Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kışın içimizi ısıtan şarkılar Part 1

Kışın içimizi ısıtan şarkılar Part 1

Müzik dinlemeyi sevenler için, geçtiğimiz kışın soğuk günlerinde yayınlanmış şarkılardan bazılarını derledik...

HERA ‘’ARA BENİ LÜTFEN’E’’ BAMBAŞKA BİR SOLUK GETİRDİ!

Güzelliği ile göz kamaştıran şarkıcı Hera, Öle Öle, Vole ve Yanar gibi şarkılarının ardından farklı bir yorum ve sound ile müzikseverlere büyük bir sürpriz yaşattığı Kenan Doğulu’nun efsane şarkısı Ara Beni Lütfen’i dinleyicilerle buluşturdu. Sözü ve müziği Kenan Doğulu’ya ait olan şarkının düzenlemelerinde başarılı sanatçı Hera’ya Ozan Doğulu eşlik etti.

Klibi izlemek için tıklayınız.

EMRE MUSLUOĞLU'NDAN GEBERİYORUM YALNIZLIKTAN

Emre Musaoğlu, “Affektif” adlı ilk albümünden Geberiyorum Yalnızlıktan adlı ikinci teklisini BBI Music Co. etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınladı. Albümden ilk single olan Ben Seni Bulurum ile dikkatleri üzerine çeken Emre Musaoğlu, oldukça karamsar bir şarkı ile tekrar karşımıza çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait olan bu şarkıda, enstrümanlarda ve prodüksiyon aşamasında da kendisini görüyoruz. Şarkı sözlerinin bir iç hesaplaşma sonucu ortaya çıktığını dile getiren sanatçı, her geçen gün kendimize karşı beslediğimiz nefretin, ne kadar büyüdüğünü gözler önüne serdiğini anlatıyor. 

Klibi izlemek için tıklayınız.

EFE DİKMEN'DEN "GİT"E AKUSTİK VERSİYON

Efe Dikmen daha önce OnAir Sahne’den yayımladığı “Git” isimli şarkısının akustik versiyonunu bağımsız olarak yayımladı.

“Git”, Efe Dikmen’in müzikle ilgilenmeye başladığında bestelediği ilk şarkı. Bunun önemini müzisyen şöyle anlatıyor: “İlk bestem olması itibarıyla daima önemli bir yere sahip oldu benim için. Bu sebeple de geçen sene yayımlamayı düşündüğümde, ilk seçtiğim şarkım da bu şarkı olmuştu ve 1 Aralık 2020’de OnAir Sahne etiketiyle yayımlanmıştı. Çıkışından 1 sene sonra da bestelendiği ilk halini paylaşmak istedim.”

“Git”in sözleri Melike Mert tarafından yazıldı ve akustik versiyon kayıtları Burak Usluer tarafından Bam Stüdyo’da alındı.

Klibi izlemek için tıklayınız.

YONCA LODİ'DEN "BÜKLÜM BÜKLÜM"E AKUSTİK VERSİYON

Yonca Lodi, ilk kez 2001'de yayınlanan "Aşkta ve Ayrılıkta" albümünde yorumladığı, söz ve bestesi Sezen Aksu'ya ait olan "Büklüm Büklüm"ün akustik versiyonunu yayınladı. "Büklüm Büklüm" ün kariyerinde önemli bir yeri olduğunu söyleyen Lodi; "Nebahat Çehre, Tülay gibi efsane isimlerden yıllar sonra bu şarkıyı ilk kez söylediğimde bana şans getirmişti. Birlikte 20 yılı devirdik. Yeni versiyonunu da yine aynı heyecanla kaydettik." dedi.

Klibi izlemek için tıklayınız.

EZGİ ERDOĞAN VE ERDEN ERDOĞAN'DAN DÜET: GECENİN GÜNDÜZE DİRENİŞİ

Yıllardır birlikte çalışan iki müzisyen Ezgi Erdoğan ve Erden Erdoğan… Soyadı benzerliğini muhteşem bir rastlantı olarak değerlendiren iki müzisyenin kan bağı olmasa da gerçekten abi-kardeş ilişkisiyle hissettikleri can bağları var.

Daha önce de “Bi' Önemi Kalmadı” şarkısında buluşan ikiliden Ezgi, “Gecenin Gündüze Direnişi” şarkısında da düet yapmalarını şöyle anlatıyor: “Düetimiz olan “Bi' Önemi Kalmadı” şarkımız dinleyiciler tarafından çok beğenildikten sonra birlikte çalışmamızın sevildiğini ve daha çok istendiğini duyar olduk. Yeni şarkının altyapısını da beraber hazırlarken henüz sözler yazılmamıştı ve aklımızda düet fikri yoktu. Fakat şarkının gidişatı hoşumuza gidiyordu. Sözler yazılınca da hikayeye uyması adına nakarat için ikinci bir sesin olmasının daha güzel olabileceğini düşündük.”

Şarkının yayımlanması üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen gelen geri dönüşler de Ezgi ve Erden’i haklı çıkarmış.

YouTube’da yayımlanan lyric klibin bilinçli bir seçim olduğuna dikkat çeken Ezgi Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Video aşaması biraz hızlı gelişmek zorunda kaldı ama yine de hikayemizin ana ekseninden kopmak istemedik. Şarkının sözleri ön planda olduğundan kesinlikle bir şarkı sözü videosu olması gerekiyordu. Gece ve gündüz şeklinde ekranı ikiye böldük, sade ama anlamlı olmasını istedik. Küçük detayları seviyoruz. Bu yüzden şarkının altyapısında duyulan yıldırımları, yağmuru hatta sözü geçen yıldızları dahi ekledik. Fikir ortak gelişti, düzenlemeler ise Resul Dalkılıç tarafından yapıldı.”

“Gecenin Gündüze Direnişi” metaforlar üzerine yazılmış bir şarkı, şarkının sözleri Ezgi Erdoğan’a ait.

Klibi izlemek için tıklayınız.

MINAI - YALNIZ DEĞİLSİN

Çevirim içi müzik servislerinde yayınlanan alternatif rock müzik grubu Minai ‘nin ilk albümü “Yalnız Değilsin”, Sözleri ve besteleri Onur Yıldırım ve Emre Yenikan tarafından yazılan on iki parçanın müzik yapımcılığı Minai & Hakan Kurşun tarafından yapılmıştır. 

Grubun önsözü: "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bazı şarkılar ve son bir yıldır ürettiğimiz yeni şarkıları harmanlayarak bu albümde bir araya getirmek hepimizde büyük bir heyecan yarattı. Grup üyeleri olarak çok uzun süredir birbirimizi tanımamızın getirdiği enerjiyi dinleyicilerimizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Yalnız Değilsin’de hepimizin zaman zaman hissettiği “hep benim mi başıma geliyor?” ya da “benim gibi düşünen kimse yok mu?” gibi sorulara cevap olabilecek şarkılardan oluşan bir albüm hazırlamaya odaklandık."

Albümü dinlemek için tıklayınız.

TOLAY GÜNYAŞAR'DAN "MAĞLUP"

2020 yılında yayınladığı 4 single'ında hem akustik, hem de 90'lar sound'undan esintiler sunan besteci ve söz yazarı Tolay Günyaşar,  teklisi "Mağlup"'u bir klip ile beraber yayınladı. Tüm şarkılarında olduğu gibi, bu şarkısında da bir hikayesini paylaşan sanatçı, olmayacak bir ilişkiyi inatla yürütmeye çalışan ve sonunda zamana mağlup olan 2 sevgiliyi anlatıyor.

Klibi izlemek için tıklayınız.

MURAT ÖZEL VE KARDİYAK'TAN “OYUNCAK”

Rock camiasının yakından tanıdığı isimlerden olan Murat Özel, uzun zamandır YouTube ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı “Reaction” videolarında en çok da rap şarkılara yaptığı yorumlarıyla müzisyenliği dışında da dikkatleri üzerine çekiyor.

Reaction” videolarına hala ara ara devam eden müzisyen projenin iyice tanınmasıyla ve bunun müzik çalışmalarına yansımasıyla kendi çalışmalarını da bambaşka bir boyuta dönüştürdü.

Murat Özel, rap dünyasının tanınmış isimleri ile birlikte hazırlayacağı şarkılarla bizi buluşturacağı projesinin ilk startını da Kardiyak ile verdi.

Şarkı, iki solistin çocukluğunda ve şu anda yaşadıklarını anlatmasının dışında aslında hemen herkesin çok iyi bildiği bir konuyu müzikal bir şölen eşliğinde sunuyor.

Klibi izlemek için tıklayınız.

MURAT TÜRKÜCÜOĞLU ‘YANSIMA’

2019 yılında ‘Sır Gibi Akustik’ ile solo çalışmalarını yayınlamaya başlayan Murat Türkücüoğlu, son yıllarda ürettiği şarkılarla kendine has tarzını ve çizgisini popülerlik kaygısı duymadan ifade eden müzisyenlerden biri. Şarkılarını ilginç sokak röportajları ve içeriği ile daha zengin bir sunumla dinleyicileriyle buluşturan sanatçı şimdi de daha önce yayınladığı ‘İçimi dökmem lazım’ ve ‘Sır Gibi’ adlı eserlerin dikkat çekici versiyonlarından oluşan 3 şarkılık ‘YANSIMA’ Ep’si ile hikayesini tamamladı.

Klibi izlemek için tıklayınız.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık