Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kaan Ekenler'den İtalyanca Pop Opera alanında ilk tekli: CARUSO

Kaan Ekenler'den İtalyanca Pop Opera alanında ilk tekli: CARUSO

Kaan Ekenler, İtalyanca Pop Opera alanındaki ilk teklisi "Caruso"yu 1 Temmuz'da dinleyiciyle buluşturdu. Edinilen bilgilere göre; sanatçının aranjörlüğünü Alperen Gören ve Soner Kırmızıgül, şarkının klip çekimlerini ise ünlü yönetmen Emre Barut  üstlendi. 19. Yüzyılın en ünlü Tenor'u Enrico Caruso'nun ölüm anını anlatan şarkı klibin ilham kaynağı oldu.

Kendi kurduğu M. Music Co. (MMC Müzik Yapım) etiketi ile yayınladığı parçanın prodüksiyonunun tamamını bağımsız olarak yaptıklarının altını çizen Kaan Ekenler, "CARUSO" hakkında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

""CARUSO", lise yıllarımda kendimi sosyal olarak tamamıyla izole ettiğim bir dönemde benim için kurtarıcı bir rol oynadı. Şarkı söylemenin gerçek sihrini hissetmemi ve anlamamı sağladı. Sonrasında bir müzisyen olarak kariyer yapma hayalleri kurmaya başladım. Bunu yapabilmek için, bu şarkıyı Pavarotti'nin söylediği tondan söylemenin yeterli olacağını düşünüyordum o zamanlar. Aradan yıllar geçti; müzik benden uzaklaştı, ben müziğe yaklaştım. Sonra ben müzikten uzaklaştım, müzik beni yeniden buldu! Bu girdap devam ederken, inancımı bir şekilde kaybetmeden hep kendimi eğitmeye ve geliştirmeye odaklandım.

Bugün sizlere aslında 16 seneyi aşkın bir sürenin duygu ve birikimini paylaşıyorum. Bu yolculukta tüm kalbiyle yanımda olan herkese, tüm kalbimle teşekkür ediyorum."

Şarkının Türkçe sözleri:

Burası denizin parladığı ve rüzgarın sert estiği yer
Surriento körfezinde yaşlı bir terasın üstünde
Bir adam genç bir kızı kucaklıyor ve ardından
Bağırıyor Sonra boğazını temizliyor ve şarkı başlıyor.

Seni çok seviyorum
Çok ama çok seviyorum, biliyorsun.
Bu bir bağ şimdi
Biliyorsun, damarlardaki kanı eriten.

Denizin ortasındaki ışıkları gördü
Amerikadaki akşamları düşündü
Fakat onlar sadece balıkçı teknelerinin lambaları
Ve uyanan pervanelerin beyazıydı
Müzikteki acıyı hissetti
Piyanonun başından kalktı
Bir buluttan süzülen ayı görünce
Ölüm daha tatlı geldi
Genç kızın gözlerini gördü
Ki bu gözler deniz kadar yeşildi.
Sonra aniden bir damla gözyaşı döküldü
Ve adam boğulduğunu düşündü

Liriğin gücü
Her dramanın yalan olduğu
Biraz makyajla ve taklitle
Bir başkası olabildiğin yer
Fakat iki göz sana bakıyor
Oldukça yakın ve gerçek
Sana bütün kelimeleri unutturuyor
Düşüncelerini karıştırıyor.

Ve böylece her şey önemsiz bir hale geliyor
Amerikada’ki geceler bile
Ve ardına bakıyor, hayatını görüyorsun
Pervanelerin uyanışı gibi
Ah evet, hayat bitiyor
Fakat o artık bunu daha fazla düşünmüyor
Zaten kendini oldukça mutlu hissediyor
Ve tekrar şarkısını söylemeye başlıyor.

Seni çok seviyorum
Çok ama çok seviyorum, biliyorsun
Bu bir bağ artık
Biliyorsun, damarlardaki kanı eriten.

Kaan Ekenler Sosyal Medya ve Dijital Platformlar

Spotify  I  YouTube  I  Apple Music  I  YouTube Music  I  TIDAL  I  Deezer  I  Amazon Music  I  SoundCloud

Instagram  I  Facebook  I  TikTok

Kaan Ekenler kimdir?

Şarkıcı/söz yazarı ve plak yapımcısı olan Kaan Ekenler, 1991 yılında Hedielberg’de doğdu ve Tarsus’ta büyüdü. İlk ve orta eğitimini Tarsus S.E.V’de tamamladı ve 2009 yılında Tarsus Amerikan Kolejinden mezun oldu. 2012 Yılında Exeter Üniversites Management with Tourism bölümünü başarıyla tamamladı ve ardından 2012 yılında Four Seasons Otel İstanbul’da satış ve pazarlama departmanında çalışmaya başladı ve 2015 yılında Four Seasons Otel Bahrain’e Müdür olarak transfer oldu. Bu dönemin hemen ardından 2019 yılında 100 başarı bursu ile kazandığı Haliç Üniversitesi Opera ve Konser şarkıcılığından mezun oldu. 

2016 yılında Plak Şirketi M. Music Co.'yu kurduktan sonra Türkiye'de yaptığı ilk Pop Opera Albümü ( Nostalji Sendromu ) ile "MYFO" grubuyla kariyer hayatına başladı. Daha sonra 2019 yılında sanatçı, ilk haftasında tüm dijital platformlarda 200.000 izlenmeyi geçen "HURTS" single'ı ile solo kariyerine güçlü bir başlangıç yaptı. Halen solo kariyerinde müzik yapımcısı Alperen Gören ile çalışmaktadır. 

Kaan Ekenler'in müziği, canlı vokallerin yanı sıra derin ve karanlık müzik unsurları üzerine kuruludur ve Pop ve Alternatif müzik sahneleri arasında bir köprü kurmayı amaçlamaktadır. Sanatçı, başarılı coverların yanı sıra çoğunlukla kendi müziğini ve sözlerini yazıyor. Kaan Ekenler, İngilizce, Türkçe ve İtalyanca şarkı söylüyor.

Editörden not: Dinleyeni alıp bambaşka diyarlara, duygulara götüren "Caruso"yu Pavarotti, Andrea Bocelli, Lara Fabian, Julio Iglesias, Mario Frangoulis, Il Divo, Amaury Vassili, Matteo Bocelli, Vitas ve daha pek çok sanatçının yorumlarıyla dinlemiştik. Şimdi de "Caruso", Kaan Ekenler'in yorumuyla bir kez daha dinleyenleri etkiliyor. Ayrıca, bu değerli eseri, Türkiye'den bir sanatçının yorumlaması ve İtalyanca Pop Opera alanındaki ilk teklisi olarak seçmesi de  müzikseverleri gururlandırdı.

Haber Videosu


Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık