamıştır. Taecyeon, 2010 yılında 2PM aktivitelerine paralel olarak oyunculuk yapmaya başlamıştır. 2010'da Cinderella's Sister'da daha sonra yüksek yurtiçi reytingler ve uluslararası popülerlik kazanan lise draması Dream High'da rol almıştır. 2013'te, We Got Married adlı realite şovunun Global versiyonunda yer almıştır. Aynı yıl, ilk filmini romantik komedi Marriage Blue'da yer almış ve filmin müzikleri için iki şarkı bestelemiştir. 2014'te Wonderful Days’de sert bir korumayı canlandırmış, aynı yıl, tvN'in Na PD tarafından yönetilen yemek pişirme programı Three Meals a Day'e katılmıştır. Taecyeon bu programdaki çalışkan imajı ve rahat kişiliği nedeniyle övülmüştür ve yeni takma isimler kazanmıştır. Programdaki şapsal davranışları nedeniyle “OkBingu” adı takılmıştır. 2015 yılında KBS'nin siyasi draması Assembly'de rol almıştır. 2016'da korku komedisi Hey Ghost, Let's Fight ve Lotte Duty Free'nin First Seven Kisses adlı web dramasında yer almıştır. 2016 yılında 2PM’in askerlik serüvenleri başlamadan önce yayınlanan “Gentlemen's Game” albümünün başlık parçası “Promise (I'll be)”yi yazıp bestelemiştir. 2017'de, kıdemli aktris Kim Yunjin ile gizemli gerilim filmi House of the Disappeared'de rol almış, daha sonra OCN'nin gerilim draması Save Me'de rol almıştır. Aynı yıl 2017’de ilk solo albümü Japonya’da “Taecyeon Special: Winter Hitori” yayınlanmış ve ardından solo konserler vermiştir. 2020'de gizemli drama The Game: Towards Zero'da rol almıştı ve bu drama terhisinden bu yana ilk oyunculuk rolüydü. 2021'de tvN dizisi Vincenzo'da ana kötü karakter olarak rol almıştır. Oyunculuktaki ilk çıkışından bu yana ilk büyük düşman rolüydü ve başarıyla üstesinden gelmiştir. Taecyeon’un 2PM için yazdığı birçok şarkı da bulunmaktadır ve 2021 yılı itibariyle toplamda 57 adet şarkının telif hakkına sahiptir.

Askerlik hayatında büyük başarılar elde etmiştir. Taecyeon’un kolu 2012 yılında Junho ile bilek güreşi yaparken kırılmış ve metal pinler takılmıştır. Aktif rolde askere gidebilmek için kolundaki pinleri çıkarttırmak için ameliyat geçirmiştir. 2018’de dönemin başbakanı, Taecyeon’un sunuculuğunu yaptığı 15 Örnek Ordu Askeri Ödüllerinde aktif göreve başlama çabasını takdir etmiştir. 2018’de 70 Silahlı Kuvvetler Günü kutlamalarında gelecekteki savaş sistemi gösterisine öncülük etmiştir. Ayrıca Başkan Moon Jae-in'e son selamı verdiği için gerçek zamanlı arama motorlarında 1 sırada yer almıştır. Askeri eğitim asistanı olarak görev yaparken olağanüstü davranışı nedeniyle Çavuş olarak erken terfi almıştır. Taecyeon, üstün sicili, örnek kişiliği ve üstün performansı nedeniyle tümen komutanı tarafından 'Özel Sınıf Savaşçısı' olarak atanmış ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından 'Model Asker' olarak ödüllendirilmiştir. Tüm bu başarıları nedeniyle Kore’de Marvel süper kahramanlarından esinlenerek yaratılan “Kaptan Kore” lakabını almıştır. 2018 yılında askerdeyken JYPE ile sözleşmesi dolduktan sonra oradan ayrılarak oyunculuğuna daha çok odaklanmak için bir oyunculuk şirketi olan 51K ile anlaşma imzamıştır ancak 2PM ile aktiveteleri devam etmektedir.

Her ne kadar sahnede OkBingu lakabına yakışır şekilde hareket etse de 2PM’de “hyung” – abi rolünü de korur. Üyelerin anlattığına göre müzikal işleri Jun.K şirketle tartışırken finansal/yönetimsel konuları grup adına konuşmayı Taecyeon üstlenmiştir. 2PM adını her zaman taşımaktan çekinmez ve önemli konularda sesini yükseltmekten kaçınmaz. Biz fanları her zaman twitterda stalklamayı ve bize cevap vermeyi seven Taecyeon’dan hesabınızı gizli tutmadığınız müddetçe kaçamazsınız. İsminin geçmediği ancak kendisinden bahsedilen konuşmalara cevap verdiğini görebilirsiniz.

Jang Wooyoung, 30 Nisan 1989 doğumlu 2PM’in ana dansçısı. Wooyung’a göre ise 2PM’deki görevi Wooyoung olmak. Wooyoung, 2007 yılında JYPE’ye 5000 kişilik seçmede birinci olarak girmiştir. Öncesinde JYPE’ye katılmayı çok istediği için kabul almayacağını bildiği halde Wonder Girls için yapılan seçmelere katılmıştır.

2011 yılında Dream High’da oynamış ve oyunculuğuyla ön plana çıkmasına rağmen sonrasında 2014 yılında katıldığı varyete programı We Got Married dışında oyunculuk yapmamıştır. 2012 yılında ilk solo albümü “23, Male, Single” ile başarılı bir solo çıkış yapmıştır. Albümde Jun.K ve Junho’nun da bestelediği şarkılar bulunmaktadır. Aynı yıl SBS MTV Best of the Best Ödüllerinde “Yılın Erkek Solisti” ödülünü kazanmıştır. 2015 yılında Japonya’da solo çıkışını “R.O.S.E” single’ı ile yapmış ve ardından mini bir konser turu yapmıştır. Daha sonra 2017’de Japonya’da “Party Shots” ve ilk tam albümü “Mada boku wa... (It Is Still)”yı yayınlamış ve konserler vermiştir. ‘’It Is Still…’’ ile aynı anda çıkan ‘’Still Here’’ isimli Korece single’ı vardır. İkinci albümü ‘’Bye’’ı 2018’de Kore’de çıkartmıştır. Aynı zamanda Wooyoung’ın bestelediği birçok 2PM şarkısı vardır. Wooyoung’un 2021 yılı itibariyle toplamda telif hakkı kendisine ait olan 43 tane şarkısı vardır. Son olarak 2PM’in 5 yıl aradan sonra çıkan albümlerindeki ana parçanın söz-müziği Wooyoung’a aittir. Üyelerin dediğine göre 2PM albümlerinde ana parçanın sahibi olan üye tüm albümün genel olarak yapımcılığını üstlenmektedir ve Wooyoung bunu başarıyla yapmıştır. Tüm yapımcıların içinde en zorlayıcı olanın da Wooyoung olduğunu belirtmişlerdir.

Mesleğinin getirdiği zorluklar ve ağırlıklar nedeniyle bir süre solo aktivite yapmayıp sadece üyeleri için  2PM’in grup aktivitelerinde yer almıştır. Onun bu zor dönemlerini aşmasında üyelerinin destediğinin önemli rol oynadığını söylemiştir. 2PM’e olan müthiş sevgisiyle bilinen Wooyoung, “I Like” isimli parçasının sonunu 2PM’e olan sevgisini söyleyerek bitirmiştir. (Altı numarayı seviyorum. Beşimi seviyorum. Ekibimizi seviyorum. Hepinizi seviyorum. 2PM'i seviyorum.) Parçayı yazarken bunu planlayarak yapmadığını o anda aklına bu düşüncelerin dolduğunu söylemiştir. 2PM en büyük büyük fanı no.4 olarak doğal halleri, komikliğiyle 2PM’in vitamini, sahte maknaesi(en küçüğü)dir. Son yıllarda evcimen hale gelip LPlerine gömülmüştür ve biz fanlara LP’lerini çaldığı uzun yayınlar yapmayı bazen sadece onları çalmayı bazen de konuşmayı çok sever. Yayın yapacağı zamanı twitter hesabında attığı “얘얘얘”(Hey çocuklar) twitinden anlayabilirsiniz. Verdiği temizlik ve uçucu yağ tavsiyeleriyle son zamanlarda Dr.Jang adıyla anıldığını görebilirsiniz.

Lee Junho, 25 Ocak 1990 doğumlu 2PM’in vokalidir. 2006 yılında Superstar Survival adlı yarışmaya katılmış ve 6500 yarışmacı arasından birinci olarak JYPE ile sözleşme imzalamıştır. Aynı yarışmada Taecyeon ve Chansung da yer almıştır.

Junho ilk solo albümünü 2013 yılında Japonya’da kendsinin yazıp bestelediği şarkılardan oluşan “Kimi no Koe” ile yapmıştır. Tower Record’s listesinde 1 numarada yer alan albümü için daha sonrasında ilk solo konser turunu gerçekleştirmiştir. 2014 yılında “FEEL”i, 2015 yılında ise “SO GOOD” albümlerini çıkarmış ve her birinin ardından konser turu yapmıştır. 2015 yılında Kore’deki ilk solo albümü “One” yayınlanmıştır. 2016 yılında Japonya’da “DSMN”, 2017’de “2017 S/S” çıkmış aynı yıl Kore’de “Canvas” yayınlanmıştır. 2018’de Japonya’da “Souzou(Imagination)” sonrasında “Junho the Best” yayınlanmış ardından konser turları olmuştur. Son olarak 2019’da Kore’de “Two” albümü yayınlanmıştır. Junho’nun Japonya’da yayınladığı albümlerin hepsi listelerde en üst sıralarda yer almıştır. Solo albümlerindeki şarkılarının çoğunun bestesinin kendisine ait olmasının yanı sıra 2PM için de birçok şarkı bestelemiştir. Junho’nun 2021 yılı itibariyle toplamda telif hakkı kendisine ait olan 108 tane şarkısı vardır. “My House”un çıkmasından 5 yıl sonra 2020’de youtube algoritması ile Junho’nun “My House” fancamleri de aşırı popülerliğe ulaşmıştır ve giydiği kıyafetinden dolayı Kırmızılı Junho adı ortaya çıkmıştır.

Oyunculuk kariyerine ise “Cold Eyes” filmi ile 2013 yılında yapmıştır ve film büyük bir başarıya ulaşarak gişede 5 milyon izlenmiştir. Junho bu filmden sonra oyunluğu ile kendinden söz ettirmeye başlamıştır. 2015 yılında dövüş sanatları dönemi filmi olan “Memories of the Sword”da ve gençlerin yetişkinliğe geçiş filmi olan “Twenty”de rol almıştır. 2016 yılında “Memory” dramasında yardımcı rolde yer almıştır. 2017’de ise popüler ofis komedisi olan “Good Manager”de rol almış ve dizideki kibirli finans direktörü olarak kötü karakterindeki oyunculuğuyla övülmüştür. “Good Manager” ile Junho 2 Asya Artist Ödüllerinde “En İyi Ünlü”, 31 KBS Drama Ödüllerinde “Mükemmellik Ödülü, Orta Boy Dramada Erkek Oyuncu” ve Namgoong Min ile “En iyi Çift” ödüllerini kazanmıştır. Aynı yıl, Junho ilk başrolünü romantik melodram dizisi Rain or Shine'da almıştır. Ölümcül bir olaydan kurtulan psikolojik olarak yaralanmış birini oynamıştır. 2018'in başlarında, Junho popüler manga sanatçısı Akiko Higashimura tarafından yazılan ve çifte rol oynadığı ilk Japon filmi Rose and Tulip'te rol almış, daha sonra romantik komedi draması Wok of Love'da yıldız bir şefi canlandırmıştır. Aynı yıl tarihi komedi filmi Gibang Bachelor'da rol almıştır. 2019 yılında ise askere gitmeden önceki son draması olan “Confession”da rol almıştır. Aynı yıl 3 Asya Artist Ödüllerinde “Yılın Artisti” ve “En Duygulandırıcı” ödüllerini kazanmıştır.

2012 yılında Junho, World Vision tarafından düzenlenen 24 Saat Kıtlık Programının fahri elçisi olarak atanmıştır ve Etiyopya’ya ziyarette bulunmuş oradaki çocuklara yardım götürmüştür. World Vision elçisi olarak çalışmaya devam eden Junho, 2018 yılında orada yardım ettiği çocukla Kore’de buluşmuştur. 2019'da askerlik hizmetine kamu hizmeti çalışanı olarak başladı. 2010 yılında akrobasi idmanı sırasında yaşadığı ve 2012 yılında büyük bir ameliyat geçirdiği ciddi omuz yaralanması nedeniyle aktif göreve uygun olmadığına karar verilmiştir, bu nedenle kamu görevinde çalışarak askerliğini tamamlamıştır.

2PM benim en büyük gururum diyerek 2PM ismini her aktivitesinde yanında taşıyan Junho, köklerinin her zaman 2PM olduğunu dile getirir. 2PM’in young boys-genç çocuklar grubunda olan Junho, grup içinde 2PM’in bebeği, küçük çocuğudur. Hırslı ve rekabetçi karakteri 2PM ile oynadıkları oyunlarda bile kendisini gösterirken üyeler de onu kışkırtmayı çok sever. 4 tane kedisi vardır ve tam bir kedi babasıdır. Kedilerine olan sevgisini katıldığı programlardan, kişisel hesaplarına kadar her yerde görebilirsiniz.

Hwang Chansung, 11 Şubat 1990 doğumlu 2PM’in en küçük üyesidir. Chansung ilk olarak sitcom “Unstoppable High Kick” dizisinde rol alarak oyuncu olarak çıkış yapmıştır. Daha sonra ise Junho ve Taecyeon’un da yer aldığı müzik yarışması “Superstar Survival”a katılmış ve ardından JYPE ile anlaşmıştır. Dövüş sanatları eğitimi almıştır. Tekvando ve Kendo dövüş sanatlarında yüksek seviyelere ulaşmış, daha sonraları taekwondo'da 3 derece siyah kuşak sahibi olduğunu açıklamıştır.

2006’da başladığı oyunculuk kariyerine 2008’de “Jungle Fish” dizisinde devam etmiştir. 2011’de “Dream High” ve Japon draması “Kaito Royale”de küçük roller aldıktan sonra 2013’te casus romantik komedi dizisi olan “7th Grade Civil Servant”da rol almış aynı yıl “Your Noir” isimli filmde acemi bir gangsteri canlandırmıştır. 2014 yılında “Red Carpet” ve “ A Dynamite Family” filmlerinde oynamıştır. 2015 yılında ise Japon filmi olan “Wasure Yuki”de başrol oynamıştır. 2016 yılında romantik komedi dizisi olan ”Ms. Temper and Nam Jung-gi”de rol almıştır. 2017’de Suspicious Partner”de özel bir konuk oyuncu olarak rol alırken, “Queen for Seven Days” dramasında koruma olarak rol almıştır. Aynı yıl, müzikal olarak Kore’de “My Love, My Bride”, Japonya'da 'Altar Boyz' ve “Interview” için sahne oyuncusu olarak resmi çıkışını yapmıştır. 2018 yılında da müzikal oyunculuğuna “Smoke” ile devam etmiştir. 2018'de What's Wrong with Secretary Kim'de rol almıştır ve bu dizinin ardından 11 Kore Drama Ödülleri'nde Hallyu Star Ödülü ve Erkek Mükemmellik Ödülü'ne layık görülmüştür. 2020'de Netflix dizisi “My Holo Love”da rol almıştır. Bir manhwadan uyarlanarak 2018’de çekilip prodüksiyon sorunu yüzünden yayına giremeyen dizisi “So I Married the Anti-fan” 2021 yılında birçok ülkede yayına girmiştir. 2018 yılında Japonya’da yayınan albümü “Complex” ile ilk solo çıkışını gerçekleştirmiş ve ardından mini bir konser turu yapmıştır. Albümdeki şarkılar kendi bestelerinden oluşmaktadır. 2PM’in son yıllardaki sevilen seksi şarkılarını yazmasıyla bilinen Chansung, en son albüm MUST için şarkı yazmamıştır ancak “Highlight Medley”in özel yönetmenliği üstlenmiştir. Şarkıların hangi kısımlarının yer alacağının seçiminden, kıyafetlere, kamera açılarına kadar kendisi ilgilenmiştir.

En küçük gibi görünmemesinin yanı sıra çoğu zaman en küçük gibi de davranmadığından onun maknae olduğunu anlamak zordur. 2PM’in maknae gibi görünmeyen maknaesi psikoloji ile ilgilidir. 

Japonca’yı üyeler arasında en iyi şekilde konuşanlardan biri olduğu için konserlerde üyelerin ona “sensei” yani “hocam” olarak seslendiği görebilirsiniz. Kendisini uzun uzun ifade etmeyi sever. Özellikle eski twitlerinde ve konserdeki konuşmalarında bunu görebilirsiniz. Aynı zamanda çok iyi bir fotoğrafçıdır. Üyelerin de sık sık fotoğraflarını bazen kendisi yayınlarken bazen 2PM’in yıl dönümü etkinliklerinde yayınlarlar. Gülüşüyle bizleri de güldüren Chansung’un yeni projelerini dört gözle bekliyoruz.

Grup, 5 yıl sonra 7 stüdyo albümü "MUST" ile geri döndü. Albümün oluşum sürecini ve bu albümde verdikleri mesajı anlatabilir misiniz?

2PM askere giderken biz fanlarına geri döneceklerine dair bir söz vermişlerdi ve hepsinin geri dönüp grubun tamamlanmasının yaklaştığı andan itibaren geri döneceklerini daha yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Bizlerden daha fazla heyecanlı olduklarını aylar önce albümdeki ana parça “Make It”in adını instagram storylerinde cümle aralarında geçirerek spoiler vermelerinden anlayabilirsiniz. Hepsi bu comeback için uzun süre bekledi ve 5 yıl aradan sonra 2PM olarak tekrar bir albüm üzerinde çalışmanın kendilerini mutlu ve eskisi gibi genç hissettirdiğini söylediler. Son dönüşlerinin üzerinden uzun zaman geçtiği için nasıl bir müzik yapmak istediklerine karar vermeleri uzun sürmüş. Mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle üzerinde çok düşündüklerini söyleyebiliriz. Yaş olarak da 30’larında oldukları için daha olgun, daha sakin ve rahat bir müzik ve sahne varlığı göstermek istediler ve bunu başardılar. Chansung’un da son röportajlarından birinde dediği gibi 2PM, tanımlanması zor bir grup. 2PM'in yaptığını 2PM yapar şeklinde düşünmek daha kolay.

2PM, 7 stüdyo albümleri ile geri dönmeden önceki bu 5 yıllık süreçte neler yaptılar?

2PM’i takip etmeyenler onların bu 5 yıllık sürede ortada olmadığını düşünseler de bu süreçte birçok solo aktivite yaptılar. Grupta eksik üyeyle grup geri dönüşü yapmayacakları için askerlik için verdikleri ara başladığında hepsi kendi solo aktivitelerine yoğunlaştı ve biz fanlarını asla yalnız bırakmadılar.

Jun.K; beş yıllık zaman diliminde 3 Korece Albüm, 1 Single ve 2 Japonca Albüm,1 Japonca Dijital Single yayınlamıştır. Yayınladığı tüm albüm ve single’lar kendisinin yazıp bestelediği şarkılardan oluşuyor. 2017 yılında ”77-1X3-00” albümünü ve askere gitmeden önce Kore'deki son projesi olarak ikinci Kore mini albümü My 20's'i yayınladı. Jun. K'in dördüncü Japonca albümü No Time, 2018'de askere gitmeden önceki Japonya’daki son projesi olarak yayınlandı ve aynı isimli 7 konserden oluşan bir tur yaptı. Dördüncü Korece single'ı ve ilk Japonca dijital single'ı “This Is Not A Song, 1929” 2020'de hem Kore hem de Japonya'da aynı anda yayınlandı. Aynı gün hayranlarının devam eden desteklerine şükranlarını göstermek için " THIS IS NOT A SPECIAL LIVE" isimli ücretsiz bir online konser verdi. 2020'de Jun. K, üçüncü Kore mini albümü “20 Minutes” yayınladı. 2021'de Jun. K beşinci Japonca albümü This Is Not a Song'u yayınladı. 2PM üyeleri ile çektikleri Over2PM’de yer almıştır. Son olarak da Jun.K MBC'nin önümüzdeki ay (2021 Eylül) yayınlanacak yeni hayatta kalma programı 'Extreme Debut Wild Idol' için mentor olarak görev alacak.

Nichkhun; beş yıllık zaman diliminde birçok dizide ve varyete şovlarında yer alırken aynı zamanda “Me” ve “Story Of…” isimli iki albüm çıkardı. 2017 yılında Nichkhun, JTBC'nin Magic School dizisinde ilk kez bir Kore dizisinin ana kadrosuna yer aldı. Çıkışından bu yana ilk kez 2017’de solo hayran  buluşması düzenledi. Tay filmi Brother of the Year, Tayland gişelerinde 1 numara 2018'de en yüksek hasılat yapan ikinci Tayland filmi oldu. 2018’de albümdeki şarkıların söz yazımı ve bestelenmesine katıldığı ilk solo albümünü Japonya’da yayınladı ve ardından ilk solo konserlerini verdi. Aynı yıl birçok seyahat ve yemek programlarına katıldı. 2019 ve 2020 yılında da solo konserleri devam etti. 2019’da “ We K-Pop” programında sunuculuk yaptı. 2020’de “Idol On Quiz” programında yer aldı ve Tay dizisi olan “ My Bubble Tea” yayınladı. Son olarak Nichkhun, Hollywood yapımı olan romantik bir komedi filmi olan "HongKong Love Story"de başrol oynayacak.

Taecyeon; beş yıllık zaman diliminde 3 dizi ve 1 film çekti. Ayrıca 1 varyete şovunda yer aldı.2017’de House of the Disappeared filminde başrol olarak yer aldı. Aynı sene içinde “Save Me” adlı dizide başrol olarak yer aldı.2017’de ayrıca “Suddenly A Millionaire” varyete programında 7 bölüm yer aldı. 4 Eylül 2017’de orduya katılan Taecyeon, 16 Mayıs 2019’da ordudan terhis oldu ve eğlence sektörüne hemen geri döndü. Askerden döndükten sonra 2020’de ilk projesi olarak “ The Game: Towards Zero” dizisinde yer aldı. 2021'de tvN dizisi “Vincenzo”'da baş düşman olarak rol aldı. Oyunculuktaki ilk çıkışından bu yana ilk kötü adam rolüydü ve başarıyla rolünü oynadı. “Hansan” adlı gerçek bir hikayeden konu alan tarihi film “Hansan”da rol aldı. Son olarak Tale of Secret Royal Inspector and Jo Yi tarihi dizisinde başrol olarak yer alacak.

Wooyoung; beş yıllık zaman diliminde 2 albüm, 1 single çıkartmıştır. İlk albümü 2017’de Japonya’da çıkarttığı ‘’It Is Still…(Mada boku wa…)’’dır. ‘’It Is Still…’’ ile aynı anda çıkan ‘’Still Here’’ isimli Korece single’ı vardır. İkinci albümü ‘’Bye’’ 2018’de Kore’de çıkartmıştır. 9 Temmuz 2018’de orduya katılan Wooyoung 28 Şubat 2020’de terhis olmuştur. Terhis olduktan sonra Knowing Bros, I Live Alone gibi varyete şovlarına katılmıştır. 2PM üyeleri ile çektikleri Over2PM; TYHG, Over2PM’de yer almıştır. Üyelerin askerden dönüşü tamamlandıktan sonra Wooyoung 7.albümleri ‘MUST’ için şarkı yazımına katılmıştır. 7.albümün başlık şarkısı olan ‘Make It’in söz yazarlığı Wooyoung’a aittir.

Junho; beş yıllık zaman diliminde 4 Japonca, 2 Korece olmak üzere 6 albüm çıkarmıştır. 5.stüdyo albümü olan ‘2017 S/S’i 2017’de çıkarmıştır ve bu albümü için konser turu yapmıştır. İlk Korece mini albümü olan ‘CANVAS’ 2017’de yayınlandı. 2018’de çıkarttığı ‘Winter Sleep’ albümü ile ilk kış özel solo turunu yapmıştır. 7 solo albümü olan ‘Imagination(Souzou)’yu 2018’de çıkarmıştır. Albüm çıktıktan sonra Junho ‘Flashlight’ isimli konser turuna çıkmıştır. Aynı yıl Japonya’da çıkarttığı son albüm olan ve en iyi şarkılarından oluşan 16 parçalık albüm ‘JUNHO THE BEST’ çıkmıştır ve bu albümünden sonra çıkmış olduğu ‘Last Concert Junho The Best’ turu ise askere gitmeden önceki Japonya’daki son turudur. Askere gitmeden önce yayınladığı son Korece albüm olan ‘TWO’ ise Japonca olan şarkıların Korece versiyonlarını bulundurmaktadır ve albüm çıktıktan sonra ise ‘Junho The Best in Seoul’ isimli konser turuna çıkmıştır.

Beş yıllık zaman diliminde Junho ayrıca 2 film ve 3 dizide rol almıştır. 2017-18 yıllarında JTBC kanalında yayınlanan ‘Rain or Shine’ isimli dizide başrol olarak yer almıştır. 2018’de SBS kanalında yayınlanan ‘Wok Of Love’ ve 2019’da tvN kanalında yayınlanan ‘Confession’ isimli dizilerde de başrol olarak yer almıştır. 2019 yılında yayınlanan ‘Rose and Tulip’ isimli Japon filminde iki başrol karakteri oynamıştır. 2019 yılında yayınlanan bir diğer filmi ise ‘Homme Fatale’ olan tarihi bir filmdir. Bu zaman diliminde Junho’da Wooyoung gibi çeşitli varyete şovlara katılmıştır. Bunlardan en bilindik olanlar Knowing Bros ve I Live Alone’dur. Askere gidene kadar 2PM resmi kanalı için çektiği ‘O2’ isimli kısa videolarla da hayranlarıyla buluşmuştur. 30 Mayıs 2019’da askere giden Junho 20 Mart 2021’de askerden terhis olarak askerliğini bitiren son üyemiz olmuştur.

Chansung; beş yıllık zaman diliminde Japonya’da ilk solo albümü olan ‘Complex’i 2018’de çıkarmıştır ve solo konserler vermiştir. Bu beş yıllık süreçte Chansung’un oyunculuğa ağırlık verdiğini söyleyebiliriz. 4 dizi, 1 film ve 4 müzikal tiyatroda yer almıştır. Midnight Runners isimli filmde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2017 yılında ‘My Love My Bride’ , ‘Altar Boyz (Kore vers.) , ‘Interview’ 2018 yılında ise ‘Smoke’ isimli müzikal tiyatrolarda rol almıştır. 2018 yılında tvN Kanalının yayınladığı ‘What’s Wrong with Secretary Kim’ ve yine 2018 yılında Naver TV Cast kanalında yayınlanan ‘Secret Queen Makers’ isimli dizilerde rol almıştır. 2019 yılında tvN’de yayınlanan ‘Touch Your Heart’ isimli dizide konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2018-19 yıllarında çekilen fakat yayınlanma sürecinde sorun yaşandığı için 2020’de Netflix’te yayınlanan bir diğer dizisi ise ‘My Holo Love’dır. Chansung ayrıca bu zaman diliminde Junho ile birlikte I Live Alone’a katılmıştır. 11 Haziran 2019’da askere giden Chansung 5 Ocak 2021’de askerden dönmüştür. Askerden döndükten sonra Over2PM bölümlerinde yer almıştır.

2PM'in yeni albümü "MUST"ı hayranları olarak nasıl yorumluyorsunuz?

2PM’in 5 yıl aradan sonra birlikte dönmesi ve onları tekrar sahnede görebilmek tüm fanları mutlu etti. Uzun yıllardır fan olanlar tekrardan bir geri dönüş heyecanı yaşarken, askerlikleri sırasında fan olanlar ise ilk kez onların geri dönüşünü görmenin heyecanını yaşadı. Özellikle 2015’ten sonra centilmen erkekler tarzına dönmeye başlamalarıyla uzun süreli fanları olarak bu tarzlarına alışmıştık. İlk çıkışlarıyla karşılaştırıldığında daha olgun bir müzik sergiliyorlardı. “My House”un tekrar popüler olmasıyla da onları hala canavar idoller olarak görenler de centilmen tarzlarını görüp sevmiş oldu. “MUST” da tam olarak bu centilmen ve olgun konseptin devamı ve 30’lu yaşlarının başlangıcı. Bu olgunluk hissini gerçekten albümdeki tüm şarkılardan ve bu promosyon dönemi boyunca sergiledikleri performanslardan anlayabiliyorsunuz. Albüm tanıtımı için çıkan özel bir müzik barında çekilmiş havası veren “Highlight Medley” ile bunu en başından belli etmişlerdi.  Albümde başlık parçası “Make It” ve ikinci klip olarak çıkan “The Cafe” Wooyoung’a ait şarkılar. Özellikle “Make It”in tam olarak Wooyoung’ın tarzı olduğunu anlayabiliyoruz. Albümdeki 4 şarkı (OK or NOT, On My Way, Hold You ve My House(acoustic) Jun.K’ye, 1 şarkı (Champagne) ise Taecyeon’a ait. Jun.K, “Hold You” şarkısını biz Hottest'e en derin minnettarlığımızı ifade etmek için yazıldığını söyledi. Uzun süredir 2PM’i ve üyelerin sololarını dinleyince grup için yaptıkları şarkılarda da kendi tarzlarını başarılı bir biçimde yansıtabilmeleri biz fanları da mutlu ediyor.

Grubun çıkışından günümüze kadar elde ettiği başarıları kısaca özetleyebilir misiniz?

2008 yılında çıkış yapan 2PM, çıkış yaptıkları ilk yıldan beri bir sürü ödül kazanmışlardır. Çıkış yaptıklarının daha ilk yılında 2009 Mnet Asian Music Awards’da en önemli ödüllerden iki tanesini Best Male Group (En İyi Erkek Grubu) ve Artist of the Year (Yılın Şarkıcısı) ödüllerini çaylak bir grup olarak kazanmışlardır. Günümüze kadar müzik şovlarında kazandıkları 41 ödül, ödül törenlerin de ise 32 adet ödülleri vardır. Japonya’da çıkış yaptıktan 1 yıl sonra Tokyo Dome’da yüz binden fazla insana konser vermişlerdir ve o yıllarda Dome’da konser verme başarısına en hızlı ulaşan gruplardan biridir. Şu anda bu zamana kadar Kore’deki albüm satışları toplam 1 milyona, Japonya’daki albüm satışları ise 2 milyona yaklaşmıştır. Çıkış yaptıkları yıllarda yakaladıkları bu ivmeyle günümüze kadar devam etmişlerdir. Yılların geçmesi ile birlikte ne fanlar ne de üyeler artık satış rakamlarını önemsemiyoruz. Elbette emeklerinin karşıklıklarını fazlasıyla almalarını istesek de üyelerin ve fanların da her zaman dediği gibi bizler için önemli olan 2PM’in müziğinden zevk almak, üyeleri birlikteyken izleyebilmek,  sahnede görebilmek. Sanırım en büyük ödülümüz askerlik için verdikleri 5 yıllık aradan sonra mükemmel bir albümle geri dönmeleri oldu.

2PM TURKEY ekibini tanımak isteriz. Ne zaman ve nasıl kuruldu?

2PM TURKEY olarak 2018 yılında 2PM’in 10.yıl dönümünde kurulduk. Bizden önce var olan 2PM Turkey sayfaları bir süredir aktif değildi bu nedenle Hottestlar olarak konuştuk ve yeni bir sayfa ile yola çıktık. Hedefimiz haberleri en az kişişel yorumla olduğu gibi aktarmaktı. O günden bu güne elimizden gelen en iyi şekilde haberleri aktarmaya, şarkı ve program çevirilerini yayınlamaya çalışıyoruz.

Ekibiniz kaç kişilik? Okuyan ya da meslek sahibi üyeleriniz var mı? Varsa hangi alanlarda öğrenim görüyor ya da çalışıyorlar? Yaş aralığınız nedir?

Ekinimiz şu an 10 kişi. Okuyan da var, çalışan meslek sahibi üyelerimiz de var. Ekibimizde eczacıdan okul öncesi öğretmene, hukuk bürosunda çalışandan biyoteknoloji yüksek lisansı yapana, gastoronomi okuyandan FTR okuyana kadar çok çeşitli meslek gruplarında görev alan adminlerimiz var. Adminlerimizin hepsi 18 yaşından büyük. Yaş ortalamamız 25 diyebiliriz.

2PM'in özel günlerinde hangi etkinlikleri gerçekleştirdiniz?

2PM’in özel günlerinde 2PM Promo Team’in dünyadaki tüm ekiplerle ve Hottatlarla yaptığı etkinliklere katılmaya bunları duyurmaya çalışıyoruz. Bu yıla kadar gerek sayfamızın küçük olması gerekse üyelerin askerde olması nedeniyle 2PM Turkey özelinde bir etkinlik düzenlemedik.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Öncelikle bizlere bu fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederiz.

2PM askere gidip ara verdiklerinde demişlerdi ki “Sessiz gecelerin mevsimi geçtiğinde ve bahar esintisi hasretini gidermek için yükseldiğinde, altı çiçek sapı sallayarak sana kavuşacağız.”. Biz fanları ve kendiler için sözlerini tuttular. Umarız ki insanlar 2PM’i ve müziğini severler. Bizlerin altın gençliği oldukları gibi umarız ki başkaları da müzikleriyle güç bulabilir.

Sosyal Medyada takip etmek için:

2PM resmi hesapları: Twitter (@follow_2PM)  I  Instagram (@real_2pmstagram)

2PM TURKEY hesapları: Twitter (@2PMTurkey_

 

ÖZEL HABER / RÖPORTAJ
Buğurcan BAŞTUĞ

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık